- Toto téma obsahuje celkem 3,945 odpovědí. Do diskuze (35 účastníků) se naposledy zapojil uživatel e Evík a poslední změna proběhla 10 let, 9 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
10.9.2010 (16:28) #858669r rybízekRegistrovaný uživatel
Andy gratluluju!
Veveriku, to je docela málo! Já platím 1450,- a netuším, jestli v tom třeba není jedna fotka?? Ale volat tam, to je asi blbý …10.9.2010 (16:35) #858670v veverikRegistrovaný uživatelno to zjistím toho 1.10. Bud mi nakonec řeknou jinou částku a nebo mi udělají nějaký jiný screaning 😛 Každopádně asi budu hodně překvapena
10.9.2010 (16:37) #858671AnonymHostVeveriku, já si ho zjišťovala na genetice. Mám o něj zájem a naposledy o něm můj gynekolog nemluvil, tak jsem se objednala přímo na genetiku a jaké bylo dnes mé překvapení, když mi ho udělal pan doktor v rámci vyšetření:-) Takže ho mám z krku. Ptala jsem se jestli si mám volat na výsledky, ale sestřička říkala, že nemusím, že kdyby bylo něco špatně, že mi zavolají. Jinak ta hodnata NT nám vyšla asi dobře, to jdu teprve prozkoumat…..a dále říkal pan doktor, že vypadá vše ok, že jsou vyvinuté končetiny atd….fotku jsem si dnes nevzala, protože prcek se zrovna moc fotit nechtěl, asi bude po mě:-) Termín porodu mi zase vyšel podle ultrazvuku o něco dřív:-) A jsem dnes 12+3
Listovku už baštit nemusím a jdu si pro jiné vitamíny. Tak přeju i vám aby všechny kontroly byly ok.
10.9.2010 (16:47) #858672AnonymHostVeveriku, já myslím,že ty kompletní krevní testy jsou ty klasický na žloutenku, HIV, co se dělají na začátku těhu. Na ty já jdu ve středu 15.9… Dr. říkala, že ten tripple test není moc dobrej, takže raději ten NT , ten prý je dobrej, ale zase stojí, ale to vůbec nevadí! No a pak už snad nic, pokud vše vyjde ok. Fotečky mám zadarmo 🙂 ani za prohlídky neplatím těch 30,- Kč, nevím vůbec, jestli se to ještě platí :-))) Tak držím palečky , ať je to vše ok!
10.9.2010 (16:48) #858673AnonymHostrybízku a veveriku děkuji ! 🙂
10.9.2010 (16:55) #858674r rybízekRegistrovaný uživatelMájo, i to bě gratuluji k úspěšné kontrole! 🙂
Andy, není zač 🙂10.9.2010 (17:00) #858675AnonymHostAndy super! Taky moc blahopřeju.
Já vám napíšu př. čtvrtek po tom NT screeningu. A taky kolik to stálo a zda to je včetně fotky, nebo se musí platit extra.
Rybízku, to je dobře, že ses nakonec rozhodla taky jít na NT screening. Aspoň to pak tady probereme.
Dnes jsem 11+0tt, připadá mi, že to hrozně letí.
A k obvoďákovi se objednám asi na čtvrtek odpoledne, to tam nebývá moc lidí a když tak sestra mi vždy řekla, že mám hned zaťukat a jít dovnitř abych zbytečně něco nechytila mezi nemocnými. To je dobrý přístup.
Dnes jsem si objednala na Mimibazaru 2 kalhoty – jedny černé a druhé hnědé, pěkně s lemíkem na bříško, aby bylo v teplíčku a taky na záda aby netáhlo. Už se těším až přijdou. Oboje jsou zn. HM, tu značku nosím ráda. Tak snad mi padnou, podle uvedených rozměrů by měly. Pohodlíčko je teď zapotřebí:D !10.9.2010 (17:19) #858676v ve1runkaRegistrovaný uživatelAhoj holky,
hzky jste se rozpovídaly :o) Než jsem to všechno dočetla… :o) Já platila za fotku fazola 100,- 🙁 Můj pan doktro asi tak hodný jako ti vaši,ale co ,za památku to stojí 🙂Jinak na mě vlezla asi nějaká viroza,protože mám ukrutnou rýmu,bolí mě hlava a vůbec je mi na prd.Takový to vypadá,že jsem dostala zánět močovývh cest,ale konkrétní výsledky budou až v pondělí,tak jsem zvědavá….Akorát vůbec netuším,co můžu a co nesmím bašti,takže jsem zatím jenom na čajích a dál se uvidí.A to mě čeká docela pracovní týden, ze sedmi dnů mám 5 pracovních 🙁 Ale jestli mi bude blbě,tak na to kašlu a zkusím sehnat náhradu,nechci nic riskovat..
Všem gratulace k pozitivním zprávám z kontrol 🙂
11.9.2010 (20:05) #858677h MoniRegistrovaný uživatelAhojte holky,
hlásím se k vám!:D TP mám 22.4. a teď řeším, jestli se mám objednat na NT screening nebo ne. Pan doktor mi ho nenabídl a dívala jsem se, že na krev už se chodí v 10.týdnu a to bych musela příští týden. Můžete mi poradit jaké máte zkušenosti?
Děkuji a pozdravujte mimi:)
11.9.2010 (22:04) #858678AnonymHostAhoj Moni,
vítám tě mezi nás:-) Já se na ten NT objednala jelikož můj pan doktor o něm nic neříkal a když jsem přišla na kontrolu ve třináctém týdnu a chtěla jsem se ho zeptat, tak mi ten NT screening udělal v ordinaci. Tedy jen ultrazvuk, kde měřil to šíjové projasnění a spoustu dalších věcí, které jsem ani nepostřehla a sestřička mi hned na to odebrala krev a poslala do laboratoře. Zavolají mi jen pokud bude něco špatně. Tam kam jsem se objednala, mě objednali na 12+3 i s krví, takže máš ještě spoustu času na rozhodnutí…… Kolik ti je? Jestli můžu být zvědavá? Já bych šla, pokud Ti je nad třicet nebo jste měli v rodině nějaký genetický problém.
11.9.2010 (23:12) #858679l lůccaRegistrovaný uživatelAhoj holky,
po delší odmlce jsem si přišla přečíst vaše příspěvky. Já stále ještě čekám…na kontrolu jdu až 22.9. Kdyz jsem byla naposledy ,tak podle ultrazvuku jsem byla 5+5 a srdíčko ještě nebylo vidět.:( Takže až půjdu teď na další ultrazvuk,tak bych měla být 10+4 a doufám,že všechno bude v pořádku!!!Jsem jak na trní. Jinak TP podle poslední menstr. mám 16.4 ,ale podle posledního ultrazvuku se posununul na 23.4. Na NT screening jsem rozhodnutá jít hned jak se domluvím s doktorem. Myslím ,že mě nemine ani odběr plodovky ….myslím ,že jsem tady nejstarší mamina:)
Mějte se fajn a miminka zrovna tak….:)12.9.2010 (1:18) #858680r rybízekRegistrovaný uživatelAhojte holky,
Cucaracho, i já jsem si dnes objednala na MMB těhu legíny 🙂 Teda ještě nosím pořád rifle, ale jen proto, že jsou bokové. Jinak jsem byla dnes u kamošky a říkala, že už mi pěkně roste benžo 😀 A včera mi řekla jedna paní od nás, že už se mě na to chtěla zeptat, jestli nečekáme, že už jsem se jí zdála těhu :$ Takže tentokrát by se ani dlouho zapírat nedalo! Kamoška mi ukazovala fotku břicha z druhého těhu a vypdala jako kdyby čekala dvojčata, tak doufám, že to není druhých těhu u všech stejně 😀 Její malá měla při porodu 4,37 kg :O
Veru, fotku u svojí gynekolžky neplatím a teď jsem si psala s kamoškou, co byla na NT před pár týdny a říkala, že za fotku neplatila a NT stálo na Veveří 1450,- Přeji brzké uzdravení, teď toho je strašně moc. I naše malá začíná pšikat a už byla od usnutí několikrát vzhůru, tak jsem zvědavá, jaká bude noc. :S
Mončo, vítám tě tu. Taky jsem se rozhodovala na NT a nakonec jdu. Jsem teď 11+2 a jdu až za 11 dní, takže myslím, že máš ještě čas. Rozhodla jsem se tak proto, že triple testy jsou spolehlivé jen na 65%
Luci, kolik ti je? A kolikáté těhu?
Holky, v nějakém příspěvku jsem se vás ptala, jestli si nechate říct, co to bude a nikdo mi neodpsal :S
Tak doboru všem, hlavně bříškům 🙂12.9.2010 (10:43) #858681l lůccaRegistrovaný uživatelAhoj holky,
Rybízku přesně v den mé další kontroly 22.9 mi bude 39 let.Takže až uvidím konečně ťukat srdíčko mého mimi,tak to bude ten nejkrásnější dárek 🙂 🙂 Už aby to bylo!! Je to mé 3 těhu ,ale musím přiznat,že pokaždé to člověk prožívá jinak:) …obzvlášť v dnešní době. Těhotenství už není pouze o tom,že vypíšou TP a jednou za měsíc člověka zváží a změří tep.Dnes je vše prostě jiné..na mnohem vyšší úrovni a tak je to fajn .
Rybízku já si určitě nechám říct pohlaví…ale jen kvůli tomu,abychom věděli co bude potřeba připravit a koupit.Maličko víc bychom si s přítelem přáli holčičku…i když už dvě holky 19 a 13 mám,ale opravdu, ať je to kluk nebo holka…ať je mimi hlavně zdravé a to je podstatné nejvíce:) ….
…musím letět do práce,tak se mějte hezky a hlaďte bříška 🙂12.9.2010 (11:22) #858682AnonymHostAhoj holky!
Moni: já jdu na NT screening teď ve čtvrtek – budu 11+6tt a bude to včetně odběru krve, takže máš určitě ještě čas. Ono asi záleží na pracovišti, někde berou krev už dřív a pak dělají UTZ, ale jinde to dělají společně a není to problém.
Rybízku: já měla záchvěv, jako že si necháme od doktora říct pohlaví až to bude vidět, ale pak jsem si to rozmyslela, asi se necháme překvapit. Snad to vydržíme.
Jinak dnes se mi zdál takový ujetý sen, že jsme byli s manželem na UTZ vyšetření, byla tam i tchyně s tchánem:D , miminku řekl doktor (nebyl to můj ke kterému chodím) „panáček“. Miminko už bylo dost veliký (nedávno jsme se dívali na UTZ záznam Danulky – to bylo kolem 20.týdne natočeno) tak asi se mi to už míchá v hlavě.
Mám teď takové živé sny.A břicho už mi taky pěkně roste. Rifle, které jsem nosila v zimě a pak jsem hodně zhubla, tak mi jsou sice ještě hodně volné, ale stejně se těším, že budu nosit už i těhotenské až mi přijdou.
Pak zajedu asi někam na nákupy triček – nějakých delších s dlouhými rukávy, aby mi to vše nelezlo nahoru:D .Tak přeji všem krásnou sluníčkovou neděli, opatrujte se a dejte si nějaké vitamínky v ovoci a zelenince před tou podzimní sezonou! Já si asi udělám salátek z kysaného zelíčka s cibulkou, tam je hodně C.
12.9.2010 (16:07) #858683j JancasRegistrovaný uživatelZdravím všechny těhule. Byla jsem teď na týdenním školení. Vzhledem k mým celodenním nevolnostem to bylo celkem peklo, ještě že už jsme doma. Všem gratuluju k dobrým zprávám a je mi fakt líto Raduš. Někdy jsem vlastně ráda, že mi je tak blbě, aspoň vím, že jsem pořád těhotná. Ale asi si budu muset koupit v lékárně nejaký výživový doplňky, kromě banánů a hroznů do sebe nic nedostanu. Úplně jste mě znervóznili s těma postýlkama a skříňkama. My se brzy stěhujeme konečně do vlastního a kromě postele pro nás nebude mít vůbec žádnej nábytek (a ani peníze na jeho pořízení). No, bazary to jistí. Zatím teda nemám sílu to řešit. Mějte se krásně.
-
AutorPříspěvky
- Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.