- Toto téma obsahuje celkem 3,945 odpovědí. Do diskuze (35 účastníků) se naposledy zapojil uživatel e Evík a poslední změna proběhla 10 let, 9 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
14.4.2011 (20:45) #861648v veverikRegistrovaný uživatel
Evíku a je dobrá ta podprsenka z lidla? Já se tam chystám zitra, chci koupit ten spací pytel a na ni si taky dělám zálusk. Sice už mám 3, ale měním je skoro každý den, malá je hrozná brynda, tak se mi určitě ještě jedna bude hodit:)
volantko: Moc gratuluji ke Štěpánkovi, vybrali jste krásné jméno a máte nádherné míry.
Koukám jak si tady „vyřváváte“ sex 🙂 Já jsem teda před porodem neměla chuť skoro vubec, spíš jsem se k tomu přemlouvala. Za to teď, už tak týden mám pěknou chut, jsem zvědavá jak to těch 6 týdnů vydržím:D Myslíte, že je těch 6 týdnů nutných?
verunko: Držím palce aby se Ti rychle mlíčko pořádně obnovilo a bradavky zahojily. Holky Vy si teda pěkně „užíváte“ hned takhle ze startu
No musím jit, takže zbytek dopíšu jindy. Náš beránek už se vzteká
14.4.2011 (22:48) #861649e EvíkRegistrovaný uživatelAhoj holky.Ta podprsenka z Lídlu za tu cenu bych řekla že ujde.Sedí dobře i když je bez kostic.Nejspíš si zítra koupím ještě tu černou.Mají Bílou a černou.Jen škoda že nemaj tělovou.S tím sexem je to u nás jako u VE1RUNKY.Já bych ráda ale manžel taky na to nějak neni.Nejspíš to bude tím že než sme se seznámili tak sem s ex nesexovala dobrejch šest let.Né že bych to nějak extra chtěla dohánět ale mam to prostě ráda.Na držení za ručičku a psu na dobrou noc sme ještě moc mladý.Když sem to posledně chlapovi říkala tak mi řekl že prostě nemá večer chuť ať v tom nehledám nic jinýho.Mě zase nebaví se podřizovat jen jemu taky to chci trochu oživit a aby se taky občas přispůsobil on mě.Copak je to tak náročný?MARCEL nevím ale koukala sem do telefonu a Tvoje číslo nemám.Písni mi ho prosím na facebok.CLARIE to Ti teda fakt ta fizioterapeutka moc nepomohla.Já myslela že s tebou bude cvičit a né že Ti dá dlahy.Já bych musela bejt v dlaze celá.VEVERIKU to šestinedělí bez sexu se tvoje tělo uzdravuje po porodu.Přeci jen to těhotenství a porod byl docela velkej zápřah pro organismus.Já sem po první holce zkoušela sxovat už po měsíci ale bylo to ještě dost bolestiví tak sme to přeci jen odložili až po šestinedělí.U druhé sem to pak dodržela taky celý neni nic nepříjemějšího než když to bolí protože třeba ještě nejseš zcela zotavená.Ale každá žena je jiná třeba Ty se po porodu zotavíš dřív a užiješ si to.Zatím dobrou noc těhulkám,maminkám a mimískům.
15.4.2011 (10:52) #861650h Hrusticka206Registrovaný uživatelDobré ranko, holky,
tak jsem se koukla na ten Lidl, černá podprsenka mě navnadila…ale bohužel tam píšou, že mají jen košíčky B:(
JInak dneska teda noc síla – když jsem nesmrkala, bolelo mě břicho nebo záda nebo jsem šla na záchod..a mezitím na chvíli usnula. Kdybych si aspoň byla jistá, že už to jsou známky toho, že se blíží porod…
Odešla vám někomu ta hlenová zátka? Já v noci trochu krvácela, ne ve velkym, ale myslela jsem, že ta hlenová zátka je nějaká hustá nebo tak a tohle bylo fakt jak menzes.A ještě jsem se chtěla poptat na epidural – zvládly jste to bez něho?
Veveriku, slyšela jsem i o párech, který to šestinedělí nevydržely:D fakt záleží nejspíš jen na tobě, jak se budeš hojit…i myslím:)
15.4.2011 (14:51) #861651AnonymHostAhojda holky.Děkuji za gratulace:-)Tak porod u mě byl dost špatnej, ale na to se rychle zapomíná.V krátkosti: Když jsem byla 38+0 tak mi odešla zátka.Myslela jsem, že ještě ten den pojedeme ale nic se nedělo:-( U každýho je to individuální.Někdo jede hned a někdo třeba za měsíc po odchodu zátky.Další kus zátky mi odešel 40+2 před kontrolou u gynekologa.Na tý kontrole mi udělal dr Hemiltona -vůbec to nebolelo,a řekl ať se jdu projít na delší procházku a pak si dám teplou vanu a že to bude.Tak jsem se šla a manžou projít , dala si vanu a hodinu na to dostala kontrakce po 13 minutách.Takhle trvali hodinu.Pak mi praskla voda a jeli jsme to bylo v pátek 8.4. ve 23.30. Na sál jsem šla v sobotu v 8.0 ráno a bolesti po 2 minutách. A protože jsem měla prý poloviční kontrakce, a malýmu se nechtělo na svět, tak jsem porodila až 10.4. v 2.17 ráno.Celou dobu jsem byla na sále a nechtěla jsem se otevřít, kvůli těm slabým kontrakcím.Takže to nakonec skončilo tak, že jsem za porod měla 3 epiduraly, 2 vyvolávačky a po celou dobu jsem měla v žíle oxytrocin kterej mi prokládali Penicilinem, kvůli tý špatný kultivaci.Jenže to stejně nestačilo, takže se malýmu muselo pomoct, a přišel na svět přísavkou, neboli vacumextractorem.Takže jsem si docela užila:-)A manža byl na sále celou dobu se mnou.:-) Jinak ten epidural je dobrej, řekla bych že jsem tu bolest měla tak o 75% menší, dokonce když mi ho vždy píchli tak jsem se dokonce smála:-)Jen je blbý že se fakt nesmíš pohnout když ti to zaváděj, a že jeden účinkuje jen hodinu.Jo, a ta podprsenka z Lidlu je dobrá, mám ji teď v porodnici a je super, akorát že nemá ty kostice, ale oni by na ty prsa asi dost tlačili, takže asi proto.Jinak já jsem měla normální velikost 75D u podprsenky a tuhle kojící z Lidlu mám 80B a ještě by se mě tam kupa vešla.Maj ty košíčky opravdu velký.No a co se týče malýho tak po tom vaxu jsme dostali pěknou žloutenku, a teď se sluníme.Ale snad už zítra půjdem domů:-))Jinak mlíka máme hrozně moc:-)) tak je malej spokojenej.Akorát nás trochu potrápila ta žloutenka, že se mi kvůli ní nechtěl přisávat a já pak musela mlíko odsávat, ale to už je pryč a malej zase saje.Dokonce i bradavky už se mi vyloupali a zhojili se.No, koukám jak jsem se rozepsala:-)) tak aspoň máte co číst:-)Jinak zatim se mějte pěkně, přeju pěkný porody a doufám, že jsem vás moc nevystrašila.:-) a pište já sem pak zas mrknu:-D
15.4.2011 (16:54) #861652p petspiRegistrovaný uživatelVolantko velká gratulace k narození Štepánka 😀 a děkujeme za informace z porodu – koukám, že si užila, ale určitě to i tak stálo za to. Přeji vám, ať už vás provází jen samé štěstí a zdraví a ať vás brzičko už pustí domů!
Jinak já jsem i přes prognózy pana doktora, že se naše malá narodí dřív, stále celá a nějaké větší známky, že by se to blížilo teda nezaznamenávám 🙁 Břicho mi sice tvrdne častěji a častěji, v podbřišku mě pobolívá – ale vždycky to zase přejde a nic z toho není.
Už mě to čekání nebaví, doma je všechno připravené, já trčím celé dny doma, nudím se a jen čekám, kdy se princeznička rozhodne. Všichni mi povídají, že se tam parádí, aby byla krásná – tak jsem zvědavá, kdy se rozmyslí, že už je to OK a vykoukne na nás. 🙂 Přála bych si, aby to bylo brzo – závidím vám všem, které už máte své mimísky v náručí a těším se 😀
Termín mám ve čtvrtek – kontrola mě čeká v úterý odpo – pokud budu celá, tak uvidíme jak to všechno dopadne – snad nebudu nakonec ještě přenášet nebo nebudu muset jít na vyvolávání. 🙁
Užívejte mimisky, my 2v1 zatím jen v bříšku a těšme se, že je taky už brzičko budeme mít mezi námi 😀
15.4.2011 (21:52) #861653l lůccaRegistrovaný uživatelhttp://premamy.sk/ticker]http://premamy.sk/images/ticker/tehotenstvo/29154.png
Volantko tedy průběh porodu fakt děs!:S A je dobře,že sema cítíš,že na to špatné se rychle zapomene
Byla jsem dnes na monitoru a už sestřičky mě varovaly,že záznam je dost divoký a určitě se doktorovi nebude líbit.Přesně to tak bylo.:( Doktor mi řekl,že musím přijít odpoledne ještě jednou na kontrolní monitor.Celou mě vyděsil a tak jsem se ptala co se děje.Řekl mi,že pokud by se záznam nezměnil,že by museli vyvolat porod:( Možná zapracovaly nervy…,nebo nevím co,ale dostala jsem docela divné bolesti,spíš křeče do břicha.:S Doma jsem byla jak na trní a raději zavalola přítele.Přijel z práce domů a odvezl mě na do porodky na další monitor.Bolesti už jsem moc neměla.Druhý monitor dopadl dobře, doktor prohlásil,že tohle už se mu líbí mnohem více a popřál mi hezký víkend 🙂 Takže nevím co to mělo znamenat,ale jsem ráda,že to takhle dopadlo!V neděli 17.4 mám druhý termín,tak jsem zvědavá ,jestli se malému zachce konečně ven,když to dnes nevyšlo. Moooc nechci jit na vyvolání:'(
15.4.2011 (22:12) #861654AnonymHostHolky, nebojte, on si mimís najde ten nejlepší čas, kdy vykouknout ven:-) Určitě se dočkáte, já se taky dočkala, je ale fakt že to bylo nekonečný.Přesně vím jaký to čekání je:-)) Jinak děkuju za gratulace:) Mě myslím že pomohl ten Hemilton, jinak by tam byl snad ještě teď:) Možná proto se mu tak moc nechtělo ven, protože jsme to uspěchali.Takže nikam nespěchejte, oni se určitě umoudří 🙂 🙂 Držím pěstičky, ať nemusíte na vyvolání:)
16.4.2011 (0:25) #861655r rybízekRegistrovaný uživatelAhojte maminy,
tak nějak nestíhám, abych si všechno dočetla. Přes den vařím, trochu jsem poklízela, byly jsme na vycházce a furt něco… Dneska Beátka od jedné hodiny odpoledne pořádně nezabrala a tak to bylo hodně znát, nic moc se nedalo udělat, natož sedět na PC. Ale dneska večer snad vše dočtu, teda jestli neodpadnu únavou. Nějak mi dochází síly! Tak jak jsem chodila spávat v těhu i ve dvě v noci, tak teď nehrozí! Padne dvanáctá a už mě néni. 😀 Nevím, čím to je..? Máte to taky tak?
Ještě si musím trošku postěžovat… tchýně se nabídla, když jsem byla v porodnici, že nechají od švagra koupit brněnskou sobotní Rovnost, kde jsou v Brně narozený ten týden miminka (výtisk, kde byla Karolínka, tak mám dodnes schovaný a Beátce jsem taky chtěla schovat na památku), tak jsem to nějak pustila z hlavy, když se tak nabízeli a dneska mi píše kamoška z Brna zprávu, že její manžel koukal na miminka a jediný, co se mu tam líbilo byla nějaká Beátka Burianová, tak se Andrea usmála a říká, že to je kamošky holčička, tak koukal jaká náhoda, a v tom mi docvaklo, že mi tchýně ještě Rovnost nedopravili a to už tady byli tak nejmíň třikrát, co jsme doma, tak jsem jí napsala, jestli to mají a ona mě volá, že na to zapomněli! 🙁 Tak teď shnáním po známých v Brně, kdo kupuje nebo odebírá, abych ten výtisk získala :'( Chjoo.. tak mě to mrzí! Už jsem psala i do Rovnosti, jestli se to nějak archivuje a dalo by se doobjednat, ale zatím mi nenapsali. Tak mi držte pěsti, ať to seženu!
Tak pěkný večer všem a krásný víkend. My zítra slavíme příchod Beátky, tak se sleze celá rodina odpoledne, doufám, že nebude pršet!! 🙂16.4.2011 (1:26) #861656e EvíkRegistrovaný uživatelhttp://premamy.sk/ticker]http://premamy.sk/images/ticker/tehotenstvo/29155.pngAhojky holky sem stále 2v1.Sem si dnes zajela dát ke kamarádce horkou koupel do vany tak sem zvědavá jestli to zabere.Zatím dobrou koukn a budu číst až zítra.
16.4.2011 (1:33) #861657r rybízekRegistrovaný uživatelVeru1, no možná mám štestí na hodný děti, ale uspávat jsem je nikdy neučila. Ikdyž to na mě zkoušely, neboj, zrovna dneska Beátka řvala jak tur, tak jsem tam vždycky po chvilce šla a uklidnila ji, že jsem tam, max. jsem ji dokojila a zase odešla. Tak se to opakovalo asi 2x-3x a pak usla. Tak nevím… Těžko říct že..to by jsme si ty miminka musely vyměnit, aby se to dalo posoudit spravedlivě. Každý je originál. 🙂 Na ty prasklý bradavky doporučují, aby se miminko chytalo za co možná největší část dvorce, jak se chytne za bradavku jen, dělá to paseku! 🙁 Jinak mě docela spolehlivě zabíra Bephanten a teď už nemažu dokonce ničím a dobrý. Taky kojím docela často teď přes den třeba i po hodině, když nespí.
Hruštičko, já bych asi volila spíše barvy, co se ti hodí dom, pak ten vak budete třeba využívat i dýl na lenošení 🙂 Na kojo používám klasický kojící polštář, takže neporadím, co se týká kojení na tomto sedacím vaku. Jinak já rodila bez epiduralu, ale jen tři hoďky, takže se v podstatě ani nestihl, a možná by mi ho ani díky poloze KP ani nedali. Hodně ten prod nechavali na mých pocitech a když jsem měla u Karolínky epidural, tak na mě měl vliv až takovej, že mi museli i říkat, kdy mám tlačit, prostě jsem nějak nic necítila, tak nevím… jestli to tak je nebo to jen na mne mělo takový vliv. Jinak zátka u mne byla hlenovitá, zelené barvy, krev žádná. Neměla bys zajít na kontrolu?
Holky, tak se musím smát, jak tady řešíte ranní sex 😀 To by mě ani ve snu nenapsadlo..:D potřebuýju na to mít klídeček 🙂 Ale tak ať se vám chlapi umoudří po ránu i večer.. U nás převažuje chuť určo u manžela. 🙂
Veveriku, myslím, že nutně celých těch 6 týdnů být půst nemusí, když se budeš cítit dobře. 🙂
Volantko, tak to sis taky pěkně užila! 🙁 Seš dobrá, že to tak bereš, že se na to rychle zapomene! 🙂 Karolínku jsem rodila 9 hodin a nemohla jsem zapomenout snad rok! Za to teď bych šla rodit hned znovu Mě teda Hemilton bolel :S Já mám kojící podprdy asi čtyři a kostice nemá žádná, to je asi úmyslně, aby se prsa nemačkaly. Ještě jednou gratuluju k malému! 🙂 Taky si myslím, že když se porod moc uspěchá, že to otevírání jde pak blbě. Bohudík za tu doktorku, co mi to o pár dní přes víkend posunula. Prvně jsem byla naštvaná, že mě vrací dom, ale pak jsem byla ráda, nedovedu si představit rodit takhle dlouho! :S
Lůco, taky jsem měla jednou s Karolínkou špatný monitor, tak nás poslal dr. na oběd a museli jsme dojít ještě jednou, pak to bylo dobrý. Ať jste hlavně v pořádku a už se brzy dočkáš miminka v náručí! 🙂
Holky, co jste ještě 2v1. Vydržte!! Už to máte za pár!!! 🙂 Myslete potom na tu úlevu, krásně se vyspíte, je to radost lehnout bez bříška!! 🙂 Bez problémů se ohnete, po sprše krásně utřete (i nohy), prostě paráda! Jen jsem zkoušela doběhnout malou, když mi pelášila k silnici a to jsem teda málem zdechla, jak mi bolela ta stydká kost! :S Sousedka říkala, že ji po malé bolela půl roku! Mazec! Taky to tak někdo máte??
Tak myslím, že nachází můj čas, odpadám! 😀 Ale všechno jsem dočetla, tak se mějte fajn a těším se na další nově narozená miminka a držím pěsti, ať to máte rychlé!! 🙂16.4.2011 (10:44) #861658AnonymHostAhojda, tak teď čekáme na dětskou vizitu, až přijdou, a snad už pujdem domů.Ráno tady byla dětská sestra a říkala že už to máme lepší, že prý ani tak dobré výsledky nečekali.Tak uvidíme jestli to bude stačit na to aby nás pustili domů:-))Jo, jo užila jsem si, ,ale malej mi to vynahrazuje jak jen to jde.Je to vytoužený miminko:-))A ty podprdy si taky myslím že nemají kostice umýslně.Mě by tam teda určitě tlačily.Tak mi držte pěsti ať nás pustí.Každou chvíli by tu měli být:-) Venku je krásně, tak aby jsme si to taky trochu užili:-)
16.4.2011 (13:12) #861659e EvíkRegistrovaný uživatelHolkýýýýýýý.Hrustičce se včera v 17,21hod narodila Jůlinka 3180g a 50cm.To je krása další princezna a já pořád nic:( .Jestli manža dnes neodjede tak jí v tom Ostrově nejspíš přepadnu.MAMINCE a Jůlince zdravíčko a štěstíčko do života.
16.4.2011 (15:20) #861660AnonymHostAhoj holky,
tak jsem doplnila seznámek, dívám se , že Hruštička měla stejný termín jako já a už to má za sebou. Já už bych taky chtěla!!! 🙂 Asi žádná z vás nijak výrazně nepřenášela i s holčičkama, že? no já jsem zvědavá, tuším, že tu budu fňukat ještě za 14 dní a nic 🙂
Eviku, netrap se, máš termín po mě, ono to příjde 🙂
Lůcca ještě nic?
Holky, tak se držte a hodný miminka všem!!!Maja březen – 17.3. Šimon
Haňulka 25.3 – 25.3 – Stáník 3kg
Cucuracha 1.4 – 28.3 – Simonka 3450 g 50cm
Rybízek 1.4 – 4.4. Beátka 3190 g 50cm
raduzka 4.4. – 25.3. – Damian 3450g 50cm
Volantka 6.4. – 10.4. – Štěpánek 3120g 50cm
Akinka 7.4.
Lenka 10.4. – 31.3. Sára 3490g 47cm
zlatouch 11.4. – 26.3. Barunka 3304g 48cm
Šárka 11.4. -Daniel 3170g 47cm
Baruska 12.4. – 2.4. Sašenka 3400g
sarkaemail 13.4 – 7.4. Natálka 3000g 49cm
Ve1runka 13.4. – 30.3. Karolínka 3500g 50cm
Lůca 15.4.
veverik 16.4 – 1.4. Beátka 3040g 48cm
Milinka 18.4.
Andy 19.4.
Hrusticka 19.4. – 15.4. Jůlinka 3180 g 50 cm
Peptsi 21.4.
Lenycka 22.4
Evík 24.4.
Káťa 25.4.16.4.2011 (16:41) #861661e EvíkRegistrovaný uživatelHolky já to sem o Hruštičce písla narychlo protože sme byli akorát na cestě na nákup.Volala sem jí a jsou vpořádku zdravý a čilí.Porod na prvorodičku rychlej klasika bez komplikací.Maminka šťastná a spokojená.
16.4.2011 (19:26) #861662v veverikRegistrovaný uživatelAhoj holky,
tak dneska by se měla Beatka narodit 🙂
Včera jsme byli v poradně, tak beruška za týden přibrala 200g, už váží 3150g a měří 52cm. Přijde mi, že mi roste před očima 🙂 Pěkně se paní doktorce předvedla, obě se se sestřičkou smály, že tak ukecané 14 denní miminko tam snad ještě neměli.Já jsem si tu podprsenku v lidlu byla koupit dneska. brala jsem černou a musím řict, že za ty peníze je super. Trošku mě mrzí, že už to tam měli rozebrané, vzala bych si aspon dvě. A to jsem si před porodem myslela, že podprsenek mám dost, koupila jsem si 3. Ted vidím, že ještě budu dokupovat, mohla bych je měnit po každém kojení.
Dneska si budu objednávat odsávačku, pořád jsem to zvažovala, snažila jsem se odstříkávat ručně a doufala, že se tvorba mlíka trochu umoudří, ale vzdávám to. Nejhorší je to v noci, kolikrát se až vzbudím jak mě bolí prsa a ručně to nikdy pořádně neodstříkám.
volantko: Koukám, že máš taky net v porodnici. Že je to super? Já jsem byla hrozně ráda, že ho tam mám, hlavně když Beatka celý den prospala.
-
AutorPříspěvky
- Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.