- Toto téma obsahuje celkem 3,945 odpovědí. Do diskuze (35 účastníků) se naposledy zapojil uživatel e Evík a poslední změna proběhla 10 let, 10 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
15.12.2010 (21:59) #859654h HaňulkaRegistrovaný uživatel
Cuca: Jj, děkuju 🙂 , ty jo, koukám, že s těma zdravotníkama to taky nemáme jednoduchý…:) , ale jak říkáš, hlavně, že je mimčo zdravý – gratuluju!! Takže ty také nevíš co čekáš? Já jdu v pátek na ten 4D UTZ, tak by mi to třeba i řekli, ale já přemýšlím, že když už jsem to vydržela takovou dobu, tak že už to ty zbylý tři měsíce a kousek taky zvládnu..
Ono to utíká celou dobu…za chvíli nám začne třetí trimestr, že? 🙂http://premamy.sk/ticker]http://premamy.sk/images/ticker/tehotenstvo/27145.png
15.12.2010 (23:03) #859655AnonymHostAhojky maminky,
opět jsi mě Haňulko rozesmála, jak jsi se rozparádila, koukám, že máme hodně společného … já taky vylítávám, kvůli těmto sračkám – pardon – ale musela jsem to tak napsat, protože je to bohužel pravda !!! hrozné, jak nás stát odrbává … zachvíli dopadneme jako Řecko … a bude v pr….
No raděj toho nechám, nebo to ze mě začne opět lítat …Rybízku: děkuji za typ na MMB … jukala jsem tam na plno věcí, ale kojící polštář jsem si nakonec objednala z mého oblíbeného aukra, mají jich tam plno, tak jsem si vybrala 190 cm dlouhý, plněný těma kuličkama s katalogem, jak ho používat – nový za 300,- i s poštovným a na dobírku 400,- tak to jde :o) už se těším, až ho vyzkouším, ty polohy co jsou u toho vyfocené vypadají více než lákavě :)))) … Jinak Beruško, držím pěsti zítra na tu cukrovku … měla jsi se dneska večer ještě pořádně nadlábnout, aby jsi ten púst pak vydržela :)))))
Jen mě zaráží jak tu všichni píšete, že tam 2 hodiny musíte čekat … proč? … tam přeci nebudu sedět na chodbě u mé gyn. … mě sestřička říkala, že můžu v pohodě domů, jen nesmím pít nic jiného než minerálku, či neslazený čaj a jíst samozřejmě nesmím … a pak se za 2 hod. vrátím … ale to bude asi tím, že svojí Dr. mám 5 min pěšky od domova (teda od rodičů) … se na to vyloženě těším jako … se zblázním stou svou žáhou, okamžitě mi po tom sladkém nápoji začne pálit a jsem zvědavá jak to 2 hod vydržím nenapít se mléka či nevzít si rennie … ale někdo tu psal že to měl spíše nakyslé … jéééééé to chci taky :o)))))) no uvidíme – mě to čeká v úterý 🙁 ale aspoň to budu mít zasebou 🙂
Haňulko, Jituško … já vás obdivuji jak to vydržíte nevědět pohlaví :))))) to je hezkýýýýýý, budete mít nádherné překvapeníčko :o)))) teď rodila moje bývalá kolegyně z práce a taky to vydržela celé těhu neříci si to … a porodila krásnou holčičku :o)))) Už se těším, až se tu slezeme po porodech a uvidíme kdo co má … mě teď nahlodala známá, co když to nakonec bude kluk 😀 … nooooo to bude zajímavé 😀 bude v červené a růžové :D:D:D:D a je to 😀 … no srandy kopec bude 😀
Jitušce jsem včera záviděla na FB sníh u nich … Jituško – už mlčím :D:D:D by jsme mohli začít rozdávat taky 😀 napadlo to tady krásně … dnes jsme byli pěšky nakoupit … a můžu říci, že já se rozplývala jak to nádherně padá, jak je to krásně bílé všechno, čisté … a plác … smekla se mi noha a jela jsem na kolena 😀 … takže modřina to jistí 😀 ale v pohodě nemám čučet okolo co kde líta :)))))
K tématu holení se … zatím to zvládááááám :o))) to jsem ráda, ale to je jen tím, že nemám moc velké bříško a zatím si všude dobře vidím, ale nevím co budu dělat pak 😀 ale ženská si vždycky poradí … např. to zrcátko :D:D:D – dobrý nápad 😀
Přeji pohodový večer a pohodičku do bříšek16.12.2010 (0:16) #859656r rybízekRegistrovaný uživatelVeru1, no to je právě to, ty dlouhý příspěvky… musíš to dávat na dvakrát. Jinak radost s placením! Taky jsme platily se šivcou ďaň, zase dědickou. 🙁 Nechápu proč!!??
Veveriku, no to máš pravdu s těma šoférama! Kolikrát potkáš pěkný prasata! (pardon!) Že i manžel žasne a nechápe! Třeb jako dneska, když jsme odvezli malou k babičce. Jel řidič z neudržované silnice (ze zákazu!) z kopce a jako prase! Dole je křižovatka, kde má dávat přednost! Jsou to magoři! Tak opatrně! Jak to, že vám netopí?
Hani, no doufám, že tam budou maminy minimálně tak ukecané jako já! 😀 Co ti provedl Standa? To máš pravdu s těma daněma!!! Haj***!!! Kamošky je mi líto! :S
Cucaracho, ani nemluv, taky jsem teď v poradně byla dvě hoďky! :@
Májo, díky a přeji šťastnou cestu! 🙂 A buď taky opatrná!
Šárko, to je super, že sis objednala polštář 🙂 Jinak v tom komentáři k tomu vyšetření, je psáno, že by jsi měla být fyzicky v klidu, proto raději nás mají v čeráně pod dohledem, abychom nelítaly po městě 😀 To já jdu lítat zase po dárkách, ale až potom 🙂 Možná se ten cukr jinak zpracovává, při větší námaze… A já bych teda hladová daleko ani neodšla 😀 Dávej na sebe pozor zlato a na princeznu taky! A co koleno??16.12.2010 (0:33) #859657AnonymHostRybízku,
já nic od dr. ani od sestřičky nedostala k té cukrovce, jen mi prostě řekla že v ten den mám poradnu + doktorku UTZ + cukrovku 😀 … mám výhodu, že to vše dělá u sebe v ordinaci, že nemusím nikam dojíždět … a to co mi řekla sestřička … to jsem psala, že můžu jít dom na ty 2 hodiny, ani si neumím představit, že bych tam seděla, protože moje Dr. má ordinaci v budově, kde mám i obvodního lékaře + je tam i dětská doktorka, chirurgie, oční, alergologie … a bůh ví co ještě … a svou čekárnu nemá … tak si udělala čekárnu z chodby … takže kdybych tam měla 2 hod mrznout a koukat na lidi co choděj k různým doktorům – zbláznila bych se tam 😀
Koleno je dobrý – zatím to nevypadá ani na modřinu, tak uvidíme, jak se to vyvrbí do rána 🙂
A jdu taky už spát, nebo fakt z Natálky bude noční zvíře, jako jsem já 🙂
Všem brouky brou noc, stejně už všichni spinkáte … papa16.12.2010 (11:09) #859658AnonymHostAhoj holky,
tak mám odběr krve za sebou, donesla jsem si to do laborky a nelenila se zeptat na výsledek úterního OGTT testu a JUPÍÍÍÍÍÍ<:o) <:o) <:o) mám to OK! Jo a taky jsem si nechala změřit tlak, když už jsem byla v ambulanci -tak to ještě šlo oproti včerejšku – 158/85. Hlídat si mám jen ten spodní tak to je ještě v toleranci:D .
Jen mě teď po návratu zase začla pobolívat ta stydká kost, ach jo, budu odpočívat.
Šárko, to je super, že můžeš po vypití té lahůdky jít domů a pak se tam vrátit, to čekání je na hlavu. A když navíc nemá Dr. ani čekárnu tak tam zevlovat a ještě bys mohla i něco chytit.
Moje kamarádka mi taky říkala, že dokonce dostala ten nápoj domů, vypila a jela až po něm a pak jí brali krev(což trochu nechápu, když se bere i před vypitím toho nápoje kvůli srovnání). NO ale každý si to asi dělá po svém – praxe se prostě liší.Začíná se rozjasňovat, tak bude asi mrznout jak o život. Včera jak jsem se večer vracela z poradny, tak bylo asi -12st. Dnes hlásili i přes den kolem -10st.
manžel si objednal za polívku česnečku, protože včera cítil, že ho začíná jakoby škrábat v krku no a k druhýmu se mi nechce nic moc vyvářet, udělá těsto na bramboráky a je. Mám na ně docela chuť. Teď jsem slupla misku ovesný kaše, do toho jsem nakrájela 2 kiwi, posypala slun.semínkama a nasekaný vlašáky a lžička medu a byla to dobrota! Doufám, že i mimískovi chutná:D . Jsem teď ovocožrout největší, včera jsem to počítala – snědla jsem za den 2 banány, 3 mandarinky, 2 jablka. K obědu mísa salátku ledovýho s rajčaty a konopným olejem. No prostě si dopřávám:P .
Tak pá, jsem zvědavá jak napíše Rybízek po testu, doufám, že jí to taky dobře dopadne!
16.12.2010 (11:18) #859659AnonymHostRybízku,mě doma nějak divně jede babyweb,nevím proč……takže dneska z práce :
http://aukro.cz/item1366022559_blancatehotensky_kojenecky_polstar_kojici_vyrobce.html
tohle je asi ten,co si objednala Šárka 🙂Jinak ohledně toho cukru-je to jak píše Rybízek..vzhledem k tomu,že hladina inzulinu,potažmo cukru v krvi je odvislá od toho,zda je člověk v klidu nebo něco dělá,tak proto se tam musí sedět-aby nás měli pod kontrolou a abychom vůbec nic nedělaly 🙂 Takže pokud půjdeš domů,tak si doma lehni a hoď nožky nahoru 🙂
Jinak Hani,Šárko-jsem taky stejná..čertík v krabičce,který vylítne,udělá peklo a zase zhasne 😀 Názor na tento stát také sdílím….bordel…ale hlavně že se ti nahoře mají fajn…však on to nějaký „prosťáček“ zacáluje…
A co se týče holení…tak já zatím taky zvládám,ikdyž se musím hodně divně naklánět a občas bych potzřebovala žirafí krku….ale co bude později,to nevím,chlapovi říct nemůžu,ten by mi nepomohl,tak asi poslepu,pohmatu 😀
16.12.2010 (13:05) #859660v veverikRegistrovaný uživatelAhojky,
holky dneska u nás po dlouhé době nesněží a svítí sluníčko:) Na zítra jsem si vzala volno, tak konečně dodělám ty věnečky a čeká nás s Michalem velký uklid:)
haňulko: Ona je přesně ten typ matky co chce jen co nejvíce peněz a dítě nedávat vubec.Je to s ní jak na horské dráze, jednou chce chodit na kafíčka, pak zas o ni měsíc nevíš. Už jsme si pěkně užili a určitě ještě užijeme. Ale bohužel nic nenaděláš.
To co jsi psala je teda síla, to mě taky dokáže pěkně rozčílit !!Cucarado: Moc gratuluji k dobrému výsledku:) Tak ted hurá na cukroví
Rybízku: Vubec netuším proč netopili a netekla teplá, začali až ve 23h. Tak jsem si aspon vyzoušela jak jsem otužilá 😀
16.12.2010 (18:46) #859661AnonymHostVeru1, já jsem byla od začátku těhotenství u zubaře mockrát, protože mi zjistila zánět, přitom to vůbec nebolelo. A dost dlouho to léčila, nemohla mi nasadit antibiotika, respektive nechtěla. Takhle si hrála se dvěma zuby, u jednoho i vytáhla nervy, to taky trvalo, než se to umrtvilo takovou pastou, nechtěla totiž používat anestezii. Je dobrá, protože říkala, že by potřebovala RTG kvůli kořenům, ale nechce prý riskovat, i když říkají, že takhle to nevadí, zvlášť když je to na hlavě. Tak jsem ocenila, že se k tomu tak staví. A to vám musím říct, když jsem u toho RTG. V létě jsme byli na dovči v Chorvatsku a já jsem tam uklouzla na WC a spadla na loket. Do dneška mě tam hrozně štípe v určité poloze, jako kdybych měla malý úlomek někde. Jenže nechci jít na RTG a navíc mám strach, co s tím asi tak můžou dělat. 🙁 Já jsem hroznej zbaboš na doktory, a to mám mamku doktorku. :S
No takže Veru, myslím, že tam prostě běž na prohlídku a třeba už tě ani nebude zvát. Mě chce vidět ještě před porodem, protože ten jeden zub zatím udělala jen provizorně a chce vidět, co to dělá.
Veveríku, já to mám zas obráceně s bývalým. Odešel ode mě před 11 lety za mladší partnerkou. No já byla na mateřské a bylo mi 24. 😀 Pobývali v USA dlouho, teď se taky rozešli. Nestýkáme se, ale spíš to tak vyplynulo, že byl pořád pryč a potom jsme se nějak nedohodli na detailech. Ale nevadí mu to zřejmě, protože v kontaktu kvůli synovi vůbec nejsme. Já jsem teď za to ráda, protože mám s novou rodinou aspoň čistý štít. A Tom je pro Nicolase úžasnej taťka. 😀 Ale přeju ti pevný nervy a obdivuju tě, protože tyhle vztahy mezi lidmi jsou strašně těžký. Oni dokážou být svině jak chlapi tak ženský.
Ten kojící polštář kupoval tu někdo použitý na mimibazaru nebo kde? Já bych si ho tam asi taky pořídila.
Dnes mě nasrali v práci. Já už tam fakt nechci. :@ 🙁16.12.2010 (19:00) #859662AnonymHostNapadl mě dotázek. Budete si někdo pořizovat detektor dechu nebo něco takového?
16.12.2010 (19:13) #859663AnonymHostBaruško, my jsme měli monitor dechu – dostali jsme ho když se Danielka narodila od dědy – on pracuje ve firmě tady v Jablonci, kde se Nanny – monitor dechu vyrábí.
Můžu říct, že jsme ho používali krátce, neboť jsem si Danču nastěhovala kvůli častému kojení do naší manželské postele. Pak když se v 1/2 roce už zvykla usínat v postýlce, tak jsme jí ještě chvíli použili, ale já věčně zapomínala vypínat když jsem Danču na kojení v noci vyndávala tak to křičelo a já možná budila naše patro:D .
No prý to doporučují spíše pro miminka, která se narodila dřív, nebo měla ještě v porodnici nějaké potíže, ale spousta rodičů si monitor dechu pořizuje kvůli svému klidu.My ho prodali, protože jsme brzy neplánovali dalšího prcka. Teď si ho už asi znovu pořizovat nebudeme a nevím zda děda ho bude kupovat pro své druhé vnouče. Ani se na to tchána neptám, prostě když ho bude chtít darovat tak dá a když ne tak se svět nezboří.
16.12.2010 (20:57) #859664AnonymHostAhojky holky,
jenom stručně – jsem tady jen na skok 🙂 Dneska jsem byla s mamkou na 3D ultrazvuku, ovšem nás mimisek je tam krásně zakuklený a prostě se nám nechtěl ukázat tak, abych nechala udělat tatínkovi hezkou fotečku k Vánocům 🙁 – mrzelo mě to, ale co se dá dělat. Objednali mě hnedle na 6. ledna, že to zkusíme znovu – tak dostane tatínek k Ježíšku termín, kdy tam může jet s námi se podívat osobně 😀
Ale jednu informaci jsem přece jenom získala – a sice – že čekáme s největší pravděpodobností holčiču 😀 – paní doktorka povídala, že si je téměř jistá. Takže budeme mít terezku!
TAk mám radost, že jsem tam nejela alespoň úplně zbytečně.
Mějte se fajne a pohlaďte bříška.
Papa16.12.2010 (21:05) #859665AnonymHostBaru,já u zubajdy už taky byla (pro jistotu),ale paní zubařka je z mých zubů nadšená,takže jsem klidná..ťuky ťuk.Co se týče těch vztahů,tak je to možná lepší,že se nezajímá a je vidět,že máš báječného přítele,takže je to určitě všechno fajn 🙂
Já si monitor dechu pořizovat nejspíš nebudu,jen chůvičku…tu budu určitě potřebovat až buddu chodit uklízet.A mě taky dneska pěkně nasrali v práci..takže od rána mám pěkně nabroušenou náladu a ještě mě to nepřešlo..takže se mi dneska všichni vyhýbají obloukem…jsem to raději všem řekla dopředu,abych na ně nebyla zlá a oni nevěděli proč.Tak-prostě proto! 😀
Snad se z toho vyspím…..
Zítra mě čekají dvě brigády,tak jsem zvědavá…na tu jednu se moc netěším..pekelně mě z toho bolely zády a to jsem nebyla ani v jiném stavu.Tak uvidíme,jak to půjde,ale ty peníze potřebujeme 🙁
16.12.2010 (21:51) #859666AnonymHostCuco, díky za odpověď. Jenom jsem se utvrdila v tom, že není „dechovač“ potřeba. 🙂 Stačí chůvička. Petspi, další růžovka tady. 😀 To je škoda, že se nechtěla ukázat. Třeba příště.
Veru, tak to máš dobrý se zoubkama,já moc ne. :-/ Jj, přítel je fajn. I když mě někdy pěkně štve. 😛 Jako třeba teď bych si s ním chtěla povídat a on spí.
Veru a co děláš za brigády? A kam budeš chodit uklízet? Su zvědavá, no. :$16.12.2010 (22:16) #859667AnonymHostAhojky holky,
Baruško, já si taky monitor dechu kupovat nebudu – mám ho po naší Terezce a můžu Ti říci, že ho určo používat nebudu – dělá to šílený vyrvál, přesně jak psala Cuca … takže opravdu pořídím jen chůvičku, tu opravdu potřebovat budu …
Verunko,
nenechej se vytáčet mysli na miminko, já vím, někdy je to opravdu moc těžké – bych mohla vyprávět, ale drž se holka :o)
Petspi,
gratuluji k holčičce, vítej v klubu :o) Terezka – nádherné jméno, též jsem ho chtěla, jenže už má bráška dcerušku Terezku, tak jsem nechtěla stejné jméno – proto jsem se rozhodla pro Natálku … ten 3D UTZ – nic si z toho nedělej – málokterý 3D dopadne hned na poprvé – já tedy měla zrovna štígro, ale kámošce se Princezna neukázala ani na potřetí … :-((( byla smutná, že nemá fotečky, ale už jí to přešlo, hold se někdy Prckům prostě nechce :o) držím palce ať ti to určo na podruhé vyjde a manžela doporučuji si vzít sebou – je to nádherný zážitek … ten můj až brečel, když to viděl :o)16.12.2010 (22:29) #859668AnonymHostAhojky,
já zklamaná nejsem, že se nechtěla ukázat – teda já i mamka jsme jí tam viděly dobře – jen to prostě nebylo na hezkou fotečku 😀 Ale byla tam hrozně milá paní doktorka, opravdu se snažila, aby to klaplo, ale bohužel – takže to zkusíme napodruhé 6.ledna i s tatínkem – aspoň o ten zážitek nepřijde a bude to mít v přímém přenosu 🙂 , ne jen fotečku. Mamka byla úplně unešená, v době kdy měla mě a bráchu žádný ultrazvuky nebyly, natož nějaká vymoženost 3D!, takže si to opravdu užila – takže jsem dala takovej vánoční dárek mamce – přímej přenos její první vnučky 😀
Paní doktorka povídala, že je tam krásně skulená do klubíčka, že to znamená, že je tam moc spokojená a nedělá tam skopičinky, že by se tam pořád kroutila apod. – na tom asi něco bude, protože zatím o ní vím opravdu minimálně – vesměs při větší zátěži, nebo když dlouho někde chodím apod. – v klidu ani ne.
Mějte se fajne, nenechte se vytáčet a užívejte si krásný předvánoční čas! -
AutorPříspěvky
- Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.