- Toto téma obsahuje celkem 3,945 odpovědí. Do diskuze (35 účastníků) se naposledy zapojil uživatel e Evík a poslední změna proběhla 10 let, 10 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
21.12.2010 (12:33) #859714AnonymHost
Verunko, to otýkání se stává, ale radši se zmiň Dr. – při každé poradně mě Dr. prohlíží kotníky zda neotýkají, takže se to musí hlídat.
Máš pravdu, že všude je něco a já zastávám názor, že bolesti si odbudu všude stejný proto nezvažuji třeba porod v Horské nemocnici ve Vrchlabí, kam jsem chtěla jet rodit poprvé. Ale roční doba mě z toho záměru odradila (měla jsem termín přelom roku), kvůli sněhu a tak. Ještě že jsem tam nejela, já rodila fakt rychle (1,5hod po příjezdu do porodnice se malá narodila).
Takže já budu rodit opět v našem městě, máme to 10 minut cesty při nepříznivých podmínkách a cestou bychom brali dcerku k rodičům, tak se to i hodí.
Já radši neposlouchám moc zkušenosti ostatních, protože opravdu je porod silně individuální záležitost, každá máme jiný práh bolesti, jinak to snášíme – tu vypjatou situaci a tak se nedá posoudit zda bude lepší ta nebo ta porodnice. Až vlastní zkušenost většinou osvětlí co si předtím jen představujeme. A já byla vcelku spokojená v té naší porodnici (ač kamarádky třeba až tak ne). Já nejsem nijak náročná, ale zase už vím, co určitě třeba nebudu chtít aby se mnou dělali (třeba že nepočkali až porodím placentu a tahali ji ze mne a já pak docela hodně krvácela), chci aby počkali až ji sama vypudím…apod. Léky žádný nechci, kor když to půjde tak spontánně jako to šlo vše u Danulky. Praskla mi voda, kontrakce jsem měla už taky slušný, přijela jsem a byla jsem správně otevřená, už mi ani nedělali klistýr takže kéž by to tak bylo jako u prvního porodu. Tož to je můj názor.Jdeme si dát s Dančou oběd, pak se chystáme na zahradu poblbnout sněhu, když už je Danča fit a má být obleva. Dnes u nás dopoledne chumelilo, teď přestalo.
No a odpo jedeme na návštěvu k mým rodičům a popřát mé mamče dodatečně – k svátku, včera ho měla.Karlička – králíček je na zahradě, ráno hledala úkryt před chumelenicí, dala jsem jí mrkvičku a jablíčko, tak chroupala. Ale chytit se nedá:D . No hlavně že nezdrhla ze zahrady, tak Danča ještě smutnit nebude.
Krásný den děvčátka už se to do svátků krátí to je rychlost. Tak se taky opatrujte p a paaa
21.12.2010 (14:29) #859715AnonymHostTo je tak hrozný, když člověk slyší, že i v dnešní době dopadne porod špatně. 🙁 Jo, proto jsem se bála, aby byla všechna vyšetření v pořádku, protože o vyvolávaných porodech do 24. týdne jsem si toho přečetla předtím ledacos a ona je to dost blbá záležitost. Právě proto, že to i trvá dlouho a jsou velké bolesti. A Cuco, co Kubíček? To je taky divný, že nezjistili na mozku nic před porodem a když se narodil, tak byl v pořádku a najednou tohle. Ale jděme na něco veselejšího. 🙂
Cuco, máš pravdu s těmi porodnicemi. Záleží na průběhu a lidech, náladě, povaze atd. 🙂
Dělala jsem dvoubarevnou roládu nepečenou. To nerada dělám, protože se to blbě válí, ale už je v ledničce. 🙂 Perníky už jsou měkký. A stihla jsem už letos sníst docela dost cukroví. Co vy? 😀21.12.2010 (14:58) #859716AnonymHostBaruško, taky jsem dělávala dvoubarevnou roládu (myslím dle receptu z Piškotové kuchařky Opavia), ale jedla jsem jí jen já, tak už jsem jí přestala dělat.
A taky nezahálím s ujídáním cukroví, dnes jsem měla už pár vanilkových rohlíčků a 1 Masarykův koláček (jak jem nandávala do krabičky cukroví pro rodiče).
No a s tím KUbíčkem, to už se asi nikdy kamarádka s manželem nedozví příčinu, to poškození mozku bylo způsobeno jak přestal dýchat a oživovali ho. Je to hrozně krutý, skoro 9 měsíců – vše dáseříct v normě, vyšetření všechna OK a pak toto:'( . Ale musíme myslet všechny pozitivně, že to dobře dopadne já taky pevně doufám, že je ještě nějaká naděje a přeci zázraky se taky dějí…Verunko ještě jsem si vzpomněla, že jsem nedávno četla že na otoky pomáhají vařené brambory ve slupce – třeba 2 střední sníst – nemusíš je jíst neoloupané, je to proti zadržování vody v těle. tak to zkus, za to nic nedáš:) .
Je to z knížky Ingeborg Stadelmann – Zdravé těhotenství a přirozený porod. Některé tipy tam jsou dobré, třeba bylinky, homeopatie a tak.21.12.2010 (15:32) #859717h HaňulkaRegistrovaný uživatelAhoj,
právě jsem přišla z poradny a mám radost!!! To, jak jsem se začala otevírat a musela sem ležet se prý zlepšilo, takže mi pan doktor zas povolil nějaké ty aktivity a už nemusím pořád jen ležet, tak to je super!! Nebudu to přehánět, ale ještě aspoň stihnu do vánoc trochu poklidit.
Taky jsem se ho ptala na to mlíko a je to tak jak řikáte, tak ještě jednou dík 🙂
No, holky, koukám, že vybíráte porodnice, já zas takovej výběr moc nemám, buď Tábor nebo Pelhřimov. Chválí se obojí, no a jelikož na všechny UTZ jezdim do Pelhřiimova, tak asi vyhraje ten…
Baruško, a v kolikátém týdnu jsi ty?21.12.2010 (16:55) #859718m cvalíčekRegistrovaný uživatelZdravím všechny těhulky, také bych se k Vám ráda připojila 🙂 mam termin na 6.dubna a čekám dvojčátka 🙂 jsem v 24+5 Tak trochu jsem nahlídla do předchozích mailu a nevím jestli tu najdu nějakou spřízněnou dušičku též s dvojnásobným štěstím v pupíčku (jak se říká,….i když já se z toho štěstí ještě do dnes nevzpamatovala chi 😀 ) Jsou to mé první a vůbec nevím jak se s tím poperu a budu to zvládat?? *-) Také zvažuji kde budu rodit? Jelikož jsem se z Prahy přestěhovala na Vysočinu také jako ty Haňulísku zvažuji Pelhřimov nebo Jihlavu. Nemám ještě přesně zjitěné informace a i kvuli mému možnému předčadnému porodu(dvojčátek,což prý bývá normální/ cca 36t./- jsem se dočetla) :^) nevím zda Pelhimov je na to dostatečně vybaven?? Haňulísku a v kolikátém jsi ty? Jinak milé ženy se večer chystám také ještě něco napíct. U nás je zvykem vše schovat do šdědrého dne a ten teprve konzumujeme a já mám takové chutě 😀 Dříve jsem sladké vůbec nejedla, ale zjistili mi nedostatejk cukru v krvy-měla jsem stále tendence omdlívat a tělo si o něj začlo říkat, tak jsem začla konzumovat, ale věřte nedělá mi to žádný problém 😀 <:o) 🙂 Také asi pro to jsem už přibrala 14kg a to mám před sebou ještěcelé svátky…chi!!! 😛 🙂
21.12.2010 (17:04) #859719h HaňulkaRegistrovaný uživatelJééé, zdravím novou těhulku!!! 🙂 SUPER!!! Konečně někdo z Vysočiny!! Mezi náma jsi s dvojčátkama asi první, ale to nevadí. Moc gratuluju k dvojnásobnému štěstí!! 😀
Z14 kg nic není, vždyť živíš 3!!
Já jsem podle UTZ 26+4 a podle PM 27+3.
A ty bydlíš blíž k Pelhřimovu nebo k Jihlavě? S tou porodnicí ti moc neporadím, sama zatím žádné zkušenosti nemám. Znám pár holek, co rodily v Pelhřimově a všechny si to chválily, ale dvojčátka nemá ani jedna 🙂 …?22.12.2010 (0:21) #859720h HaňulkaRegistrovaný uživatelUUUFF….tak už mám všechny dárky zabalený – byla toho docela hromada…hlavně že je hotovo! 🙂
Tak jsem se těšila jak si za odměnu přečtu nový příspěvky a tady nic 🙁 . Koukám, že asi u vás všech vrcholí předvánoční přípravy a nemáte asi čas.
No tááák, holky, udělejte Haňulce radost a hoďte něco do placu ať mi neni smutno…:)22.12.2010 (0:33) #859721r rybízekRegistrovaný uživatelBaru, u mne to Bohunice jistí.. poprvé jsem byla na vyvolání a vzali mě hned druhej den, jak řekli. Ještě čekali, jestli to nepřijde samo.. 🙂 a nepřišlo 😀 A kdy máš termín? Chtěla jsem maličké koupit něco pod stromeček, ale asi to nevyjde, doufám, že mě odpoustí, vynahradím jí to v lednu 🙂 Ty barevný plínky mám po malé, 5ks normální velikost a 2 osušky, a bylo to parádní… nevypadá to tak obyčeně v kočárku. Byly hrozně praktický aji na utíraní a tak na přehození přes rameno. Mě to přijde už tak dávno… když tady tak o tom píšu.. co teprve ty co? 🙂 Kamarádka má jednoho z dvojčátek Nicolase 🙂 Jinak ulítávám na kokoskách, jsou úžasně gumový, tak akorát 😀
Veru, otoky mohou být, ikdyž je to nějak brzy, ale mě taky tvrdne břichod docela brzo 🙁 A nesolíš moc, třeba to má vliv…
Hani, tak gratuluju, ale dávej pozor! Já budu balit zítra 🙂 , dneska jsem mrtvá! Uklidila jsem příbytek a byla nakoupit a se psem a udělala jsem menší úpravy u Karolínky v pokojíčku a v obyváku kvůli stromečku… takže mi už síly nestačí… ale zítra když bude malá spïnkat po obědě, tak se do toho pustím!
Cvalíčku, vítám a gratuluju dovjnásob 🙂 Tak u tebe to vypadá spíš na březen že? 🙂
Holky hlavně pohodičku a nechte už těch chmur zu prodoů, už se začínám bát! :^)22.12.2010 (6:20) #859722AnonymHostAhoj děvčátka!
Jelikož jsem už hodinku civěla v posteli před sebe a jen se převalovala, tak jsem si šla uvařit těhotenský čajík s medíkem a že juknu k nám do diskuze:D .
Vítám Tě cvalíčku mezi náma a též blahopřeji k dvojnásobnému očekávání! jsi tu skutečně jediná – všechny čekáme jednoho mimíska.
Haňulko, to je dobře, že kontrola dopadla takhle a určitě to kdovíjak nepřeháněj, jen tak decentně pokliď však kdovíjak naklizená domácnost Vánoce nedělá:) .
Já včera už nestihla přispět, vrátili jsme se od rodičů až v půl sedmý, stavili jsme se popřát dodatečně ještě naší kamarádce Lucce. Julinku jsem neviděla, byl takový hloupý čas tak jsme ani dovnitř nešli, ale jsme domluvený, že po neděli k nám kamarádka s pokladama přijede a my budeme moct popovídat. Svátky moc veselé nemají – kvůli Kubíčkovi, ale drží se. Julinka krásně přibírá, přišla mi i fotečka tak jsem se kochala a nemůžu se dočkat až si ji pochovám a pomazlím.
Doufám, že vydržíme být už všichni zdraví na svátky, aby návštěvě nic nebránilo.Možná pojedu dnes s manželem do Liberce ještě něco chce koupit rodičům, já se jen potřebuji stavit v DM drogerii pro nějaký čajík, slunečnicový semínka a tak. Mám slevový kupon je platný do Štědrého dne, tak ať to využiju. Zásoby těhotenského čaje se už vypily- tedy já a semínka máme rády s Dančou jen tak nasucho opražené a zobeme jak „slepičky“. Je to ale zdravá pochoutka, tak vyvážíme ty kvanta cukroví co do nás padají.
Mějte se děvčátka pohodově a pozor na pády (já včera usmekla před domem, ale jen pravou půlkou a rukou do závěje, takže nic naraženého či natlučeného. ale lekla jsem se jak jsem to nečekala, budu opatrnější a nevylítnu v crocskíkach na sníh když vím co to může udělat!).
22.12.2010 (11:53) #859723r raduzkaRegistrovaný uživatelAhoj Těhule,
také se k vám ráda přidám. Jsem teda ostuda,protože vás tady sleduji už září,odkdy jsem na neschopence,jako i některé z vás jsem měla hned na počátku nějaké problémy, tak jsem musela mít klidový režim, ale dost jste mě uklidnili,když jsem věděla,že v tom vlastně nejsem sama…byla jsem takový špion,az se za to stydím, ale nějako jsem pořád neměla odvahu či příležitost se k vám přidat.
Je to moje první těhotenství je mi 31 a jako Šárka (teda myslím, že to byla ona), mě čekala ještě vyšetření na genetice v Ústí nad Labem (z manželovi strany tam byli nějaké vážnější genetické poruchy, postižení,vrozené vady), ale 15.11.2010 nás čekalo to nejpříjemnější,že našeho hrošíka (čekáme kluka) se to naštěstí netýká a popř. ani dalších dětech týkat nebude, protože manžel naštěstí není ani přenašeč, ale kdo prožil, ví jak dlouhé je čekání té nejistoty…a představa té hrůzy, co když budeme muset dát hrošíka pryč. Ale to je naštěstí za námi a tak pro nás 15.11.2010 začalo těšení se na miminko. Začala jsem brouzdat po internetu a zjišťovat co vlastně všechno potřebuji a co ne:)Vím,že rybízek (teda doufám,že si to fakt nepletu) má problém s křečovýma žílama, my je máme v rodině taky,takže se hlídám,ale byli mi doporučeny nějaké speciální punčochy pro těhotné, vypada to jako normalni silonky, ale teda když se do nich navlíkám, tak to je jak když jsou mi alespon o dvě čísla menší a ještě s tím břichem jsem jak velryba na suchu, ale pěkně stáhnou a člověk ani neví, že je má na sobě.
S tím otékáním jsem měla problém taky, ale zjistili jsme s doktorkou,že jsem občas pila minerálky (Mattoni) a tam jsou taky soli, tak pozor a pít radši obyčejnou vodu,já mám od té doby klid.
Probírali jste taky látkové pleny,já teda zastáncem této metody nejsem,ještě do dneška si pamatuji jak máma máčela pokaděné pleny v kýblu )po mém bratrovi, který je o 10 let mladší) a nám tím smrděl celý byt a to ani víko nepomohlo…tak když mi bude dopřáno tak jedině jednorázovky:) .
Jinak obdivuji těhule, které chodí do práce…teda ze začátku jsem jim hrozně záviděla,pořád jsem si nemohla zvyknout být doma, ale potom co jsem oznámila,že mě doktorka do práce nepustí, tak mi jen řekli ať si vyklidím stůl a hotovo a to jsem tam dělala 5let, takže jsem měla pěkný vztek, ale jsem ráda, že se nemusím už rozčilovat, měla jsem dost stresový zaměstnaní a každých 10 minut bylo vše jinak a člověk musel být stále ve střehu.
22.12.2010 (11:53) #859724r raduzkaRegistrovaný uživatelJinak velké nakupování plánujeme až po vánocích, ale samozřejmě už mám seznam co a jak chci koupit, našla jsem ho na http://www.malvik.cz,určitě vím,že budeme kupovat monitor dechu,sice je to drahá záležitost,ale za můj klid to rozhodně stojí.
Také chodím na těhotenské cvičení,boleli mě ukrutně záda,i v noci jsem se budila bolestí,tak když už bylo všechno v pořádku,tak mi doktorka povolila cvičení…je to super,bolesti ustoupili a taky jsem si dopřála těhotenskou masáž,bylo to úplně skvělé a po novém roce plánuji znovu.Dopřávám si také kosmetiku (pleť se mi v těhotenství spíše zhoršila) a také se mi více začali třepit nehty,tak si dopřávám P-shine. Začala jsem navštěvovat těhotenský kurz, poslední dvě lekce mě čekají v lednu, byli jsme se podívat i na sále naší nemocnice a dozvěděla jsem se kolikrát věci,které jsem se zatím nikde nedočetla a hlavně šel se mnou na dvě lekce (kontrakce a porod)i manžel, tak teď ví jak mi pomoci při kontrakcích, masírovat mě atd.,tak se toho porodu už tolik nebojim, znám to prostředí, co dělat a teď už jen vydržet ty kontrakce jak mi bylo řečeno může to trvat i 12 hodin :(…hrůza…ale za ten konec to musíme vydržet,jsme přece jen silné ženské a když bude nejhůř může pomoci epidural (miminku to neublíží a nám to pomůže).
Jinak máme už vybraný i kočárek,tak ho už jen koupit je to: http://www.redcastle.fr/en/translate-to-anglais-fiche-produit/p/shopn-jogg-disc-ii/?tx_ttproducts_pi1%5Bcat%5D=160&tx_ttproducts_pi1%5BbackPID%5D=28&cHash=d8a3d6c3f8, chceme dokonce i červený i když čekáme kluka, ale mám kamarádku a ta zas vozila svoji holčičku v modrým… a když tak máme červený auto,tak se nám k němu bude alespoň hodit:).
Jinak vám přeji pohodové vánoce a hodně zdravíčka pro vás i miminka.
22.12.2010 (12:35) #859725AnonymHostMilá Raduzko,
tak se měj u nás moc pěkně. 🙂 To vůbec nevadí, že jsi „šmírovala“, hlavně že jsi teď tady. Dobře jsem si početla, je vidět, že se k nám budeš hodi. 😀 Teď spěchám, tak později budu komentovat dál. Jo a ještě vítám dalšího kluka. 😀22.12.2010 (13:02) #859726h HaňulkaRegistrovaný uživatelAhoj,
ty jo, já jsem taková vostuda – teprve teď jsem se vyhrabala z postele, alespoň budu mít víc sil na dnešní úklid..:)
Cuca: teda, ty jsi vážně ranní ptáče. To vstáváš pokaždý takhle brzo? Ještě že jsi nespadla nějak hůř, musíme bejt opatrný, ale mě tak přijde, že čim víc je člověk opatrnější, tak spíš někde spadne…u mě ten zákon schválnosti funguje naprosto spolehlivě. Ale letos jsem se naštěstí ( ťuk ťuk ťuk) ještě nikde nevymázla.
Rybíz: no já včera balila a dnes se chystám ještě poklidit, takže to máme prohozený. Ještě vezmu Gassíčka a půjdem poslat pohledy, snad to není pozdě a zítra dojdou…
Jéé, vítám Radúzku, timhle příspěvkem sis všechno uplně vyžehlila 😀 , aspoň jsem si pěkně početla. Gratuluju k chlapečkovi, taky čekám chlapečka, vím to od pátku. A už víš jaké mu dáš jméno? Hlavně že vám to tedy nakonec dopadlo všechno fajn a že jste zdraví, to je moc dobře. 🙂 . Já jsem taky od začátku doma a teď jsem za to ráda, dělám totiž v kravíně, no a tam v zimě nic moc, radši jsem v bezpečí a v teplíčku 🙂
A kdy máš termín?http://premamy.sk/ticker]http://premamy.sk/images/ticker/tehotenstvo/27224.png
22.12.2010 (13:15) #859727r raduzkaRegistrovaný uživatelAhoj,
teda na termin jsem uplne zapomela:)Termin mam 4.4.2011, tak jsem zvedava jestli se bude chtit hrosikovi na svet, to stesti ze porodi v terminu ma pry asi jen 5% maminek.
Jinak jsem chtela jeste pridat,ze me ceka test na cukrovku 28.12.2010,takze pekne po svatkach, tak se budu muset trosku hlidat. Koukam jak blazen jak ten test ma kazdy jinak…po me doktorka chce zas jen moc (nekdo jak jsem cetla to ma testu z krve)..no je fakt,ze ja uz jsem vysana dost a jeste dos budu, mam krevni skupinu B-, tak me ceka jeste kontrola na protilatky…no hlavne,ze uz vi dneska doktori co delat.
22.12.2010 (13:16) #859728r raduzkaRegistrovaný uživatel -
AutorPříspěvky
- Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.