Zapečené špecle se zelím

Ingredience: 150 g mouky * 1 ČL soli mletý muškátový oříšek 2 vejce (vel. M) 1 malá sklenička baby karotky (125 g) 500 g bílého zelí 1–2 ČL řepkového oleje * pepř 150 ml zeleninového vývaru (instantního) 100 g zakysané smetany (20–30 % tuku) Popis přípravy: 1. Mouku smícháme se solí a muškátovým oříškem. Vmícháme baby karotku […]

Ingredience:

150 g mouky * 1 ČL soli
mletý muškátový oříšek
2 vejce (vel. M)
1 malá sklenička baby karotky (125 g)
500 g bílého zelí
1–2 ČL řepkového oleje * pepř
150 ml zeleninového vývaru (instantního)
100 g zakysané smetany (20–30 % tuku)

Popis přípravy:

1. Mouku smícháme se solí a muškátovým oříškem. Vmícháme baby karotku a tolik vody, až má těsto konzistenci asi jako na palačinky.
2. Omyjeme, rozdělíme a očistíme zelí a jemně ho nastrouháme. V hrnci rozehřejeme olej a podusíme na něm zelí. Ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem, přilijeme vývar. Pod pokličkou vaříme 10 min. na středním plameni. Vmícháme zakysanou smetanu.
3. Zároveň v širokém kastrolu přivedeme k varu vodu se solí. Z těsta tvarujeme noky a vkládáme je do vroucí vody. Když vyplavou na povrch, vyjmeme je děrovanou naběračkou. Naskládáme je do zapékací misky, pokryjeme porcí zelí a střídavě vrstvíme špecle a zelí. Udržujeme teplé v troubě při 50°.
4. Před jídlem ohřejeme 5 min. v mikrovlnné troubě (nastavíme na 800 wattů). Nebo je zapečeme 15 min. v troubě při 180° (v horkovzdušné při 160°).

časově náročnější | levné
40 min. + 5–15 min. pečení
při 4 porcích 1 porce asi 300 kcal
9 g bílkovin * 14 g tuku * 33 g sacharidů

Více o tématu: baby

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist