Tiramisu pěna z bílé čokolády

Doba přípravy: 15 minut + 10 minut vaření + 4 hodiny tuhnutí * Rozpis na 4 porce Ingredience: 8 dlouhých piškotů hořký kakaový prášek na ozdobení Sirup: 15 g amaretta (nebo rumu) 13 g cukru Pěna z bílé čokolády: 140 g bílé čokolády 25 g cukru 17 cl mléka 14 cl zchlazené tekuté smetany 14 g […]

Doba přípravy: 15 minut + 10 minut vaření + 4 hodiny tuhnutí * Rozpis na 4 porce


Ingredience:

  • 8 dlouhých piškotů
  • hořký kakaový prášek na ozdobení

Sirup:

  • 15 g amaretta (nebo rumu)
  • 13 g cukru
  • Pěna z bílé čokolády:
  • 140 g bílé čokolády
  • 25 g cukru
  • 17 cl mléka
  • 14 cl zchlazené tekuté smetany
  • 14 g kukuřičného škrobu
  • 1 vanilkový lusk
  • 2 vaječné žloutky
  • 0,8 g práškového agaru (1 zarovnaná lžička)

Postup přípravy:

Pěna z bílé čokolády:

  • Smíchejte cukr a žloutky. Přidejte kukuřičný škrob, ke kterému byl přidán agar, a dobře promíchejte, aby se rozpustily všechny hrudky. Postupně přilijte mléko a ochuťte semínky vanilky (lusk rozpulte a semínka vyškrábněte).
  • Směs přelijte do hrnce. Vařte na středním plameni za stálého míchání, dokud směs nezhoustne. Snižte teplotu.
  • Přidejte bílou čokoládu. Pokračujte v zahřívání a míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí.
  • Překryjte potravinářskou fólií (ta by se měla dotýkat povrchu smetany, aby zabránila vzniku škraloupu). Nechte vychladnout (ale nedávejte do chladničky).
  • Ušlehejte smetanu. Až bude krém z bílé čokolády skoro studený, nadvakrát vmíchejte ušlehanou smetanu.
  • Přendejte do cukrářského sáčku. Nechte v chladničce zcela vychladnout.
  • Pro výrobu sirupu uvařte kávu s cukrem. Dochuťte alkoholem. Nechte vychladnout.
  • Namočte do sirupu piškoty a rozdělte je do hezkých nádobek ramekin nebo na servírovací mísu. Na dlouhé piškoty naneste pěnu z bílé čokolády.
  • Těsně před podáváním posypte hořkým kakaovým práškem.

TIP ŠÉFKUCHAŘE: Vložte vanilkový lusk do cukru, aby získal chuť. Suchý lusk jemně promíchejte s trochou cukru, abyste získali krásně ochucený vanilkový cukr.

Zdroj: Tefal CeramicControl

Více o tématu: mlékovaření

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist