Těhule duben 2011

• Toto téma obsahuje celkem 3,945 odpovědí. Do diskuze (35 účastníků) se naposledy zapojil uživatel e Evík a poslední změna proběhla 10 let, 9 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 3,796. až 3,810. (z celkem 3,945)
  • Autor
    Anonym
    Host

Ahojky,
    včera byl asi nějaký „kadící“ den 😀 Karolína si tak přokojení tři prdla a byla celá durch pokaděná :o))),až k patě…tohle ale neměla šanci ta plína zvládnout ani kdyby byla super savá :o) A tohle se i stává poslendí dobou často….kaká většinou u kojení,takže přebaluju až po.Už nevím která tady psala,že kakaní miminek by nemělo smrdět,nooo,tak to když Kája prdne,tak to padám k zemi..to je někdy síla,že i můj chlap je oproti ní hadra 😀 😀 😀 Taky mi přijde,že se jí to zažívání nějak mění,už nekadí tolik co předtím a vůbec některé jídla mnohem lépe zvládá.
    Včera jsme oslavily 3měsíce-mamka šla večer posedět s lidma z práce.Bylo to super.Večer jsem dala Káju spát a hybaj ven :o))) A hlídal taťka (no hlídal,seděl u telky a měl zapnutou vysílačku).Lidi z práce mi chybí,takže tohle je strašně fajn a budeme to podnikat častěji :o))
    Petspi,užijte si víkend a at je Všechno v pohodě :o))

Hruštičko,já taky když vidím,že má Kája otlačené nožičky od gumiček,tak jsou jí malý.A ty kapky jsem dávala taky od jednoho měsíce (měly jsme Bifiform,ale moc dobře jí nedělal)

JInak všem hezký víkend

Anonym
    Host

Ahoj holky
    Dlouho jsem tu nebyla,ale stále pročítám.U nás se nic tak důležitého nedělo,tak jsem nepsala.
    Ale teď bych se chtěla zeptat Šimča už čtyři dny vůbec nekakal,tak jestli je to normální,mám strach.Pěkně si poprdí i vyčůrá jenom to kakání není.U kluků jsem to vůbec nezažila,tak nevím jastli se něco neděje.Pořád kojím tak jestli mám špatné mléko?Ale v noci spí pěkně první zátah i 6 hodin pak už tak po třech hodinách se budí na jídlo.Přes den pak jí tak po dvou hodinách.
    Dnes ještě balím kluky jedou s babičkou na dovolenou do Beskyd,bere si všechny vnoučata celkem 4 tak si to užijí,teda doufám,že se počasí umoudří.
    Mějte se krásně

Anonym
    Host

Káťo,já myslím,že je to úplně normální.Některé děti kakají jen jednou týdne,prostě to všechno zpracují.Takže bych asi strach neměla :o)

Anonym
    Host

Katko:
    přesně jak píše Verunka, Dr. mi říkala, že jsou případy kojených miminek, kdy i 14 dní nekakají…
    připadá mi to hrozný, ale prý je to normální, všechno stráví a není to vůbec nic nezdravého.
    My máme občas 1-denní pauzu, ale obden kakame vždy. Většinou pak i 2* po sobě, takže je to taky na převlékání jak píše Verunka.

Včera jsem psala dlouhý příspěvek s reakcemi na všechny a při odesílání odpovědi zmizel:@ , tak už jsem neměla sílu ho datlovat znova!

Počasí jako každý rok na zač. prázdnin, takže nic moc a nehlásí ani zlepšení, manžel se obává přívaláků, na Moravě to zase chudáci lidi odnesli, vloni jsme taky museli odčerpávat vodu ze sklípku, sice jsme na kopečku, ale nějak zlobily spodní vody tak nám to zatopilo sklípek. Doufám, že se to letos nebude opakovat.

Verunko, super že sis takhle vyrazila. To já ještě ani náhodou…nějak není s kým:S .

Tak přeju krásný víkend mějte se hezky!!!

e Evík
    Registrovaný uživatel

Ahojky holky. nic si z toho nedělej je to normální.Matyášek poslední týden kaká jen dvakrát denně ale zato pořádně.Předtím kadil i 6X až 7X denně.Teď hlavně čůrá a dokáže načůrat i kilovou plínku:D .Kamarádce včera měli vyvolávat porod tak sem zvědavá jesli se to povedlo.Nejspíš jo myslim že u třetího porodu by neměl být problém.Další dvě kamarádky mají porodit do konce měsíce.Jo a další kamarádka porodila před týdnem holčičku 3830g a 55cm.Jen sem se to dozvěděla až včera.Dneska jedem k známejm kamarádka má dovolenou ak tam v tejdnu nejspíš strávim pár dnů sem zvaná.Malího má hrozně ráda je z něj vždycky unešená.Doufám že bude hezky mají bazén a když si kámoška vezme malího na procházku a já to využiju k odpočinku.Krásnej víkend všem.

r rybízek
    Registrovaný uživatel

Ahojte maminy.
    tak jak trávíte sobotu? Já jsem dopoledne prala a vařila, obě holky byly docela v poho, to se to dalo. Manžel byl u rodičů, pomáhal taťkovi se zednickou, tak jsme byly do jedné samy. Pak hlídal holky, já trochu uklidila a odpoledne si vzal Karolínku na kolo, tak jsme s Beátkou samy doma. Chtěly jsme jít se Cidem ven, ale pořád se to tam honí, tak jsem měa strach, abychom nezmokly a no oni nak olech taky.. a šíleně se ochladilo. Teploměr sice ukazuje 18, ale přijde mi, že je šílená zima! Tak jsem zatím vystrčila Beátku jen na dvůr, vidím na ni krásně přes francouzský okno a uvidím, jestli zabere, možná se budu muset oblíct a vyjet do přírody.. 🙂 Dala jsem jí na dupačky ještě teplou sametovo mikinku, má takovou tu chlupatou deku a ještě mi to přijde málo. To jsou teplotní šoky!! A co teprve chudáci děti, zatím co by měly užívat prázdnin a cachtat se, tak si div nemusely vytáhnout zimní bundy! :S No snad se to zlepší!!
    Raduzko, dneska jsem na tebe myslela! Beátka při dopoledním spánku tak vyhládla, že pak jedla půl hodiny (z obou prsů)!! 😀 Hladovec jeden.. a odpoledne též tak.. 🙂
    Evíku, tak aspoň budte pořádnej štrůdl, když vyrazíte s kamoškama.. Jsem byla zvědavá, jakej konvoj budeme my ve čtvrtek a vždykcy, když jsme se nachystaly před dům u té kamarádky, tak začalo pršet. Nakonec jsem s ní šla sama s holkama, až všichni odjely.. navečer se to trochu vybralo.
    Káťo, když není stolice několik dní, prý to vůbec neva, jak píšou holky, nevadí pak ani řídká, jen nesmí být s hlenem, krví nebo nějaká fest zelená..
    Cuco, musíš si vždy ten text před přidáním vždykcy raději zkopírovat na myš. Taky to tak dělám.. Jak je dlouhej, nevleze se a musíš to rozdělit.
    Holky, Beátka včera začala krásně pást.. dala jsem ji do postýlky, kde spí v noci a tam má mírnej klínek, tak se jí to tam lépe učí.. a už jí to jde výborně, jupí.. 🙂 Měla jsem ho původně Karolínce, když byla nemocná a kašlala. A teď se mi hodil pro Beátku, když nám nařídili díky dečce spávat na zádičkách. Měla jsem totiž pořád strach, že se jí vrátí mlíko a zadusí se. Karolínku jsem totiž zásadně ukládala na záda. Jenže s tou peřinkou to nejde. A včera po kojeí jsem dostala první krásné obětí! 🙂 Normálně jsem si ji chtěla dát na rameno jakoby, ale dala jsem si ji na sebe a jako výš než na prsa a ona mě ručičkama nádherně chytla kolem krku.. 😀 , až mě to dojalo k slzám.. :'( Nádhera.. 🙂
    No nic, budu končit, než se vrátí ti turisti. Beátka, jak se zdá, usnula, tak paráda! Přeji všem pěknou sobotu a krásnou neděli, snad se oteplí!!! 🙂
    Neviděli jste některá na nově ve zprávách toho rybáře, jak chytil sumce přes dva metry (mělo by to být i na tn.cz)? Tak to mohl být můj tchán.. ex a jeho táta, to jsou velcí rybáři a takovej úlovek!! To se prý chytá jednou za život, říkal Aleš.

r rybízek
    Registrovaný uživatel

Teď čtu, že jsem napsala, že jsem ukládala Karolínku zásadně na záda.. tak neee na záda, ale na bok! 😀

Anonym
    Host

Ahoj holky!
    Víkend byl teda co se počasí týče hrůza děs.
    Včera vyšla meteorologům předpověď, jak hlásili, že bude na liberecku hrozně pršet, tak se nedalo jít vůbec ven:@ . Nejvíc snad lilo odpoledne. Do toho Danča s teplotou, Simča vyžadovala velkou pozornost, spánky tak max. 1/2 hodiny – tak jsem odpo zalehla taky a dala si půlhodinku spánku a bodla mi. Večer už Danulka byla bez teploty, ani hlava jí nebolela, tak jsem byla ráda. Už jsem se připravovala, že se hlásí ty neštovice…ale asi to bylo jen od prochladnutí, v sobotu dopoledne lítala na zahradě jen v mikině a to už se dost ochladilo, domů přišla vymrzlá, slupla 2 talíře pohankový polívky a buřtguláše, ani to jí nezahřálo. Takže to včera asi byla dohra.

V pátek se mé kamarádce ve Vrchlabí narodila Celestinka, váží 3770g, vše proběhlo spontánně, přirozeně a bez nástřihu. TAk jsem ráda, že už to má kamarádka za sebou a hezký datum si malá vybrala – 1.7.

Rybízku, já dávám Simču spát už jen na záda, z boku by se mi převalila na záda. Na ten bok jsem dávala ze začátku. Simča ani neublinkává, když si odříhne. Nemusím mít vůbec plínku, spíš už ale slintáky,protože Simča už tak slintá:D .

Manžel je doma, dovču nakonec dostal, je naštvaný, že si ji vybral za takovýho počasí…no jo s tím se nedá nic dělat, to se nanaplánuje.

Evíku, užij si to u kamarádky.
    My tento týden ještě se 2 maminama chceme projít kolem přehrady, známe se z jiné diskuze, jedna je z Liberce a druhá z Prahy, ale kousek od Jablonce mají chatu. Tak se seznámíme „naživo“, okoukneme prcky a tak se na to taky těším. Ještě asi přizvu kamarádku jablonečandu s malým 2-ročákem. Jen aby vyšlo počasí, v nějaký zimě jako je teď (10st.) bych tedy neprocházkovala.

Tak přeji hezký nový týden všem!

r rybízek
    Registrovaný uživatel

Ahojte holky,
    tak mám zase chvilku, Beátku jsem nakojila a dala do postýlky, ovšem bojuje s tím teda..no snad usne! Dneska je jakási rozmrzelá.. 🙁 Karolínka kouká na pohádku a Aleš má sice dovču, ale jel k takťkovi dodělat zednickou a na evidenčku a na policjaty přihlásit auto, koupil si nový do práce místo toho vraku, co měl.. 😀
    No to počasí je fakt děs!! Ale četla jsem na netu, že na víkend se to má zase zlepšit, ba dokonce maj být tropy.. no paráda, takovýhle teplotní změny (20 st.rozdíl !!!).. :S Včera jsem normálně dala Beátce do kočárku flisový overálek a dneska to nebude jinak! Už jsem myslela, že ho neoblečem, je to 62, koupila jsem ji ho na jaro, ale jak vidím, dá se nosit i v létě.. :O ale na pozdim už nám nebude, tak půjde do světa..
    Cuco, ať se Danielka brzy uzdraví.. my jsme taky měly lehkou virozku.. ale velice krátkou naštěstí.. Karolínka se jeden večer pozvracela a na vycházce před tím byla protivka.. a já jsem chytla průjem.. Beátka nic, naštěstí. Ony ty malý děti jsou asi odolný celkem..
    Gratuluju kamarádce k miminku, neobvyklé jméno.. 🙂 Užijte si procházku s holkama, snad se počasí umoudří..
    Po obědě chci požehlit trošku prádla, co tady schne na sušáku a pak musíme do obchodu pro něco na zub a něco málo do lednice.. navečer dojedou známí s ani ne dvouletým chlapečkem Matějem a Jana už čeká druhé mimi za pár měsíců.. si teda pospíšili.. Tak jsem zvědavá, jak prožívá druhé těhu.. tak poklevetíme a porovnáme, chlapi zase pokecají o svém.. a Karolínka si pohraje s Matýskem a spokojení budeme všichni! 🙂 Aspoň tak, když už se nedá moc vyrážet do přírody..
    Dneska slavíme tři měsíce <:o) Asi nemusím zmiňovat, jak rychle to uteklo 😀 .. asi jako vám všem.. 🙂 To druhé mimi ještě více než to první! Ve čtvrtek jdeme do pordany, tak jsem zvědavá, kolik bude beruška mít.. Karolínka měla 5,40 kg. Myslím, že ji Beátka dožene, ikdyž měla porodní váhu menší. Měly by jsme dostat další dávku hexy a dr. chce zároveň i Prevenar 13, jenže já to dohromady nechtěla. Ikdyž teď byla kamoška z porodnice s malým na očkování a zvládl obě dvě očkování zároveň a hexa byla dokonce teprve první. Tak jsem je pochválila.. pak mi psala, že na Prevenar prý reakce nebývají, proto se to nebál dát dr. zároveň.. tak pořád nevím. Pěkný den všem.. a hodně sluníčka přeju! Jestli nevyleze co nejdřív, tak mě z toho pošmourného počasí už štrejchne! Moc mi chybí…

Anonym
    Host

Ahoj maminy
    Děkuju za rady,alespoň jsem se uklidnila.Pátý den to konečně přišlo a malej se pokakal,ale zase to stálo za to,bylo to všude,musel jít rovnou do vany jinak bych spotřebovala celý balík ubrousků.
    Jinak počasí je u nás taky hrozné včera bylo jen 13stupňů.Kluci měli jet s babičkou na dovolenou,ale Tom dostal horečku,tak zůstal doma a v čera se přidalo ucho,tak jel s taťkou na pohotovost,tak má zánět středního ucha,naštěstí mu to ještě nepíchali a tak dáváme kapky.Dnes taky ještě plakal,že ho to bolí a ještě se přidala i bolest hlavy a spustila se mu krev z nosu.Tak si myslím,že je to všechno k tomu uchu.My jsme to ještě u nikoho nezažili,tak nevím co to všechno obnáší.Tak alespoň ten nejstarší jel na tu dovču i když jim tam pořád prší.
    Ohledně očkování naštěstí náš dr.očkuje privní dávku hexy očkuje až ve čtvrtém měsíci a prevenar dává zvlášť,tak si myslím,že pro ty drobky je to menší zátěž.Takže mi si ještě dva měsíce na první očkování počkáme.
    Mějte se krásně a doufám,že už vysvitne i sluníčko ať je veseleji.

h Hrusticka206
    Registrovaný uživatel

Nooo holky, už jsem končila svoje psaní a podařilo se mi to smazat…doprčič. To je k mýmu dnešmínu naštvání fakt už kapka:@

Psala jsem vám, že mě chlap poslední dny štve…takový malá blbosti, ale pět za den a mám dost,to znáte to. Ale nějak nevím, jak z toho úplně ven…fakt mě prudí i tím,že místo toho, aby dal Jilii spát ven, tak ji radši uspí v postýlce. Proč ne že, když uvnitř může spát i doma, zatímco tady na chalupě by si mohla užívat vzduchu8o| 8o|
    Navíc, od tý doby, co dorazil na chalupu je Julka míň hodná než předtím, tak jsem z toho napružená. Předevčírem byla tak neskutečně protivná,že jsem myslela, že ji klepnu…:$

Rybízku, Julka taky už pěkně pase Máme holky šikovný:) dostali jsme od tchýně takovou hračku od Lamaze – deka s takovým klínkem jakoby na pasení koníčků a dneska na tom Juli vydržela fakt dlouho a poprvý se jí tam líbilo:)

Teda holky, přeju,ať vás i dětičky opustí ty bacily nebo viry, nebo co to chytáte:) Ono v tom počasí, kdo by se divil…jeden den vedro k padnutí a druhý den kosa:|

Veru, dobře, že sis vyrazila!!! Taky bycb si vyrazila…ale jak psala Cuca, neni moc s kým:( Asi budu muset vyčíhat, kdy bude kámoška v Praze a jet za ní si pokecat….i když nevím,nevím…je to moje super kámoška ze střední, ale každá máme úplně jinej život – ona svobodná, zatím žádná známost a je jí 27, jezdí po různých těch Erasmus a tak….a já teď doma s prckem. Vždycky se na ní těším, když se máme vidět, ale je to prostě už takový jiný, než když jsme spoli byly fakt často…

Jak pokračujete v předělání, holky – cuca a rybízek, myslím, že jo?

h Hrusticka206
    Registrovaný uživatel

Cucho, gratulu kamarádce! Jedné známé se taky v pátek ráno narodila holčička -ale ty míry, holky – 57 cm a 3520g…to bych neporodila, ježkovy voči… ale jsou zdravý, jen jí hodně potrhala:(

Evíku, bylas na tom festivalu? A kdy se chystáš ke kamarádce? My jsme byli na chalupě 🙂 Jak jsem to četla, tak jsem si ale říkala, že to nebyl špatný nápad jít okouknout celebrity:) No třeba příští rok:D

Rybízku, teeeda, Beátka tě obejmula, to je bomba!!! Jeee, to bych taky už chtěla.

Taky jsou dětičky víc vzhůru? Juli už je schopná být třeba hodinu a půl vzhůru..ale hoky, kdžy se nějak přetáhne, a pak nemůpže usnout, to je řev jak blázen…šílený…musím říct, že trpělivost trácím docela brzo:S

h Hrusticka206
    Registrovaný uživatel

tak holky, užíjte si pěkně zbytek dne, i když ten není moc pěkný, co se počasí týká!!!

Anonym
    Host

Hruštičko,s tím chlapem tě naprosto chápu..já měla taky těžkou krizi.Vadilo mi pomalu i to,že byl v místnosti :o) A trvalo to docela dlouho,ale naštěstí to už přešlo.

Holky,myslíte,že existuje někdo,na koho bych se mohla obrátit o pomoc s výchovou?Já to totiž nějak s Karolínou nedávám….poslední týden se to fakt nedá.To,čemu jsem se chtěla od začátku vyhnout je tady-chce se pořád nosit.A to jsem ji jako maličkou moc nenosila,právě aby si na to nezvykla:( Jakmile ji položíme nebo posadíme do léhátka,tak spustí takový ječák,že semi rozpadá hlava ale jak se k ní někdo přiblíží a ona tuší,že by ji mohl vzít tak ztichne….a když senosí,tak je nejspokojenější miminko (jenže nesmíme stát na místě,ale chodit).Je strašně zvědavá a kouká na všechno okolo.Ale jinak je o to nervy…vůbec nevím,jak jí to odnaučit.Když ji nechám brečet,tak někdy chytne takový hysterák,že se fakt bojím….celá se třepe a rudné a vůbec nevnímá okolí.Už jsem jí musela několikrát fouknout do obličeje aby se vůbec vzpamatovala,protože ani mluvení a uklidňování nepomohlo.Bude z ní asi psychoušek:( Ráda bych to změnila,jenže tak nějak nevím jak na to…..

Anonym
    Host

Dneska jsme byly na přeočkování a na kontrole ve 3 měsících,tak jsme holky veliký – 63cm a 7280g 😀 (900g přírůstek za měsíc) Zase jí píchla obě vakcíny a říkala,že za další měsíc na další přeočkování….to budu nějak oblídnout,protože to už bude třetí očkování…. a za 14dnů jdeme píchat náušničky,tak jsem zvědavá jak to zvládneme.
    A že byla Karolínka statečná,tak jsme pak jely koupit kočárek-sporťáček a golfky-měli v Penny akci Chicco za 999,-,zlevněný n apůlku a vypadá dobře.Tak ten máme do města a do terénu se nechám ten DorJan,protože má nějaké špatné brzdy.

Jinak- my jsme byli v práci super parta a teď jsme tak nějak rozutekli a tak jsme se zase sešli,ale Hruštičko,přesně vím,jak to myslíš s tou kámoškou….mimčo vždycky změní vztahy s bezdětnými kamarádkami.Bohužel,já nevím….přece to není nemoc a já jsem pořád stejná jako dříve.A nepotřebuju se pořád bavit jenom o dětech (jak teda často maminy dělají),ale je to tak nějak zažité-máš dítě-už nejseš „naše“.

Závidím,že vám ty vaše poklady vydrží na bříšku,Karolíně se tam teda moc nelíbí 🙁 Ale pase taky hezky.
    Jo a taky začala strašně slintat,paní doktroka si myslí,že by to možná mohly být zuby (což by možná i odpovídalo tomu,že je protivná.Jenže mi to přijde moc brzo….no nevím no

Tak si užijte svátky,dětičky at se uzdraví a počasí at se nám konečně umoudří

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 3,796. až 3,810. (z celkem 3,945)
  • Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist