- Toto téma obsahuje celkem 5,748 odpovědí. Do diskuze (28 účastníků) se naposledy zapojil uživatel Anonym a poslední změna proběhla 11 let, 11 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
26.2.2011 (10:21) #863700k kostaRegistrovaný uživatel
ahojky holky:D
tak my stále 2v1:P
Péto – Valentýnka moc hezká
jinak koukám, že to všechny zvládáte na jedničku!!!
jak poznáte, že mimi potřebuje dokrmit?26.2.2011 (11:31) #863701AnonymHostahoj,
ja to usuzuju z place,ale malej moc nebreci spis si tak neco vrni a hlavne nechce spat a porad dela pusou kapra a chce si snist ruce , tak to je jasny ze ma hlad…
26.2.2011 (11:49) #863702p petra.hejskovaRegistrovaný uživatelahoj holky,
dne je mi zas líp, injekce přestala fungovat, tak zas můžu chodit aspoň kolem malé. Navíc k nám přijel švagr na víkend pomoc se dřevem. Už nám dochází. Tak ale jsme domluvení s mamkou, že navaří pro nás všechny. Já dnes jen něco málo hodím do pračky a budu mezitím odpočívat. Když mám nařízený ten klidový režím.
A jen pro zajímavost jsem teď zvážila odstříkané mlíčko. Takže v našem případě máme v pohárku 60 ml a čistá váha mlíčka je 70g. No a Valča do sebe nasouká v prům. 80 g. A v porodnici dětská dr řekla, že mimi by mělo vypít 100 ml na kg za den. (my tedy zhruba 3,5 dcl). Kojíme 6x denně, tak když se na to tak koukám a rychle počítám, malá bude za cvhíli pěkný buřtík, vypije toho víc. Ale když už nechce tak se pustí a odtrhávat jí nebudu, ať se napapá a vytvoří si rezervu na tu první růstovou krizi, co má přijít v 6. týdnech 🙂 .
Leni, to máš teda odvahu už stříhat nehtíky, v knížečce co jsme dostávali v porodnici je doporučené takhle malým vůbec nestříhat, ale jen brousit skleněným pilníkem. My zatím jsme dobrý, takže mám čas i ho někde koupit, mám doma jen ty papírové.26.2.2011 (13:31) #863703AnonymHostAhoj holky,
Tak já takyp ořád 2V1..už vím proč zítra totiž slaví tchýně tu 60 ..sice už měla narozky ale oslava je zítra..a my totiž chcem ještě zbaštit řízky a chlebíčky páč až bude malá venku bude mít právě jen to mlíko 😀 ..Proto se ta prdelínka moje tak drží uvitř..abyo tzítřejší dobroty nepřišla ..ju a dokotr říkal že budu mít určitě mimi 1.3. že prej bude hezky..no tak uvidíme 😀
Hezké sluníčkové odpoledne 😀
26.2.2011 (17:54) #863704AnonymHostahoj,
Petul- nevim jestli mas sikovny dite,nebo rukavicky ale pockej za tyden jak bude mit poskrabanej oblicej az se s tema rucickama nauci hybat poradne a rypat se do oci a cpat si je do pusy….
a chtela bych viddet, jak nasemu malymu co mlati rukama i ve spani nehty nestriham ale obrusuju. sklenej pylnik mam ,ale prijde mi to dost neprakticky.Dneska bylo v Praglu konecne nad nulou,tak jsem sla ven s kocarem a samozdrejmne ze tchan zavolal jeho pritelkyni at jde se mnou. nemam rada jak by vsichni chteli vozit kocarek,kdyz mi jsme kvuli zime nemohli ven a kocarkovani si davam za odmenu a chtela jsem si taky odpocinout, soz s ni neslo, porad mi neco vypravela….
26.2.2011 (20:12) #863705b bivinkaRegistrovaný uživatelAhojky:) Tak my jsme stále taky 2v1. Už to ráno vypadalo, že jedeme, měla jsem ale jen poslíčky.. sice pravidelně,ale pak to přestalo.. A pak jen občas během dne. Mimčo se mele a ne a ne ven.. Doufám,že zas budeme ponocovat..
Hezký večer všem.26.2.2011 (23:01) #863706AnonymHostAhoj holky,
tak taky přidám nějaké pocity s Johankou. V porodnici jsem z ní byla dost nervózní a pomalu si zvykala. Nějak jsem byla nesvá, bála se, abych jí neublížila, koukala na ni trošku jako na nového člena. Poprvé jsem se starala o někoho jiného než o sebe a věděla, že ten drobek je na mně závislý a já bych to neměla pokazit. Po týdnu jsme si ale obě zvykly a teď je to hrozně hezké…
Holky, Johanka taky pořád jí, kaká a škytá. S tím jídlem máme štěstí, krmíme 15-20 minut po 3-4 hodinách vždy jen z jednoho prsa (v noci někdy i skoro po 5, když se poštěstí). Nehtíky jsem stříhla už 2. týden a teď každý týden, rostou jako blázen. A pevný režim – zatím nemáme:( , ale chceme brzy začít, aby v noci vydržela spát dýl.
Peti, máš hodného partnera, že se tak snaží. Přeju Ti, aby už bylo dobře.
Těhulky, držte se!
Dobrou noc všem, novorozeným, nenarozeným a maminkám.27.2.2011 (9:19) #863707k kostaRegistrovaný uživatelahojky holky:D
tak my stále 2v1 a zase to nevypadá, že by dneska chtěla ven, no zítra jdeme zase na monitory, tak uvidíme, ale vzhledem k tomu, že jsme ještě neměly ani poslíčky, tak asi holka jen tak ven nepůjde.já vám maminám tak závidím, nu což taky se dočkám a vy mi budete pak moc radit co a jak, protože už to budete mít všechno zmáklé – na druhou stranu se totiž bojím, jak to zvládnu, ale to nějak půjde.
tak holčiny zatím pěkný den a pište pište at mám co číst:D27.2.2011 (10:17) #863708b bivinkaRegistrovaný uživatelAhojky 🙂
Tak já jsem ještě celá s miminkem.
Kosta: třeba budeme rodit společně:D My sice máme poslíčky, ale jinak nic.. mimičo se rozhodlo, že asi v únoru ven nepůjde:O
Zítra tedy půjdu zas do poradny.. chjo… to bude zase cesta a pak čekání v čekárně..Tak hezký den.
27.2.2011 (11:55) #863709b bambulkaRegistrovaný uživatelAhojky holky!
Tak těhulkám – holky držte se. Nebojte už určitě brzo budete mít ty své poklady u sebe. A jak píšete budetet moc nabírat zkušeností od nás co už mimča máme. Já taky tady čtu plno věcí co mě zajímali. A zjištuju, že to co dělá malej není jediný a nejsem toho alesoň tak nervozní.
Jinak mi máme nastavený režim akorát v tom, že koupeme po 18 hod. pak nakojíme a jdeme do hajan. To většinou spinká do 23 – 00. Nechci to zakřiknout – ťuk ťuk. Jinak spíme přes den a kojíme prostě když se chce. Jinak já to mam z kojením taky děsný – malej se přisaje a baští a usíná u toho. Pak se probere když schovám prso a chysám se ho odnést do postylky y chce zase baštiti atakhle se to opakuje třeba i 3x – 4x. Zítra přijde paní doktorka tak se musím na vše zeptat. Nevíte zda ho mám nechat odříhnout i tehdy když mi u toho usne??? Buď se nevzbudí vůbec takže z toho nic není a nebo se mi vubudí a pak uase než ho uspím 🙁 . Stejně chce vesměs prso.
No jdu se na ten náš poklad podívat. Spí nějako dlouho :O27.2.2011 (13:46) #863710AnonymHostBambulko, nám v porodnici říkali, že když to v malým během kojení buble, tak si ani odříhnout nemusí. Že ten vzduch jde buď horem (brkanec) nebo spodem (hezky hned do střev). Já to beru tak, že to v něm buble furt a když náhodou chce brknout, tak si prostě řekne i po uložení do postýlky, ale většinou vůbec nebrká.
Dneska jsme pilovali nehýtky, tak jsem zvědavá, jestli jsem to udělala dobře. Má už totž šrámy u očiček. Dneska dopoledne jsem nedbala rady doktorky, že mám nechat malýho při kojení u prsa vždy jen 10 minut a pak na 5 minut u druhého, a nechala jsem do asi 20 minut u jednoho a teď už mi přes dvě hodiny hezky chrupká.27.2.2011 (13:54) #863711AnonymHostAhojky holky,
těhulky přeju vám brzký arychlý porod.
Svým příběhem sem vás nechtěla děsit – spíš ukázat že i na otřesný porod se dá rychle zapomenout, když máte mimčo u sebe…
Právě jsme se vzbudili, takže jdu zase kojit… mějte se tu
papa27.2.2011 (15:58) #863712k kostaRegistrovaný uživatelahojky holky:-))
tak mám menší špinění – to asi bude ta hlenová zátka ne? už se těším na zítřejší kontrolu u dr.
jinak koukám, že nehtíky jsou vcelku běžný problém.
pa pa pa27.2.2011 (16:06) #863713AnonymHostahoj,
tak to nase kojeni dopadne asi tak,ze ja budu jen odsavat elektr.odsavackou a plne kojit pres flasku. tak uvidime jak to bude fungovat,snad malej pochopi ze nicit mi prsa neni hezky a ja budu mit aspon prehled kolik mam mlika a doufam,ze to tak rozkojim ze nebudu muset dokrmovat…..
27.2.2011 (17:29) #863714AnonymHostLeni a probírala jsi to s někým, že bys krmila jen z flašky? Já mám bradavky taky úplně kaput, ale mám domluvenou na příští týden laktační poradkyni. Prý mám špatnou techniku přikládání a proto mám ty bradavky tak rozpraskaný. Bude se mě snažit vysvětlit kde dělám chybu a nějak to napravíme. Ptala jsem se jí, jestli když mám jeno prso úplně hyn, že bych kojila jen z jednoho a z toho bolavýho odsávala (do mazáku), tak prý v žádným případě. Že to mám zkusit nějak vydržet a že po tom napravení už to bude dobrý.
-
AutorPříspěvky
- Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.