- Toto téma obsahuje celkem 5,748 odpovědí. Do diskuze (28 účastníků) se naposledy zapojil uživatel Anonym a poslední změna proběhla 11 let, 11 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
3.1.2011 (22:58) #862968p petra.hejskovaRegistrovaný uživatel
Leni, to je divný s tou tvou mateřskou. Mě na správě sociálního zabezpeční řekli termín od 6-8 týnů, dokonce i datumově. A prý v tom termínu musím. Jen má dr, protože jsem na nemocenské, řekla že mi to napíše 6 týdnů.
A hele na ty pády fakt bacha, i když je mimi ve vodě, ale nikdy nevíme co se může stát. Je jasné, že žádná nepadá dobrovolně. My jak byli dnes na procházce ve městě, sice rovinka, ale pitomá dlažba, která klouže jak …. Manžovi to pěkně podjelo a ve mě hrklo, protože jsme šli zamilovaně ručku za ručku. Asi bude fakt lepší nevycházet a když už se musí, tak jen v případě nutnosti.
Kájo u spousty lidí dnes vídávám ten elektricky krb 🙂 , ale tam máš jen pocit koukání a lehčí peněženky. My 2 roky zpátky taky snili o krbu atd. a pak nějak najednou jsme se rozhodlali prodat byty (můj a mamky) a jít na barák, sice dvougenereační. Má to své výhody i nevýhody. A to přikládání místo vůně dřeva občas spíš zasmradí kouř z doutnajícího dřeva a občas je to jak na spáleništi. Ale to se vyvětrá a za to teplo to fakt stojí.
Začíná mě čím dál víc pobolívat pravá strana břicha v místě jizvy po slepáku, asi to dr. ve čtvrtek povím. Při vstávání to pne a různě trne.
Dnes půjdu brzo spát, jsem nějaká vyřízená |-) , krásnou dobrou a skoro ničím nerušenou dobrou noc4.1.2011 (13:26) #862969b bambulkaRegistrovaný uživatelAhojky maminky!
Tak se z toho nastydnutí tak nějak dostávám – prolejvám se bylinkovým čajem. Snažím se být pořád v teple. Jak jsem si dávala tu teplou vanu tak jsem se dočetla, že je to pěkná blbost, že naopak koupele vadí, že jen osprchovat.Tak doufám, že už to bude v pořádku. Jinak mě teda prcek pěkně tlačí do močáku. Docela by mě zaímalo jestli se otočil 🙁 .
Už 3 dny si třídím hadříky na malého – velikosti. Dostala jsem toho hodně,ale všechny možné velikosti. Mamča mi poradila vybrat velikosti od 50 – 70. No na některých už není velikost čitelná tak to beru odhadem. Manžel mi slíbil, že se v týdnu zastaví ve městě pro prášek pro děti a pak začnu prát. nemáte někdo odkaz nebo tak něco co bude potřeba do porodnice??? Je toho všude spousty a tak už jsem z toho tak zblblá, že fakt nevím.
Včera jsem vařila směs na špagety a tak dnes tam trochu zbylo tak to zbaštím. Manžel má ještě polévku a na zítra jsem vyndala vepřovou plec z mrazáku,ale netuším co toho ukuchtit – nechce se mi pořád dokola dělat guláš. Nemáte nekterá recept na nějakou mňamku? 😀
Tak se mějte krásně!!! Páček4.1.2011 (14:23) #862970m monika306Registrovaný uživatelhojky holky:D
tak jak se dneska máte???ten můj rošťák mě pořád kope. v noci spím skoro pořád jen jdu tak 2x na záchod ale ráno bych tak ráda spala:'( ale nedá mi to a musím vylézt abych toho našeho pejsánka vyvenčila.dneska jsem si zrovna připravovala co si mám vzít do porodnice mám to napsaný v průkazkce tak pro bambulku:
pro pobyt v nemocnici: pohodlné neklouzavé přezůvky
2 těhotenské podprsenky
4 spodní kalhotky (jednorázové)
1 balení vložek do podprsenky
1 balení vložek bez křidélek a lepících pásků
2 ručníky
1 teplé ponožky
1 župan
Bepanthen (na případné ošetření bradavek)
hygienické potřeby
léky, které trvale používáte
balení jednorázových papírových plen pro miminko
výbavička pro odchod z porodnice:
1 zavinovačka
3 malé pleny
2 velké pleny
1 košilka
1 dupačky
1 kabátek
1 čepička
1 vlněná čepička
1 vlněný kabátek
1 deka
1 kožešinový fusakjo a kolik si budete s sebou brát těch jednorázových plínek???a budete si sebou brát zavinočku když budeme mít ten fusak???
Tak nevím bambulko je to asi vše nic tu o kosmetice pro miminko nemám napsaný tak budeme používat asi tu nemocniční. tak kdyžtak dopište co si budete ještě brát s sebou. díky
Tak zatím maminy:)4.1.2011 (14:40) #862971p petra.hejskovaRegistrovaný uživateltaky přidávám odkaz na věci do porodnice http://www.babyonline.cz/tehotenstvi/veci-do-porodnice.html a pro miminko u nás třeba chtějí 50 ks jendorázových plenek a 1 balení vlhčených ubrousků.
A pro mimi na cestu domů jsem zabalila bodýčko, overálek, bavlněnou a vlněnou čepičku a rukavičky, pletenou soupravičku, na to kombinézu (není moc zimní) a pak to vše do další kombinézy či pytle, který je možné upevnit do autosedačky. A asi kdyby byl moc velký mráz tak ještě fleec deku, ale nevím ejstli se to vše pod nánožník autosedačky vejde. S takovou půjde Valči vidět jen pusinka. Už to teď máme vše dané do vajíčka a nevím kam jako se má vejít ještě k tomu mimi. No tak bude mít manža aspoň o starost méně, řeknu vem vajíčko a přijeť pro nás.
Tak se jdem zas najíst a na procházku s Bessy, tady svítí krásně sluníčko, tak ať se neválíme jen u filmů a telky.
Krásný den 🙂4.1.2011 (14:57) #862972AnonymHostahoj,
tak nase firemni ucetni mi dala kontakt na socialku, tak jsme tam se sestrickou z gyndy volali a rikala, ze to vypsali dobre, tak jsem ji to predala a cekam jestli zavola nebo ne… je to krava.A tak jsem si zas udelala radost,ale koupim si novej telefon… aspon posledni radost pro me, jinak jde vse prckovi:-)
4.1.2011 (16:55) #862973AnonymHostAhoj holky,
díky za ten seznam, honem jsem ještě do tašky přihodila další věci. Vlhčené ubrousky beru taky, k tomu ještě Yall (šetrnější klystýr), toaleťák a Tantum Rosa na oplachy. To doporučují na stránkách olomoucké porodnice. Někde ještě doporučují nafukovací kruh, ale tady ho mají.
Kosto, jaké lehátko máš na mysli? Přes den pro mimi aby vidělo? Já ho zatím nepořizuju, mám houpací koš na kolečkách. Ale uvidím. Jinak já si koupila kalhotky v DM, mají 2 druhy – Jessa a Capnol Babies. Akorát jen velké velikosti:'( . Ty Capnol by ti určitě byly, mají velké otvory na nohy. Já se bojím, že mi budou pod prsa. Tak jsem koupila ještě menší v lékarně. Ale v malé velikosti jsou naprosto nesehnatelné.
No, a fusak do vajíčka taky neřeším, použiju fleecovou deku. A oblečení klasika: bodýčko, dupajdy, svetřík, čepičku/y, rukavičky, zimní kombinézku. Snad nebude -20, a ostatně na přechod 20 m z budovy do auta a pak z auta dom to snad stačí:) .
Tak holky pozor na to padání! My tady sice žádný sníh nemáme, ale zbytky ledu na chodnících ještě pořád jsou. A já už jsem celkem nemotorná. A od včera taky pěkně oteklá. Papa4.1.2011 (17:24) #862974AnonymHostJo, a ještě jsem zapomněla – na kurzu nám radili, že si máme s sebou vzít i čaj pro kojící matky (v sáčcích), že nám ho tam rádi udělají místo univerzální hnědé břečky.
4.1.2011 (18:56) #862975k kostaRegistrovaný uživatelahojky holky:D
jj podobný seznam mám také, jen čekám co mi řeknou na kurzu – každá porodnice tam má určité maličkosti, které vyžaduje.
jinak Kájo díky zkusím tedy DM .
dneska jsem byla u r. a moc nás teda nepotěšila.zrovinka mi ztvrdlo břicho na koze:D tak hned jestli prý beru magnésko, tak povídám, že jo tak prý mám pokračovat a malá sestupuje dolů.nahmatala jí prstokladem hlavičku, tak prý uvidíme jestli vůbec vydržíme aspon do 38tt.kdyby prý cokoliv tak bud k ní a nebo rovnopu do porodnice. jinak na mateřskou jdu od 11.01. už jsem to i v práci vše domluvila.jinak ty bolesti co měla v noci z ne na po tak prý byly první poslíčci, ale ž to nemusí znamenat že brzy porodím, že prý záleží na maličké jak se jí bude chtít, tak jí musím holčinu přemluvit at nikam nespěchá.
tak holčiny tot asi ke dnešku vše.
přeji klidnou noc – tedy pokud možno4.1.2011 (19:42) #862976m milinkaÚčastníkAhooooj maminky,
Dlouho jsem ut nebyla a tak mi trvalo než jsem vše přečetla.Jinak taky vše přeju krásná nový rok a hlavně zdrave miminka.My se máme docela fajn už začínám prát věcičky na prcka a docela si to užívám .Už se nemůžu dočkat až bude na světě,ale je to ještě pár týdnu a docela se začínám bát porodu aby bylo vše ok,ale to je asi normální.Tento týden jsem samotná doma tak je to hrozný:( Jinak na kontrolu jdem až v pondělí,ale poslední ultrazvuk už máme za sebou takže to nejspíš bude rychlovka jen zda mam dlouhý čípek a čau 🙁5.1.2011 (9:37) #862977k kostaRegistrovaný uživatelahojky holky:D
tak jsem dostala ještě dobrý tip – koupit si nafukovací plovací kruh – kamarádka říkala, že ho nemít, tak si po porodu nesedla.takže dneska jedu velkého obchodníhocentra , mrknu do dm na kalhotky, pak zdravotní potřeby – kojící podprdy, a juknu někde i na ten kruh.včera jsem jela od r. ještě do práce a kecala jsem tam snad s každým, no dom jsem se dostala až okolo třetí a řeknu vám, že jsem toho měla plné zuby. šlla jsem už v sedm se koupat a pak spát, vzbudila jsem se v jednu, koukla na půl hdky na tv a pak zase spala až do rána – bez čůrání – a to jestli malá kopala oklo čtvtré jak je zvyklá ani nevím, vydržela jsem až do sedmé hodiny. takže fakt jsem byla utahaná, dneska teda jen na hodkuven sehnat a jít neočumovat.přeci jen dr říkala klid, tak to nechci přehánět.
tak holčiny jen jsem chtěla říci tip a mějte pěkný den,
jo na zítra hlásí ledovku, tak si nakoupím ještě nějaké to ovoce abych nikam nemusela.5.1.2011 (11:56) #862978b bambulkaRegistrovaný uživatelJé holky moc moc děkuji za seznamy. Myslím, že jsem měla zhruba vše sepsané bohužel ne nakoupené. Dneska jsem se domluvila s kamarádkou a příští týden až pujdu od doktora s ní pujdu nakoupovat. Má půlročního chlapečka takže má čerstvé info co potřebovala a co naopak koupila zbytečně. Pak půjdem asi nějkm na čajíček a já pofrčím domů.
jinak milinko už začínám mít taky trochu vítr z porodu,ale co zvládli to jiný zvládenme to taky ne 😀 . Včera jsem chytila v telce kousek pořadu sama doma a zrovna tam mluvili o porodech – teda o porodech doma,ale co se mi líbilo, že říkal pan doktor, že 90% porodu se odehrává v hlavě a jen 10% se odehrává v bříšku. Takže holky řekneme si, že mi budemem mít super bezbolestný porod a pujde to samo .
Takže páááček a pzdravujte miminka 🙂5.1.2011 (12:27) #862979AnonymHostahojda,
tak jsem se dneska chtela objednat do porodnice na dalsi kontroly, ale rekli mi, ze sice jsem ultrazvukove o 3 TT dopredu,ale ze se mam zas nahlasit k doktorce a objednat se do porodnice za 14 dni. Takze porad neco vyrizuju a uz me to fakt neba.Malej porad kope a koleno uz je taky jaktak zahojeny, takze alespon nejaky pozitivum,
Zitra jdu na tehu cviceni a pak mam predporodni kurzy. tak jsem vedava…
5.1.2011 (13:26) #862980AnonymHostDobré poledne všem!
Teda Kosto, to já bych být tebou seděla doma a ani nevycházela. Aby tě to nechytlo někde venku:S .
Milinko ahoj, snad ti doma nebude moc smutno. Já se taky vždycky zabavím chystáním věciček pro malou: nebo úklidem. Akorát škoda, že to nikdo neocení… Ale z porodu mám taky vítr. Ale určitě je to hodně o psychice.
Leni, to je hrůza, jak tě pořád někam honí!!! Jako kdybychom neměly nic jiného na práci. Mně jako studentce se vyřizování mateřské vyhlo (ale i penízky) a do porodnice pojedu až rodit. Jinak budu do konce chodit na kontroly a monitor ke svému lékaři.
Dneska jdu zas po delší době cvičit, hrozně se těším. Zatím pa!5.1.2011 (16:31) #862981m monika306Registrovaný uživatelhoj holky,
tak dneska rano jsme jeli k dr. ale očnímu protoze tam měl manžel šponu:( jsme tam skoro každej měsíc no hruza on snad o ty oči prijde.
také jsme volala k dětskýmu dr. a to jsem ani nemusela. popřála mi ať všechno v únoru dobře dopadně a že mi stejně v nemocnici řeknou, ať k nim zajdu do dvou dnů což jsem vědela.taky jsem se objednala k zubákovi ale nechce se mi tam. to je totiz nejhorší zubařka na světě. ne že má v ordinaci psa ale dotýká se vám svým břichem a že je pořádný.tak to ji Davídek asi kopne protože se mu ta zaručeně líbit nebude:D
holky taky vás pálí žáha???mě teda hrozně hlavně v noci a to kvůli tomu nemužu spát
jo jinak známá už dva dny přenáší. to já rozhodně nechci přenášet to bych byla pořád na trni už už nebo teď už?!?!?!?!?5.1.2011 (17:20) #862982AnonymHostahojky,
ja jsem zvedava,kdy budu rodit,ale mam takovou predstavu ze to bude v unoru. Ted jsem podle PM ve 33 TT ale utr ve 36 TT. Ale ono to nejak dopadne, a kdy to prijde, to taky nejak neovlivnim, takze az se malej Mirecek rozhodne, ze je mu tesno tak mi to asi da patricne najevo 🙂A co se tyce toho, jak me vsude serou… nejen ze mzdova ucetni mi nechtela prebrat ukonceni neschopenky a materskou,protoze je zaostala, takze jsem 2 dny 6x litala mezi ni a gyndou …. , pak me gynda zase predala do pece do porodnice, kde mi rekli, ze mam zustat na gynde a prijet tam az ve 36 TT 🙂
Takze jak jsem si myslela, ze budu odpocivat, tak zatim se to nejak nedostavilo 🙂Malej je aspon trochu hodnej, kope porad,ale uz nema tolik prostoru, takze to citim,ale uz se aspon vyspim , teda az na to litani na zachod 🙂
-
AutorPříspěvky
- Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.