únor 2011

• Toto téma obsahuje celkem 5,748 odpovědí. Do diskuze (28 účastníků) se naposledy zapojil uživatel Anonym a poslední změna proběhla 11 let, 11 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1,276. až 1,290. (z celkem 5,748)
  • Autor
    Anonym
    Host

ahoj holky,

s návštěvami v porodnici mám jasno, pouze manžel. Jen si nejsem jistá jak ukočírujeme šestinedělí, původně jsme se rozhodli, že já určím kdy návštěvy, ale momentálně to vypadá, že se do konce února ještě k tomu budeme stěhovat a s tím nám přijdou asi pomoci manželovi rodiče a sestra s přítelem a můj brácha. Možná ještě někdo jiný. Tak uvidíme:S .
    Jinak jsem taky zažila chlapa, který měl hodně velký problém, že vydělávám více a to pak daný vztah moc nefunguje. Manžel sice taky vydělává méně než já, ale srovnal se s tím. No musím říci, že jsem zvědavá, kdy mi mateřská přijde na účet, protože jsem byla zvyklá na výplatní termín kolem 8 a 9 dne v měsíci a teď nic. Ještě že mám alespoň nějaké rezervy:D a budu se muset učit s novými termíny8-| .
    Co se týče mimča, tak žádná změna, pořád je velmi čilé, občas mám pocit, že chce vylézt sám skrz břicho.

Anonym
    Host

Ahojky,
    tak s tou mateřskou já byla naopak včera v šoku když jsem na účtě zjistila, že už ji mám od 2.2. připsanou. Fakt fofr.
    A s návštěvama to mám stejně jako bambulka – zatím to neřeším – uvidíme…
    Péťo to sexování k uspíšení ti závidím – manža odté doby co mám bříško téměř nechce protože se bojí… Ach jo a já mám takovou chuť 🙂
    no nic – manža kouká na telku tak já půjdu asi do vany
    Zítra se ozvu asi až odpoledne – jdu na kontrolu -tak uvidíme
    tak přeji klidnou noc

p petra.hejskova
    Registrovaný uživatel

No Babyzno, to je ten jeden z životních věcí v pauze s manžou našeho života. Má dítě, které v životě neuvidí atd. ale to není tady na tu debatu. Takže ví, že ublížit nemůže. Mimi je ve vaku a vodě 🙂 , je jasné, že to není žádná divočina, ale taková klasika. Ovšem účel to asi splní.
    No a dnes jsem měla super debatu s šéfem, jsem mu ráno volala a on: Už?? tak jsem řekla že né, že nám paní dr nařídila sex. No tak mi řekl, to bych měl asi strach už s takovou něco mít, má 2 dospělé dcery a prý si to už před těmi 30 lety nepamatuje, jak to bylo 😀 . Jinak jsem si s ním dnes domluvila přenosný internet, tak mi ho pošle a já si vezmu do porodnice na nějaký den notas a nahraju pak fotky a npaíšu info. Protože manža fotky stáhnout umí, ale není na facebooku, tady o stránkách neví a mamka zas neumí stáhnout fotky. takže nějak se pak domluvíme.
    Jo a jdu do vany, dnes po dlouhé sprše. Protože mě tak nějak začíná trnout břicho, kříže, atd, tak uvidíme zda se to zklidní nebo pojedem. Takže bud ráno budu nebo ne. Utíkám do té vany, mějte se krásně maminky a dobrou krásnou noc všem

k kosta
    Registrovaný uživatel

ahojky holky:D
    tak mně je teda dneska hodně bídně, jdu do lékárny se zeptat, zda něco nepomůže. bolí mě v krku, rýma zhoustla a sedá mi to na průdušky, takže dost kašlu, ale spíš takový suchý a občas když kašlu dýl tak mám pocit že mi něco prasklo v břiše, malá se zatím hýbe, ale aspon se zbavit toho kašle, abych tolik nenamáhala řicho.
    čaj s medem a s citronem nepomáhá, tak se jdu zeptat, jestli něco můžu.teplotu zatím nemám.
    no v krku mě bolí už přes týden, ael dalo se to vydržet, ale ted se to zjevně rozjelo.
    jinak Péto – já taky raději mám něco nasysleno, protože nikdy nevíš co se stane a co pak? nebudeš mít ani na chleba? tak to ne, prostě ted i kdyby přišel manža o práci, tak se nemusím minimálně 2 roky o nic starat. prostě jsme si našetřili, – jo je pravda, že jsme nebyli na žádné dovolené apod. , ale zase se ted nemusím strachovat. jinak mateřská mi ještě taky nedošla, ale já zatím za leden to budu mít půl na půl, půl nemocenská a půl mateřská, tak jsem zvědavá na kolik to vypočítají:-))
    teda Káji – já ti tak závidím!!!! ale dík za radu s bradavkama, začnu hned:-))

tak holčiny zatím se mějte, já jdu do té lékárny a pak do hajan.

p petra.hejskova
    Registrovaný uživatel

Kosto, no naškudleno na 2 roky to tedy nemám a ani nevím kde bych na to vzala, to dospělák ve státní sféře by nesměl nic kopuit z výplaty a šetřil by na to zhruba 2 roky (za předpokladu že má 20 tis), takže půl milionová rezerva není. Jen musím vědět co a jak a mít to naplánované a hlavně přehledně. Našetřené by možná bylo kdyby se nestrkalo neustále do baráku. Je dost velký, úpravy interiéru po koupení byly náročné a o zahradě ani nemluvím (a ta zdaleka není hotová) tak jako prostranství před garážemi, taky bych tam chtěla dát zámkovku, ale i když si to budem dělat samy, tak to výjde jen materiálově na 30 tis a to už dlažbu máme. Máme tady u nás hrozné metry. Zahrada je 1300 m do svahu, nad garáží je terasa, kde je zatím jen izolace, není dlažba a ta má 64 m. Na to už peníze ale nebudou, takže s ušetřením a doděláváním jak to bylo doteď si moc extra naději nedělám. Budu ráda, když budu splácet a bude to ok a občas si s Valinkou zajedem na výlet do zoo nebo do wellnes na bazén.

Jinak holky, večer mě o půl 10 chytly poslíčci a povolily až ve 2 nebo 3. Ve vaně jsem se plácala hodinu a interval 5 -7 minut byl neustále, tak jsem váhala zda vyrazit rodit nebo jít zkusit spát a uvidím co dál. No tak jsem to pak zaspala, na boku to bylo ok, ale na zádech mě to bralo. Teď zas ale nic, tak čekám a doufám že se už brzo dočkám. Dneska je venku zas krásně a manžel mi volal že bude brzo doma a půjdem se projít, tak se těším. Jo a děsně mě bolí třísla a kříže už asi ani nemám

Anonym
    Host

Ahoj holky,

já stále ve stejném provedení, jen nevím zda se opětovně nehýbe tlak. Už asi dva dny se mi trochu motá hlava, čas od času to přejde ale pak se to vrátí. Peťo, tobě přeji ať to máš případně rychle za sebou, Káje taky trochu závidím, moc se těším až budu mít mimčo u sebe.
    Venku je opravdu krásně, tak pokud se to do odpoledne nezkazí, tak taky vyrazím na procházku.

Kosťo, já něco podobného „chytla“ před vánoci a šla jsem raději k praktikovi. Taky mě bolelo v krku a měla rýmu, to jsem ještě léčila sama, ale jak to spadlo na průdušky a začala kašlat, tak jsem upalovala k dr. Předepsal mi bioparox a do tří dnů jsem byla z nejhoršího venku a do týdne v poho a vrátila jsem se do práce. Taky jsem měla pocit, že při kašli si udělám něco s bříškem.

Přeji krásný den všem.

Anonym
    Host

Ahoj Holky,

Tak u nás žádná změna pořád 2v1.hrozně mě ale bolej žebra jen jedna strana tam co Lola nohy ..ale teda co bych dala za normální nádech..:( No něják to zvládnu..dneska je zase venku krásně..tak to vidím na prochajdu s hafíkem .Jiřík venku řeže dřevo páč zima je fakt dlouhá a zásoby pomalu mizí..tak pojedu nakoupit a pak užívat sluníčka..Mamka má dneska narozeniny a já pro ní nemám žádný dárek ..a nic mě nenapadá..na otázku co by chtěla mi řekne že jí stačí když budem všichni v pořádku .To by mě vždycky vzal čert..:D

Tak hezkej den..

p petra.hejskova
    Registrovaný uživatel

Dari, to jsou ty nejlepší očekávané dárky. Ale maminku jistě potěší i ta nejmenší drobnost, protože bude řečená nebo darovaná s láskou 🙂

m monika306
    Registrovaný uživatel

ahojky,
    včera jsem se dívala na sluha dvou pánů tak dlouho jsem se fakt nezasmala pokazdy kdyz to davaji tak se koukam a smíchem padam:D 😀 pokazdy kdyz prisel donutil tak to bylo supr.sice vim ze v soukromy je docela nechutny ale tohle se mu povedlo….
    sem se dnes nudila tak jsem povlíkla postylku dala nebesa a je to nadherny.jen nevim jestli mam povlect také peřinu s polštářem.někde jsem slysela že polstářek se má davat až od jednoho roku.a s peřinkou nevím je velká 135×100 tak nevim.myslite že by si to mohl kopnout nožičkama na obličej a neco by se stalo????protože nemám ten spací vak tak by musel spát v zavinovačce jak to máte vy???

b bambulka
    Registrovaný uživatel

Ahojky holky!
    tak mi stále také 2v1. Včera večer se zas mrskal – je to čertisko. o manžel zkrátka řekl, že zítra tak zítra no 😀 . Kdyby jsem se tu neukázala tak mu to vyšlo 🙂 .
    Já už mam taky připravenou postýlku – převlékala jsem jí v úterý. taky tam mám polštářek i deku,ale to jen tak na ozdobu. Sousedka mi říkala, že polštářek ne,ale peřinku, že měla přes půlku přehozenou přes postýlku a děti normálka přikryté tak uvidíme. Jinak já mam i zavinovačku tak uvidíme co bude lepší. Přeci jen je ještě pořád zima a bydlíme v baráku,kde když se nejde v noci přiložit není extra teplo. Ale myslím, že až se malej narodí nebude problém být v noci vzhůru a jít přiložit 😛 .
    Včera mi manžel přošel z piva až někdy v půlnoci – jsem byla trošku naštvaná – přišel lehnul a chrápal tak, že jsem se přestěhovala raději do obýváku takže dneska nejsem nějak extra vyspinkaná.. Dneska byl i manžel v práci asi jen hodinku a přifrčel domu tak teď také něco pracuje na dvoře. Říkl snad, že bude pálit bordel a řezat stromy. Zítra má dovču prý aby mě měl pod dohledem když budu zítra rodit. Je to sranda jak si to naplánoval a ještě větší by byla kdyby mu to fakt vyšlo a zítra se malej narodil.
    Holky taky máte tak obrovskou tašku připravenou do porodnice??? Já jí mam tady nachystanou vedle sebe a když tak na ní oukám tak si připadám jak kdyby jsem měla někam jet na týden a to k tomu mam ještě igelitku kde mam plínky a ubrousky pro Bohouška. Nevím nevím kam to tam dám v té porodnici. :O .
    Dneska jsem dostala chuť na bramborovrj salát a řízek. Tak salát už je udělanej a chladí se v lednici a teď jen obalit a osmažit řízečky.
    Tak teda pa pa a pozdravujte naše zlatíčka

m monika306
    Registrovaný uživatel

bambulko až o půlnoci co kdyby to už náhodou přišlo a on byl opilý měl by tě kdo odvézt.ten můj byl v sobotu přišel po jedny a naprach. tak si to vybral a pak až porodim:D 🙂 tak to zapije. když mám termin tak má zrovna odpolíko a v nedeli pak jde na noční a to v sobotu mam druhej termín.tak jsme zvědava kdy to na mě přijde už aby to ale bylo.jo tašku do porodnice mam manželovu fotbalovou a je taky narvana.:O

b bivinka
    Registrovaný uživatel

ahojky maminky:)
    já jsem taky stále 2v1. Tak mi už taky otekly nohy 🙁 tedy kotníky, jeden hodně a druhý málo.. to je fakt nepříjemné.. Co je na to dobré?
    Moc gratuluji Lence k miminku.

Anonym
    Host

Ahoj holčiny,
    tak já jsem také pořád v nezměněném stavu. Dopoledne jsme byli na kontrole a je vše v pořádku. Na uspíšení porodu jsme dostali jako radu – procházky, málo jídla a hodně sexu 😀 tak uvidíme co teda splníme. Ovšem jak už jsem psala včera – manža se na to moc netváří… Musím říct, že je u nás krásně tak asi půjdu na procházku..
    Bambulko ten tvůj chlap to má dobře naplánovaný 😀 – kdy máš vůbec termín dle doktora?
    Bylo by super kdyby šlo říct a teď vylez a prcek opravdu vylezl 😛 . Což bohužel nejde, tak musíme vydržet….

Anonym
    Host

Bambulko, taky mám tašku celkem dost velkou, tak na týden na dovolenou a to jsem hodně věcí redukovala a asi si je nechám přinést dodatečně. Občas, když někam jedeme, i když je to jen po okolí, tak tašku už bereme s sebou a manžel prohlásil, že nechápe co tam mám, je to narvané a i relativně těžké. Hlavně nám v porodnici říkali, že si máme vzít malou tašku:D 😀 .

Jinak na spaní budu asi ze začátku používat zavinovačku, potom spací pytel. Peřinku i polštářek mám taky, ale zatím je to uloženo a bude to čekat až malé vyroste ze spacího pytle. To, že se nemá dávat polštářek jsem také četla, ale myslím že tam říkali tak do dvou let. Tak nevím

p petra.hejskova
    Registrovaný uživatel

jé tady je živo, mezitím co jsem byla dospat noc.
    Babyzno, máš pro manžela dr důvod k sexu, řekni že ti to nařídil a je to. Uměl to bez bříška, umí to i teď 🙂 a k to jídlo, tak mi dnes sestra opět řekla málo jíst a spíš takové dětské jídlo, jako rýžovou kaši. Tak si udělám krupici, manžel má ještě v lednici zbytek. Ale dostala jsem chuť na ťamanský kuřecí řízek s rýží ve sladkokyselé omáčce. Tak nevím, nevím jestli té chuti odolám.

A k tématu peřinky, tak je to krásné když je nastrojená. Ale zbytečně se na ní asi vážně práší. Stejně jsem slyšela, že dítě ze začátku má být v zavinovačce, z důvodu, že má „svázané“ ručky a tak lépe spinká. A jestli pak je doma chladno, jistě přes zavinovačku jde hodit i deka či peřinka, ale polštářek určitě né. Peřinku s polštářkem mám danou v postýlce a přikryté dekou a kolíbku jsem si povlíkla jen matračku a dala mantinel. Včera jsme konečně taky kolíbku už dodělaly na dobro, potřebuji aby byla pojízdná, tak jsme nechávali vyrobit hranolky a sháněli gumové kolečka, aby moc nerachotiliy. Tak jsem ráda, že to je.
    A taška do porodnice? tak nabouchanou jsem jí snad neměla ani k moři na 14 dní. Ale zpátky bude asi poloprázdná, zmiznou plínky atd.
    No dojel akorát manžel z práce a říkám návrh že pojedem na jídlo a poslal mě do … že se mu nikam nechce. Takže se asi jen oblíknu a půjdem na procházku tady po kopečkách. tak papa

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1,276. až 1,290. (z celkem 5,748)
  • Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist