únor 2011

• Toto téma obsahuje celkem 5,748 odpovědí. Do diskuze (28 účastníků) se naposledy zapojil uživatel Anonym a poslední změna proběhla 11 let, 11 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 916. až 930. (z celkem 5,748)
  • Autor
    Anonym
    Host

ahoj,

Kájo – taky me UZ nedesi porod,ale to co bude pak… ale to dame, jen jsem zvedava jak, ale to se nejak vyvrbi 🙂

Peto.h.- me vsichni nadavaj at uz neridim,ale krom posunuteho volantu dopredu jsem radsi a klidnejsi kdyz ridim ja, nez kdyz ridi manza nebo nekdo… jezdim opatrne,ale vim, ze za nehodu bych treba nemohla,kdyby to do me nekdo napalil,ale stejne dokud budu moct,tak jezdit budu 🙂

Monika306- dekuju, myslim, ze je to ok, doktor rikal, ze tenhle tydenn asi rodit nebudu,ale stejne uvidi, protoze mam mimi pry vic jak o 10 dni vetsi,tak jestli mi to nezacne samo,tak ho vyvolaji,ale to je jeste brzy 🙂

Ja mam dneska uplne ho… co na praci,takze si davam odpocinek,zitra musim jen s auti na garancni prohlidku, takze par tisic v pr…. a za nic,protoze mam necely rok stary auti a najeto ani ne 6 tis.km, ale to je fuk. stejne tam musim 🙂
    V patek mi dorazi byvali kolegove, ja jsem na matersky a oni vsichni skoncili a dali vypoved… tak se takhle schazime, jako stara parta 🙂

Malej me v noci nenechal spat, porad me stouchal a kopal a snad i skytal protoze takovy divny bublinkovani, to nevim co by to bylo jinyho, ale bricho me bolelo celou noc ….

Tak pozdravujte miminka at tam jeste aspon do zitra zustanou 🙂

p petra.hejskova
    Registrovaný uživatel

ahojte holky,

tak jsme právě dorazily domů, unavená jsem jak čert. Usla jsem kolem půlnoci, milionkrát za noc vzhůru na záchod a v 5 jsem vstávala. No ale rozloučila jsem se s kolegy a namířila si cestu k dr. Dneska úplná pohoda, v čekárně skoro nikdo. Vája má cca 2900 g a termín je prý stále toho 14.2., tak uvidíme, jestli nám to tak výjde. Jinak jsem prý vzorová maminka, žádný vysoký či nízký tlak, moč atd vše ok. Otoky už nějak neřeší, protože jsou asi v normě (proti jiným). No a CS nám skočilo z 2 na 6. a potom mám v průkazce uvedené něco C1/0 a to nevím co je a nějak jsem se asi zapoměla zeptat. A to jsem měla minule C2,5/0. Víte některá co to je??? Na kontrolu jdu zas za týden a ještě k té me dr. A to už přitom budu 38 týden.
    Takže jdu nás nakrmit a chrupkat, jsem fakt K.O. pááá

m monika306
    Registrovaný uživatel

ahojíííík,
    jo až budeme mít ty naše mimíska tak si zas změníme foto.
    včera byl nějaky divný večer už druhý den mě pálí žáha je mi na zvracení a včera se mi i dokonče točila hlava sem si myslela že když vstanu tak sebou švihnu tak jsem se radši šla lehnout ale taky žádná sláva.no ted už to bude jen horší.
    sem si všimla že taky nemám žádnou hračku chtěla jsem koupit kolotoč ale bylo mi vždy řečeno (tchýní) at to nekupuji že mi to nekdo urcite koupi. ale na to já nespoléhám a stejne se mi zatím žádnej skoro nelíbil a když jo tak stál hafo peněz co vy jaký jste koupili at se muzu inspirovat.

Anonym
    Host

Ahoj holčiny,
    tak u nás zatím taky vše probíhá tak jak má… Doufám že to naše zlatíčko nebude na svět moc pospíchat – ještě aspoň týden ať vydrží – teprve o víkendu nám dorazí nábytek do pojíčku… Jinak teda u nás takřka bez obtíží – na pálení žáhy už sem si zvykla i když je to dost nepříjemné a nově mě začla bolet stydká kost a kyčle – což je dle doktorky běžná příprava pánve na porod… Takže jinak pohoda – žádné otoky a nic…
    Moniko 306 já taky zatím žádné hračky nemám – myslím že ty se dají koupit kdykoli a kdekoli a taky mi všichni říkaj ať hračky nekupuju, že s nima pak chodí návštěvy tak aby jich zas nebylo zbytečně moc. Také sem koukala na kolotoče a nic moc se mi nelíbí. Teď sem tedy na jeden narazila ale taky už stojí dost – http://www.slune-cz.cz/kolotoc-nad-postylku-amazing-playgro/ – ten se mi celkem líbí, že je takovej hodně barevnej. Ty jemný pastelový barvy to mimčo stejně nerozezná tak tohle je asi lepší…

b bambulka
    Registrovaný uživatel

Ahojky holky!
    Tak já dnes už také po poradně a po ozvyčkách. Vše je v pořádku oba jsme OK. Dnes nemám záznam o CS,ale napsal tam pro změnu CT – 6 – co to je netuším.Od minule jsem zhubla 1,7 kg,ale vše se dává k tomu jak jsem byla nemocná. Neměla jsem vůbec chuť na jídlo. Po doktorovi jsem zašla koupit si noční košili do porodnice na rozepínání a koupit nějakou maličkost manželosvik svátku. Pak jsem nakoupila sekanou a pro sebe sejra a frčela budem domu. Přijela jsem domu v 11 hod. totálně hotová. Šla jsem zatopit a lehnout si na hoďku. Byla jsem grogy. Teď už jsem jakě takš odpočatá. Tak zavolám manžílkovi v kolik dorazí a začnu chystat obídek. Na kontrolu jdu už za týden 😀 . Pokaždé budou prý dělat ozvy.
    Moniko306 – to motání hlavy může být zbůsobeno buď nízkým tlakem a nebo naopak vysokým a stím si nesmíš zahrávat (s vysokým tlakem). Jinak mě mamina přinesla hračky – chrastítka, kousátka… po synovci a neteři a mam takovou hrazdičku nad postýlku od švagrové,ale stejně mi každý říkal, že ještě v podstatě ze začátku nic nepotřebuješ, že tomu stejně nerozumí.
    No a jak píšete, že jste nemohli spinkat tak to já to semé – asi byli nějaké erupce na měsíci či co. V 1 hodinu ještě vzhůru, převalovala jsem se jak zdechlina – funěla jak divoký prase. No celej zvěřinec byl dneska u nás v noci 😀 . Tak tipuju, že po té jedné jsem usnula a ráno v 6:45 už budík – lékař čekal 🙁 .
    Tak přeji hezký den a taky klidnou noc – snad se dnes vyspíme 8o|

m monika306
    Registrovaný uživatel

ten je taky peknej a ta cena jeste jde.taky jsem se rozhodovala mezi plysovyma nebo plastovyma figurkama a jeste jsem se nerozhodla.uvdim az se mi bude nejakej libit tak ho koupim a bude.
    tak až pujdu zitra k dr. tak ji to reknu no uvidime. jinak mě malej kope na prave strane neustale a jeste ke vsemu pod zebra:S
    už jste dostali nějakej papír od sociálky já totiž ješte ne jo a zitra se taky zeptam na papir o prohlášení o jménu pry to má dávat gynekolog.taky jsem si uz vytiskla papir pro pojištovnu tak snad mam už vše:^)

Anonym
    Host

ahoj.

monika306 – posilam odkaz.: http://www.pongo.cz/kolotoc-nad-postylku-rain-forest
    je tam i ovladac takze to muzu spoustet z postele, tak doufam,ze to bude fungovat 🙂

jinak papiry na jmeno ditete a tak jsem dostala v porodnici, mam je vyplnit a zabalit do tasky, takze si myslim, ze je na gynde nedaji, protoze podle me maji v kazdy porodnici to maj asi jinak…

taky porad nemuzu spat, ale doktor mi rekl, ze pokud me bude bolet hlava,tak mam hnedka naklusat, mam problemy s vysokym tlakem a rikal, ze to neni dobry, ze kdyby neco tak tam mam okamzite jet….

k Kája
    Registrovaný uživatel

Ahoj holky,
    tak já nakonec vypadla z domu v půl 10 a dorazila až v 18. Nějak se to s kamarádkama protáhlo. Ale aspoň ten den pěkně uběhl. U doktora dobrý, z čípku už jen čtvrtina a pořád otevřeno na prst. CS tam zas nenapsal. A ptala jsem se, jak to vidí, a on že to může vydržet týden a nemusí. Každopádně mě ještě za týden objednal k sobě. Je to poslední datum před termínem (39+6). Ta třísla a stydká kost mě taky bolí fest, je jak naražená od štangle na kole.
    Hračky jsme doma moc neřešili. Jen kolotoč jsme dostali od rodičů na Vánoce, ale ti ho koupili na Aukru za super cenu. Mně se to jinak zdá přehnaně drahý. A když se dívám na děti známých, tak si stejně nejvíc vyhrají s plastovými lahvemi, sáčky, kostkami a tak. Myslím, že ještě něco dostaneme taky po narození.
    No nic, já jsem pro dnešek vyřízená a asi zalezu dřív do postele. Dobrou noc všem!

k Kája
    Registrovaný uživatel

PS: Já bych toho svýho nejraději poslala na Měsíc. Asi jsou dnes zas nějaké erupce na Slunci. Božínku, to ani není možný, že chlap dokáže být tak protivnej. A to chce ve čtvrtek ještě vyrazit do Brna do divadla… Tak snad nebudu mít překotný porod.

m monika306
    Registrovaný uživatel

Kájo to neřeš to známe všechny ja to taky nechapu.:)
    tyjo ty jdes do divadlo tak to te obdivuju to ja bych si uz asi netroufla. a na co jdete???tak jsem se koukla taky na aukro jak si psala a asi taky do toho pujdu jeste si musim rozmyslet zda na baterky s dalkovym ovladacem nebo na natahovani
    to ja na toho svyho cekam ma odpoliko

p petra.hejskova
    Registrovaný uživatel

Kájo,
    obdivuji, že máš odvahu ještě divadlo, i když tam bude manžel, tak bych strach asi neměla. Max. bude mít mimčo místo narození Brno 🙂 . To my jsme tedy kulturní barbaři. Do divadla jsem vytáhla toho svého poprvé a asi naposled v životě a stejně tam málem usnul. Kino pokud není scifi tak taky nepůjde, ale na fantasmagorii zas odmítám jít já. A prosím o rezervaci místa letenky a pobytu i pro mého, aspoň si taťkové pokecaj 😀 . I když je teď klid, ale odpočinek by od něj možná i bodnul. Ovšem musím říct, ložnice bude dnešní noc prázdná. Manžel se šel koukat do děckého pokojíku na telku a už tam usnul jak miminko (před chvíli jsem mu byla vypnout telku) a já mám celý den rozestláno v obýváku a nechce se mi to zas stěhovat do ložnice.
    A u hraček, holky budu mít asi na rozdávání, už teď z těch nových od lamaze máme nějaké doma, pak jsme dostali už od různých kámošek. Dokonce máme i hrací stolek a takové to novodobé chodítko (spíš si dřív dítě rozbije pusu, než aby ho to podpíralo – jistě víte které), ale bylo to od známých za pár kaček. Navíc to máme už snad 2 roky a necháváme si s tím hrát děcké návštěvy. Ovšem klasické staré (ještě po mě) dřevěné kostky, kolíčky a PETky jsou vážně ty nej hračky. Ale kolotoč třeba ani nechci, měli jsme ho sice domluvený se švagrovou, ale řekla jsem jí ať to dá k prodeji. Máme jen takové závěsné sluníčko s příjemnou melodií. Ale třeba nakonec kolotoč dostanem. Holky ptá se vás někdo co si přejete po narození?? My máme snad vše a říct jim, že jsme si to koupili a jesti chtějí tak ať nám přispějí a dají peníze? To se mi zdá tkaové divné. Ale kolem té 500 mě už nenapadá vůbec nic co by nám kdo mohl koupit. Kamarádka mi dala tip na plyšáka do mirkovlnky, který se může využít i např při kojení, nebo bolení bříška atd. Ale fakt jinačí věci nevím. Hader máme taky, že je nevynosíme. Ale když všechno bylo za pár kaček z bazaru.
    Tak maminky, ať nás miminka nechají zas krásně vyspat do růžova a moc v noci nezlobí a dobrou noc

m monika306
    Registrovaný uživatel

|-) tak jsem zas tady nemuzu nejak usnout to je snad poprve:( nevim cim to zda tim ze zitrra jdu k dr.ale to fakt netusim proc neusnu ach jooooooo:'(
    tak jsem si chtela jit prohlidnout aukro sem se tam dnes zaregistrovala a ona u nich probiha udrzba jak naschval:@
    peto to nas se jeste nikdo neptal co chceme asi nic nedostaneme:D ale mas pravdu my uz taky vse mame tak je to tezky.stejne vetsinou se davaji retizky atd.no proste sperky. o plysakovi jsem jeste neslysela jen vim ze existuje gel, kterej muze byt teply i studeny a stejne si jeste pamatuju kdyz jsem spavala u babicky tak mi vzdy dala do postele flasku z ty umele hmoty a ta byla nejlepsi.
    Doufam ze aspon vy krasne spinkate ja vam tak zavidim tady budu lelkovat snad do rana

m monika306
    Registrovaný uživatel

jééé ja měla 5O příspěvek

m monika306
    Registrovaný uživatel

nic to je asi unavou toho si nevsimejte ale fakt tam bylo pade

k kosta
    Registrovaný uživatel

ahojky holky:D
    tak my měly včera návštěvu – kolegynka z práce – má 7,5 měsíční holčinu .- tak jsem omrkla přebalování – no porodu se také nebojím, ale toho co bude pak, jak zvládnu kojit, přebalovat, koupat a vůbec oblékání apod. a le kámoška říkala, že to zvládneme.to se jim to kecá, když už to umí. říkala, že ze začátku to bude horor, ale dobrý to zvládneme!!!
    co se týká hraček – pokud to bude jedna kámoška, tak spíš jen nějaké to chrastítko či plyšák, ale jinak z práce kde je těch lidí víc a můžou se složit – tak už víme, že dostaneme hrací deku, kolotoč a hrací hračky a spoustu malých hraček. takže hračku jsem zatím nekupovala žádnou.uvidíme co malá dostane a když tak nějakou koupíme.u nás v bazárku jich mají spoustu a za super ceny, ale jak říkám, nechtěla jsem nic kupovat, protože toho hodně dostaneme.
    na předešlé stránce někdo psal že má cs6 – tak to už je za pár.
    jo kámoška říkala, že jí odešla hlenová zátka a za 4 dny rodila, ale že je to individuální, ale že první příznaky, že brzy bude porod je ta zátka, takže se ještě nestresuji:D
    až odejde zátka, tak poprosím manžu at oholí a budu už jen čekat.
    papír na vyúplnění jména a pod se u nás dává také v porodnici, takže uvidíme až budeme mít po první pradně – tam jdeme až příští týden.
    holky dělají utz? já viděla malou v 30tt a od té doby nic, dr. jí vždy jen prohmátla a poslechla takovou trubičkou a nic víc – docela bych ráda věděla, kolik asi tak přibližně váží, při posledním utz v tom30tt mi napsali, že pokud porodím v normálním termínu40tt, tak by malá měla mít přes 4 kila – to bude ale macek – po mamince:D a konec konců i po tatínkovi.

jo ani nevím jestli jsem vám psala – u nás by jsme měly porodit do konce února a od 01.03. jen dopoledne do 15,30 – pak již lékaři odmítají sloužit přesčasy – tak se snad vejdeme a v duchu se uklidnuji, že mě tam snad nenechají na pospas.
    tak já si jdu uděklat heřmánkový čajík na uvolnění prdíků a snad se mi podaří aspon ještě na dve hodky usnout.
    tak p apa pa pa a pište at je co číst!!

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 916. až 930. (z celkem 5,748)
  • Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist