- Toto téma obsahuje celkem 3,945 odpovědí. Do diskuze (35 účastníků) se naposledy zapojil uživatel e Evík a poslední změna proběhla 10 let, 9 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
14.4.2011 (10:23) #861633AnonymHost
ahoj holky,
včera byl teda den….malá spala přes den dohromady asi 4h,jinak celý den proplakala..resp.řvala…měla hlad,ale mlíka málo.Už jsem z toho byla na nervy.Zklidnila se jenom na rukách a to stejně jen na chvíli.Tak jsem koukala po netu a vypadá to na laktační krizi a první růstový spurt.Chlap si myslel,že ji uspí on,ale nepovedlo se.Večer už jsem pomalu chtěla skočit z okna.Nakonec jsem se rozhodla dát jí příkrm,ale pak jsem našla ještě zamražené mlíko,tak jsem jí ho dala byl klid.V noci se dotvořilo moje mlíko a noc byla v pohodě…ovšem den už zase začíná kříkem 🙁 Jsem zvědavá,jak dlouho to vydržím.
Rybízku tvá teorie neuspávání je hezká,ale se řvoucím dítětem to jaksi moc nejde….Jinak jsem měla Fixies vložky do podprdy a ty se nelepí (ani teď co mám nějak ze Schleckera)Veveriku,ty prací jsem nezkoušela,ale přemýšlela jsemo nich.Ale asi jich bude potřeba více než jedny….no,objednáme a uvidíme :o))))
Co se týče těch probiotických kapek,tak v Polsku prý sice vyjdou levněji,ale je jich taky mnohem méně,takže ve výsledku to vyjde šul nul stejně jako tady (to jsem se aspoň dočetla).Zkušenosti s žádnýma nemám,ale mami říkala,že mi nějaé objednala,tak to nechávám na ní.Asi ví 🙂
Nevím,co si s tím naším uřvánkem počnu…..prý buďte v klidu,to přejde,ale na to jsem moc velký psychoušek :o)))
14.4.2011 (10:38) #861634AnonymHostJinak asi budu muset vyzkoušet ten Purelan….mám už skoro týden prasklou bradavku,co prasklou…já tam díru jak macocha.Zatím nic nezabírá,tak snad třeba tady toto zabere.Kdyby se to zahojila,tak je to všechno mnohem snadnější 🙁
14.4.2011 (11:58) #861635h Hrusticka206Registrovaný uživatelAhoooj holky,
koukala jsem průběžně, ale pak se mi nějak už nepodařilo něco napsat:) Vždycky si říkám, že bych pak už měla jít něco udělat, když u toho PC ztvrdnu nějakou dobu.
Mám radost – i když teda dilema bylo velký:D – na fler.cz jsem objevila paní, co šije sedací vaky a i když nemá tak krásné látky jako ta, od které so objednávala sarkaemail (jak jsem dávala i obrázek na FB už dávno, že by se mi jeden extra líbil pro malou), tak jsem u ní včera objednala! Přišly mi nějaké daně na vrácení, tak jsem si říkala, že to využiju.
Jen jsem právě sto let řešila, jestli spíš vak jen menší a pro mimi a v nějakých veselých barvičkách…nebo spíš do obýváku, kde by byly barvy jiné….no a k tomu ještě na čem nebudou tak vidět psí chlupy, ale zároveň to nebudu muset každý den prát (na Andyho chlupy by bylo nejlepší světlé).
nakonec máme tenhle, kdo byste měl čas a chuť se juknout 🙂
http://www.fler.cz/zbozi/valeci-pytel-1630136A budu se na něm válet s malou i já…a zároveň si říkám, že by se v něm dalo kojit…ale to bubu muset vyzkoušet až v reálu:)
Veveriku,
právě že z toho že jste skoro všechny porodily před termínem, byla úplně paf..jsem začala přemýšlet, jestli je normální rodit na termín nebo dokonce po něm:D 😀 😀Lennycka,
neboooj, taky tu pořád jsem – těhule:DEvíku,¨
jak to u tebe vypadá? No hlavně, aby se malý rozhodl jít ven, když tu bude tatínek, ať to bude dřív před termínem nebo na termín. Ale teda věřím, že to musí být trochu nervy vždycky, když je pryč…
Jen si dej dobroty, já mám dobroty docela často:$ Fakt něco sním…a často potom přijde…nooo kdepak je nějaké sladké? hrůza.Tak holky, nevím, buď jsem nastydlá, nebo to je alergie..to se těžko rozeznává…tak doufám, že to hlavně zůstane v nějakých mezích. Takže si dělám i slabý černý čaj, abych do něj mohla med a citron…nenapadá mě, do kterýho jinýho čaje bych to nacpala, aby mi to chutnalo. Možná koupím v lékárně černý pro děti, ale mají jen s anýzem…nezkoušela jste některá? Je pro děti asi od 6.měs a má právě co nejmenší obsah teinu.
A musím dokoupit maliník:)S těma bradavkama to máte teda blbé:( Ani ten bepanthen nezabírá? Jooo cuco a ten Sudocream je jen na prdelku, viď…už jsem se na to ptala, ale nějak jsem to pozapomněla. Taky teda přemýšlím, jestli se radši dopředu nevybavit tím Purelanem…
Pro začátek mám krém z DM, říkám si, že podle toho, jak to bude probíhat, tak koupím pak něco dalšího, ale jak tady čtu, tak mě to trochu děsí a možná by to chtělo něco víc vyzkoušeného.Jinak těm, co mají hodná miminka to mooc přeju a těm, kdo máte problémy – hlavně s prdíkama, tak na vás myslím, aby se to brzo ustálilo a netrápily se ani mimča, ani maminky Bohužel nemám žádné vyzkoušehé tipy, tak nemůžu poradit…ale ono někdy chce fakt zkoušet, protože každý je beztak jiný a co jednomu zabírá, tak druhému ne. Jako Rybízek – taky jako mojí kamarádce zabírají ty kapky, Sabsimplex (nebo jak to je:) ) , ale druhému ne…
A konečně máme smontovanou postýlku! Teda myslela jsem, že u toho vykvetu…neměla jsme šrouby a v obchodě, kam jel manžel, mu poradili špatně, takže jsme tam jeli ještě jednou a ve výsledku budu muset ještě něco dokoupit, protože jsem si to „půjčila“ z ohrádky, kterou bych pak nemohla sestavit.
Joooo, jinak Evíku, to by byla sranda, kdybysme se sešly v porodce a miminkama<:o)
Šárko,
teda takový porod, to musela být síla…to mě mrzí, že jsi to měla tak náročné a jeětě tolik stehů… Přeju hlavně dobrou rekonvalescenci z porodu a aby byla Natálka moooc hodná a rychle se ten zážitek smazal14.4.2011 (12:01) #861636h Hrusticka206Registrovaný uživatelVe1runko,
nevím,co je na tom pravdu, ale PA na kurzu říkala, že když je třeba větší požadavek na mléko, tak to trvá tak tři dny, než se to mléko nastaví na „jiný objem“. A taky teda říkala, že kojit co nejvíc, aby se to podpořilo…. no nevím, kojit třeba po hodině si říkám, že musí být mazec a nevím, jak k tomu zkušené matky přistupují?14.4.2011 (12:44) #861637AnonymHostHruštičko,to taky dělám….ale kojíme zhruba po půlhodině :o( Pak je sice na chvilku klid,al nikdy ne na déle než 2h…..Taky všude píšou že se to spraví,jen to vydržet,nepřstat a nezbláznit se :o)))
Já už mám na ty bradavky snad všechny krémíky co existují….jenže když se pořád kojí,tak je to furt mokrý a tak to jde dokola,takže teď větrám a větrám a mažu a mažu.Budu statečná,co bych pro Karolínku neudělala :o)))
14.4.2011 (12:46) #861638e EvíkRegistrovaný uživatelAhoj holky tak sem stále 2v1.Ráno sem se naštvala na manžela,včera sice přijel ale nic nebylo má rád sex po ránu a nic.Kdybych to věděla tak sem zavolala večer kámošce a vyrazili by sme ráno k druhý na kafe.Tak když se ráno nic nedělo tak sem si zašla do Lídlu koupit podprsenku pro kojící (mají jí v akci za 199kč).Když sem se vrátila tak sem se vrhla na vytírání schodů,Peťa se mě ptal proč sem nabroušená ale já mu to neřekla.Proč taky nemam chuť se po ránu dohadovat.Když si to tak vezmu tak pro mně nějakej sex přestal existovat.Manžel chce jen ráno že je to prej lepší ale já porodim a s malim si o nějakym sexu ráno můžu nechat jenom zdát.Fakt sem naštvaná.Já už sem mu to jednou říkala ale je vydět že mě absolutně nevnímal.Teď se pořád ptá co mi je,miláčku sem,miláčku tam ale já nic.Ať se užírá.VE1RUNKO to s tou prasklou bradavkou Ti nezávidim musí to děsmě bolet.HRUŠTIČKO ten vak je super já ho měla u obouch holek a fakt se v něm super kojilo nepotřebuješ žádnej kojící polštář.A děti se na něm vyřádí i když vyrostou.Škoda měla sem dva a dali sme je pryč nevešli se nám pak do pokoje.
14.4.2011 (13:31) #861639AnonymHostAhojda, tak se po delší době opět hlásím.Tak už jsme na světě, narodili jsme se 10.4., jmenuju se Štěpánek, vážil jsem 3,120 kg a 50cm:-) Na svět jsem přišel přísavkou, ale už je vše v pořádku, i maminka.Teď ještě trčíme v porodnici, protože máme žloutenku, tak se ještě sluním.Snad nás v sobotu pustí už domů:-) Holky, na bradavky je dobrý Bepanthen, a to zadní mlíko po kojení.Měla jsem bradavky tak hrozně rozpraskaný, že jsem myslela že mi upadnou, a teď už je to v pohodě.A ještě jsou dobrý studený obklady.Taky moc pomáhaj.Jen nevím jestli furt budu takhle kojit tak ty prsa asi neunesu za chvíli…. Dnes jsme začli odstříkavat, protože malej se nechtěl přisát kvůli těm mým nateklým prsům:-( Takže si snad ty bradavky taky odpočnou.Přeci jen je to odstříkávání jemnější:-) Jinak jak tady píšete, tak mi tady musíme kojit po 3 hodinách minimálně, a to se mi zdá moc, bradavky nestíhaj se uzdravit, takže si nedovedu představit kojit každé dvě hoďky nebo častějc.No nic jdu se najíst.Mějte se 🙂
14.4.2011 (14:15) #861640l lůccaRegistrovaný uživatelAhoj těhulky a maminy,
tak koukám,že nám přibylo další mimi a tak gratuluji Volantce ke Štěpankovi<:o)
Jsem stále celá a zatím nepozoruji,že by se něco chystalo.No,uvidím zítra na monitoru :$
Večer jsem měla několik bolístek,ale zaspala jsem je :S Jinak mě nic nebaví,vše připraveno,všude uklizeno a tak bych si opravdu přála,aby se konečně něco dělo.
Hruštičko ten vak je opravdu krásný ,už bych se tam viděla povalovat:)
Evíku tedy já jsem se u tvého příspěvku i zasmála….jak trucuješ před manželem,že večer nic nebylo.:D Jasně ,jen tak na ně.14.4.2011 (14:19) #861641l lůccaRegistrovaný uživatelve1runko držím ti palce ,aby se to s tvojí maličkou všechno srovnalo a prsa byla také v pořádku.Všechno bude brzy
14.4.2011 (14:39) #861642e EvíkRegistrovaný uživatelMaja březen – 17.3. Šimon
Haňulka 25.3 – 25.3 – Stáník 3kg
Cucuracha 1.4 – 28.3 – Simonka 3450 g 50cm
Rybízek 1.4 – 4.4. Beátka 3190 g 50cm
raduzka 4.4. – 25.3. – Damian 3450g 50cm
Volantka 6.4. – 10.4. – Štěpánek 3120g 50cm
Akinka 7.4.
Lenka 10.4. – 31.3. Sára 3490g 47cm
zlatouch 11.4. – 26.3. Barunka 3304g 48cm
Šárka 11.4. -Daniel 3170g 47cm
Baruska 12.4. – 2.4. Sašenka 3400g
sarkaemail 13.4 – 7.4. Natálka 3000g 49cm
Ve1runka 13.4. – 30.3. Karolínka 3500g 50cm
Lůca 15.4.
veverik 16.4 – 1.4. Beátka 3040g 48cm
Milinka 18.4.
Andy 19.4.
Hrusticka 19.4.
Peptsi 21.4.
Lenycka 22.4
Evík 24.4.
Káťa 25.4.14.4.2011 (14:47) #861643e EvíkRegistrovaný uživatelAhojky těhulky a maminky.VOLANTKO mocinky moc gratuluji k narození Štěpánka.Hodně štěstíčka a zdravíčka do života.Hurá konečně zase jeden chlapeček.Nic proti holčičkám nemám ale mají přesilu.Tak sem doplnila tabulku.Napiš jaký si měla porod aď můžeme srovnávat.LŮCO koukám nová fotečka krása.Jo hokly až porodim a nebudu tady tak doufám že se některá postaráte o doplnění těch co budou rodit zároveň se mnou je to na konci měsíce celkem dost nahuštění.No jo finiš.
14.4.2011 (14:56) #861644r raduzkaRegistrovaný uživatelGratuluji k dalsimu prirustku.
Ve1runko, teda tu bradavku ti nezavidim a to i presto kojis, klobouk dolu, me bradavky taky boli a to je mam v poradku.
Opravdu mala place hlady? Ja jsem si to myslela taky,protoze malej mel vzdy hysterickej zachvat a vzdy kdyz jsem ho prilozila byl klid, ale nakonec jsme zjistili (teda spis pani doktorka), ze malej se prezira a pak ho boli brisko :(, takze kojime kazde 3 hodiny a v noci vetsinou spi (vynechavame tak jedno kojeni). Ty kapicky zatim moc nezabiraji. My teda mame hystericke zachvaty taky, ale vetsinou vecer a v noci pres den docela spi….teda,kdyz s nim trajdam v kocare venku.
Holky koukala jsem na ty kapicky,dekuji moc za odkaz, ale koukala jsem, ze jsou vhodne az od jednoho mesice veku, zitra budou malemu 3 tydny,tak musime jeste tyden pockat a nebo nakonec ty SAB Simplex zaberou…je mi maleho tak lito jak se krouti:(
Volantko,my jsme v porodnici taky museli kojit kazde 3 hodky,malej mel taky zloutenku, takze porad spal a ja ho musela budit,je to hlavne kvuli tomu,aby se ti udelalo mliko. Doma si to pak uz muzes naregulovat sama, vim,ze malej vydrzi i 4 hodky. A dokonce uz mu staci sat jen cca 10 minut a driv byl u prsa skoro pul hodiny.
Pytel je nadhernej!!!
Sarko,porod si mela o hodinu delsi nez ja…takze si dovedu predstavit ty muka, ale je fakt, ze to nakonec stastne dopadlo a clovek se uz muze tim svym miminkem pekne kochat.
14.4.2011 (15:07) #861645h Hrusticka206Registrovaný uživatelVe1runko,
vydrž a drž se!!!No joo – Lůcca má pěěěěknou fotečku
Volantko – moc gratuluju!!! Přeju hodně zdraví pro Štěpánka a ať se mu na světě líbí<:o)
Evíku, to se ti nedivím…si tak čekala a ono nic:^) Taky někdy nemám náladu to vysvětlovat, hlavně když mi přijde, že by to bylo fakt náročný, aby ten mužský mozek pochopil ten ženský… Asi všichni chlapi jsou po ránu připravený 🙂 U nás teda naštěstí to není jen po ránu, kdy mi to přijde většinou hektický a proto bych nerada, aby to bylo JEN po ránu…
Raduz, to teda taky máte náročný s těma prdíkama…a zlepšilo se to trochu,když se Damiánek nepřežírá?:) teda to by mě nenapado, že se může v podstatě permanentně přecpávat, a pak z toho mít bolení…to jsou věci.
14.4.2011 (16:53) #861646AnonymHostRaduzko,to je teda taky možné,že se přežírá..jenže ted stejně moc nemá z čeho.Jenže jak ji utišit?Dneska jsem koupila nové dudlíky,tak vyzkoušíme a uvidíme..dneska je zatím relativní klid..tuky tuk.
Gratulace ke Štěpánkovi Volantce a hodně zdravíčka
14.4.2011 (16:56) #861647AnonymHostEvíku,já jsem chlapovi dělala to samé,když mi „nedal“,ale pak jsem mu to řekla,v podstatě si vyřvala sex a byl klid :o)))) Jsem zvědavá,jak to bude teď….teda po šestinedělí.On na to moc není,já zas jo….uvidí se :o)
Jo a Raduzko,jak to doktorka poznala?Malá přibrala za týden 240g,což mi přijde docela dost,tak se možná fakt přecpává.Tak já jí zkusím prostě nedat a hotovo…nacpu ji cumel a budu vyčkávat :o)
-
AutorPříspěvky
- Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.