- Toto téma obsahuje celkem 5,748 odpovědí. Do diskuze (28 účastníků) se naposledy zapojil uživatel Anonym a poslední změna proběhla 11 let, 11 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
19.9.2011 (14:16) #864810AnonymHost
Jo a ještě, kolik toho sní na oběd, no asi 200 ml, jakoby tu sklenku běžnou s přesnídávkou, ten větší via pohárek ne úplně plnej, a tolik sní i ovoce..Kupované mu dávám od 6. m..
20.9.2011 (1:03) #864811AnonymHostAhoj holky,
malá mi sní tak plus minus kolem 160 ml (odhaduji podle naplněného kelímku) zeleniny a na svačinku jsem jí dělala jedno jablko a jednu hrušku a snědla to skoro celé.
20.9.2011 (12:24) #864812AnonymHostmy k obídku sníme velkou skleničku a ted jsem vařila do těch menších viapohárků, ale je to tak husté že to musím ředit.včera tak sněla půlku a už dál odmítala, daly jsme si pauzu a po té sněla 4 lřičky a zas konec.
a k sváče dávám klasickou přesnídávku, tu zblajzne celou během 5 minut. včera jsem byla u holiče tak měl Martin nařízeno dát jogurt bílou sladkou aktivii, s jablkem a mrkví a do toho piškot. no kolik toho snědla teda netuším.
Teď už je zas Valinka venku, navlíka jsem jí do podzimní kombinézky a do zimního autosedačkového fusaku. jako je jí tak tak, prý do roka vydrží 😀 .
A máme novinku kterou jsem posledně zapoměla napsat. Byly jsme minulý týden v úterý na protilátky na TBC a v pátek na očkování. (teda snad jsem to nepsala), byli jsme s Patričkem, to je o 10 dní starší náš kamarád. Obě děti byli tak hodné, že i sestřička moc chválila. prý dlouho se nesetkala s takovou reakcí, ani jeden neplakal. jen tak jako se nadechnul a s výdechem zaplakal. to vše. tak teď čekáme na pupínek a následné hojení. Budete dávat TBC? u nás se to dává po první řadě hexa. to máme splněno a tím že tam je dlouhá doba hojení, tak do roka se to musí zhojit. V prosinci jdeme na kontrolu jak se hojí pupínek.
A pak mám novinku u sebe. jsem nakrátko ostříhaná 🙂 , tak jak jsem v těhu měla dlouhé vlasy, tak jsem po porodu šla k uším a ted jsem skoro kluk :$ a za to Valuš objevila naušnice, kterých si normálně nevšímala.
no a protože mám chvilku, počítám tak do 12 až 13 hodiny, jdu schovat prádlo a trošku se věnovat práci. oběd máme ze včera, takže celkem leháro. jen přemýšlím jestli si zatopit k tomu i v krbu nebo si topit jen plynem. tak papa a pozdravujte mimiska
jo a ve čtvrtek jdeme na kontrolu na neurologii, snad nás nepošle zas na cvičení. ona ta naše potvůrka je asi lenivá20.9.2011 (12:53) #864813AnonymHostAhojky,
Peťo, neprovokuj s topením. U nás doma je zima jako v ruským filmu. Mám sice jeden malej teplomet, ale ten nějak smrdí, takže asi budu muset zapnout troubu. Topná sezóna je myslím až od října nebo když je asi 3 dny po sobě pod 15 stupňů. Jinak Kuba je taky lenivej, pořád se mu nechce lozit. Jen občas udělá pár sprostejch pohybů na čtyřech a až když zase leží, tak se začne natahovat rukama. Takže když se mu podaří dostat někam dopředu, tak je to spíš takovým plazením. Ale mám pocit, že když ho dám do židličky na krmení, tak se docela snaží sedět, ale pak ho něco zaujme a začne se kymácet a někam natahovat.
Nějak se mi dneska zase nechce nic dělat. Musím ale pracovat a dělat pořádek ve skříních a všechno nepotřebný povyhazovat. Nějak ty věci už nemáme kam dávat.20.9.2011 (13:28) #864814AnonymHosttak jsem si před 5 minutami škrtla sirkou 😛 , ale že to není provokace. Evi dojeť za námi a budeš v teple 🙂
Taky jsem se vám nezmínila. že teda konečně jsem to jako dostala, sláva asi hormonální injekce pomohly. ale žádný brutus to nebyl. dá se říct že spíš špinění, ale za to mám 3 kila za poslední týden dole :O , i břicho leze tak nějak dolů. jen teda budu muse tasi trošku cvičit a posílit svaly. takže jen tak dál a bude ze mě za cvhíli hubeňour, konečně.
a taky jsem třídila ve skříni, byl tam nehorázný bordel. oblečení které jsem neoblíkla už před těhu mi tak fakt zavazelo, takže je vše pryč a ted jsem v CA a newyorkeru nechala snad 3 litry, k tomu boty. takže na zimu a podzim jsem náramně vybavená. Valča také už nic nepotřebuje. Včera dokonce přišel balíček s hračkami, které teda bude využívat až tak k druhému roku. ale za ty peníze. Brala jsem jí vysavač, štěkajícího pejska na blikajícícm chodítku a 5 disney knížek. no zas prostě super koupě. vše za tisícovku i s poštovným a využijeme to úplně stejně jak nové. Na knížkách nejde poznat ani čtení, to jsem se hnedka ptala zda nejsou potrhnaé a počmárané.
no tak už jsem se zas rozepsala, jdu juknout na prcka do kočárku, zda stále spinká, chůvička totiž vůbec nic nehlásí20.9.2011 (14:30) #864815b bambulkaRegistrovaný uživatelAhojky holky!
tak mi taky budeme topit. Bobeš se už probral – spal svojí hodinku a teď tady zápasí s lavorem. Mno proč by si hrál s hračkama, že když tady máma má lavor 😛 .
Včera jsme byli na očkování na poslední hexavakcíně a vše bylo OK. Ptala jsem se na to jídlo jestli nejí moc a doktorka se mi smála a říká, že je vidět že Bohoušek nestrádá. No ale ovoce prý nevadí když zbaští víc na to že s ní i 300g zeleninky k obídku neřekla nic a na odpolední svačinku říkala, že stačí jogrt. Hmm tak jsem to prubla a asi tak hoďku řval než jsem se slitovala a docpala ho ještě mlíčkem. A pak byl klid takže u nás v žádným případě na odpolední svačinku jen jogurt nestačí. Ovocné jogurty už může i Bobíky a tak,ale říkala jen že je to sladký a že si na to dětičky rychle zvyknou takže proto je lepší jen bílý jogurt.
Očkování na TBC asi u nás není páč mi řílala doktorka, že očkování do roka máme splněné :O .
Holky děláte mimiskům už i třeba špenát nebo polévku špenátovou??? Nebo dýňovou??? Máte nějaký receptík jak na to??
No jinak nic nového kočárek ani chodítko nedorzilo prej až příští týden :S . jsem se už těšila
tak ju hezký den sice je hnusnej chladnej,ale snad zase budou ty naši drobečkové mít dobrou náladu. páááá20.9.2011 (15:17) #864816b bivinkaRegistrovaný uživatelAhojky holky 🙂
Dneska jsme zas měli prořvanou noc 🙁 Asi od půlnoci co hodinu Adámek začal řvát a ne a ne přestat, tak jsem ho vždy pochovala a zas uložila a spalo se dál.. Chudinka malý. A zub nikde..
K svačině malej snědl celý rozmichovaný banán plus jsem mu tam dala dvě sušenky Sunarky. Moc mu to chutnalo a celé to zblajzl. Pak pil čajík a jelikož jsem ho udělala do klasické flašky, tak cákal všude kolem, protože je už velký a bude si flaštičku držet sám.
A k obídku jsem mu udělala brambor, mrkev, kukuřici a kuřecí masíko, jsem to vážila a bylo toho 190g, ale nechal něco málo po dně.. jen to jedl na dvakrát s menší pauzou na ponošení.
Jsem si myslela,že si po obědě vyjedeme na procházku a malej mi usnul v postýlce.. tak až po svačině pojedeme. Už jsem vyndala zas fusak, právě mě zajímalo, zda se mi tam vejde a v pohodě :))) Je to náš fusak dědeček, ještě i já jsem v něm byla jako malá .))) A stále drží. To o těch dnešních věcech se říct nedá, vše vydrží chvíli…
O tom TBC nám paní doktorka neříkala,že by malého tím chtěla očkovat..
Holky a jak to myslíte,že máte líná mimča ?? Vždyť se Vám stále otáčí na bříško a nějak se plazí. Tose Adámek o plazení nepokouší. Fakt jen občas se otáčí na bříško.. Jemu prostě vyhovuje se otočit na bok a koukat na boku nebo se na tom boku uplně prohnout. Jediné, co teďka začal dělat a to i ve vaně, že když leží na zádech, tak má pokrčené nožičky a zvedá zadeček nahoru.. Tak mi to přijde jako, že chce dělat most :))
Zas mě přepadla línost..20.9.2011 (15:21) #864817AnonymHostbambulko, tbc již není povinné, takže ti o tom dr ani říct nemusí, já se teda ptala účelně na tbc a bylo mi sděleno tek č na plicní odd do nemocnice a řekli mi příjdte tehdy, mějte potvzené ukončení hexa od dr a pak nebrání ničemu očkovat. bohužel tbc již v čr není taková nemoc aby byli děti automaticky očkovány, ale co bude za 20 let, nevrátí se zpět ta nemoc k nám ? Jak mi řekla dr, kdyby ti naší zákonodárci schvalovali podstatnější věci a ne očkování udělali by lépe. prý na to byla petice proti zrušení a ona v ní byla, i náš dr, ale bohužel k ničemu, takže my už očkování máme za sebou
20.9.2011 (21:51) #864818b bivinkaRegistrovaný uživatelAhoj holky.
Tak jsem celá nešťastná. Adámek usnul v půl sedmé a už se mi 3x probudil naprostým řevem:( . Mimča Vám taky takhle řvali když jim rostly ty zuby ? Tedy pokud ho netrápí něco jiného. Když má bolení bříška,tak takhle neřve 😐
Přesně takhle řval i v noci.. docela se noci bojím, že jí zas prořve. Některé mimča i uklidní, když spí s rodiči v posteli, jenže ten náš u nás v posteli neusne. Sice si ho ráno do postele beru, abych si poležela ještě, ale on za pět minut už chce zpět do postýlky..
Papa20.9.2011 (22:19) #864819AnonymHostAhoj holky,
když rostou ty zuby, asi to má každej individuální, Filípek je takovej mrzutej a má lehký spaní, ale zase nebudí se každou půlhodinku..Tak jsem si pořád myslela, že to nahoře jsou dvojky, ale teď možná myslim, že to jsou jedničky, jsou takový velký a mezi nima jen mezírka, takže to má rovnou skus naproti :), taky mu je čistim už kartáčkem 🙂 .
K tý šikovnosti, máme dva kámoše o tři neděle starší a oba už stojej…No, tak vedle nich vypadá Fíla jak pecivál, ale zase jsem ráda, že ho nemusím zatím furt někde honit..a na svůj věk umí přiměřeně :).
Jo a jakou kukuřici jim vaříte? Tu Fíla ještě neměl..Jako mraženou?
Tak přeju co nejklidnější noc, já doufám, že se vzbudí tak max 2x..20.9.2011 (23:51) #864820AnonymHosthezký večer,
k té lenosti, mě na rhb řekla, že je malá trochu línější, ale že je to hlavně tzv. „syndrom plovoucí podlahy“. Tj. malá se plazí, ale vlastně se pouze přitahuje ručičkami, a zbytek těla se jen „veze“. Vůbec nemusí zapojit břišní svaly a svaly nohou. Pokud dítě je na koberci, či na něčem co neklouže, tak to má těžší a musí více zapojit svaly těla.
Musím říct, že celý dopoledne jsem měla totální kopr, malé jsem dala lahvičku, kterou jsem měla od včera a sobě jen chleba s něčím a teď jsem to doháněla:( , stírala podlahy atd.Uf už to mám hotovo.
Kukuřici jsem ještě nevařila, ale já jsem v příkrmech hodně pozadu:P , teprve měsíc máme pouze zeleninku a minulý týden i ovoce.
My zatím netopíme, dnes bylo sice zataženo, ale bez deště a celkem i teplo, na večer dokonce vysvytlo sluníčko. Tak doufám, že zítra bude trochu hezčí počasí.21.9.2011 (10:26) #864821b bivinkaRegistrovaný uživatelDobré ránko holky.
Já mám doma „paviána“, to se nedá jinak nazvat:D 😛 To už není křik miminka.. Dneska ráno mě takhle paviánil 4x.. jsem si chtěla ráno ještě pospat a už skoro jsem spala a pavián se rozkřičel, takže jsem něj koukla a cpala mu dudlík.. a zas jsem usínala a zas se rozkřičel.. No hrůza, nakonec jsem seděla na posteli a už se nesnažila usínat. On se prostě rozhodl,že bude ležet na boku a nějak se tam vždy zasekl a tak se rozeřval..chce vždy na bříško, ale nějak furt nepochopil,že když tu druhou ručičku bude mít pod tělem,že se asi nedotočí.. přitom jsem mu to už několikrát ukazovala 😀
Jinak tu kukuřici jsem dávala mraženou, stejně tak i hrášek. Jsem to četla u jednoho receptu pro mimča, že lze dát i mraženou.. tak jsem to dala..
Jak jsem včera psala,že malej se mi furt budil, když už spal,tak měl mega prdy.. tak jsem mu nakonec dala kapky a dobrý, noc proběhla klidně.
U nás asi ty zuby stále nebudou..
Tak zatím páá21.9.2011 (14:14) #864822b bambulkaRegistrovaný uživatelAhojky holčiny.
Tak jak jsem včera psala, že není nic nového tak u oběda jsemzjistila, že nám vylezl druhý zoubek :O . Byla tam taková boulička a trošičku krve,ale jen malilinkato a dnes už to není zase vidět,ale zubisko tam bude něco málo se tam bělá 😀 .
jinak noc zase děs a běs. Já se snad nikdy nevyspím. jestli mu dolejzal ten zub či co :@ . No usnul kolem osmé probudil se o půlnoci to jsem mu dala umělý mlíčko pak byl vzhůru kolem jedné, třetí t jsem ho nakojila pak kolem páté, šesté a v sedum se rozhodl vstát. Teď dopoledne spinkal jen 40 minut a tase že už nebude spát. Teď tady za mnou lítá na koberci – jako na bříšku a mává ručičkama a u toho začíná fňukat, že si ho nevšímám . ach jo se asi už zbláznim.
Včera mi manžel konečně vytiskl ty kuponky na ty pampersky tak je příští týden pujdu využít. je na nich sleva od 70,- 2x po 50,- a jednou po 40,- Kč. takže celkem slušný. Vždy je to na jedne balíček plínek.
Jo a kukuřici jsem ještě také nezkoušela. teď chi zkusit tu špenátovou polévku,ale nevím jak na ní.
Tak ju u nás je dnes hezky tak asi po obědě vyrazíme na prochajdu. Tak páááček21.9.2011 (14:38) #864823AnonymHostAhojky,
tak u nás je jedna novinka. Kubík se včera motal na přebalováku, až se bouchl do hlavy. To bylo řevu. Jenže já jsem mu zrovna chystala oblečení, takže jsem neviděla jak se mu to přesně stalo (stála jsem u přebalováku aby nespadl a dívala jsem se do šuplíku na tepláky). No řval jako tygr, asi 4x. Zkusila jsem ho nakojit a že pojedeme na pohotovost. Ale přijela tchýně a řeka, že když je to na čele, tak že se mu nic nestalo. Že kdyby se bouchl do spánku nebo ze zadu do hlavy, tak by to bylo na záchranku. Pak už se na nás i smál a dělal blbosti. Ale jelikož já jsem stará hysterka, tak jsem skoro celou noc nespala a ráno jsme jeli preventivně k doktorce. Ta mi řekla to co tchýně. Ale domluvili jsme se, že mě i manželovi píchne tetanovku (oba už ji máme prošlou) ještě v kombinaci na černý kašel, aby to od nás malej nemohl nijak chytnout a že je to i preventivně kdyby jsme měli druhý. Že se to tak teď prý začíná dělat, tak jsem zvědavá. Jinak to TBC mi řekla, že nemá smysl. Že je to proti nějakýmu kmenu, kterej se už nikde nevyskytuje a proti těm co jsou stejně žádná vakcína není. Pak jsem se ptala na množství jídla. Každý dítě má prý jinou potřebu a řekne si kolik chce, že si s tím nemám lámat hlavu. Základ je, aby nehubnul a byl spokojenej. A když je dítě velkej jedlík, tak ona preferuje jídlo vařený doma a hlídat tuky a cukry, že v těch kupovanejch by toho mohlo být moc (když by měl sníst třeba 2 skleničky).
Jééé, to jsem se zase rozepsala. Jdu malýmu ohřát jídlo, bude mít dýni s bramborovou kaší a 1/2 žloutku.21.9.2011 (15:16) #864824AnonymHostJO a ještě mi dr. řekla, že pokud si dítě samo nesedne z pozice na 4, tak že se nemá dávat do židličky ani když je to jenom na jídlo. Že mám raděj malýho „posadit“ do křesla a vypodložit polšářema, aby byl v polosedě. Že když dítě je v sedu dřív než má dosttečně vyvinutý zádový svaly, tak že se mu obratle stlačují k sobě a pak ho budou v dospělosti bolet záda.
-
AutorPříspěvky
- Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.