únor 2011

• Toto téma obsahuje celkem 5,748 odpovědí. Do diskuze (28 účastníků) se naposledy zapojil uživatel Anonym a poslední změna proběhla 11 let, 11 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 901. až 915. (z celkem 5,748)
  • Autor
    m monika306
    Registrovaný uživatel

ahojky maminky:)
    tak jak jste si uzili vikend???my normalne v poho.vcera byli rodice a rodice na plese(mysliveckem) a asi tak v jedenact volali ze tam mame prijet ze vyhrali hlavu prasete atd. ze to neodnesou.jo jenže manža měl nějaky to pivo tak se mu ridit nechtelo tak jsem musela ja. no a predstavte si. mel fakt tusaka na ty policajty.no tak me zastavili a zase pustili ridičko vše v poradku diky nashle:D no a jedni z rodicu spali u nas a rano jsme se dozvedeli ze tahli jeste divocaka:D takze superprej by zavolali kdyby meli tel. jeste ze takkkk:P
    no a s tim ockovanim tak to mam stejny nazor jak bambulka prvni v nemocnice a pak mi da ockovaci kalendar detskej lekar.
    bambulko ale mela by si si zajit nebo zavolat do nemocnice ze si upadla ze ho ale citis jestli nahodou nemas prijet na kontrolu ted uz je to fakt riziko.
    s nocnim vstavanim to je taky hruza snad petkrat za noc a to ani moc nemusim asi jen ten pocit:^) dnes v noci kdyz jsem sla spat tak jsem hodinu trpela malej sebou tak hejbal a pak me skoro kazdou chvilku zaclo pichat v brise a v boku a to jsem manžu drzela za ruku (tak usiname) a vzdycky když mě to bolela tak jsem ho zmackla tak at si zvyka kdyz chce byt u porodu:) tak zatim ahojky mozna dnes jeste pisnu kdyby nahodou nejaka zvas napsala.
    jo a holky musime se polepsit s psanim březnový maminky už nás doháněji a to jsme měli 6 stránkovej náskok
    jo a bambulko se muzem zaregistrovat na modym konikovi a tam se davaj fotky v pohode ja se zaregistruju když se zaregistruje nějaky maminka od nás:D

k kosta
    Registrovaný uživatel

ahojky holky:D
    tk zase vzhůru – nu což zahraju si nějakou hru a tak za dvě hodky zkusím dát šlofíka.
    jinak s tím očkováním, u nás v porodnici právě od ledna neočkují vůbec nic – vše zrušeno a nové letáčky (očk.průkazy) ještě mají staré – nové nevytiskli, takže sice dostaneme očkováky – pěkná knížka – ukazovala nám ji sestřička na kurzu, ale jak říkám, některé očkování se již povinně nedělá.takže stejně bude na nás na co vše je necháme očkovat.říkala jsem si, že chci aspon ten základ, na který jsme byly očkované my.a vcelku té tubery se bojím, už jenom proto, že dělám v cestovním ruchu a to chytneš cokoliv.to další co se přidává navíc – to budu zvažovat, jen jsem chtěla vědět, jak zamýšlíte naočkovat základní, či nechcete žádné.
    Bambulko – já bych také raději do porodnice sjela.
    jinak musím říci, že malá je skvělá – jak tak koukám, tak jsem jedna z mála, kterou sice kope, ale v normě, stane, se, že tak 1denně maximálně mě kopne nějak víc, jinak cítím lehounké pohyby, takže na bolest si stěžovat nemohu.
    jinak postýlka nám zatím ještě nedorazila, tak malou přemlouvám at tam ještě zůstane:-))

k kosta
    Registrovaný uživatel

a co se týká pojištovny – většinou by děti měly mít pojištovnu po matce – ale není to nutnost, já teda nechám malou u své.manža to ví a vše během pobytu v porodnici vyřídí – vlastně všechno papírování vyřídí.

Anonym
    Host

Ahojky,
    Bambulko, rozhodně by sis měla do porodnice minimálně zavolat, ale všude píšou, že jakmile těhule upadne (jakkoli), tak má okamžitě jet.
    Co se očkování týče, tak u nás naštěstí taky očkují v porodnici, myslím, že třetí den po porodu. No a pak se domluvím s doktorkou, ale vzhledem k tomu, že mám postiženou neteř, která chytla nějakýtoho toho „koka“, tak asi malýho necháme naočkovat na všechno možný. Sice to bude asi takový přehnaný, ale když už člověk něco podobnýho v rodině zažije, tak pak dělá i přehnaný preventivní opatření. Kosto, s tou tuberou Tě chápu. Známá letěla na služebku do Moskvy a chytla ji tam a pak vykládala, jaký to bylo v sanatoriu pro léčbu tubery, kolik je různých druhů a kolik lidí ji u nás má. Ještě se docela bojím černého kašle, ten se prý taky docela řádí.
    Jinak zdravotní pojišťovnu bude mít malej zatím stejnou jako já. Manžel mi taky slíbil, že to všechno oběhá a vyřídí…

b bambulka
    Registrovaný uživatel

Ahojky!
    Tak já jdu zítra k lékaři tak to raději nahlásim, že jsem sebou sekla,ale myslím, že bude vše v pohodě protože malej sebou pořád mele.
    Jinak pojišťovnu teda nechám asi taky po mne.Snad to manža zařídí – no je to šikulka tak co by ne.
    Dneska zase vařit nemusím protože manžel včera vařil čočkovo polévku a ta zbyla i na dnešek a na zítra chystám sobě koupit sýr na obalení a manželovi sekanou protže obalovaného sýra nejí a udělám k tomu brmborovou kaši 😛 .
    Decko – o tom černém kašli jsem taky slyšela – prý se teď objevil na Slovensku. Tuberkulozu možná taky nechám očkovat.Jinak samozřejmně chápu tvoje obavy a asi kdyby jsem byla na tvém místě tak by jsem taky asi nechala očkovat na vše :S .
    Tak tedy pa pa zase zítra – možná 😛

k kosta
    Registrovaný uživatel

ahojky holky:D
    tak to jsem ráda, že taky někdo další nechá své dítko oočkovat – jo o černým kašli jsem taky slyšela a taky do tohom půjdu a ty koky, taky, já jako malá měla každý rok píchané uši, někdy i 2x do roka a taky že špatně slyším na pravé ucho – jo můžu si dojít na plastiku, ale toho se bojím, takže malou nechám na koky taky naočkovat, když to může pomoci tak proč ne.
    tak pěkný den a pište pište at je co číst.-))

Anonym
    Host

Ahoj holky,
    tak já po jsem po víkendu odpočinutá a pěkně rozežraná, doslova. Pořád bych jen jedla. Takže za chvíli si taky půjdu něco udělat.
    Zítra jdu taky na kontrolu, tak jsem zvědavá, jestli se něco změnilo. Do termínu zbývá 9 dní – i když to nemusí nic znamenat. Břicho mi stejně tvrdne pořád co chvíle.
    Jinak s očkováním to mám podobně – nechám dítko naočkovat jen povinné dávky a možná žloutenku. Ony děti furt něco strkají do pusy, tak proto. O zbytku jsem ale zatím nepřemýšlela a navíc manžel je dost proti. Uvidíme asi až podle situace, co za nemoci bude řádit ve školce a tak.
    Taky jsem vám chtěla říct, že pokud jste tu na Babywebu registrované, tak si můžete vytvořit i vlastní fotogalerii(e) a hodit sem odkaz. Já to tak určitě udělám:) , nějaké fotečky už jsem tam začala dávat, ale pak jsem to nějak nedokončila. Ale polepším se.
    Holky, dobrou chuť a hezké odpoledne.

Anonym
    Host

Bambulko, chválím, že to nahlásíš. Já jsem totiž někde četla, že i při pádu na kolena, nebo na „čtyři“ může vzniknout pod placentou hematom a ona se pak může začít pomalu odlučovat. Takže když by Tě doktor poslal pro jistotu do nemocnice na pozorování, tak to neodmítej. Přece jenom už to máme za pár, takže je lepší jít na den dva do nemocnice, než aby se něco stalo.
    O očkování jsme se bavili na kurzu s porodní asistentkou a myslím, že měla v něčem pravdu. Říkala, že očkování je prostě preventivní, ale když se zruší, tak se ty nemoci můžou vrátit, což se vlastně stalo i u toho černého kašle.
    My jsme včera skládali postýlky, jednu do ložnice a druhou do obýváku. Tašku do porodnice už mám taky nabalenou. Takže už jenom čekáme až to vypukne 😀

k kosta
    Registrovaný uživatel

😀 ahojky holky
    tak my byly s malou dneska u dr – a naposledy, už jsem objednala do poradny do nemocnice na příští týden – jsem tam objendná až na 10,30 – zapomněla jsem se zeptat jestli můžu jíst – doufám, že jo – to bychom ai nevydržely:-))
    jinak Cs máme 3 a dr. říkala at se modlím at tam ještě chvilku zůstane, napsala mi nějaké další prášky – něco jako železo s kyselinou listovou a ještě něco, ale nikde to nemají, manža dostal za úkol to někde sehnat ve městě, já byla ráno ve dvou lékárnáh a prý že fa má výpadek a něco podobného jedině na nový recept, tak uvidím pokud to manža nesežene, tak budu muset k dr zítra znova.
    Děcko – vy budete mít dvě postýlky?hmmm – no my čekáme, že nám tento týden snad aspon tu jednu dovezou, tak musí malá ještě vydržet.-))
    Kájo – o rozežranosti mi chvíli povídej, jak říká manža – ted nejsi žádný ukazatel, zda se mi jídlo povedlo, nebot sníš všechno:-))
    tak koukám, že nám ten sníh co byl ráno pěkně roztál – jen snad nebudou ledovky

m monika306
    Registrovaný uživatel

ahojky holky,
    kosto tak to cekate na tu postylku dlouho co???no jeste mame nejaky ten čas:) to jste si ji objednavali po netu???pojištovnu bude mit mimčo po nás někdo jsem to i cetla že se musí mimčo přihlásit na tu pojištovnu kde je matka hlasena v den porodu.
    kájo tobě se to už krátí tak ti přeji kdyby náhodou už chtělo jit ven at ti vše dobře dopadne a brzy se nam ohlasis at víme že je vše OK.:)
    jo o jidlo no spis sladke:D 😀 😀 manža říká že je těhotny se mnou u nás je poslední dobou stále plná lednička tak se prý musí hlídat:D 😀
    já jdu do poradny ve středu a to mi minulý týden u CS napsala 2 ale zvazovvala i nad 3 protoze jsem měla prý 2,5:O tak uvidíme jesltli mi taky neco předepise
    jo a holky kde je dneska lenuna????

http://premamy.sk/ticker]http://premamy.sk/images/ticker/tehotenstvo/27735.png

Anonym
    Host

ahoj,
    musim se priznat ze co se tyce ockovani jsem nazoru, ze nebudu hazardovat se zdravim ditete, ano maji povinne ockovani,ale jsou i nemoci kde ockovani mozne je,ale pojistovna to neuhradi. Nevalime se v penezich,ale nase dite necham ockovat protoze si pak nebudu vycitat, ze se neco stalo,protoze ja jsem setriva… nebo to nepokladam za dulezity…

Byla jem u fyzioterapeutky, porad mam problemy s tema kyclema a bedrama, celkove i s panvi…
    Takze mi prakrat nejak zakroutila nozkama a tak nejak me zkroutila az zjistila ze tam mam blokly nejaky panevni esicko,takze to nejak ,,rozchodila,, silene protivna bolest,ale pak mi bylo fakt lepe, takze jsem rada, ze jsem tam sla.

Byla jsem dneska rano jeste v rizikove poradne, protoze jsem tam mela rano volat a objednat se,ale sestricka rikala, ze ji tam doktorka nechala vzkaz, ze to u me specha, tak volala, jestli tam muzu jet hned, tak jsem jela… doktor rikal, ze tenhle tyden jeste rodit nebudu …nejspis 🙂 tak aspon tak. Jdu na kontrolu az v pondeli,ale mam moc vysokej tlak, takze jak me zacne bolet hlava nebo se mi udela zle ci neco takoveho,tak tam mam okamzite jet.

Chtela jsem se jeste zeptat, porad tady pisete neco s ,,Cs,, a nejaka cisla.
    Dneska mi doktor rekl, ze to mam na 1 cm, minuly tyden jsem byla pry na 1,5 —- nechapu co to znamena…. otevirat se jeste nemuzu ne ???

m monika306
    Registrovaný uživatel

jééé ty sis taky dala fotku???supééééér
    jinak jsem ti nasla odpoved na to CS aby to bylo presne otazku a odpoved jedné maminky

Otázka:
    Chtěla bych se zeptat, co znamená v těhotenské průkazce CS? Za celou dobu těhotenství jsem tam měla napsáno 0 a po dnešní návštěvě 2. Zeptala bych se své lékařky, ale bohužel jsem si toho všimla až po příchodu domů.

Názor odborníka
    CS znamená cervix score neboli nález na děložním čípku. Jeho hodnoty jsou od 0, kdy je nález zcela nezralý až po 10, kdy jde o nález již porodnický. Záleží také v jaké frázi těhotenství jste a kolikrát jste již rodila. Každopádně CS 2 je v podstatě normální hodnota pro poslední trimetr těhotenství

tak uvidime ktera z vas bude rodit driv zda ty nebo Kája:)

k kosta
    Registrovaný uživatel
    k Kája
    Registrovaný uživatel

Fotečky jsou super, akorát je máme trochu netěhulkovský:) . Ale však až budou mimča, tak je vyměníme, že? Zítra mám tu poradnu, tak písnu. A pak ještě „rande“ s kamarádkou. Těším se, že zas po dlouhé době trochu pokecáme. Čas se mi hrózně táhne.
    Lenuno, tak hlavně, že to pomohlo. Musí to být hrozně nepříjemné.
    Hm, taky by mě to CS zajímalo, ale mně to nikam nepíšou. Stejně to asi není úplně směrodatné.
    Holky, já už bych šla klidně rodit. Nebojím se toho procesu, ale toho, jaký to bude pak. Dnes u nás byli známí s rok a půl starým chlapečkem. Trochu hyperaktivním, ale to jsou asi všechny děti. No, snad jim budu stačit. Přeci jen už jsem trochu zpohodlnělá.
    Dobrou noc vám i mimčům v břísku. Ať vás nezlobí!

p petra.hejskova
    Registrovaný uživatel

ahooj 🙂 ,
    téda tady je nového. Také jdu zítra k dr., moc se těším a jsem zas zvědavá co a jak. Jak jste tady psaly k očkování, tak vůbec netuším ani jak to chodí. Měla jsem za to, že tohle pak říká a dělá dětský dr. A u pojišťovny mi bylo také řečeno, že jde automaticky dle matky. No u nás je to jedno, jsme oba u stejné a měnit nepotřebujem. Programy vybíráme skoro doplna 😀 .
    Zítra budu asi vstávat brzo, ředitel svolal poradu na 8 hodinu, tak asi pojedu a zároveň se rozloučím na nějakou dobu s kolegama. Dneska jsme byli naposled s manžou na oběd v restauraci, asi na delší dobu. Pochodili jsme po městě a udělali si takovou pohodu. Jinak u nás je hrozná zima -10 st. a na cestě (aspoň ve vesnici pěkná ledovice). Tak snad dojedu k dr. v pořádku. Na řízení se ještě cítím, i když už mi bylo doporučeno neřídit pro vysoké stádium těhu. Hm, tak snad to tedy s Vájou zvládnem.
    Dobrou a držte se, už jen pár posledních dní čekání je před námi.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 901. až 915. (z celkem 5,748)
  • Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist