- Toto téma obsahuje celkem 5,748 odpovědí. Do diskuze (28 účastníků) se naposledy zapojil uživatel Anonym a poslední změna proběhla 11 let, 10 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
22.11.2010 (13:41) #862743AnonymHost
Dobré ráno,
já se právě před chvílí probudila do toho hnusu. Takhle dlouho jsem teda ještě nespala.
Milinko, tak co, jaká barevná kombinace vyhrála, prozradíš?
Holky, tak jsem zjistila, že až budu koupat malou, tak u toho nejspíš budu klečet na zemi a mazat a oblíkat ji budu nevím kde, asi taky na zemi. Ta naše koupelna je totiž tak debilní, že tam prostě žádnou skříňku nedáme. Ne že by byla tak malá, ale minulý nájemník do ní šoupnul megavanu a ještě větší žebřík na ručníky, takže prostě žádný prostor pro skříňku nezbyl… Nemáte některá návrh, jak to udělat? Vidím to na nějakou speciální desku přes vanu.
Peti, díky za tip na cvičení. Já se stejně rozhodla, že něco dělat musím, to přeci nejde furt sedět v posteli. Všechny svaly by mi tak akorát zakrněly a při porodu by to byl mazec. Takže v rámci možností…
Bambulko, to je fajn, že sis užila srazík. Já ho budu mít dnes doma.
A to magnesko – Magnosolv 1-2x denně, šumák 2-3x, tabletky taky 3x. V každém je jiné množství hořčíku, je to skoro věda, ale přibližně takto. Výhodu to pro mě má v tom, že jsem přestala trpět zácpou:) .
Fuj, to je teda počasí. Já už se normálně těším na sníh.22.11.2010 (13:56) #862744p petra.hejskovaRegistrovaný uživatelKájo, my vaničku máme na dřevěnén stojanu s výpustí a přebalovák budu mít na psacím stole v pokojíčku. My koupelny máme dvě a ani do jedné se nám žádná komoda nevleze. A ono je jedno kde se dítě přebaluje atd. kdysi takové věci nebyli a holky jsme tady ne? takže klidně i na sedačce, posteli, kdekoliv, švagrová udělala přebalovák a koupací centrum na skleněném jídelním stole 🙂 .
Asi začnu hořčík brát ve větší míře, abych začala chodit na záchod, díky za tip.Leni je dobře, že jste OK, také se těšíme na kontrolu, ale jdem až za týden. jo a jak jsi se mě ptala co jím, řekla jsem vše, ale vlastně nejím nějak zeleninu (jen brambory), protože kupovaná mi moc nechutná a domácí už dávno není. A z ovoce jím nejvíce kiwi nebo když se podaří na koupi tak mandarinky. Toť jediné živé vitamíny. Takže jak jsem říkala, první snídaněn, druhá snídaně, sváča, oběd, sváča, první večeře, druhá večeře a je to. I když mi připadá, že se přes pupek už neohnu a ráno jsem se vážila a mám plus 7 kg.
Dala jsem prát ty bambusové plínky, holky tam není v pračce žádná voda, všechno to pojmulo a držím se pokynu. nemít plnou pračku, ale max 3/4. Vypadá tedy, že savost bude naprosto geniální. Prý se to musí 5x vyprat, aby to mělo zaručenou absorbci. tak nevím, jestli to nebudu prát po polovičce :-).
Jdem s Valentýnkou spapat kuřecí řízek a dovařují se nám brambory a pak fičíme opět na cvhilku za klientama do práce. tak papa a pohodový i když upršený den22.11.2010 (17:18) #862745AnonymHostahojda,
Kája- my mame zase koupelnu mini takze tam mame vanu, umyvadlo,kos na pradlo a pracku .. to je vse. takze protoze tam neni misto ani na moji kosmetiku,ktera se normalne usidlila v kosickach na pracce,tak jsem si nechala udelat skleneny policky nad ten kos na pradlo a tim padem se mi uvolnila pracka ,takze jsem na pracku koupila velkou prebalovaci podlosku a vedle je jedna policka na veci pro mimi tak snad to tahle pujde, jinak velkou komodu a zbytek kosmetiky a veci pro mimi mam v obyvaku/detskym pokoji, tak uvidim , jak to bude prakticky. 🙂 v koupelne mi nejde o prevalovani,ale o to , ze kdyz dite vyndam z lehatka z vany, tak abych ho polozila na rucnik a nemusela cestovat pres cely byt… 🙂
Peta.H. – jo snazim se to nejak korigovat,ale ikdyz jim normalne, tak tloustnu po vsem , jsem uz jak sud 🙂
22.11.2010 (21:43) #8627461 DenísekRegistrovaný uživatelahojky Maminky jak pak se mate a co miminka…jak se na ne tesite?
Ja uz moc…tesim se na prvni setkani s malym…Myslim ze vi asi take…
Jak si to jinak uzivate uz se to blizi…
S pozdravem Denca23.11.2010 (0:11) #862747AnonymHostAhoj holčiny
to já budu mít přebalovák v pokojíčku u věcí a v koupelně budu malýho oblíkat na pračce. Vaničku ani kupovat nebudem – budu koupat ve velký vaně – asi to bude nepohodlný, ale nemám jiné místo. A oblíkat v koupelně budu jen večer po koupeli jinak ne, takže tam není nic moc potřeba. Dneska sem narazila na seznam co všechno je do začátku potřeba a zjistila sem, že toho většinu ještě nemáme, takže nás ještě čekají velké nákupy…
A Denčo – taky už se moc moc těším – už aby to bylo – ale věřím, že to uteče sakra rychle…
tak dobrou noc holky a pohlaďte si bříška 🙂23.11.2010 (5:15) #862748b bambulkaRegistrovaný uživatelAhojky holky!
Tak jak to tak čtu tak jsem na tom podobně jako babyzna. Taky budu mít přebalovák v pokojíčku a oblíkat jen večer taky na pračce – snad to pujde. Vaničku sice mam,ale taky jí usídlím nejspíš do velké vany.
Jinak tedy já pořád nic neperu nežehlím, zkrátka nic. Nejsem schopná ani nic koupit. Přijdu z práce a jsem ráda, že jsem ráda – takže to vše nechám až nastoupím na mateřskou a budu na to mít víc klidu a sil. Koukala jsem taky na ty seznamy co vše budu potřebovat a dost toho taky ještě nemám,ale vše zjistím až to dám do kupy takže tipuju tak v lednu 😛 . a za měsíc to snad stihnu no.
Jinak teď mě malej zrovinka drtí žebra – docela by mě zajímalo jak tam leží :^) . Dloube mě pěkně pod prsa – asi jak jsem tady zhrbená u pc tak se mu to nelíbí 😀 .
No jinak počasí je u nás taky pěkně hnusný a na sníh……….. nesnáším ho takže se vůbec netěším – nééé, že by byl ten sníh tak hnusnej,ale bydlím na vesnici a dostat se z ní když nasněží je kolikrát nadlidský úkol a já jsem pos… až za ušima – hrozně se bojím jezdit když je náledí, nasněžíno a pod. Manžel předloni na ledovce boural. Naštěstí se mu nic nestalo,ale auto bylo na odpis. Od té doby mam lepany dvakrát takový. MNo tak snad budeme mít letos klidnou zimu. Na Vánoce nasněží,aby to bylo krásný a pak ať si je klíďo zase jaro 😀 .
Tak všem dobré ráno, hezký den a pozdravujte mimíska.23.11.2010 (9:06) #862749AnonymHostAhojky holkyyy,
Kajo nakonec vyhral kočárek naprosto neutrální barvy bežová se žlutozelenými vzory 😀 ,ale krááááásnej:)
Jak tak pročítám problém s koupáním je všude stejný taky to ještě nemáme namyšlený (respektive já to nemám namyšlený nepředpokládám,že by to manžel vůbec řešil jako vše 😀 ) máme hrozně prtavou koupelnu a tak asi nakonec budem oblíkát taky na pračce……
Včera jsem byla na předporodním kurzu a bylo to super bezvadná porodní asistentka takovou bych si představovala:D dozvěděla jsem se pár zajimavostí,ale kapanek i komplikací cožje na moji uzkostlivou povahu něco:D a co mě překvapilo kolik tam bylo partnerů s těhulkama přes tčičtvrtě maminek tam mělo partnera…..
Co se týče počasí tak já mám raději slunečný podzim,ale zimu miluju,jen když můžu na lyže takže letos ji můžeme přeskočit na jaro 🙂23.11.2010 (10:01) #862750k kostaRegistrovaný uživatelahojky holky8-|
tak jsme včera byly s malou na kontrole, jenom nás prohmatala a řekla, že je vše ok. takže super, dostaly jsme žádanku na velký utz, tak se tam musím objednat a už se těším až malou uvuidím:|
co se týká přebalování, my máme také velmi malou koupoelnu, takže koupat a přebalovat budu v pokoji – nehledě na teplotu – v koupelně nefunguje topení.na pračku by se mi ani malá nevešla, máme fakt malou.takže pokojík bude super, bud na zemi ve vaničce a budu si k ní moci sednout nebo na stole, to ještě uvidím co bude lepší.jinak co se týká seznamu – mně se nezdá, že by těch věcí bylo moc. plenky jsem zatím koupila jen dvoje – jedny na malinké mimčo a jedny na větší. kamarádka udělala chybu koupila si do zásoby ty nejmenší-měly je ve slevě tak jich nakoupila několik balíků – ale fakt dost – no a mimčo se narodilo větší a nepoužila ani jedny – musela je pak za skoro nic prodat nějaké jiné mamině, takže plenky zatím neřeším a tatka pak dokoupí -dle aktuální potřeby.co se týče balonu, chtěla jsem ho také, ale může se prý používat pokud nemáš nějaké problémy tak do půlky osmého měsíce – prý může vyvolat předčasný porod, tak nevím.počasí mi nevadí – jsem spíše severní typ, takže déšt a sníh no problem, ale vadí mi tma – to nemusím.
jo-zítra mi dorazí mamina a vyžehlí – toto máme zařízené co?
tak holčiny pište, pište at máme my na neschopence co číst8-|
pa pa a hezký den
Denisko – ty ještě chodíš do školy?24.11.2010 (0:09) #862751AnonymHostHm, to se mi nezdá, že by polehávání na balónu mohlo vést k předčasnému porodu. To spíš vysávání:) . Naopak si myslím, že aspoň trocha cvičení může usnadnit porod. Proto se snažím aspoň o něco málo, co znám z gravidjógy nebo z předporodních kurzů. Jsem optimistka:) . A i to moje tvrdnutí se zlepšuje, nechci to zakřiknout, ale třeba to bude OK. Já doma stejně nevydržím, a v posteli už vůbec ne. To by mě museli přivázat. I když v tomhle počasí… Třeba bude ve čtvrtek bílo už všude.
Dnes jsme s mojim probírali tu úpravu koupelny a nakonec to asi vyřešíme něčím přes vanu, co bude sloužit zároveň pro vaničku a po koupání pro mimčo. Variantou dvě je skládací přebalovák z Ikei. Ten se mi moc líbí, ale zase nevím, jestli za něj utrácet…
Bambulko, neboj, to stihneš. Nakoupit se dá za den, dva.
Milinko, dobrá kombinace, pak ho můžeš použít i pro druhé. A to fakt na ty kurzy chodí taťuldové běžně? Tady u nás je to separé, 7 lekcí sólo pro maminky, takové prodrobnější, a pak 2 společné (porod a novorozenec). Docela se těším, až budem tatínky učit přebalování. Ještě že na to kojení jsme tam samé ženské, to by chlapi asi smíchy pukli.
No nic holky, já už dnes jdu spát, vstávala jsem na mě nezvykle brzy, v půl 9. Mám to Kosto stejné jak ty, vadí mi ta tma. V noci se převaluju a ráno se v tom počasí nemůžu probrat.
Hezkou dobrou noc vám i broučkům!24.11.2010 (5:15) #862752AnonymHostAhojda holčiny!
tak jsem včera protrpěla první jízdu v chumelenici – děs běs. Ale zatím OK – nezůstává to na silnicích tak se to dá.
jinakl se teda pěkně kulatím – připadám si den co denkulatejší a kulatější 😐 .
Holky co jste vařili??? Potřebuju inspiraci už mi dochází nápady.Ale je tu problém manžel je masožravka takže nápady jako jsou ovocné knedlíky a pod. u nás neuspějou. Včer ajsem dělala zapečené brambory s kabanosem. Dnes asi kuřecí polívku,ale co dál???? 🙂 . Hodte nějaký nápadík.
Tak pááááček a zdravím maminky i miminka24.11.2010 (13:16) #862753AnonymHostahojda,
nešel nám internet, manža říká, že to je díky nějakému kabelu co prostě přešel jít a napájet nějakou tu krabičku na net… 🙂 ,ale už máme novou a net frčí jako fčela 🙂Denísku – taky se moc těším, obavy jsou,ale tejně mam príma chlapa, tak to snad zvládnem….
babyzna- no jako kdybych já jěště teď chodila do práce, tak mam taky houby,já vás obdivuju, já jsem teď jako žena v domácnosti, a občas mi to i jde… 🙂
Milinka- ja mam předporodní kurzy až od ledna,protože nebylo místo. Jinak můj muž se mnou chodí všude,ale na kurz nechce, mohli by mu tam říct něco, co by ho vyděsilo, že by se nám mohlo stát,ale k porodu jde… tak ho ani nepřemlouvám.
Kosta- to s tim balonem je nějaký divný, já ho doma mám, žehlím u něj, sedím na něm, ale že se nesmí používat dýl to je divný.
Jinak já jdu žehlit 8 narvaných praček věciček dneska, takže mam o zábavu postaráno 🙂
Bambulka26- vítej mezi ženami žravců – taky mam masožravýho chlapa a já miluju sladký, ale jinak nevím co, ale když už dojdou nápady, dělám jen opečené maso a šťouchaný brambor, zaprvé je to s masem a za druhý aspoň pak nemá dýl hlad… tak uvidíš, třeba tě něco trkne.
🙂
24.11.2010 (15:33) #862754k kostaRegistrovaný uživatel8-| ahojky holky8-|
to s tím balonem mi řekla dr. když mi zakázala těhu cvičení a já se jí ptala, jestli si teda mám koupit balon nebo tak něco a cvičit aspon trochu doma a ona mi na to povídá, koupit si ho můžete, ale cvičit na něm stejně budete nejvýše tak do půlky osmého měsíce, pak už je to u některých žen riziko,a vám to nedoporučuji, tak třeba vy budete moci.jinak já budu mít předporodní kurz také až v lednu, tak snad to ještě stihneme8-| ale holky prý chodí na svět později- ale to jsou jen keci8-|
co se týká jídla, my měli o víkendu kulajdu a guláš – dělala jsem k němu bramboráčky a docela jsme se jich přejedli.
dnes jsem byla očumovat n+ějaké dětské věci, jako olejíčky, mastičky a pod. – jediné co prý se ze začátku nemá je johnson- hodně jsou na něj děti alergické.tak jsem pokukovala ale je toho tolik, kdo se v tom má vyznat?
tak holčiny pěkný zbytek dne24.11.2010 (19:15) #862755AnonymHostahojda,
tak dneska byl desny den…. jedna kamaradka tehule 30TT ma vysoky horecky, tak jsem ji vezla k nam na gyndu a tam ji rekli ze ma desne malo plodove vody a ze malej se nehybe,ale srdicko mu bije, takze jela do nemocnice a ted cekam co mi zavola jak dopadla…:'( :'( :'( :'(
pak jsem prijela domu a muz ze jdeme na prochazku, byla jsem zdrchana,ale sla jsem a tak jsem v Dm koupila ty plenky co mi chybeli a ted jsme kompletni 🙂 , na namesti byla akce hral tam nejaky typek se zvonami a nechala jsem se premluvit, ze vedle otevreli kostel tak jsem ho sla zkouknout..
nastesti uz jsem doma, muz jde s kamaradem na pivo tak mam klid a pohodu 🙂
24.11.2010 (21:21) #8627561 DenísekRegistrovaný uživatelahojicek
Kosta-ahoj vracim se k tevemu vzkazu do skoly uz jdu posledni tyden…mam obor cukrarku, je to celkem pekne povolani ale drina kor ted se nejak uz sotva hnu a stejne tam moc nemuzu byt hlavne na praxi tak uz to ukoncuju tedy prerusuji…budu to delat dalkove…rodina mi pomuze v hlidani malyho a zajisteni cele skoly…:)
pokud se ete chce nekdo na neco zeptat piste rada odpovim…
Mejte se pekne:)
24.11.2010 (23:10) #862757AnonymHostahojda,
Deniskovi- my (teda ja a junior) ti drzime palce, pokud ti rodina pomuze, tak to je fajn, myslim, ze to vladnete 🙂
Ja uz teda pracuju (teda ted v tehu uz ne), mam super manzela a tchana doma, kterej se taky o vse postara ale stejne je ve me nejistota, jak to preziju ja 🙂 , ale byli na tom lidi hur a taky to zvladli 🙂Jinak me malej porad kope a zitra jdu na to prvni tehu cviceni, tak doufam, ze rano vztanu a ze me tam nesedrou z kuze 🙂
Tak se dobre vyspete a pozdravujte miminka 🙂
-
AutorPříspěvky
- Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.