- Toto téma obsahuje celkem 3,945 odpovědí. Do diskuze (35 účastníků) se naposledy zapojil uživatel e Evík a poslední změna proběhla 10 let, 9 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
12.4.2011 (14:14) #861603h Hrusticka206Registrovaný uživatel
Ahoj holky,¨
tak to není hemeroid, což je lepší varianta, ale prostě vytlačený konečník, jak mimi tlačí dolů. Evíku, díky za tip – koupila jsem si ten gel, tak jsem zvědavá,jestli pomůže, ale říkám si, jestli to vůbec zatlačí takhle před porodem. NA druhou stranu mám strach, co se s tím asi může stát při porodu a velkým tlačení*-) :S :S
Ve1runko,
kamarádka mi dala už dopředu ty kapky SabSimplex, abych byla vybavená,. Ona má dvojčata – kluky – a byla s těmi kapkami moc spokojená, prý po tom kluci prděli, jak diví:) Ale na každého taky zabírá něco jiného určitě, takže jak píše i Cuca…třeba má bohužel těžší práci s tím si zvyknout na papání jiné než měla v bříšku:( Přeju,ať hlavně přijdete na něco, co zabírá! A není tam taky nějaká prodleva mezi tím, kdy to podáš a kdy to opravdu zabere? Víš, jestli to třeba nechci i víc dávek a delší čas, než to tělíčko začne reagovat na nějaké kapky….nevím, jen tak tady dumám.Šárce, moc gratuluju a přeju hodně zdraví a moooře lásky pro celou rodinku!
Cuco, keramická pánev super, dostala jsem od mamky k Vánocům…jen mi na ní teda nejdou palačinky, ale co se masa týká, miluju ji:D
Vevriku, teda to máš rychle dole a i pánev zpátky! No super!
Ve mě dneska něco prasklo a měla jsem k tomu křeč v podbřišku, tak jsem čekala, jestli třeba nezačne něco téct:) nebo se to nebude víckrtá opakovat, třeba nějaké poslíčky nebo tak…ale už nic takovýho. Tak si říkám, že se třeba jen malá posunula víc dolů a roztáhla se pánev:D Jen ať se to tam připravuje!
Taky mám od včera takový pocity jakoby před menzes – tlaky/tupá bolest v zádech a občas k tomu břicho…tak v tom pořád hledám nějakou přípravu a raduju se, že se tam něco děje…ale kdo ví. Třeba to vůbec nic není.tak to zrovna v tom Intersparu, kde jsem byla, neměla asi ty nejmenší:( 🙁 Koukala jsem se tam. Ale zítra pojedu asi s manžou do Varů, tak se mi snad podaří kouknout do Alberta, jak to tam vypadá.
12.4.2011 (14:18) #861604h Hrusticka206Registrovaný uživatelK tomu přebalování – zkušenosti osobní žádné, ale je PA na kurzu taky říkala, že přebalovat před kojením…mamka říkala, že jim to možná i tak říkali taky kdysi, ale že jí to přijde právě uhozený, když človkě víc, že se mimi pokaká po kojení , takže mě přebalovala po kojení. Taky asi záleží, jak je každé mimi citlivé a tak, jestli by pokaždé blinkalo, tak to za to nestojí, že jo…
To jen tak k tomu, co ještě neznám, ale brzo už tak budu řešti naživo 🙂Veru, pěkně si to tomu tvému chlapovi řekla! Nenech se nervovat! Potřebuješ klid a když už nepomáhá, tak ať aspoň nenervuje
12.4.2011 (14:44) #861605r raduzkaRegistrovaný uživatelAhoj holky,
tak jen takova rychlova,ten muj rvoun se za chvili urco uz probudi,zase jsem s nim byla tajdat venku a to tady prsi..ne moc, ale prsi! Doufam, ze mi to jednou vrati.
Koukam jak blazen jak to ma kazdy s tim papirovanim jinak. U nas se malej narodil v patek a v pondeli uz byl manzel pro rodny list a ve stredu hned na pojistovne. Pediatricka se na nas byla taky hned podivat ten den co jsme prijeli z porodnice a napsala nam hned Vigantol a Kanavit…jedno bereme denne, druhe jednou za tyden.Dnes jdeme do poradny po tydnu z porodnice,ale u nas nas chtela doktorka videt drive kvuli te zloutence a hlavne jestli pribira (pry deti kdyz maji zloutenku, tak ubiraji na vaze), tak doufam ze pribirai kdyz nam porad rve, tak doufam,ze ne hlady.
Malej se taky porad krouti…tak treba nam doktorka taky neco da. Zrovna mi dneska kamaradka na prochazce rikala o nejakych prirodnich kapkach „babycalm“ (nevim jestli se to presne takhle pise) ,pouzivala je na malou a byla s nima vic spokojena nez se sab simplex.
Jinak taky obdivuju,ze stihate varit,ja zatim taky ziju z darovaneho..jen to vzdy ohreju,pak asi umru hlady.
Ja jsem po porodu sice hned zhubla,mam asi o 2 kg min nez pred porodem, ale zustali mi stehna a nejsem schopna oblect zadne kalhoty, tak jsem vcera musela jit nakupovat.
Junior se budi…bezim 🙂
Zavidim spici miminka.
12.4.2011 (14:46) #861606r raduzkaRegistrovaný uživatela jeste k tomu prebalovani,ja jsem zvykla z porodky prebalovat pred kojenim…,alekolikrat se tak posere pri kojeni,ze prebaluji znovu…ale v noci,kdyz u kojeni usne, tak kaslu na vse a spim 🙂
12.4.2011 (17:08) #861607AnonymHostČauky maminy, tak mi před chvilkou malej u odříhnutí poblinkal komplet celou ruku…je pravda, že mám dost mléka a totálně mě vždy vycucne. Tak jsem to hned volala doktorce a ta říkala ať si vždy odstříknu, že toho mléka mám opravdu asi hodně a jak to do sebe rychle nahází se vzduchem tak to bude asi tím tak uvidíme….stejně k ní zítra jdeme. Jinak s prdikama se zatim vypořádáváme samy občas si jen pomůžeme rektální trubičkou.
Kolotoč zatim nad postílkou nemáme je to zbytečné, neuvidí ho, až tak po měsíci. Jdu vařit, mějte se tu fajn.12.4.2011 (17:15) #861608AnonymHostCo se týče pojišťoven a rodného listu….matrikářka v porodnici mi řekla,že rodný list bude za 14dnů….tak jsem volala na pojišťovnu a paní mi řekla,že až s rodným listem a nemusí to být do osmi dnů…takže rodný list máme a zítra zajde chlap na pojišťovnu (nebo já,kdy nebude moc hnusně)….ale nechce se mi tahat malou ještě do města,tak uvidím.
Ještě si musím postěžovat….ty prsní vložky od Johnsonu jsou úplně na prd..vždycky se mi k nim přilepí bradavka apak to skoro strhávám a jak mám tu jednu rozpraskanou,tak to bolí jako čert….tak jsem dneska koupila ze Schleckeru nějaké ty jejich tak uvidím…předtím jsem měla Fixies a super.
Berušátko zatím spinká,ale čekám každou chvíli že se vzbudí.Má prostě jednou denně tříhodinové období,kdy ne a ne usnout a pak je to zase docela v pohodě….
Raduzko,pak napiš,co ti řekla doktorka na to kroucení…..koupila jsem si i rektální trubičku,ale nevím nevím……abych jí neublížila.Cuco,ty jsi psala o teploměru?Že ho tam malé zasuneš?Není to pro ně moc tvrdé resp. nemůže jim to ublížit?Jinak by to asi taky bylo řešení…..Ikdyž jsem nad tím tak přemýšlela a došla k závěru,že to má od té doby,co jsem změnila tokojení a kojím jen z toho jednoho prsu,tak to zkusím vrátit zpátky a uvidím….to už je zoufalství,co? :o))))
12.4.2011 (17:15) #861609AnonymHostAhojky těhulky a maminky …
absolutně nemám přehled kdo to má již za sebou a kdo je ještě v krásném očekávání – omlouvám se, nestíhám dočíst …
Jen jsem Vám chtěla napsat, kdo to tedy nevíte, že 7.4. 2011 v 10:40 se nám narodila krásná dceruška Natálka s mírami 3000g a 49 cm …
K porodu napíši jen toto: Již nerodím – toto mi stačilo, vytrpěla jsem si MUKA a to doslova … i když jak už jsem na FB psala – výsledek stojí za to, neměnila bych, ale po druhé do toho určitě už nepůjdu … po porodu jsem žádné bolesti nic neměla, vše ze mě tzv. odešlo s Natálkou, ale co předcházelo tomu radši vyprávět do podrobna nebudu … jen snad to, že jsem byla 15 hodin v šílenejch bolestech (skorem jsem jim tam lezla po zdech, jak se říká), neotvírala jsem se a kontrakce byly už po 2 min – i když mě to přišlo jako že jsem šla z kontrakce do kontrakce … hrůza … bohužel jsem se neotvírala … Jinak samotný porod byl fofr cca 10 min a byla Princezna venku … to byl oddych, myslela jsem si že jsem umřela a jsem v ráji :o) … pak tedy to šití … byla jsem šíleně roztrhaná (32 stehů) – hodinu mě šili … takže si dokážete představit jak jsem si to užila a to je Natalinka droboučkatá a těch 49 cm má jen díky dlouhým nohoum :D:D:D a hlavičku má šíleně maličkou ani velikost pro předčasně narozené dětičky nám není, ve všem plaveme :o) ale my to doženeme :o) …
Kdybych neměla u porodu Aleše tak jim tam odtamtud snad uteču … byl mi obrovskou oporodu !!!! byl tam semnou celých 15 hodin, ani domů nejel – patří mu můj obrovský DÏK !!!!
Tak jsem ráda, že to mám za sebou a malá je zdravá a vše je u ní v pořádku, žloutenku jsme neměli, tak nás 4. den pustili domů … S kojením trošku ještě bojujeme, ale jen maličko, malá je trošku líná, takže jí musím nutit, jinak mlíčka mám snad pro celý dětský domov :o)))))) …. tak snad se to brzy vše srovná …
Všem přeji zdravoučkaté miminka a spokojenost pro Vás maminky … a vy co jste v očekávání – držím všechny palce, aby jste měli pohodový porod, bez komplikací a ať už držíte ty uzlíčky štěstí v náručí …. pocit je to k nepopsání :o) … Po dlouhé době můžu říci, že jsem opravdu ŠŤASTNÁ !!!!! Mějte se krásně papa Šárka
12.4.2011 (17:33) #861610e EvíkRegistrovaný uživatelMaja březen – 17.3. Šimon
Haňulka 25.3 – 25.3 – Stáník 3kg
Cucuracha 1.4 – 28.3 – Simonka 3450 g 50cm
Rybízek 1.4 – 4.4. Beátka 3190 g 50cm
raduzka 4.4. – 25.3. – Damian 3450g 50cm
Volantka 6.4.
Akinka 7.4.
Lenka 10.4. – 31.3. Sára 3490g 47cm
zlatouch 11.4. – 26.3. Barunka 3304g 48cm
Šárka 11.4. -Daniel 3170g 47cm
Baruska 12.4. – 2.4. Sašenka 3400g
sarkaemail 13.4 – 7.4. Natálka 3000g 49cm
Ve1runka 13.4. – 30.3. Karolínka 3500g 50cm
Lůca 15.4.
veverik 16.4 – 1.4. Beátka 3040g 48cm
Milinka 18.4.
Andy 19.4.
Hrusticka 19.4.
Peptsi 21.4.
Lenycka 22.4
Evík 24.4.
Káťa 25.4.12.4.2011 (17:38) #861611AnonymHostVerunko,
v porodnici dětská sestřička taky použila na miminko od mé spolubydlící při prdikách teploměr. konec namočí do krémíku, kterým se maže zadeček a pak se to tam asi 2 mm strčí, je to jako s rektální trubičkou – když ale není po ruce /což jsem se v porodnici divila že není/ ta trubička tak prý teploměr je OK. Moje sestra kdysi dávno na svý kluky používala též rychloběžku, on se tam zasunuje fakt jen kousíček.Šárko, to tedy bylo dlouhé – 15 hodin bolesti nedovedu si to vůbec představit, ani snad nechci!
To já tedy jela do porodnice bez bolestí, jen s tou odteklou vodou, která odtékala dá se říct kontinuelně i při prohlídce po monitoru. Otevřená jsem také moc nebyla, ale to se po klystýru změnilo, přišlo mi, že jsem se otevřela díky tomu mýmu chození – jsem kromě návštěvy toalety a sprchy po každé toaletě pořád po tom porodním sálku štrádovala, dýchala a pak už ty bolesti tedy taky stály za to, tak jsem cinkla na sestru a ona fofrem že už rodím! To trvalo asi jen 1/2 hodiny po klystýru a pak se šlo na věc a malá byla do pár minut na světě! Že to taťka skorem ani nestihl:D . Já byla zase ráda, že tam se mnou manžel nebyl, protože po tom klystýru (u prvního porodu se nestíhal) to bylo docela náročný a tak mi tam opravdu nechyběl!
A s těma čepičkama jsme na tom stejně, Simče jdou jen 2 a to slaboučký a další se na hlavince protáčí a ta teplejší jí nejde, takže ven chodí se 2 slabýma a navrch kapucka z kabátku. Musím zakoupit nějakou jarní menší čepičku a asi vázací, ty co doma mám jsou všechny bez šňůrek a špatně to sedí na hlavince.Tak se s Natálkou hezky sžívejte, je to krása škoda že to tak utíká! Těším se na další zprávičky od vás!
Raduzko,
o těch kapkách Babycalm jsem taky někde četla, že jsou taky dobrý. Saab Simplex jsem měla za Danulky, ale nějak nám nezabíraly. Já bych zkusila užívat probiotika, kdyby to bylo nutný – může i mamča když kojí a pak by to mělo přecházet do mlíčka a tím pak by mělo být klidnější to trávení miminek. No fakt už mne nic moc nenapadá co s prdikama. OPravdu je to silně individuální. Ale přejde to když už nic jiného tak jmenuje se to 3-měsíční kolika, v nejhorších případech to pak už odezní samo!!!Držím palečky ať vašim mimískům jdou prdiky ven a nezlobí je v bříškách!
Ven asi dnes nejdu, je tam střídavě vichr, slejváky a pak zase sluníčko. Simča už spí asi 3 hodinky s náma v obýváku v kuse, to bude zase vyhládlá až se probudí! Ani přebalit nestihnu.
Ale já kolikrát přebalím před a musím i po, protože to co tam Simča pustí během nebo krátce po jídle, to je ovšem síla! Spotřeba plínek je u nás převelká. a ráno zase protekla Huggieska, už je nekoupím. To pamperska zatím vždy ten nápor ustála!12.4.2011 (17:48) #861612e EvíkRegistrovaný uživatelAhojky těhulky a maminky.Tak já stále držím pohromadě.Zaplať pánbůh táta ještě nedorazil tak to musíe vydržet alespoň do zítřejšího večera.Bříško už mám hodně dole a momentálně zase tvrdý jako šutr.No a když změkne tak se tam malej děsně mele.Bojím se že to manžel nestihne.Dnes je to tvrdnutí fakt drastický.Jo doplnila sem tabulku ale bohužel u některých nevím vše tak prosím o doplnění.Prozatím děvčátka vedou 8 – 4 oproti chlapečkum.HRUSTICKO to vypadá jako že se chystáš rodit vždyť máš ještě čas?No ale mimčo si samo řekne a nebude se nás ptát.VE1RUNKO tím teploměrem mimču neublížíš samozřejmě se nesmí zasouvat moc hluboko,já sem při holkách taky používala teploměr o nějaký rektální trubičce sem neměla ani páru.Snad v tý době tady ani nebyla k mání.Nic tady leje a občas vyleze i sluníčko tak jdu zalehnout a koukat na Potra a možná si pustim i Narnii.
12.4.2011 (19:09) #861613l lůccaRegistrovaný uživatel<:o) Šárče velká gratulace k narození Danielka.
<:o) Leni,také moc gratuluji k narození Sáry a
<:o) Sarkaemail k narození Natálky.Na ošklivý porod brzy zapomeneš,uvidíš.Po dnešní kontrole je u mě vše stejné jako minulé úterý.Zatím se k porodu nechystám.V pátek mám první termín a v neděli druhý.Tak jsem zvědavá co a jak bude:$ .Každopádně jdu v pátek na další monitor a v úterý další kontrola,kdy si z doktorem domluvíme termín vyvolání:^) -pokud tedy přes víkend sama neporodím.S rukou jsem po mém pádu stále na štíru…bolí a bolí:S .Nezvednu ji,jím levačkou a o řízení auta ani nemluvím.To mi vůbec nejde!Všude mě vozí přítel i po doktorech.Nevím,nevím jak by vše bylo,kdyby se malý teď rozhodl přijít na svět.Ale nic by se nedalo dělat a jistě by jsme to nějak zvládli.:)
Co se týče prdíků o kterých tady dost píšete,tak já jsem koupila INFACOL kapky s kapátkem přímo do pusinky.Může se užívat od narození a četla jsem,že by měl pomáhat.Jedna mamča psala,že s miminkem ustáli i čočku.Tak jsem je koupila,ale zkušenost s Infacolem vyloženě nemám.
Evíku ještě vyčkejte a počkejte na taťku,ještě máte chvilku čas.Ale ono se to říká,že?A když se člověk podívá na ten náš seznámek,tak mi příjde,že se tady rodí jen s dvou týdením předstihem.Tak držím palce,aby byl tatínek zrovna doma a mohl být u narození Matyáška.12.4.2011 (20:12) #861614h Hrusticka206Registrovaný uživatelEvíku, vždyť mám termín před tebou 🙂 Proto si říkám, proč ty chceš porodit tak brzy, když máš termín až po Velikonocích…nebo jestli máš ještě nějaký dřívější nebo cítíš, že by to mělo jít dřív? Ono teda většinou, když už není první dítě, tak se většinou spíš nepřenáší a jde to asi dřív…co jsem tak slyšela, ale taky jak kdy..:)
12.4.2011 (20:27) #861615h Hrusticka206Registrovaný uživatelEvíku a kde vlastně budeš rodit? V Chomutově? Nevím,jestli tam je porodnice, ale asi joo….já to taky v těch končinách moc neznám,tak ten dotaz je asi stupidní mírně:)
Lůcco, už by ti plánovali vyvolání? Taky si říkám, za jak dllouho k tomu třeba přistupujou, když človkě neporodí do termínu, ale asi je to podle každýho doktora a nemocnice, jak tam jsou zvyklý (když teda není nějaký problém kvůli kterému vyvolávají)
12.4.2011 (20:33) #861616e EvíkRegistrovaný uživatelHRUŠTIČKO já chci rodit v Ostrově.Jinak mám ten pocit že to bude dřív otevřená sem pomalu dva měsíce na 3cm musela sem kvůli tomu ležet a doktorka mi minule řekla že se chystam.Zítra mi snad řekne na kolik sem otevřená teď.Je to třetí porod první dcera se mi narodila na druhý termín ale ten sem měla dva dny po prvnim.Druhá dcera si pospíšila o týden tak uvidim.
12.4.2011 (21:50) #861617l lůccaRegistrovaný uživatelHruštičko budu rodit v České Lípě a doktor mi říkal,že se tady snaží maminy odrodit do konce 41 týdne.Pokud neporodím ,tak při další kontrole v úterý budu 40+4tt.
Tak jako každá mamina,bych chtěla ,aby to přišlo samo.To je jasný!!! Chci si sama uznat za vhodné kdy a v jakých bolestech vyrazím do porodky.Takové ty menší bolesti bych si chtěla přebolet doma.:$
Teď večer mi dost tvrdne bříško a mám takové tlaky do rodidel*-) ,tak jsem zvědavá co z toho bude…. -
AutorPříspěvky
- Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.