únor 2011

• Toto téma obsahuje celkem 5,748 odpovědí. Do diskuze (28 účastníků) se naposledy zapojil uživatel Anonym a poslední změna proběhla 11 let, 10 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 5,236. až 5,250. (z celkem 5,748)
  • Autor
    Anonym
    Host

Ahojky holky!
    Tak mi měli v 18. měsících 81 cm a 10,97 kg takže nakonec jsme tu asi nejmenší 😀 ,ale já jsem mrňavá měřím jen 156 cm a manžel kolem 170 cm takže nemá být po kom velkej.
    No jinak ta hlídačka je takhle opravdu na prdlačku. Určo seženeš jinou a lepší šikovnější možná i třeba nějakou v důchodu ta by měla víc času a víc zkušeností.
    Nad školkou jsme taky uvažovala zda to prubnout. No ještě nevím a ni jsem se na ni zatím neptala. Spíš by to bylo kvůli tomu aby byl s dětma. Tady nikoho nemá takže je zatím sám a nechci aby s epozději stranil dětí a možná mi to i později pomůže až bude druhé dítko aby jsme na něj měla více času.
    Co se týká velké postele tak já už ho tam občas šoupnu na dopolední spánek a před něj aby nespadl nahňácám třeba deku aby se přes ni nepřevalil. Pak je sranda když přijde sám se ukázat, že už je vzhůru 😀
    Teď už ho taky slyším jak tam brouká….ale je ve své postýlce.
    No dnes k obědu měl Bohoušek polévku s kouskem meltého masa, zeleninou a zahuštěnou krupičkou. A k druhému máme všichni 3 brambory a karbanátky s cuketou.
    Dneska už mám vypranou druhou várku cejch a šoupla jsme k tomu i bílé prádlo bylo toho málo tak se to tam vlezlo. Na zítra mam nachystané tmavé :S . Já žehlím taky raději večer když malej spinká. Zapnu to večer k televizi a mam na to klid a nemusím se bát že mi to Bobeš schodí a hlavně by jsem s ním asi nic nevyžehlila.
    Mlíčko dáváme kalsika pořád z flašky s cumlem 😛
    Na nočník taknějak trénujeme., Včera jsme trénovali venku bez plínky a hrozně se mu líbilo když mohl čůrat ve stoje jako pořádnej chlap. Samo, že stačil počůrat asi 3 slipy a do jedněch vypustit i hovana :S . Tvářil se jako že nic a já říkám manželovi ten kluk něco vyvedl kukni na něj jak kouká 😀 😀 😀 . A on bobek v gatích.
    No tak tedy hezký den. Malej začíná nějak kňíkat tak se jdu na něj juknout zda bude či nebude vstávat a usmažit ty karboše. páááá

b bivinka
    Registrovaný uživatel

Holky,tak už mám skoro vše zabalené. Ještě musím popřemýšlet,co ještě.. No pokud to nebude nic důležitého,tak to mohu dokoupit:)
    Adámek je v postýlce,ale zatím to vypadá,že spát nebude*-)
    Jinak obědu zas moc nedal. Prostě otvíral pusu dobře,tak jsem mu tam vždy šoupla,ale pak na něj koukám,že má tváře jako sysel a nechce to polknout. On tohle poslední dobou dělá,když mu něco nechutná. A nakonec to vše z pusy vypustí8o| Tak jsem mu řekla,když nejíš,tak buď ohladu, nebudu ti dávat nic jiného. Dostal čaj na zapití a šmitec. Jen ať si zvyká!!
    Aďa taky mléko dostává do flašky s dudlíkem. Jen musím zas začít s ním trénovat na hrnečku. Asi začnu od zítřka u našich. A asi začnu Aďu odnaučovat od klasického dudlíku na spaní. Kvůli zubům, aby je pak neměl křivé.
    Bambulko, fakt ti závidím toho jedlíka. Adámek sní kdyžuž tak polévku,ale druhé už nechce. Nebo jenom jí hlavní jídlo.
    My asi dáme Adámka do školy až těch třech letech. Mám mateřskou na tři roky, tak to nebudu hrotit a s dětmi se Adámek vcelku poslední dobou vídá, začli jsme chodit i na hřiště.
    Jinak Adámkovi už začla růst dole dvojka :))) Takže stav zoubků čtyři nahoře, dva a kousek dole a tři stoličky, z toho jedna venku uplně:D Musím mě i Adámka objednat k zubařce na kontrolu 🙂
    Tak si půjdu uvařit kafe a mám pocit,že asi pracovat snad nebudu,když to dítě furt hejká v té postýlce 🙁

Anonym
    Host

Já dnes vařila hovězí UHO s rýží. Zbylo i na zamrazení.
    Bambulko, taky Ti toho jedlíka závidím. Kuba má taky občas stavy, že jediné co do něj dostanu je flaška s kaší nebo mlíkem. No a do postýlky bez oběda jde tak 2-3x do týdne. Prostě nechce jíst.
    Ivčo, taky bych chtěla odnaučit na dudlík, ale mám pořád strach, když se mi i tak v noci pořád budí. Flašku bych mu už nedávala, kdyby nedostával večer ve flašce kaši. To nevím, do čeho bych mu ji dala, aby si ji mohl v leže vypít.
    Jinak Kuba se vzbudil až skoro v 10. A od jedné už zase chrupe.
    Holky, já chci aby Kuba už něco udělal do nočníku… Zatím tam vydrží sedět tak 10 vteřin. To stejný na wc. No a za tu dobu opravu nic nestihne.
    Jinak já si budu tento měsíc žádat o změnu na tříletý rodičák. Ale malýho bych chtěla tak někdy na jaře zkusit dát tak 3x do týdne na 4 hodiny do nějaké miniškolky. Ať si zvyká na děti a hlavně na režim. No a pak od 3 let pošupajdí do klasické školky. Jen tu máme blízko dvě, tak budeme muset ještě jednu vybrat. Na jaře jsou vlastně zápisy, takže budu muset začít porovnávat.
    Ivčo, s tím balením je to mazec. Ale už bys to fakt mohla mít natrénovaný 😛 . My zatím zvládáme jen balení na jeden den. Přes noc se už teď ani nikam nedostaneme.
    No nic, jdu chvilku ještě pracovat. Teď mi museli v práci restartovat pc, tak jsem měla chvilku pauzu.
    Tak zatím papa

b bivinka
    Registrovaný uživatel

Ahojky,
    tak jsme včera večer dorazili k našim, Adámek řádil až do devíti než se uklidnil a pak usnul, ale zato spal až skoro do sedmi. Dneska celý den nespal a usnul mi v pět a ještě furt spí,takže za chvilku uvařím kaši a dám mu jí do postýlky a doufám,že zas usne. Žádné mytí,aby se moc neprobral.. Tak držte palce.
    Evi, s tím dudlíkem to asi nebude tak horké,Adámek si ho hlídá,jakmile jde spát,tak ho hledá a když ho nemá,tak začne sebou vrtět.. Asi budem muset přetrpět řvaní a pak snad na něj zapomene..
    Mléko a kaši taky dostává s flaškou s dudlíkem a právě i čaj, on mi Aďa nechce žádný hrneček…
    Aďa teďka taky moc neobědvá, furt mu nejdu nějak do chuti, dneska vařil děda maso na paprice s rýží,takže to vcelku jedl,ale předtím mi jedl více..
    To balení už mám vcelku zmáklé, hlavně je dobré,že mohu u našich vyprat,takže zas tolik toho neberu.
    Evi a jaký máte nočník ? My máme nočník z chicca a má takovou i opěrku a Adámek fakt na něm rád sedí a pokaždé se mu zadaří. Vím,že jsme zkoušeli i jiný co mají naši nebo Adámkovi koupili prarodiče na chalupu a na tom i tom Aďa řval a nechtěl ani na jednom sedět.
    Tady dávám odkaz, jen abys ho viděla http://www.ondalek.cz/produkt/chicco-nocnik-s-operkou-?var=748
    My ho máme přímo z chicca,ale nějak to na jejich stránkách nemohu najít.
    Fakt jsme s ním spokojeni.
    Jde asi i o zvyk, aby si to dítě vůbec na to zvyklo. Vemte nás s hrnečkem, máme xx hrnečků a zatím ani z jednoho Adámek nepije..
    Tak páááá,jdu na tu kaši 🙂

Anonym
    Host

Ahojky,
    Ivčo my máme nočník podobný tomu modrému: http://www.zelandia.cz/cs/inzerce/deti/kojenecke-potreby/327652-prodam-detske-nocniky.html Jinak s tím dudlíkem to bude asi fakt peklo…
    Jinak u nás opět nic nového. Jen mám pocit, že se Kubovi asi zase posunují špičáky. Konečně už i víc papá, ale tu první lžičku mu musím skoro vnutit násilím. Je to darebák.
    Nějak jsem unavená, asi půjdeme brzo spát. Byli jsme v ikea koupit mám a tchýni nějaký skříně, tak jsme z toho oba nějací ztrhaní.
    Tak se zatím mějte hezky a užijte si víkend!!!

Anonym
    Host

Ahojky!
    Tak jsme se byli dnes podívat na to cvičení. Mají ale plno, dnes jsme tam byli místo známé. Takže máme smůlu. No ale i tak jsem si nebyla jistá, jestli tam chodit. Je tam totiž celkem 21 dětí, což se mi zdá docela hodně. Teď si ještě obepisuju jiný cvíča a snad se na nás štěstí usměje. V tom dnešním bysme sice 2 maminy znali, ale Kubu to množství dětí vyděsilo a zhruba první půlku probrečel a druhou se chtěl chovat a jen pozorovat ostatní.
    No a jelikož jsme dojeli domů až před dvanáctou, tak už byl Kuba přetažený a ani nechtěl papat. Takže šel s řevem do postýlky. Ale do minuty už bylo totální ticho…
    O víkendu jsem konečně objednala Kubovi zimní bundu a vyteplené šusťáky. Ještě přemýšlím, jestli mu koupit kombinézu nebo jen oteplováky a další bundu. Taky jsem si musela objednat sáčky do vysavače. Je problém je sehnat, protože teď dělají nějaký unisystém, ale ty naše adaptéry stejně nikde nemají. Takže se mi povedlo objednat 5 krabic klasických papírových sáčků.
    No nic, půjdu zkusit chvílu pracovat. Ale vůbec se mi nechce…
    Tak se zatím mějte a užívejte si sluníčkový den!

Anonym
    Host

Ahojky holky!
    Tak mi jsme už od pátku u našich. Byla to taková hurá akce. Manžel jel pro dřevdo do Mostu tak jsme se svezli s ním k našim. Mno nejdříve jsemtu měla být max. do nedělě,ale kleklo auto něcos plynem tak dnes musel manžel do servisu tak, že mě vyzvedne až v pondělí. hmm a teď volal, že v tom servisu nemají ten díl co je rozbitej a že přijde buď odpoledne nebo večer ne-li zítra ráno takže se to odsouvá pravděpodobně až na zítra. To budou mít naši radost :$ .Ale s tím autem se jet nedá páč tam někde uniklá trochu toho plynu a je to nebezpečný s tím jezdit. 😐
    Jinak u nás nic nového. Celý víkend jsme strávili s našima na zahradě takže pro Bohouška paráda. Byl tam i synovec s neteří takže si s ním občas i hráli.
    Bobeš teď na nočník nějak takyodmítá chodit. Fakt mě to štve.Už chodil celkem hezky :@ . Teď jsem ho učila venku čůrat jako velký chlapi a to se mu tedy líbilo,ale povedlo se nám to snad 2x 😀
    Tak se mejtě hezky nějak mě nic nenapadá co napsat.Jdu si ohřát gulášovku. Bobeš měl dnes skleničku páč jsme si myslela, že pojedeme domů tak jsem nic nevařila.Tak budu muset na zítra ještě jednu koupit nebo něco uklohnit. Tak pa pa pa

Anonym
    Host

Jo a na cvíču jsme byli asi 2x a Bohouškovi se to líbilo. Bylo to na balonech takže cvičení i pro maminky 😀

Anonym
    Host

Ahojky holky,
    koukám, že dost bojujete s jídlem – tak to u nás problém rozhodně není – přéma zbaští dá se říct vše a více méně bez problémů – te´d teda trochu zlobil, ale rostou mu 4 stoličky na ráz – 3 už jsou venku a 4. bude tak do dvou dnů…
    U nás te´d začlo období – já sám – chce sám do schodů, ze schodů, jíst, čůrat, oblíkat se – no prostě všecko – umíte si jistě představit o kolik víc času na všecko je potřeba :o))) Každopádně sem se rozhodla, že ho nechám ať se snaží a třeba aspoň až se narodí to malé tak on už bude aspoň trochu samostatný a ještě budu ráda :o))
    Musím objednat nějaké zábrany na tu velkou postel, protože on v ní už chce opravdu spát tak aby mi nežuchl…
    S mlíkem pořád bojujem – už teda do něj něco dostanu, ale zatím to je jen cca 150ml a měl by prý vypít 500ml – to nedá ani náhodou… Tak jsem mu dneska dala 150 ráno a ještě zkusím 150 večer a když se to povede – budem na 300 což už jde takže bych byla ráda :o)) Blbý je že mě připadá že mu to mlíko prostě nechutná…
    Jinak u nás asi nic nového – nebo mě aspoň nic nenapadá
    Mějte se krásně a užívejte sluníčka

Anonym
    Host

Marti, s tím mlíkem si moc hlavu nelámej. Třeba Kuba má vyloženě 260ml ráno, večer má buď kaši (ta by měla mlíko taky obsahovat) nebo mlíčko s kaší. Teda když jde spát brzo po večeři, tak dostane mlíko, ale spíš se tím dudláním uspává. No a někdy dostane mlíko, když nechce nic jíst a někam jedeme a já potřebuji, aby něco do sebe dostal.
    Já jsem teď pracovala a tchýně mi donesla koláče, který zrovna dopekla. Tak jsem si dala pauzičku a asi už pracovat nebudu. Chce se mi nějak spát.
    Á, tak už mám asi po pauze. Dítko se mi budí.

Anonym
    Host

Dobré ránko!
    Tak asi budeme od příštího čtvrtka chodit na cvíčo. Jen začíná v poledne, tak mám trochu strach, jak to bude Kuba zvládat s poobědovým spaním. No ale asi bude muset 😛 .Teda i cena není moc podle mého gusta, ale jinde nemají volno a tady na tu agenturu jsem slyšela samou chválu. Tak snad to bude dobrý a bude to za ty prachy stát.
    Normálně, už měsíc čekáme, až bude mít ikea brno na skladě poličky do skříně, abysme si mohli dodělat šatnu. Vždycky se podívám na skladové množství a tam je, že budou na skladě další den. Tak se podívám další ráno a zase to o den posunou. Už jsem tam i několikrát volala a vždy mi řekli, tak to zkuste koncem týdne, to čekáme zboží :@ . No a takhle je to pořád. Už mě to nebaví.
    Dneska ráno manžel zaspal, takže jsem vstávala s ním, abych mu nachystala snídani, když nestíhal. Takže už mám Kubovi uvařený čaj, nachystané maso na oběd, vysáto a vytřeno a jen čekám, až se drahoušek probudí. Posledních pár dnů má nějaký divný spaní. Budí se v noci někdy kolem jedné a na mlíko až k sedmé ráno.
    Jo a včera jsme koupili na zkoušku hami mlíko. Vzali jsme jednu krabici klasického a jednu toho hajaja. Tak ráno dostal místo nutrilonu hami. A nijak neprotestoval. Jen toho nutrošu máme doma ještě krabici a půl. Takže ho dobereme a přecházíme na hami. Jen doufám, že nijak moc nepodraží. Mají totiž nové balení, z 550g se zmenšilo na 500g a cena šla nahoru cca o 10 kč co jsem teda vypozorovala). No ale pořád levnější než nutrilon a hlavně je to všechno v podstatě jedna firma 🙂 .
    Jé, jsem zase napsala román o blbostech 😀 .
    Tak se zatím mějte hezky a přeji krásný den!

Anonym
    Host

Ahojky holky!
    Tak u nás s mlíčkem to také není nic moc.Ráno vypije 150 ml mlíčka a večer má kaši 210 ml a to je vše. Tak doufám,že to stačí.
    No dnes jsme tu jen na skok páč jedeme k manželovo rodičům. Maminka má svátek tak jdemem popřát.
    No jinak už mě zase snad po všem pálí žáha 🙁 . Ach jo
    Dnes peču k obídku krůtí nohy s červeným zelím a bramborovým knedlíkem. Bohoušek má místo knedlů brambory páč po knedlích ho bolí bříško.
    No tak teď jsme málem dostala infarkt. Bohoušek mi cosi nese a podává mi to a ujá myslela, že jsou to vlasy. Šáhnu na to, že mu to vezmu a on to ten nohatej pavouk blééééééééééé :O :O :O a žil ááááááááááá
    No tak budu končit jdu ho obléknout a jedeme
    Venku je pěkná kosa
    tak pa pa pa

Anonym
    Host

Ahojky,
    Bambulko, to by mě asi taky štrejchlo, kdyby mi Kuba přinesl pavouka. Brrrrrrrrr.
    My dneska byli s Kubem na pracáku žádat o tříletý rodičák. No a oni tam teď předělával kanceláře. Takže do té správné jsme se dostali asi až na pátý pokus. No a taky byli všude bezdomáči a spoluobčané. Celá budova smrděla chlastem, cigaretama, zatuchlinou,… No ještě že u našeho okýnka nikdo nebyl, takže jsme tam moc dlouho nebyli.
    Jinak tady nic nového není. Venku je zima, 11°C a konečně teda neprší. Doufám, že to teda vydrží až do zítřka. Máme totiž tátu na školení a mě nebaví v dešti venčit psa. Konečně taky můžu dát Kubovi kožený boty. Jsem měla strach, že než mu je budu moct dát, tak mu ta noha zase vyroste.
    No nic, jsem nějaká unavená, tak si asi půjdu chvílu lehnout.
    Mějte se hezky a pište!!!

Anonym
    Host

Ahojky holky!
    Mi máme také kožený boty. Dávám je Bohouškovi když je mokro nebo chladněji. Smrdí mu z nich tedy děsně nohy 😀 ,ale jinak jsou super. Taky jsem dostala od kamarádky zimní boty. Měla je tedy na holku,ale jsou hnědý a moc moc hezký a taky asi dost kvalitní. Dávala za ně snad 1600,- :O a nechtěla za ně nic. Já jsme samo ráda,el je to takový hloupý. No říkala když přežijou, že jí je vrátím a když ne tak ať si snima dělám co chci.
    Jinak teď vařím domácí kečup tak snad se mi povede. Čekám až se bobeš probudí aby jsme to mohla rozmixovat a bude. Ještě musím uvařit nějakou omajdu z krůtího. Asi to udělám na styl roštěné s rýží.
    Manžel čistí komín a já jsme si smejčila půdu aby jsme si tam mohla natáhut šnůry páč jak je takové hnuné počasí tak mi to ani doma pořádně neschne na sušáku a mam toho spoustu na praní a ještě určitě mít bud ž bude druhé.
    No jinak v pondělí jdu na kontrolu tak jsme zvědavá zda už bude vidět kdopak to bude zda kluk nebo holka :^) .
    Tak junevím co by jsme ještě napsala páč se nic nového neudálo. A koukám, žtaky píšetš čím dál méně. Tak pa pa pa a hezký den. U nás vykukuje sluníčko ale jen tak maličko,ale alespoň že neprší

b bivinka
    Registrovaný uživatel

Ahoj holky,
    tak jsme se vrátili domů :)) Tak už nemáme lešení, už můžeme na balkon, máme krásný barák :)))
    Balkon jsme vysáli a vytřeli a už mi tam Honza dal šnůry,abych už mohla prát Tak už peru druhou pračku. Jinak máme děsně špinavá okna i záclony,ale to musí počkat na sobotu.
    Bambulko, tak to bych se fakt zbláznila,kdyby mi dítě přineslo pavouka:D Já se jich štítím.U našich byl pavouk na stropě a já si vzala kýbl,aby do něj spadnul a pak jsem ječela,ať ho mamka honem odnese:D
    Jinak Adámek už má deset zubů a roste mu čtvrtá stolička,takže proto moc nejedl poslední dobou. Lítá jako drak a dokonce si dává ruce na zadeček a tak chodí 🙂 A poslední dobou se rád a s každým mazlí, je to fakt milé. Jinak je to pěkné zlobidlo.
    Tak zatím pááááá..:))

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 5,236. až 5,250. (z celkem 5,748)
  • Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist