- Toto téma obsahuje celkem 3,945 odpovědí. Do diskuze (35 účastníků) se naposledy zapojil uživatel e Evík a poslední změna proběhla 10 let, 9 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
23.9.2010 (21:50) #858833AnonymHost
Ahojky,Rybízku gratulace :o))) Tak to mě určitě strčí k nějaké doktorce :o((( A ta určitě nebude vědět,co to je za pohlaví,já mám na tohle štěstí….mimochodem,taky tehu průkazku nenosím pořád sebou.Měla bych??
23.9.2010 (22:00) #858834h HaňulkaRegistrovaný uživatelAhoj mamky,
tak jsem tu zas po pár dnech a moc mě těší, že máte samé dobré zprávy.
Rybizku, ju, to je super…aspoň bude doma převaha ženskejch, dyť je to lepší….tak určitě napiš jaký jméno jste vymysleli až se rozhodnete 🙂
Cuca, to bude asi pravděpodobnější těch 9cm, 55cm by bylo trochu hodně, ne? 😀 (i když zase po prvnim trimestru v sobě nosit půlmetrový dítě…to už by bylo na Guinessovku, že 😀 )
Ty jo, já jsem nějaká utahaná, o víkendu jsme dělali brambory, takže já vařila pro 15 lidí a ještě jsem šla odpoledne na kombajn, taky mě chytá nějaká uklízecí manie, umyla jsem okna, makám na zahrádce….je to mazec! A stejně mám furt pocit, že je tady bordel! Když ten muj chlap je takovej neskutečnej prasák, to je fakt na zabití – on chová takovou tu terarijní havět – hady, ještěry….no máme toho plnej obejvák – no a před týdnem krmil jedny ty ještěry myšíma holatama, jenže ještěři se mu na to vyprdli, holata tam chcíply a já si tak dneska řikám: „Sakra, co to tady tak smrdí???“. No měli ste mě vidět, když jsem to našla, já vyváděla jak vzteklá – to bylo fakt jak když kopne do kurníku 🙂 – tak je teď drahý manžel v trestu a musel jít sekat zahradu! Dyť je to hnus, no řekněte….taky máte doma takový prasaky? FUJ! A teď z okna selduju, jak chodí po dvoře a chytá se za záda….ať zkusí přijít s tim, že ho bolej záda, tak mu řeknu, že je to třeba rozhejbat a ještě mu nějakou tu práci přidám!!! Kdepak, neslituju se….
Tak jo….asi si vlezu do vaničky ať se trochu odreaguju…vezmu si nějaký pěkný čtení a půjdu ležet
Mějte se krásně, maminky….jsem ráda, že jsem se mohla trochu vypsat – alespoň mě ten vztek drobátko přešel 🙂23.9.2010 (23:19) #858835AnonymHostAhojda, tak se opět hlásím. Rybízku gratuluji.:) Mě čeká kontrola až 29 tak už se nemůžu dočkat až se po měsíci nabažim mimíska:-DD Haňulko,já taky měla uklízecí mánii a pak jsem se nemohla 3 dny hnout jak mě boleli svaly a záda a všechno.:( takže opatrně:^) Jinak kamarádi už to ví dnes jsem 12+1 podle poslední ms.Jinak velikostně 10 dní minus.Ale myslím že už jsme to dohnali protože mám už 2 kilča nahoře:) Jinak pneumatika už je mi vidět,a někteří lidé už to poznají./Ty všímavější./Jo jo s chlapama to není jednoduchý. 😀
24.9.2010 (0:08) #858836AnonymHostHaňulko: já se upsala, CRL jsem měla 55mm! Danulka měla 51cm když se narodila, šlo o přeťuknutí.:)
24.9.2010 (11:46) #858837AnonymHostAhoj holky! Tak mě ta viroza skolila. Hodně kašlu, jsem zahleněná, krk bolí 🙁 Žádné léky dle sestřičky u dr. nemůžu,jen přírodní preparáty. Tak piju jitrocelový sirup. Snad mimiskovi nic nehrozí, dnes jsem 10+2, u dr . jsem byla před 14ti dny, nejraději bych šla hned, abych věděla, že je vše v pořádku.. Ale myslím, že snad ta viroza mimču neublíží!!!
Rybízku gratuluji k NT!! musí to být super pocit!
Tak já jdu do hajan, dala jsem si 2 dny pauzu, snad to vyležím..24.9.2010 (12:18) #858838a AnďaRegistrovaný uživatelAhoj holky,
dneska jsem byla v poradně a už mám konečně průkazku taky.
Krev mám v pohodě, protilátky v těle nemám. Ale mám vzácnou 0- takže mi budou dělat nějaké vyšetření navíc. Jinak všechno v pohodě. Dokor mě vyšetřil a říkal, že jsme trochu větší. vypadá to na 11 + 4 tt. Ale víc nám řekne NT. mám to až za 14 dní. Už se nemůžu dočkat. Doufám, že nám řeknou pohlaví.
V půkazce mám termín 12.4., což jsou maželovi narozeniny. To je fakt mazec:-)
Už se těším na vikend. Dneska máme babinec u švagrové. Budeme opíkat masičko, budou salátky, dobrůtky…už se těším. Sice nemám v pondělí volno, ale i tak ten státní svátek bodne. Sice mě nezlobí žádné nevolnosti ale jsem pořád hrozně unavená. Máte to tak taky? Příjdu z práce domů a už se mi nic nechce, nejradši bych šla hned spát.
Krásný slunečný den. Už se těším na oběd. Měla jsem malou snídani:-)))):)
papa Anďa
24.9.2010 (12:32) #858839AnonymHostAhoj holky,
Volantko, tak díky za varování před úklidem. To si vytisknu a nalepím na lednici:-) Ne, dělám si legraci. Já se pustila do úklidu včera. Na víkend čekáme pár návštěv, tak jsem se do toho pustila dříve.
Andy, koukám, že se ani Tobě to nastydnutí nevyhnulo:-( Tak ať to brzy přejde.
Anďo, gratulu k průkazce. Koukám, že jsme vyjímečná skupina:-) O tom negativní RH faktoru se píše, jak je vzácný a jestli se nemýlím, tak tady ho už máte dvě:-)
Přeju krásný den.
Alena
24.9.2010 (16:36) #858840AnonymHostAhoj maminky,
tak moje neduhy jsou zatím stále částečně se mnou. Prsa bolí a žaludek se zvedá. Ale jsem za to ráda, protože moje psychika klesá k bodu nula. Už jsem 4 týdny bez informací a na NT jdu až ve čtvrtek. Takže nálada nic moc. 🙁
Majo, na chemikálie určitě pozor, ale myslím, že když někde nacákáš savo v rukavicích, tak se nic nestane.
Veru1 – průkazku určitě nos. Kdyby se něco stalo, ať je vidět, že jsi těhotná. Mně se to nyní vyplácí u zubaře. 🙂 Jsem tam jak doma, protože mi léčí zub a neplatím 30,- za každou návštěvu. Těhotné prý neplatí. Ale nevím, jestli je to jen u zubaře nebo i u jiných lékařů.
Haňulko, je vidět, že jsi rázná ženská. 🙂 Já jsem zase poslala v týdnu přítele nakoupit, pravda, to co jsem chtěla, donesl, ale nechtěl mi ukázat účet z pokladny, protože tam bylo pár položek navíc a za ceny, které bych já asi nevybrala. 🙂 No co už, to prostě nejde převychovat.
Anďo, taky mám termín 12.4. 🙂
Rybízku, copak znamenají ty čísla, nechápu ty poměry?
Anďo, unavená jsem dost. Příjdu z práce a natáhnu se, večer brzo usínám a kolikrát i v práci se mi chce strašně spát. Tak dělám doma všechno tak nějak na etapy. 🙂24.9.2010 (17:03) #858841AnonymHostAnďo, tak ses nám posunula na 12.4. Měla jsi stejný termín jako já 19.4. Podle UTZ mám termín 20.4.2011. Na NT jdu 5.10. na Veveří na 10 hod. Beru i malého i manžela, tak se všichni těšíme!! Holky, choroba je lepší, snad to přes víkend opravdu vyléčím! Držte se a užijte víkendu! Andy
24.9.2010 (20:03) #858842AnonymHostAhoj holky!
Dnes jsme byly s Danulkou u mé babičky a rodičů – oznámily jsme miminko na cestě:D a byl to prostě takový príma den.
Potkala jsem kamarádku, která má stejně starého synka Ondru jako je Danulka a letos na Velikonoce se jí narodila holčička Andulka. Tak jsem jí taky řekla, že čekáme mimi na přelom března/dubna. Pochválila mě jak mi to sluší, že ze mě vyzařuje taková radost či štěstí tak mě potěšila.
Připadá mi, že břicho mi roste den ode dne víc a víc. Bez těhotenských kalhot už nevycházím z domu. Mají vydržet celé těhotenství, jsem na to moc zvědavá. Ještě asi jedny kalhoty přikoupím na střídání, mám jen dvoje. A chystám se vyrazit taky na nákupy nějakých vršků s dlouhými rukávy.
Přeji všem krásný nadcházející víkend a opatrujte se!Andy Tobě přeji brzké uzdravení ať Tě virozka co nejrychleji opustí (hlavně ať Ti pomůže jitrocelový sirup – nebo zkus si udělat domácí sirup z cibule a cukru – nejlépe třtinového – to mi zabralo taky). Sinupret je též bylinkový preparát – je to na uvolnění dýchacích cest a Rybízek ověřil, že se v těhotenství smí-já taktéž u magistry v lékárně a dobírám ho zítra.
24.9.2010 (22:13) #858843AnonymHostAhojda holky,
tak jsem na neschopence – včera jsem zase špinila a bolelo mě břicho, tak jsem dneska zašla k doktorovi, napsal mi Ascorutin a Utrogestan a mám být v klidu až do příští poradny – tj. 8.10. – jen doufám, že to bude OK. Zatím žádné problémy patrné nebyly, mimi je prý v pořádku, víc uvidíme za těch 14dní. Pěkně mě to vzalo, vyděsilo to i mého manžela, když jsem mu volala, že mám neschopenku.
Jen to teď budu muset pořešit v práci, protože tam dosud o mém těhotenství nemají ani páru a já nevím, jestli na té neschopence už nezůstanu – což mi taky doktor dneska naznačoval, že by se to mohlo stát.
Doufám hlavně, že se to uklidní a mimi i já budeme v pořádku a budu si moci v poklidu užívat své těhotenství.
Mějte se fajn, musela jsem vám to tady napsat 🙁24.9.2010 (22:39) #858844AnonymHostPetspi vše bude v pořádku, snaž se být co nejvíce v klidu (též jsem byla při prvním těhotenství na neschopence, zažila si i špinění, užívala jsem stejné léky a vše dopadlo dobře).
Myslím na vás, opatrujte se.
Hodně s miminkem rozmlouvej, hlaď bříško a dodržuj klidový režim, žádné těžké práce, úklidy apod.25.9.2010 (10:23) #858845v veverikRegistrovaný uživatelAhoj maminky,
delší dobu jsem se tu neukázala a pěkně dlouho mi trvalo než jsem si všechno přečetla:)
Nějak nevim kam dřív skočit, svatba mě uplně zahltila a připadá mi, že nedělám nic jiného než něco zařizuju:P Ale už máme termín 20.10.2010 🙂Všem které mají dobré zprávy moc a moc gratuluji. Já jdu na NT a do 1.poradny v pátek 1.10, už bych konečně měla dostat i průkazku tak se těším jako blecha:D
Petsi: Držím pěstičky aby všechno dopadlo dobře. Já špiním už asi 14 dní. Před týdnem když jsem začala i trošku krvácet mi dr.řekla, že je všechno v pořádku, ale měla bych víc odpočívat. Tak jsem zvědavá co mi řekne ted.
25.9.2010 (14:45) #858846v ve1runkaRegistrovaný uživatelahojky,
Petsi držím pěsti,ať je brzy vše v pořádku.
Veveriku-ty se šetři!!!!Gratulace k termínu a k budoucí svatbě,ale raději sama uvaž,jestli ti ty stresy stojí za to … hlavně se moc nestresujJá mám poslední dny pocit,že je to všechno ještě horší než a začátku-je mi zle snad od rána do večera (večer je to teda horší),v noci nemůžu spát,za to přes den bych spala i 12hodin v tahu,nic nestíhám,nezvládám…..chjo,snad to brzo skončí.
Teď mě čekají čtyři dny v tahu v práci po deseti-hodinových směnách,takže pak asi padnu na hubu,ale zase mě hned ve středu čeká NT,tak se to doufám vykompenzuje pozitivní zprávičkou.Tak doufám,že mi řeknou jsem to s přítelem upekli 🙂
Hezký víkend
26.9.2010 (14:05) #858847r rybízekRegistrovaný uživatelAhojte holky, tak se zase hlásím po delší době. PC už máme 🙂 . Teď otázka, na jak dlouho!? Páč už má ty nejlepší roky za sebou …
Májo, díky za gatulaci, jsem šťatná jako blecha, že je vše o.k. a s holčičkou jsem max. spokojená! Hlavně že je v pořádku. Asi bych spíš měla obavy z chlapečka, s holčičkama to už umím 🙂 Taky jsem přemýšlela o triple testu … myslala jsem, že už jít nemusím!? Ale jak tady Cucaracha psala …. :S Jinak dr. vše proplatí pojišŤovna, tak se neboj, že o kačky přijdou! To oni by se nedali!! 🙂
Petspi, ty ses teda měla, takových dnů víc … 🙂 Já jsem si užila zase nákupy, moc ráda utrácím, hlavně za malou 😀 Jinak obvodního jsem ještě nestihla a asi ani nestihnu do další poradny, páč teď chodím na brigádu. Drž se a udržuj klidový režim, ať jste s miminkem v pořádku!!!
Cucaracho, také díky za gratulaci! On mi to dr. Vlašín řekl i s nožičkama a ty jsi měla míru 55 mm asi od hlavičky k zadečku, to by tak mohlo být, když jsi o něco míň než já … já jsem dnes 13+3. No doklady vždy zapomeneš při důležitých věcech a když o nic nejde, máš u sebe všechno, to tak bývá … S tou plodovou to myslíš vážně!? Na to se musím zeptat dr., tuším, že jsem se jí ptala a ona mi řekla, že v případě, že NT je dobrý a TT ne, tak se to pak ještě nějak hodnotí společně a na plodovku určo v každým případě nemusíš .. No uvidíme do další poradny jdu ve středu, tak uvidíme, co mi na výsledek řekne.
Veru, tak tam zavolej a zkus se ještě k Vlašínovi doobjednat … Průkazku musíš nosit všude! Hned mě sprdly, že kdybych se třeba vybourala, udělali by mě RTG a bylo by po miminku! Ale nevím, jestli víc nestrašily, protože RTG sice škodí, ale nejvíc asi v 1. trim. a pak taky záleží kde tě rentgenují … ruka, noha, nebo přímo pánev …. Ať zvládneš těch směn a pak hlavně přeji dobré zprávy z NT 🙂 . Já jsem taky teď pracovně vytížená! V pátek 12 hod., v sobotu 2 hod. a pak praní, vaření atd., dnes úklid a zítra zase 12 hod., tak snad to taky zvládnu! 🙂 A to jsem ještě v pátek večer po práci letěla do Olympie, páč měli v Netxu 50ti% slevy … Tak jsem si udělla radost a koupila malé sukýnku s punčoškama a tričenko a v C&A roláček. Já moc ráda utrácím za parádu, zvlášť pro Karolínku! 😀 Taky to tak máte s svými ratolestmi, zvlášť holčičkami? A kor když vím, že teď to kupju pro Karolínku a pak bude paráda ještě pro druhou slečnu 🙂 -
AutorPříspěvky
- Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.