Jahelná kašička s dýní a jablkem

Ingredience: 250 g brambor 500 g dýně nebo mrkve (oloupané) 150 g jemného jablka 50 g jahelných vloček 100 ml jablečného džusu na 1 porci necelou PL řepkového oleje (8 g) Popis přípravy: 1. Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Dýni nebo mrkev rovněž nakrájíme na kostičky. Obojí dusíme ve ¼ l vody pod pokličkou asi […]

Ingredience:

250 g brambor
500 g dýně nebo mrkve (oloupané)
150 g jemného jablka
50 g jahelných vloček
100 ml jablečného džusu
na 1 porci necelou PL řepkového oleje (8 g)

Popis přípravy:

1. Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Dýni nebo mrkev rovněž nakrájíme na kostičky. Obojí dusíme ve ¼ l vody pod pokličkou asi 15 min.
2. Jablko omyjeme, oloupeme, vykrojíme jádřinec a nakrájíme na kostičky. 5 min. podusíme s bramborami a dýní. Vmícháme jahelné vločky a kaši za stálého míchání přivedeme k varu. Stáhneme z ohně.
3. Přidáme jablečný džus a vše jemně umixujeme, případně zředíme vodou. Vychlazené zmrazíme po porcích. Před krmením přimícháme necelou 1 ČL řepkového oleje.

Pozitivní účinky: V této polední kašičce zajišťují jahelné vločky nezbytné železo. Dýně je velmi jemná a lehce stravitelná.

Obměna: Místo jahelných můžete použít ovesné vločky

od 5. měsíce | veganská
30 min.
1 porce asi 195 kcal
3 g bílkovin *•9 g tuku * 26 g sacharidů

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist