Těhule duben 2011

• Toto téma obsahuje celkem 3,945 odpovědí. Do diskuze (35 účastníků) se naposledy zapojil uživatel e Evík a poslední změna proběhla 10 let, 10 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1,381. až 1,395. (z celkem 3,945)
  • Autor
    Anonym
    Host

Ahoj holky!

Tak jsme kvůli kalamitě zrušili výjezd na to psychologické vyšetření do Liberce s Danulkou.
    Manžel to šel ráno v 5,30obhlídnout a zjistil že u brány je po prsa sněhu:S .
    Už asi přes hodinu hází, musí nejdřív udělat prostor před domem, aby tam pak sházel z terasy co tam je (výška určo 1 metr). Ráno v 5,30 mě vzbudila rána jak z děla, to spadl sníh ze střechy – jen převis a já se tak lekla – jestli náhodou něco s kotlem. Tak jsem zase už nezaspala. V 7 jsem zavolala té naší logopedce ať nám zruší tu psycholožku, že se tam nedostaneme.
    Já pomáhat se sněhem nemůžu, doprava – jako vlaky a autobusy mají taky zpoždění když už jedou takže to snad chápou.

No jdu dělat strouhaný tvarohový koláč, včera si tu manžel pobrukoval, že by si dal koláč s tvarohem, když už nakoupit ten tvaroh tak ať má pak co zakousnout k čajíčku a kafíčku. Už jsem ho dlouho nepekla, tak doufám, že se povede…
    Dnes už mi to píše v pohodě, ale včera se to hrozně sekalo. A zobrazení blblo, no snad už je to v pohodě.

Rybízku, pokud budeme přibírat 0,5kg týdně, tak už to nějak dáme do konce:) . Prý se to dá jen těžko ovlivnit a když se neleží pořád a tak nějak se staráme o domácnost tak já myslím, že víc jak 20 kg nepřibereme.
    Jo někdo to má prostě daný – že se může ujíst a nepřibírá a někdo zase jí normálně a každý deko mu jde nahoru. Hlavně že jsou ti naši mimísci zdraví a nějaký to kilo sem kilo tam, hoď to za hlavu.
    Záda jsou sice pak namáhaná víc, ale co naděláme.
    Holky, já už se nemůžu dole vůbec holit, si tam nevidim. Asi začnu holení provozovat se zrcátkem. Je to vždy fuška. Máte taky s tímhle problém? Nebo jsem ojedinělý případ:D .

Tak čaulik zase nakouknu jak přispíváte.

v veverik
    Registrovaný uživatel

Ahojy maminky,

šarko: Vubec nic si z toho nedělej, já mám stále 2 kg pod svoji puvodní váhou a bříško taky moc nemám, vypadá jak v nějakém třetím měsíci:) A chutě taky nemám vubec žádné, je sice pravda, že jim poměrně hodně, naobědvám se a za hodinu už máme zase hlad, ale kde se to ukládá to vážně nevím. Už si začínám pomalu myslet, že malá bude nějaká tasemnička:)
    Haňulko: Já jsem si ten seznam hledala v pondělí. Normálně zadej do vyhledávače, třeba seznam do porodnice. Já jsem oba našla na bejbyboom.cz a pak jsem si ještě zvlášť sepsala co ještě musím koupit at v tom mám aspon trochu pořádek:) Jako ty seznamy nejsou nic moc, ale tak aspon jsem se toho trošku chytla a doplnila si to ještě svojima věcma 🙂

Holky jak máte tlusté ty kojící polštáře? Mě přijde, že ten muj je nějak moc. Když si na něj lehnu tak mě spíš břicho rozbolí, než aby mi to bylo pohodlné:P Ale zase se mi na něm leží dobře, když ho mám za zády a pod hlavou:D

V pátek jsem si vzala v práci volno, tak se mlžu hezky připravit na náš sobotní štědrý den 🙂
    Představte si, že v Praze už zase přes noc nasněžilo 15 cm. Si tu začínám připadat jak někde na horách:D Jen ta cesta do práce mi dnes dělala poměrně velké problémy, to jsem si nemyslela, že na tomhle se budu rozjěžďovat.

Anonym
    Host

Cuco, problém s holením mám úplně stejný:-) Zkouším naslepo a když jdu „mezi lidi“ k doktorovi, tak vždycky požádám manžela:-)))

Veveriku, jestli máš ten polštář plněný kuličkama, tak neboj on trochu slehne.

Anonym
    Host

Majo, no já taky musím zapojit manžela:) .

S kojícím polštářem nemám zkušenost, ale chtěla bych si ho asi pořídit na kojení. Zatím spím bez vypodložení, uvidíme co bude v lednu.

Veveriku, když se rozjezdíš v těchhle podmínkách tak už Tě pak na silnici nic nepřekvapí.
    U nás napadlo asi 1/2 metru nového sněhu, je to síla.

Anonym
    Host

Nevím jestli už jste to neprobraly….ten kojící polštář používám a na spaní je úplně super. Jen si s ním nepodkládám břicho. Dívala jsem se i do nějakýho katalogu, kde je nabízí a tam bylo znázorněno, jak ho používat a podkládání břicha tam nebylo. Ale když si ten polštář dáte pod hlavu a mezi nohy když ležíte na boku, tak by se vám mělo spát lépe. Nebo aspoň takhle to funguje u mě:-) A při kojení se zase jen obtočí kolem bříška a mimčo se na něj položí.

Anonym
    Host

Majo, díky. Konečně jsem se dozvěděla něco o kojícím polštáři. Právě jsem nevěděla, ani jak se používá na kojení. 😀 Jinak v noci spím s takovým velkým polštářem z Ikei. Jsou to čtecí polštáře, baňatý a měkký, dá se taky strčit všude. Ale na kojení to není.
    Cuco, jsi mě rozesmála. Protože jsme to řešili minulý týden. Holila jsem se naslepo, škrabala to tam, jak to šlo a říkala jsem Tomovi, že bude muset potom sám. 😀 Koukám, že máme více problémů, než jsme si mysleli. 😀
    Já jsem přibrala od začátku asi 3-4 kg.

h Haňulka
    Registrovaný uživatel

Ahoj mamky,
    tak si zrovna dávám obídek…u nás je taky sněhu jak nas…o, ještě že nikam nemusim..ale zítra se chystám do Tábora a v pátek do Budějovic, no, to bude ještě zajímavý…chudák Standa, dneska bude muset vyházet moje auto, už neni ani vidět.
    Dneska během dopoledne jsem zabalila dalších pár dárků, tak už mi jich moc nezbývá. A manžílek má od příštího týdne dovolenou, moc se těšim, že tady nebudu sama.
    Veveriku, jakto že máte štědrej den v sobotu? Děkuju ti za tip na vybavičku..
    Já s kojícím polštářem sice usínám tak, jak píše Maja, ale ráno když se probudím, tak je vždycky na zemi, tak nevím co vyvadim 🙂
    Tak, Haňulka má dopapáno, dojde ke kotli, apk trochu poklidí, pak přijede Staník, dá si s Hani kafíčko a pak zase mrknu sem…

Anonym
    Host

Tak se byla Danča podívat na momentek venku kolik že to napadlo sněhu:D .
    Dala jsem si po obědě ten strouhaný koláč s tvarohem, co jsem dopoledne upekla a je moc dobrý.
    Za hodinku se budu chystat do poradny, děda ještě nedorazil na hlídání, doufám, že to stihne.
    U nás už doprava městská jakš takš funguje, nejhorší zmatky jsou po ránu.

Domlouvala jsem se telefonicly s ředitelem ZŠ ohledně zápisu, tak v lednu je v té škole den otevřených dveří. Určitě se tam půjdu podívat, jak tam probíhá výuka a taky kouknout, jestli mají s integrací nějaké zkušenosti.
    Bude to ještě zajímavé s integrací, doufám, že to za rok klapne, protože nechci aby Danulka chodila do speciálky pro sluch. postižené. Nevím jak bychom to dělali s dojížděním, ani si to nechci představit jak složité by to bylo. No teď se tím nebudu stresovat, máme prostě rok času, aby Danulka vylepšila mluvenou řeč a přesvědčila pak paní učitelku při zápisu že má na normální školu, kde jí budou integrovat.

Opatrujte se, u nás už přestalo sněžit, ale asi pěkně přimrzá:( .

r rybízek
    Registrovaný uživatel

Ahojte,
    Cucaracho, no to je prlblém s tím sněhem u vás teda, tady tolik není, ale přece.. Dr. to určo pochopí. S holením mám úplně stejný problém, navíc mi to teď zhoršuje všechno ten varix :S Takže 2 kg měsíčně? 😀 To budeme mít na konci těch 16 kg si myslím aspoň! Nebo taky 20 kg :O
    Veveriku, taky pátrám stále, jak si s kojícím polštářem pomoct!!?? Tak je zatím odložený v šatně, možná je to škoda, když ho mám doma… A jezdi opatrně! Tohle je moc i na mne, vysloužilého řidiče, nebo vlastně zasloužilého 😀
    Májo, díky za to, že jsi nám to jako jediná konečně vysvětlila 🙂 Jak funguje na kojení jsem viděla v časopise! 🙂
    Tak se zdá, že už to neblbne co, ty texty? To je dobře!
    Vrací se mi choť z práce, jdu nachystat papku na talíř a pak vyrazíme s malou do mateřskýho centra, dneska budeme mít pohádku, pak pochod za Ježíškem k jesličkám a zpívání koled. Už se moc těším, asi víc jak Karolínka 😀 Doufám, že tam nezmrznem!! 🙂
    A zítra glukózový test… :S Dneska navečer odevezem Karolínku na hlídání, snad to ráno na lačno dám tu cestu, ještě že nemusím busem! Snad bude cesta o.k. Poslední cesta do Brna vypadala tak, že jsem jela 40 km/hod. a v každé druhé zátočině mi to ulítlo a to mám zimní gumy! 🙂

Anonym
    Host

Ahoj maminy,
    já tady včera napsala dlouhý příspěvek o používání kojícího polštáře i s odkazem na obrázky a je to přesně tak,jak říká Mája :o)Jenže se mi to neuložila,tak už jsem se na to podruhý vyprdla.
    My dneska byli s chlapem na vánočních trzích a pak jsme museli na finančák,protože chlap dostal předvolání kvůli toho našeho slavnéhobytu a paní nám sdělila,že musíme zaplatit darovací daň a že je to cca 20tis. takže super zpráva,potěšila.

v veverik
    Registrovaný uživatel

haňulko: Kvuli manželově dceři, chceme ji udělat Vánoce se vším všudy i u nás. Takže to musíme udělat takhle, pokud nám ji teda ex dá, zatím to tak nevypadá, i když slibovala:( Zatím jsme ji za celou dobu neměli ani jednou, vždycky od listopadu do unora ji nedává vubec. Minulé Vánoce třeba dárečky dostala až v březnu.

rybízku: Snažím se jezdit opatrně. Spíš než z těch cest, mám strach s ostatních řidičů. kolikrát mi přijdou nebezpečnější než celý sníh.
    Držím palce na zítřejším testu at se jim tam nepozvracíš. Mě to čeká ve středu, taky mě jedině uklidňuje myšlenka, že nalačno aspon nemusím busem, to bych uritě nezvládla.

Takže jestli jsem to dobře pochopila tak kojící polštář se neppužívá na podložení břicha, ale vlastně jen pod hlavu a mezi kolena? A to Vám pomůže k lepšímu spánku?
    Dneska nám doma celý den doma netopili ani netekla teplá voda, ted sice začíná byt topeni krapet vlažné, tak doufám, že se to rozjede, ať tu v noci neumrzneme.

h Haňulka
    Registrovaný uživatel

My máme sněhu taky hooodně moc 🙂 , o nás pod okna 🙂 . A Standa mě nasral jen co přišel domu!!! 8o|
    Tak radši sedim u netu a papám 🙂 , ať se chovám dle mého motta!!
    Rybízku, ať ti to zítra dobře dopadne, tobě alespoň rychle uteče to čekání, páč ty se tam určitě hnedka s někym zakecáš…já mám s timhle docela problém, moc neumim komunikovat s lidma, co neznám. I když najdou se i takové vyjímky, že když mi někdo vyloženě „sedne“, tak to jsou pak hovory na hodiny a hodiny….no ale jinak jsem takovej ten typ, co mu prostě chvíli trvá než se rozkecá…
    Veru, ani nevíš jak mě s těma všema jejich daněma serou!!! Napřed ti seberou flák vejplaty, pak cokoliv si koupíš, tak platíš DPH, no a nakonec tyhle jejich daně!!! SAKRA!!! Já bych vraždila!!! Třeba taková daň z nemovitosti???!!!! Proč mám, do pytle, platit státu za chalupu, která je MOJE!!!??? Proč mám platit za pozemky, který jsou MOJE???!!! A pak mi ty hajzlové nedaj ani to blbý porodný, protože jsem podle nich vlastně děsně bohatej člověk??!!! 8o| Vymlátit to všechno!!!
    Juj, sem se zas trošku rozčílila – pardon :$
    Veverik: Jo aha…ta ex musí bejt taky dobrá muňka, co? Co jí k tomu vede? Mě teď hrozně naštval přítel jedný mojí kamarádky…ta chodí s chlapem, kterej má syna z prvního manželství, má ho i v péči, páč ta jeho ex se na dítě vyprdla, když mu byly tři měsíce a užívala si na diskotékách atd…no tak kloučka vychovával on s tou mou kámoškou…teď je dítěti přes dva roky a ta nádhera si po dvou letech vzpomněla, že má taky syna a najednou se o něj začala děsně zajímat…no a nedávno za mnou byla kamarádka celá zničená, že na vánoce pujde radši dobrovolně do práce, protože ten její tráví vánoce se synkem a se svou exmanželkou….mazec, co? Je to čubka!!! A on vůl!!! Štvou mě. kámoška je fakt moc hodná holka a tohle si nezaslouží…

No, některý lidi sou fakt zajímavý…

Anonym
    Host

Haňulko, ty se teda umíš rozparádit, jen co je pravda! Ale máš pravdu do puntíku.

Já mám po poradně, pěkně jsem se tam zahákla – skoro 2 hodiny:@ .
    Vylítnul mi tlak a to tedy opravdu nebezpečně, už to Dr. chtěl nějak řešit, ale pak mi asi po 10. měření sestra naměřila přijatelný tak ho zapsala a mám si sehnat tonometr a měřit průběžně párkrát v měsíci a když tak naběhnout, kdyby to haprovalo.
    NO a nejvíc mě nakrklo, že se ztratil papír z laborky s krevní skupinou, tak musím zítra naběhnout znova do nemocnice do gyn.ambul. na krev a do laborky aby mi to napsala sestra pak do průkazky, že je to důležitý. Ale že jsem jí na to upozornila já, že tam tu krevní skupinu zapomněla jaksi napsat, to už zapovídala…ach jo, hlavně že jsem tam včera byla a krev mi kvůli cukrovce brala sestra 2*.
    Naštěstí mimčo roste, vše je v pořádku, doktor už ví co čekám, no já stále vytrvávám a nenechám si to říct, i když červíček hlodá…je to zvláštní pocit, můj Dr. to ví a já s manželem ne…no ono to už začne od ledna pěkně utíkat.
    Jinak tam dnes byla jedna čerstvá maminka na kontr. po šestinedělí s malinkatou holčičkou. Byla krásně zachumlaná v takový kombinézce v sedačce, no neměla ta mamča hlídání, tak si brala malou i do ordinace, jsem slyšela jak se doktor rozchechtal. Že se mu to tak často nestává…

Tak děvčátka já jdu uspat malou, nějak se to uspávání protáhlo, čekala na mně až dorazím z poradny. Hlídala nakonec babi s dědou spolu tak aspoň Danulku hezky zabavili.

Anonym
    Host

Veveriku, škoda, že nemám doma scanner, bych nascanovala jak používat ten polštář z katalogu.

Je tam vyfocených asi 5 poloh.
    První je ta co jsem popisovala, ta jde aplikovat i s mimčem.
    Druhá je jen mít polšář mezi koleny,ležet na boku a ten zbývající cancour polštáře mít obtočený kolem boků….
    Třetí poloha je ležet zády k polštáři, jakoby podél něj. Jeden konec je mezi koleny(zezadu) a na druhém je opřená hlava.
    Čtvrtá je, že ležíte na zádech a jen se opíráte o polštář.
    A poslední je, že jde použít ohnutý polštář pod nohy, asi aby se předešlo otokům….

Když si to po sobě tak přečtu, tak asi ten popis není dostatečně barvitý:-(

Anonym
    Host

Rybízku, zítra držím moc pěsti, ať ten test dobře dopadne.
    Zítra ráno odjíždím kvůli práci až do soboty,tak se budu těšit, až vás budu dočítat. Mějte se zatím moc krásně!

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1,381. až 1,395. (z celkem 3,945)
  • Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist