babyweb.cz > BABYWEB 2021 > Babyweb LIVE > Recepty > Žlutý ananasový koláč: mlsání ve stylu BIO
Žlutý ananasový koláč: mlsání ve stylu BIO
Ananas obsahuje velké množstí vitamínů a vlákniny. A co teprve, když z něj vykouzlíte parádní koláč v biokvalitě? Dobrou chuť.
ŽLUTÝ ANANÁSOVÝ KOLÁČ
Pokud pečeme koláč v menším (domácím) plechu, můžeme celou dávku rozdělit do 2 plechů, nebo na jeden plech vydělit všechny suroviny dvěmi.
kvásek:
voda teplá 1 – 3 š
sůl špetka
cukr 1 čl
mouka hladká 1 PL
droždí instantní 1 velká PL
Suroviny zlehka promícháme a necháme na teplém místě nakynout.
celozrnná pšeničná mouka BIO 2 š
hladká mouka 2 š
kukuřičná mouka BIO 4 š
cukr třtinový 4 PL
sůl 3 čl
kurkuma 1 čl
produkty smícháme, odebereme 2,5 š sypké směsy na drobenku a odložíme bokem
olej 2 PL
voda 1 – 3 š vody
ananas konzervovaný bez nálevu 500 g
do zbytku sypké směsy přidáme nykynutý kvásek, olej a vodu
těsto důkladně promícháme a vyhněteme, podle potřeby přisypáváme hladkou muku, nebo přiléváme vodu, až je těsto celistvé a nelepivé, potom těsto necháme na teplém místě nakynout
po nakynutí rozválíme do tvaru obdélníkového plechu a rovnoměrně uložíme na vymaštěný plech, těsto propícháme vidličkou a mírně necháme nakynout
potom na vrch rovnoměrně klademe kousky konzervovaného ananásu (mírně vtlačíme do těsta) a necháme dokynout
odebraná sypká směs na drobenku 2,5 š
cukr třtinový 2 PL
olej 1/3 š
mandle nahrubo pomleté 1 š
suroviny smícháme a prohněteme mezi prsty
touto směsí rovnoměrně posypeme nakynutý koláč po celé ploše a dáme péct do vyhřáté trouby na asi 20 – 25 minut při 170 – 180 stupních
koláč musí být dostatečně propečený, je celý příjemné žluté barvy
Necháme uležet, konzumujeme až na druhý den.
Zdroj: www.mesicbiopotravin.cz
Obrázek: Anne´s Food