- Toto téma obsahuje celkem 3,945 odpovědí. Do diskuze (35 účastníků) se naposledy zapojil uživatel e Evík a poslední změna proběhla 10 let, 9 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
8.9.2010 (13:06) #858624AnonymHost
Májo…..díky žes mi zase pohnula žlučí 🙂 Tenhle stát mě tak neskutečně štve,že to snad ani není možné.Na jedné straně tvrdí,že se rodí málo dětí,na straně druhé hází lidem klacky pod nohy.Na to,kolik platíme na daních a všech možných pojištěních dostáváme od státu velký prd.Ale hlavně že ex ředitel ČT bere 240tis. měsíčně….a ze střední třídy sedřou kůži…..Takže asi budeme okusovat zdi a pít vodu z potoka,včetně našich dětí.Páni,jak já se rozčílila…kdybych nebyla brzda,tak asi zmizím do jiné země.
8.9.2010 (13:29) #858625AnonymHostVerunko, já ti nechtěla hnout žlučí…promiň. Jen jsem se chtěla podělit o tuto informaci se stejně „postiženýma“ 🙂 Ale třeba to neschválí, stejně jako to porodné:-) Jestli to správně chápu, tak mému potomkovi nebudou ani tři roky a já budu muset znovu do práce. To by mi nevadilo, jen netuším, kam upíchnout prcka, když nemám babičku, jesle ve městě kde žiju nejsou a do školky mi březnové dítko vezmou až v září. A ikdyby ho vzali v lednu, tak si nejsem jista, zda mu ve státní školce poskytnou individuální péči. A nebo si snížit rodičák….jen nevím z čeho pak to dítko uživíme. Ach jo, skoro mě mrzí, že nejsme sociálně slabý, to bych si chodila i pro příspěvek na banány a uhlí:-)))
8.9.2010 (14:15) #858626AnonymHostJojo,Majo,vidíme to stejně a taky jsem na tom podobně…babičky 200km odsud a jeslí a školek je v Brně obrovský nedostatek a shánět a platit si chůvu-to by asi neklaplo.Nezbývá než doufat,že to neschválí,ikdyž jaktak koukám,tak poslední dobou schvalují hlavně věci,které jsou proti občanům…..co naplat…..my „obyčejní“ s tím stejěn nic neuděláme,jenom mě to neskutečně rozčiluje
8.9.2010 (14:18) #858627AnonymHostVerunko, já si právě myslela, že my obyčejní lidé můžeme chodit aspoň k těm volbám, ale jak to tak vidím tak to asi nemá smysl…. Jsem demotivovaná a tak si dám aspoň nějaký dobrý oběd.
8.9.2010 (15:02) #858628AnonymHostDobrou chuť,já ho mám uvařený,ale dám si ho až kontrole..teď utíkám na šalinku a hurá se podívat na fazola…snad je všechno o.k.,pak dám vědět 🙂
8.9.2010 (15:17) #858629r rybízekRegistrovaný uživatelAhojte maminy,
Cucaracho, zprávičku už jsem si četla, díky … pak se mrknu na tvoji princeznu 🙂
Májo, dělala jsem obchodního zástupce, takže denně za volantem a to jsem odjezdila celou zimu! Ale doma jsem prostě celý těhu být nechtěla, takže mi nic jinýho nezbývalo! 🙂 A jinak ten konec těhu je hroznej a každá maminka si myslím přeje, ať už je miminko na světě!! Takže už opravdu počátš každou minutu a čekáš vyloženě na první kontrakci! Já jsem devět dní přenášela, takže to možná vidím moc černě … :S Co říkali v práci? Že tušili ne?? 😀 Mě oblečení z CA a a HM sedí, ale každý má jinou postavu, tak ti opravdu nemusí sedět … Teda ten článek mne taky nadzvedl!!! Kdy začnout do prčic konečně přemýšlet radš nad tími, kam s dětmi, když musí rodiče jít vydělávat !!?? Děs fakt! 🙁
Baru to ani ne, že by někdy bolely a někdy ne, spíš to konečně celkově ustává, dnes jsem 10+6, tak to vydržte! Asi to ustává… Co mě jen trápí, tak je trošku svědění kolem bradavek … Máte to někdo?
Veru, taky jsem se pěkně namíchla, až mě pobolívá břicho! Jinak s tím přihlášením, já jsem se přihlásila normálně 🙂 Možná to nešlo jen předtím.
Šárko, užij si dovču 🙂 Taky bych někam vyrazila. Byla jsem s malou u švice ve Francii na jaře a přijde mi to jak několik let!! Moc ráda cestuju! 🙂
Volantko, myslím, že už sis mě našla ty, nemohal jsem tě identifikovat … na fotky mrknu. Hafíci jsou webb pro pejskaře… mrkni http://www.hafici.cz nebo přímo na nás 🙂 a můžeš nám poslat i hlas, ale to by sis se musela zaregistrovat. http://www.hafici.cz/profily/detail/49851/
Tak se tu zatím mějte, já si dens užívám volna, babička si včera vzalai malou na noc a dnes ji doveze manžel až odpoledne. Tak jsem si říkala od ráda, jestli uklízet nebo lenošit, zatím vyhrává lenošení, tak jsem byla jen na prochajde se Cidem a kamoškou a daly jsme si pak u nás kafčo a teď vařím, pak půjdu asi listovat časopisem a vyloženě si to volno užiju, myslím, že si zasloužím 🙂
Na oběd dělám Zapečné těěstoviny s anglickou a cuketou, tak kdyby jste některá dostaly chuť, písnu recept, zatím to voní bváječně! 🙂8.9.2010 (16:26) #858630AnonymHostDíky za odpovědi na prsa. Uklidnily jste mě. Někdy mě nebolí ani trochu, tak mám zase blbý myšlenky, že je něco špatně. Ale možná to skutečně ustává. Ta zpráva mě teda pěkně nadzvedla s tou mateřskou. Fakt už do prdele (pardon) s tím. Porodné, teď toto, na to opravdu člověk nemá slov. Kašlu na všechny volby, bojkotuju je, nikam už nepůjdu. To ani není možný, že oni ty matky oškubou úplně na všem.
Veru1 – kam chodíš k doktorce? Já na Zahradníkovu.
Tak v práci jsem to dnes řekla. Veskrze pozitivní reakce. Uf.
Zatím ahoj.8.9.2010 (16:38) #858631AnonymHostahoj holky,
Rybízku, ty se vždycky tam rozepíšěš,že než dočtu co jsi napsala, tak už nevím co jsem chtěla odpovědět:-) Ta obchodničina je super, až mě jednou přestane bavit co dělám tak se do ní taky pustím. Já chci být v práci co nejdéle abych nepřemýšlela nad otázkama porodu atp:-) Prosím Tě v práci jsou trapní, ani se mi to nechce komentovat. Před nějakou dobou naše kolegyně porodila mrtvé dítě, opravdu mi jí bylo líto, každý to za jejíma zádama řešil a když se vrátila do práce, tak jí moc příjemně asi být nemohlo. Tak jsem si říkala, že by se kolegové už mohli poučit a nevrtat se v soukromí jiných a ne….prostě ta naše povaha česká…..Jo a k tomu svědění, jsem na tom úplně stejně. Asi jak se zvětšujeme tak to ta kůže nestíhá:-)
Rybízku, užij si krásně volno!
8.9.2010 (16:57) #858632AnonymHostAhoj holky!
No to ten článek mne též vůbec nepotěšil. Já, jelikož nechodím do práce, ale jsem na prodloužené rodičovské s naší dcerkou, tak nemám nárok na mateřskou – čili až se nám narodí miminko, tak mi hned začnou vyplácet rodičovský příspěvek – 4500Kč, tak to bude tedy náročné. Manžel asi bude muset sehnat nějaký vedlejšák, aby jsme to finančně zvládli. Letos jsme měnili střechu, na to jsme si vzali úvěr, takže máme co splácet. Střecha vyšla na víc, než jsme původně počítali. No budeme asi opravdu o vodě a chlebu.
Šárko, užijte si s rodinou krásnou dovolenou, to Ti trošku závidím, hned bych se jela ohřát k moři.
Já byla s dcerkou v květnu v Itálii. koupaly jsme se jen asi 4*, ale i tak to bylo moc příjemné. Tady totiž bylo v tu dobu jen deštivo a sychravo. No kdoví, kdy se zase k moři podíváme. Asi až odroste i mimísek. S Danulkou jsme byli poprvé jako rodinka až když jí byly 3 roky. Hrozně ráda cestuje:D .
Já jdu za chvíli na kosmetiku, už se těším až si tam polehnu, popovídám – asi se svěřím i s mým stavem, kosmetička je taková spřízněná dušička, je původně dětská sestra a tak když jsme měli starosti s malou tak mi dokázala dost poradit a podpořit. Jsem zvědavá na její reakci:O . Tchyně jí to ještě neřekla, chodíme k té samé – ona tam jde až koncem měsíce…tak to pak jistě spolu proberou:) .
S těma prsama už to je u mně tedy o mnoho lepší než na začátku. Velikost se zvětšuje, už si budu muset jít koupit větší podprsenku. Ale největší rozdíl je podle mého až se přijde domů
z porodnice, když si vzpomenu na prsa, se kterýma jsem začala kojit, no to se s normální mojí běžnou velikostí nedá vůbec porovnat, to jsou snad 4 velikosti rozdíl!!! No uvidíme, jestli se to bude opakovat, třeba nééé. Ale moc ráda bych kojila, ráda na tu dobu vzpomínám, Danielku jsem kojila až do 17měsíců (to už tedy jen večer před usnutím).
Mějte se holky co nejlépe!8.9.2010 (17:35) #858633AnonymHostTak jsem po kontrole :o))) Fazol měří 2,5cm a dle UZ je vše v pořádku,ale asi jsme trochu velicí,protože nám pan doktor řekl,že termín porodu dle UZ a velikosti je 10.4.,což je o tři dny dříve než podle PM,tak nevím.Prý jsem 9+3 z čehož jsem taky zmatená.
Baru,já chodím do Domu Zdraví na Jugoslávské k dr.Táborskému.Doporučil mi ten NT screening,takže si tam asi zítra zavolám a objednám se…říkal,že pokud vyjdou dobře,tak už ani nedělá ten tripple test.Takže to asi stojí za to.
Taky mám průkazku i fotečku :o))) Jenom na tom brázku fazolovi chybí nohy 🙁
8.9.2010 (17:40) #858634r rybízekRegistrovaný uživatelNo jo Májo, já se sem dostanu většinou jednou za den a než všechno pročtu a odpovím, tak je to potom tak dlouhý 😀 Teda v té práci ti to vůbec nezávidím! To jsou teda baby ti řeknu … Já to volala vedoucí a ředitelce v pondělí a obě mě moc gratulovaly, že jsem to ani neečekala! Spíš jsem si myslela, že by mě viděly radši v práci, ale zase ví, že se nechci roztahovat s mateřskou na dvakrát. Krom toho snížili z 12 OZ na 10 a já teď nevím, jestli tak dostanu mateřskou nebo ne *-) Ale do tří let Karolínky to stihnu, teda pokud se nic nestane. JInak mě to baví, tak bych se k tomu ráda zse vrátila po mateřské. Nevíte někdo, jak to je? Jestli mě musí držet to místo i v případě, že se snížil počet zástupců? Jiank kolem bradavek mám sem tam červený puípínek, tak nevím, jestli to může být to, co mě svědí??
Baru, ani nemluv, taky jsem byla pěkně nasr…. Jen oškubat rodiny s dětmi, ale sobě nevezmou a to berou desetinásobné platy!!!
Cucaracho, tak mně se zase prsa o tolik nezvětšily, ale při kojení jsem měla mega velké, ale jen pár dní, pak to ustálo … Taky jsem Karolínku kolila 17 měsíců, pak se odstavila sama.
Jinak těstovinky byl brutálně dobré a asi i zdravoučké 🙂 dýně, cuketa, paprika, česnek, cibule, zak. smetana … no prostě paráda 🙂 Tak zatím… moje zlato se mi vrátilo domů … :O
Jinak chodím v Brně do Lauree do Kr. Pole a jsem moc spokojená s paní doktorkou, kdyby jste někdo chtěly měnit 🙂9.9.2010 (11:04) #858635AnonymHostDobré ráno,
Rybízku, já bych řekla, že ti místo držet musí, ale pokud ta pozice zanikne, tak se můžeš vrátit a rovnou se s nima rozloučit, ale za klasických podmínek jako když se ruší místo, takže na tebe budou zkoušet buď výpověď dohodou a nebo zánik pracovního místa a odstupné platy…..tak by to asi mělo být podle zákoníku práce, ale každá firma s tím zachází jak uzná za vhodné……….Taky spoléhám na to, že mi bude firma držet místo.
Jinak jsem se rozhodla, že začnu chodit na aquaerobick, jen nemám žádné plavky v celku. Holky netušíte, když si koupím normální plavecký plavky jak dlouho se do nich vejdu? A nebo byset šly na mém místě do těhotenských?
Už jste navštívili zubaře? Já vyrážím dnes a moc se tam netěším:-( Ale snad bude ta těhotenská průkazka dostatečně přesvědčivý argument, aby mi pan zubař nedělal nic moc bolestivýho…..
Jinak přeju krásný den všem:-)
9.9.2010 (11:52) #858636v ve1runkaRegistrovaný uživatelTak jsem objednaná na NT screeńing na 29.9. a hned 30.9 jdu na kontrolu k doktorovi. Já byla u zubaře 2.8.,takže těšně předtím než jsem zjistila,že jsem těhotná,ale taky se tam chystám,protože mám pocit,že se mi od té doby nějak hodně odhalily krčky,tak aby se mi tam něco nedostalo za binec.
Jinak rybízku,taky si myslím,že by ti místo držet měli,ale asi je to opravdu o přístupu zamestnavatele,jak píše Maja.
Majo,já mám plavek dost a myslím,že minimálně jedny mi vydrží dlouho,protože jsou celkově volnější,ale jestli si koupíš normální,tak aby tě později moc netlačilo bříško (ikdyž je zase potom určitě využiješ i později).Takže bych asi šla do normálních a později bych se rozhodla,jestli koupit i těhu nebo ne.
9.9.2010 (12:50) #858637AnonymHostAhoj,
Cuca – tak to máš horší, když dostaneš jen rodičovský příspěvek. 🙁 My to máme teda taky pěkně rozvržený. Bereme si hypotéku na opravu domku a mimi do toho nějak přišlo. 🙂 Ale mně to nevadí.
Veru – podle PM to moc nepočítej. Ty 3 dny není velký rozdíl. Já jsem včera byla 9+1 a tp je 12.4. (taky počítáno dle velikosti UTZ). Takže to sedí.
Rybízku, pošli recepis na těstoviny. 🙂9.9.2010 (12:58) #858638AnonymHostBaruško, my jsme na tom stejně. Hypotéku jsme si vzali před pár měsíci a mimčo nějak nebylo v plánu….teď přemýšlíme na čem ušetřit. Ale ono se to určitě nějak zvládne.
Verunko, díky za tip. Asi půjdu do normálních, stejně budu chtít s prckem chodit plavat, tak je asi i využiju.
-
AutorPříspěvky
- Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.