- Toto téma obsahuje celkem 5,748 odpovědí. Do diskuze (28 účastníků) se naposledy zapojil uživatel Anonym a poslední změna proběhla 11 let, 11 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
10.2.2011 (16:28) #863521AnonymHost
Ahoj holky,
Tak já byla nakoupit a strávila jse mtam 2 hodiny to je něco těch důchodců.Jinak jsem taky dostala chuť na řízky ale já teda dělala kaši Přítel moc nemusí majolky a tak páč měl nemocnou slinivku..Takže se snažíme takovejm věcem vyhejbat..
Jinak peřinku mám ale polštář je fakt zbytečnej děti na tom nesmí spát ..nejlepší je dát jen plenku pod hlavičku..já teda slyšela že by polštář neměl bejt do 3 let ale myslím že ty 2 roky jsou akorát..jinak třeba moje kamarádka používala jen pytlíky na spaní páč se jí malá do peřinky motala..to víš Moni že si ji muže přehodit přes sebe ale konec katastrof.. já mám všechno pytlík,zavinovajdy a ty prej děti uklidní nejvíc , když jsou svázaní že si připadaj jak v bříšku..a tu peřinku ta ještě uvidím co využijem..postýlku jsem taky nepovlíkala to je fakt otázka 5 minut takže to nechám až bude malá doma…
10.2.2011 (18:06) #863522m monika306Registrovaný uživatelDarenie to všechno vím:) právě jsem se ptala jakto budete mít vy jen tak aby řeč nevázla:) Davídek bude spát v zavinovačce a když mu bude pořád zima přehodim deku. jinak s tím povlékáním to bylo z nudy už je zase odpovlečená:) 😀
tak zítra jedu na první kontrolu do nemocnice tak jsem zvedava jestli mi řeknou kolik váží a tak10.2.2011 (19:12) #863523p petra.hejskovaRegistrovaný uživatelUž zase se má ochladit 🙁 , bylo tak krásně. A je to už i cítit, máme tady 2 stupně a jak jsme byli na procházce, tak jsem si nevzala čepicu a bolely mě z větru azimy uši. No ale ukradla jsem jí Martinovi v půlce procházky a bylo líp.
Holky chcete tak jak já už aby byl březen???? to už by každá z nás měla být doma s miminkem.
Doma máme pěknou zimu, jen 20 st., odpoledne jak hřálo sluníčko do střechy tak bylo doma fajn a dala jsem měsíček na termostatu. No a zapoměla ho přepnout a až teprve teď jsem dala sluníčko, ale taky jsem rychle rozdělala v krbu ať u růžovky nemrznem. A dnešek to vidím asi jen na růžovku a hopsání na míči. Asi tu vyvolávací povinnost (sex) necháme na zítra a možná martin nebude ani moc proti. Hm, asi stárnem, když nechce každý den jako před dávnými lety. 😀11.2.2011 (10:01) #863524p petra.hejskovaRegistrovaný uživatelKrásné i když studené ráno,
jak jste se vyspinkaly??? Já za celé těhu jsem se dnes vyspala snad nejlépe, šla jsem spát už v půl 10 a kdyby mě nevzbudil od mamky Pepan (že mě přišel zkontrolovat proč nezvedám domácí telefon), tak spím asi stále. Mohlo by to naznačovat, že jsem měla načerpat pořádně sílu na dnešní den a porod 🙂 , bych to tak brala.
A když už Pepíček vylezl k nám nahoru, tak mi předal pletené dárky od nějaké známé. Holky, je to krásné a tak jak jsme řešily v čem mimi bude spát. Tak je tady krásný pletený spací vak. Vidím takovou věc tedy prvně, ale myslím si, že se osvědčí.
Tak která z nás tedy bude další,??? Včera tady nebylo děcko, jestli jsem si toho dobře všimla.
Nevím ted kdo psal že je nemocný, ale mě z domácího léčení hodně pomáhalo si udělat pomerančový litr čerstvého džusíku a vypít do najednou, (taková vitamínová bomba) a nebo když jsem to mívala na průduškách, tak jsem mlsala celou malou skleničku medu (je to sice taky otřesné samotné, ale mě pomáhalo) a tyhle recepty jsem dostávala od babičky 🙂11.2.2011 (11:56) #863525AnonymHostAhojky maminy,
také přeju krásný den. U nás je tedy počasí spíše aprílové – ráno lilo a teď svítí sluníčko 🙂
Včera jsme si na doporučení Dr. dali s manžou dlouhou procházku a musim teda říct, že to asi fakt zabírá. Už během tý prochajdy mě chytli bolesti. Doma ještě chvíli byly, ale nakonec ustaly. No holt prďolka asi ještě není připravenej.. Já teda říkám, že by se mi líbil dnešní datum, ale moc to tak nevidim tak uvidíme… Třeba prcek čeká, aby se opravdu narodil babičce k narozkám – moje mamka je má zítra..
Ale už se mooooc těším….11.2.2011 (11:59) #863526AnonymHostJo a ještě s tim spinkáním – já mám normálka polštářek a deku. Polštářek tedy dávat nebudu asi jen povlak pod hlavičku místo pleny. A někdo jste tu psal, že máte z deky strach, že máte velkou. Já mám taky deku 100*135, ale normálka jí použiju. Konec založím pod matraci, aby si prcek nehodil deku přes hlavičku a myslím, že to bude ok. No a pokud ne, tak spací vak dokoupíme později…
11.2.2011 (12:35) #863527k kostaRegistrovaný uživatelahojky holky:D
sice stále nemocné, ale stále 2v1:D
oproti včerejšku je trošku líp, ale raději ještě dnes budu ležet. v lékárně jsem dostala homeopatika – sirup a pak mi kamarádka co rodila řekla, že pokud teplota vyleze na 38 tak paralen – ten že se může, naštěstí jesm to vypocením srazila a brát si ho nemusela, ale v noci jsem se několikrát zpotila a manža pěkně převlíkal peřinky. uvařil nám česnečku, takže si jí ted půjdu dát a zase se vypotit. je to docela náročné, bříško mě bolí – asi už první poslíčci a do toho když zakašlu tak bolí jednou tolik, ale už je to lepší.
jinak jak jste se bavily: – tak polštářek – nedávat a peřinku klidně můžete, přesně jak píše Babyzna – založí se pod matraci a mimi se ze začátku moc nehýbe, takže ji ani nemůže strhnout – ale jinak používat normálka spací pytel nebo zavinovačku – u zavinovačky bacha – ten kdo z vás má monitor dechu – hodně se píše, že přes zavinovačku nefunguje.
co se týká sexu, můj manža už nechce – zaprvé se bojí a za druhé, přeci jen už nejsem taková jako předtím, takže rozhodně ho nutit nebudu, aby se mu to ještě nezhnusilo.
jj tašku do porodnice mám taky velkou, ale spíš je to tím, že půlku mi zabírá župan:D
jinak plínky a další věci mi přiveze manža druhý den, první den u nás vše dostáváme, tak to jsem si nebalila, jen připravila manžovi do druhé tašky a do třetí věci na mimi.
ještě jsem přemýšlela v čem odvézt prcka, chtěla jsem vzít zavinovačku, ale pak jsem si uvědomila, že s tou se mi do autosdedačky nevejde, takže asi vezmu zimní kombinézu.
tak holčiny zatím pa pa a my se jdem s malou potit.11.2.2011 (12:46) #863528p petra.hejskovaRegistrovaný uživatelKosto,
v návodu na monitoru dechu (my máme nany) je napsáno a doporučené na čerstvé mimi do 3 měsíců dát podložku přímo pod miminko, takže jen pod prostěradlo. Sice se mi to zdá takové divné a pocitově pro mimi tvrdé, ale ono ta kokosová matrace v postýlce taky není zrovna měkká. V kolíbce máme obyč molitan, kde budem mít Valču do doby než jí bude malá a tam to tedy dám jen pod prostěradlo. A kdyby to bylo moc tvrdé, tak na to dám ještě nějakou dečku či osušku a mimi v zavinovačce. A je Kosto dobře, že ti je líp, ale obdivuji, že jdeš do česnečky, tu já nemůžu ani v normál stavu. Ovšem horký poctivý domácí vývar s nudlemi bych si i dala 🙂 . Hlavně, ať je ti brzo lépe a jsi fit. Ono rodit zesláblá z nemoci asi není nic moc.
Babyzno, je fajn že ti procházka udělala dobře, taky by se mi líbil dnešní datum, tak od rána skáču na baloně jak praštěná. Asi si Valča říká, že do tak škaredého počasí ven nepůjde a nechá si to fakt až na termín.
A máme mít to lehké jídlo, takže dnes budu kuchtit rýži s játrou na štávě, jinak fakt nevím11.2.2011 (13:06) #863529AnonymHostDobré ráno, teda vlastně poledne!
Koukám na vaši debatu o peřinkách. Johanka je takový drobek, že špatně drží teplotu, tak ji balím ještě do fleecové deky a přes ni dávám peřinu. Vážně se moc nekroutí, takže nemám strach, že by se udusila. Dnešní ráno bylo ale perné. Vydržela spát skoro 6 hodin v kuse a pak byla tak hladová, že hrozně hltala a všechno to na 4x zase vyzvracela. Ale už je dobře. Musela jsem všechno převlíct, ji 3x. To byste nevěřily, jaká je spotřeba oblečení a utíracích plín:| . Jsem zvědavá, kdy se tu ukáže Lenuna. Oni si ji v nemocnici určitě nechají po císaři dýl.
Tak holky, která dnes? Datum je suprové!11.2.2011 (13:25) #863530b bambulkaRegistrovaný uživatelAhojky holky!
Tak včerejší večerní sexík zatím nepomohl. Manžel je z toho smutnej a říkal, že na to vlítnem ještě během dne 😀 . Zrátka si zamanul, že dnešek je ten pravý den,ale Bohouškovi se jaksi nechce.
No já to podporuju tím, že sedím na balonu a trošku tu pohupkávám.
Babyzno termín mám dnes 11.2. první a 18.2. druhý takže teoreticky by to mohlo vyjít,ale prý prvorodičky většinou přenáší až přes druhej termín :S .
Kájo ty si rodila v termínu?
Už jsem z toho nervotní – na jedné straně se strašně se těším až už to přijde a na druhé si říkám ať tam ještě vydrží. Jsem asi nějaká praštěná či co. Jinak doufám, že se manžel zase nechystá dnes na pivko. Pátky to je jeho. Minule jak přišel opilej mi na otázku co by dělal kdyby to na mne přišlo v klidu řekl, že by mi zavolal sanitku a že domu by jel stopem 😀 . Jsem mu na to říkala, kde jsou ty časy, že se brali stopaři. Já už bych teď do auta nevzala nikoho.
No tak uvidíme zda dnes něco bude. Datum je fakt suprovej tak by to bylo dobré – ještě máme necelých 12 hodin.
pa pa11.2.2011 (14:02) #863531AnonymHostJo, den před termínem. A pomohl sexík:) . Ale tělo asi musí být připravené taky, protože jsme se milovali několikrát před a vyšlo to až v tom termínu.
Jinak dnes nějak nestíhám, je tu jak po výbuchu, postele ještě rozestlané. No co, domácí práce stejně neutečou, že?! Teď byste některá z vás, co má uklízecí mánii, mohla klidně zavítat k nám:D 😀 😀 .11.2.2011 (17:33) #863532m monika306Registrovaný uživatelahoj holky,
tak jsem dnes byla na ty kontrole v nemocnici a monitor byl dobrej. tak si me zase objednali na stredu, nedelali mi ani ult.tak nic vic nevim. byla tam jedna pani která čeká už druhé mimčo a ptala se jak se pozna ze ji odtekla voda.tak ji to vysvetlujou a pak ssestricka rekla to je jako kdyz praskne balonek plny vodou taky se to nezastavi:D 😀 tak jsem se smála. no a ted neco o dr.mé gyn.tak nez jsem zaklepala tak otevřela dveře a co potřebuju.tak jí říkám že jsem v 39 týdnu a že mě moje gyn.posílá k vám a ona na mě jestli jsem objednaná.a ja na ni že ne že jsem se ptala gyn.jestli sem musim zavolat a ona řekla že ne že tu jste celé dny ale hlavně že nemám chodit odpo že by jste byli naštvaní a ona na mě no to tady paní dr.asi dlouho nebyla a neví jak to tu chodi.a pak se jich ptám jestli mi dají ten papír na prohlášení o jménu dítěte.a sestrička na mě že to mám dostat od svého gyn.tak ji říkám že sem se jí ptala a ona že nic takovýho nemá,a sestřička na to.ta nám dává ta paní doktorka:D 😀 ale nakonec mi ho tedy dali oni.a byli příjemní:) 🙂
mě teda žádná uklízecí mánie nechytá:) jinak zítra jdeme na oslavu a dnes jsme celé dopoledne vybírali dárek no to byla hrůza na nic jsme nenatrefili.tak jsme nakonec koupili ten ruční vysavač.
ale řeknu vám že jsem ráda že jsem doma:) 🙂 😀11.2.2011 (18:37) #863533AnonymHostAhoj holky,
Tak já jsem pořád v celku..páč jsem měla termín úplně ten prvotní včera, tak dnes jen odpovídám na SMS že nejsem v porodnici..ale že jsem si v klidu odjela k rodičům na zabijačku a užívám si tu hodů:D
Jinak já teda na dnešek vubec nemohla spát..bříško mi tvrdne , do toho zlobí ten náš Hafuša..takže mám dost.
Tak doufám že to na mě dneska nepřijde , páč jsem pomalu 100km od porodnice..tašku teda sebou mám ale .no ještě mám čas ..doktor říkal že se malá zatím nechystá..a že budem věřit tomu datu 21.. Co se tejká monitoru dechu , tak já jsem taky koupila ale respisense..dá se použít i v kočárku a sedačce..na nany jsem slyšela od sousedky že měla spousty planejch poplachů..tak uvidíme..Tak brněla mě jedna ruka teď už mě brní obě..tak doufám že to je opravdu jen tím , že mi malá leží na nějákem tom nervu jinak se zbláznim..tak ju tak zase zítra..pa11.2.2011 (19:25) #863534AnonymHostTak sem uklidila celej baráka furt nic 😛 😀
Večer jdem do hospůdky tak to třeba začne tam – to by byla švanda 😀
Je teda fakt, že chvílema bříško trošku pobolívá, ale je to spíš citlivé – kontrakce to zatím nejsou – tak uvidíme….11.2.2011 (21:00) #863535AnonymHostAhoj holky,
tak já jsem taky stále 2 v 1.
Dnes jsem byla v poradně a musím říci, že pro mě to byl značný záhul. Ráno jsem tam měla být v 8:30, šla jsem na monitor a mimčo zcela odmítlo spolupracovat. Pořád utíkalo sondě, pak usnulo a já tam seděla 45 min. Pak doktorka na kterou jsem čekala asi něco přes hodinu. Ta mě poslala znova na monitor. Na ten jsem pak čekala hodinu – měli obědovou pauzu. Ve výsledku jsem opouštěla porodnici ve 14:15 totálně hotová a těšila jsem se do postele abych si trochu odpočala. Jinak je vše OK a dle dr. zatím rodit nebudu:(
Jak píšete první či druhý termín, tak já mám pouze jeden a to stále 20.2. No tak uvidíme. Jinak mimčo mi celý týden v břiše snad dělá veletoče. Skoro celý den mě dloube do boku a je to značně únavné a nepříjemné.
No tak jsem si vylila srdíčko z dnešního šíleného dne a všem přejí krásný večer a víkend. -
AutorPříspěvky
- Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.