- Toto téma obsahuje celkem 3,945 odpovědí. Do diskuze (35 účastníků) se naposledy zapojil uživatel e Evík a poslední změna proběhla 10 let, 10 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
24.3.2011 (19:36) #861378AnonymHost
Rybízku gratulka ke skvělým výsledkům kontroly v porodnici!
Ale vůbec se nestresuj tlakem, to 135/70 kdybych měla tak si píííískám. Já měla včera 167/97 a nic se mnou nedělají. Důležitý je, že není bílkovina v moči, otoky a ozvy z CTG jsou v pořádku:) .
Tak to bychom podle kontrol mohly obě porodit skutečně na stejno, jak máme termínky.
Já dopadla podobně (až na ten tlak).
Tak se řiď radami Dr. a ono to určitě přijde tak jak má!
Já už to radějc ani nijak neurychluji, protože pak si myslím, že by to byl děsnej fofr. Třeba teď už cítím dost pravidelný tlaky, tak váhám, zda si mám udělat i 3.hrnek maliníku:) .
To je to uklízení no. Ale prý je to těsně před porodem normální, když se chce hodně mamince ještě gruntovat a tak.
Dnes mne polichotila Dr. se sestřičkou jak mi to sluší a jak jsem pohyblivá (soudě podle toho, jak jsem si na bobku šněrovala boty:D ).
Opatrujte se všechny, pohodu do bříšek, holky za chvilku se to rozjede to bude fajn<:o) !24.3.2011 (19:49) #861379h Hrusticka206Registrovaný uživatelRybízku,tak to je mazec Bude mimčooooo:D Třeba porodíte fakt stejně i Cucou:)
A porod teda normal,i když koncem pánevním?
Ty prďolkové teda přibírají docela hodně, což…Cuco, jak to dopadlo v Nextu? A jak sis užila volné odpolko?
24.3.2011 (20:59) #861380e EvíkRegistrovaný uživatelhttp://premamy.sk/ticker]http://premamy.sk/images/ticker/tehotenstvo/28838.pngAhojky holky.Tak sem včera pkla ty svatební koláčky celej den.Tvarohové,makové,povidlové a ořechové velikost tak akorát jedno sousto.Večer mě šíleně boleli nohy.Dneska sem sije byla u kámošky vyzvednout protože sme včera zapoměli na krabice.Doma sem pak jedné holce obarvila hlavu na blond.Před rokem jí barvila hlavu ex tchýně aby jí odvšivila.No hnus měla hlavu žlutou jako citron.Taky to tehdy bylo šílený.Přišla na víkend od táty sedla vedle mě a já říkám co to máš v hlavě?Ona že nic.No a já koukám že to vypadá jako bi měla ve vlesech nasypanou krupici ale místo krupice to byli hnídy a když sem jí vlasy rozhrnula tak se rozutekli vši.No hnus:@ .Hned sem volala bejvalímu aby naklusal do lékárny pro šampon že je holka děsně zavšivená.On na to že to neni pravda.Tak sem se do něj pustila že sou doma tři dospělí a ani jeden si toho nevšimnul.Mě na to stačila minuta abych si těch vší všimla.Celej víkend sem pak holku odvšivovala a vyčesávala.Když se pak vrátila k tátovi tak tchýně místo aby s tim odvšivovánim pokračovala tak raději holce hlavu odbarvila že to nebude poznat.Teď už to mněla hodně odrostlí.Druhé holce sem podbarvila hlavu na fialovo a vypadá to taky super.Budem v sobotu krásný všechny tři:) .Jinak mi začali děsně otýkat kotníky:( .Já o tom nevěděla ale všimnul si toho Peťa.Zejtra jedu na nehty a pak už budu připravená.Mějte se krásně číst to tady budu až bude víc času tak se omlouvam že nereaguji.Co Hanička už rodí?
24.3.2011 (22:07) #861381l lůccaRegistrovaný uživatelAhoj těhulky,
přišla jsem opět mezi vás.Myslím,že jsem tady psala poslední příspěvek někdy kolem 15 týdne.Byla jsem chvíli v nemocnici kvůli ledvinové kolice,pak jsme dělali celkovou rekonstrukci bytu a nějak se mi nedařilo se sem znovu zařadit.Teď už jsem v klidu a poctivě zpětně pročítám vaše příspěvky.
Zítra začínám 37 týden-TP mi vychází na 15.dubna.Čekám chlapečka a vybrali jsme pro něj jméno Matýsek 🙂 V úterý jsem byla na prvních natáčkách a na UTZ.Malý má 2800 gr.Doktor mi řekl,že se hezky otevírám.Po vyšetření jsem začala krvácet,ale během včerejška se to upravilo na malé špinění a teď už je to úplně OK!Doktor mě na to upozornil,že se to může stát.Tak jsem neplašila!V úterý mě čeká další kontrola s natáčkama,tak jsem zvědavá jak s to bude dále vypadat.
Celé těhotenství mi hrozil Císařský řez,kvůli myomu,který byl přímo v porodní cestě.Na posledním UTZ se myom vyloupnul o něco výše a je mimo porodní cestu.Takže podle posledního nálezu bych měla rodit klasicky,jelikož by neměl miminku bránit a hlavička by měla mít cestu volnou:-))Tak doufám,že to tak zůstane a budu rodit normálně.
Budu se těšit která z děvčat po Máje ,to tady rozjede a hlavně nám všem přeji pohodový porod.
Hezkou dobrou noc přeji24.3.2011 (23:02) #861382AnonymHostZdarec holky,
co jste řešily za jídlo? Jako při kojení? Já právě nic nevařím ani dopředu, budu baštit polívky a kuřecí maso, těstoviny, brambory a ty kaše, jak píše Jitka. Radůzko, taky mě to překvapilo ty rady. To stejný jsem si říkala, že asi na tom něco bude. Veveríku, koupila jsem těch barevných asi 5 (teda s obrázkama) a stály cca podle velikosti 50,-. No tak na tu parádu. 🙂 Ivi, ale podle toho jak jsi psala minulý týden, tak to vycházelo 300g na 6 dnů. No a teď ti za týden přibrala 200g, tak to odpovídá. Dostalas taky ten papír s tím koktejlem s červeným vínem? 😀 A jakou jsi měla doktorku? Cuco, ty sis šněrovala boty??? Tak u toho kdyby mě teď někdo pozoroval, tak by se za břicho popadal. 😀 Jsem ráda, že už jsem mohla vytáhnout baleríny a jen je nazuju, i když mě po chvíli tlačí. Kozajdy už jsem nemohla rozepínat. Evíku, kdy máš ten termín? Možná jsi to psala, ale někde jsem to přeskočila. Já mám taky někdy pocit, že se bavíte o něčem, na co jsem vůbec nenarazila. 😐 Hanička zatím nerodí, to by se ozvala. Lucců, kolem toho termínu, co máš ty, už je nás tu víc, tak to bude smršť. 🙂 Tož dobrů noc, děvčátka. 🙂24.3.2011 (23:05) #86138324.3.2011 (23:30) #861384r rybízekRegistrovaný uživatelBaru, byla jsem na kontrole po 6 dnech a přbrala 200 g, takže je to tak nějak těch 250 g za týden. A jsi si tou Háňou nějaká jistá… 🙂 Koktejl si nedělám, jen klasický svařák! A už piju dva maliníky denně. Jinak tam byla nějaká dr. Dostálová a říkala, že zrovna u mě masáž hráze je docela na prd a zbytečná, jelikož u konce pánevního se nastřihuje prý preventivně! Jo a chtěla jsem si vzít seznam věcí do porodnice přímo od nich, abych věděla a zapomněla jsem! 🙁 A ty jdeš na Obilňák??
Cuco s ty jsi s takovým tlakem?? To je síla, jsem si myslela, že to už je na infarkt!! 🙁 S věcima z Nextu se musím rozhodnout do kdy?
Hruštičko, jo, když nejsou komplikace tak prý bez problému nechají rodit normálně, jen kdyby byla etrémní váha nebo úzká pánev, tak by zvažovali předem císaře, jinak nee. Samozřejmě může se pak přistoupit k tomu akutním císaři, ale to jen prý kdyby miminko naštelovalo špatně nožičky nebo se celé nějako blbě přetočilo..
Ad. šátek.. už nevím, kdo to tu psal.. možná Raduzka? Žádný kurz na to na to potřeba není.. jsem si to párkrát uvázala na nečisto a vrylo se mi to do paměti. neboj, to by jsi zvládla, ale lepší je, když ti to někdo ukáže názorně, než z obrázku, teda aspoň pro mě to bylo lepší!
Co se týká přikrývání miminka pak doma při sapní, tak mám nachystaný spací pytel a pak se uvidí dle počasí, myslím, že max. deku a bude to stačit.
Ad jídlo v šestinedělí… taky bacha na jahody, prý jsou decela alergizující, potvory! 🙂
Ad. mateřská.. snad už je vše vyřízený, papíry by tam měli mít už všechny, volala jsem přímo chlapovi, co mi to vyřizuje,tak bych konečně měla mít po dvou měsících nějakou tu korunu! Snad koncem příštího týdne.
Jejda, malá tam v tom břiše zase dovádí… 😀 Poslíčci po osmi minutách… a furt nic!!! Na monitoru to bylo kolem 100 🙂
Tak dobrou všem a teď už snad bude času více, už nic neobjednávám, nic nechystám, jen zítra vyperu a uklidím, ale malá je u babičky, takže to půjde levou zadní a jedním okem můžu sledovat v mezičase vás tu.. 🙂25.3.2011 (7:57) #861385AnonymHostDobré ránko děvčata!
Píšu takhle časně, protože jsem vypravovala Danču s mužem do Prahy.
Hruštičko:
Já jedu až dnes do Liberce mrknout do Nextu, kamarádka mne za 2 hodinky vyzvedne a uděláme si prima dopolko i s obědem
Já včera taky ještě hodila prát jednu pračku, dnes dám další, ať mají manžel s Dančou co nosit, kdybych odfrčela do porodnice:D .
Dnes se cítím fajn, nic mě nebolí, žádný třísla, záda takže si ten malý výlet do obch.centra užiju.
Rybízku, včera se mi ta paní připomínala, jestli něco tedy budu chtít objednat. Tak jsem jí psala, že se během dneška ozvu. Tak jestli jsi na něco natrefila, tak Ti pošlu přes FCB e-mail a můžeš se s ní domluvit (nevím zda jsem Ti psala kurz 34Kč/GBP).
Já už s těma hormonama tedy zápasim, rozbulel mne i e-mail s podkladama k platbě, jak jsem včera byla obj. tu zavinovačku a kapsář, tak mi paní udělala krásný ceny a už to teče z očí. Fakt jsem ráda, že jsem na ní přes MMB natrefila a mám to i bez pošty a tak rychle, prý to během víkendu přiveze (měla v pondělí tu zavinku a pak třeba zač. dubna kapsářek, protože má dost zakázek).Ty jahody určitě letos asi nejíst při kojení, taky mě to mrzí jahody můžu na všechny způsoby, zasyrova, na koláči, do knedlíků, ale riskovat to nebudu.
Moje mamina už je pěkně na trní, kdy to tedy propukne, včera tu byla. Mezitím volala manželova teta, jestli jsem ještě celá a už mě tedy začínají tímto lézt na nervy. Termín za týden a už se všichni ptají. Doufám, že to tedy do termínu stihneme:D , kamarádka, která rodila 10dní po termínu, tak jí právě takové zprávy a telefonáty děsně ničily, že každou chvíli někdo „otravoval“ jaktože už mimi není na světě. Asi budu tyto zprávy ignorovat. Jsem v pohodě a nechci se nechat nějak vystresnout. CHápu že jsou zvědaví, ale toto – já bych takhle maminu tedy před termínem neznervozňovala. Co vy na to?
Lůcco, tak to máte vybrané krásné jméno přeji ať ten konec proběhne už v klídku a pohodě a malýho hezky dopeč:) .
Tak se opatrujte všechny, jsem zvědavá co Haňulka, ona už chodí obden do porodnice na kontroly, já myslím, že už třeba v brzkých hodinách porodí! To se těším, hned to bude zase tady veselejší!
25.3.2011 (10:34) #861386AnonymHostAhoj holky,
teda tady toho přibylo, už se nám to zase pěkně rozjíždí, super! 😀
Jity, Ivi, teda vy už to máte fakt na spadnutí podle těch kontrol, já už se nemůžu dočkat, až budou zprávy o miminkách. No a Haňulka samozřejmě též 🙂 Rybízku, já jsem taky četla o tom, že u porodu koncem pánevním se automaticky předem dělá nástřih hráze :S Ale třeba jsi ani tak nemasírovala zbytečně, na kurzu nám říkala porodní asistentka, že masírování je každopádně prospěšné, i když dojde k nástřihu, tak se to pak díky masážím hráze před porodem líp hojí. Tak třeba to ani tak úplně na prd nebude 🙂 Budu držet palečky, všechny co mám, abyste nakonec neskončili u toho akutního císaře, aby se to povedlo přirozeně!!!
Nás ten císař asi nemine, otočení nejsme a dr. mě včera už odeslal do porodnice, jdu tam příští čtvrtek, za týden. To už se bude domlouvat termín. No tak aspoň budu předem vědět, kdy naše mimi přijde na svět! 🙂 I když nevím, jestli je to výhoda, protože budu předtím nervózní jak prase! :S :S *-) *-) Jinak by měl být možný epidurál, takže příchod miminka na svět nezaspím a hned mi ho ukážou, možná dokonce dají k rameni, a přikládají k prsu i u císaře do půlhodiny po porodu, takže snad ani s kojením by nemusel být nějaký problém 🙂
Jinak kontrola dopadla dobře, holčička má váhový odhad 3 kg, monitor i UTZ dobrý. Jen se ještě moje tělo nechystá k porodu, prý jak tam chybí ten tlak hlavičky, tak jsou porodní cesty stále zavřené a děloha je klidná. Což mi u císaře může být celkem jedno. Manžel se už bojí, aby se malá neotočila, protože pak by to asi znamenalo přenášení a možná vyvolávaný porod velkého dítěte – a z toho má strach. No ale už se asi opravdu neotočí.Holky, díky za odpovědi s tím nošením a páteří, vidím to podobně – nebudu nic hrotit, dám taky trochu na instikty. Doporučované polohy v knížce se budeme snažit dodržovat, ale ne nutně za každou cenu. Manduku chci využít taky tak od těch 3 – 4 měsíců, přes léto, na nějaké vycházky třeba v lese na dovče 🙂 Jen mě teda zarazilo, že v té knížce se píše až od 9. měsíce, to mi přišlo právě dost pozdě. A taky mě tam zarazilo, že malé miminko doporučují dát do autosedačky v péřové peřince (zavinovačce), že jedině tak je mu to pohodlné a je mu teplo. Jenže, jak ho pak přes tu peřinku asi tak připoutat? Tato rada mi přijde úplně mimo praxi, že to snad nikdy nezkoušeli opravdu naživo, vždyť ty pásy jsou tam takové, že zabalené mimi v zavinovačce rozhodně nepřipoutám. No my máme koupený fusak do autosedačky, ten je právě těm pásům přizpůsoben, tak v něm snad miminku bude taky O.K.
Holky, já jsem nad používáním látkovek přemýšlela (jako na přebalování), ale asi jsem na to lenivá. A nevýhody u mě asi převažují. Práce, hygiena, smrad, atd. Zatím máme nakoupené nějaké jednorázovky, tak asi na 2 – 3 měsíce, pak uvidíme, jak budu s miminkem zvládat a tak. Láká mě, že je to ekologičtější a levnější a snad i zdravější pro mimi, i když tím posledním si nejsem právě moc jistá. Kdybych určitě věděla, že je to pro mimi lepší, asi bych do toho šla, ale názory na toto se zrovna celkem různí. No uvidíme 😐
Evíku, krásnou svatbu! Zvládla jsi přípravy opravdu skvěle, a že toho bylo! Krásně si ten den užijte! 🙂 <:o) <:o)
A všem krásný den! Tady už sice není takové azuro jako včera, no ale jaro už to prostě je <:o) <:o) <:o)
25.3.2011 (10:39) #861387AnonymHostAhoj holky
Hlásím se po hrozně dlouhé pauze,ale byli jsme pořád někdo nemocní a navíc zlobil počítač8o|
Doufám,že teď když finišujeme to bude v pohodě a já budu moc vás všechny sledovat.Dočtených mám jen posledných pár stránek už to všechno nestihnu ani dočíst.
Já od pondělka taky nastupuji do porodnice na ozvy a poradny.Streptokoka nemám ale mimčo je špatně otočené šikmá poloha takže rodím zatím na 100% císařem.Takže kdyby mě odtekla voda nebo začaly stahy musím co nejrychleji do porodnice aby se to moc nerozjelo.Pořád ještě doufám,že se ještě otočí alespoň na konec pánevní.Císaře se totiž bojím.Těšila jsem se na klasický porod a a abych taky mimčo hned viděla.Už mám dva za sebou a byli v pohodě.Druhý byl pouhých 20 minut.
Když jste psali o váze tak já přibrala 9kg ale za poslední měsíc jsem zhubla takže momentálně je
můj přírůstek 7kg.
Vy už máte všechno nachystané a zbalené ale zase už to máte za pár.Já ještě musím nachystat kočár,kolébku a postýlku a zabalit věci do porodnice.Oblečky jsem si teda už vyprala,tak alespoň něco.Minulý týden jsem se pustila do oken a vyprala záclony,alespoň mám něco z krku.Na zahradu si už ale netroufám,a to se musí vyhrabat a dělat už záhonky.Holt letos to bude všechno později.Mějte se krásně a hodně dobrých zpráv pro tý ktreré čekají poradny. Katka25.3.2011 (10:46) #861388AnonymHostIvčo, já se s tebou nebudu hádat, čti, co píšeš, vždyť to už je jak u blbejch. Myslím, že umím počítat a jsou to nesmysly. Končím s tím. Nechci se taky odtud nechat vyštvat. Háňa zatím nepsala sms, tak předpokládám, že miminko ještě na světě není, že? Jdu do Bohunic, už jsem to říkala několikrát. Nemusíš to komentovat, nechci číst žádný litanie, akorát jsem od posledně, co Jitka psala o těch bradavkách pořád napružená, bohužel. 🙁
25.3.2011 (10:50) #861389AnonymHostJeště jsem slíbila seznam kdo kdy rodí.Doufám že to mám dobře poznamenané.Kdyby ne tak se omlouvám,napište co jsem spletla ať se to napraví.
Maja březen —-17.3. Šimon 4190
Haňulka – 25.3
Cucuracha – 30.3
Rybízek – 1.4
raduzka – 4.4
Volantka – 6.4
Akinka – 7.4
Lenka – 10.4
zlatouch – 11.4
Šárka – 11.4
Baruska – 12.4
sarkaemail – 13.4
Ve1runka – 13.4
Lůca – 15.4
veverik – 18.4
Andy – 19.4
Hrusticka – 19.4
Pepsi – 21.4
Lenycka – 22.4
Evík – 24.4
Káťa – 25.425.3.2011 (12:15) #861390p petspiRegistrovaný uživatelAhojky,
Veverik: já jsem koupila ty plínky s potiskem teď ve Vesně v akci za 38Kč/ks a osušku za 69Kč – což je myslím super cena 😀
Rybízek: ten tvůj tlak 135/70 je v pohodě, s tím si vůbec hlavu nelam!
Jinak ti přeju, aby se malá umoudřila a rozhodla se narodit sama samovolně a nemusela
jsi jít na to vyvolání 🙂 Švagrové se to loni splnilo, když si to opravdu přála a malému
domlouvala, tak věřím, že tobě se to splní taky 🙂
Káťo: já mám přichystané oblečky a to okolo – takže vyprané, vyžehlené a dané ve skříňce, ale postýlky jsou obě ještě v krabici! Takže neboj, taky máš ještě času dost – máš termín až po mě 🙂 U nás je to dané tím, že budeme ještě dělat nová okna – od pondělka za týden, takže proto postýlky ještě nejsou.Už se těším, až se nám to tady rozjede a budu tady moci číst ty hezké zprávičky o narozených miminkách, jak jsou velcí a tak 😀 – vzhledem k tomu, že mám termín až 21. dubna, tak doufám, že si toho tady od vás počtu dost – když už vás je tady několik, kterým se to šupem blíží 😀
Snad nám to tady postupným rozením úplně neumře a budeme si tady psát dál a sdělovat si novinky!:D
Mějte se krásně, užívejte poslední chvilky 2v1 (někdo už opravdu krátce někdo – jako já- ještě chvíli uívat bude) 😀25.3.2011 (14:20) #861391AnonymHostInfo všem …
Haňulku máme od dnešní půlnoci v porodnici … dělali jí včera ten Hamiltonův hmat a poslali domů … o půlnoci jí chytli kontrakce, tak jela … chudinka v půl jedné mi psala, že je otevřená teprve na 2 prsty a píchli jí vodu … docela trpí Zlato … tak držte všichni palečky, ať Stánik co nejdříve vyleze a netrápí nám maminku …
25.3.2011 (14:49) #861392AnonymHostŠárko:
Díky moc za aktuální info o Hańulce, já to nějak cítila, že už se to u ní opravdu schyluje! Tak jen ať už to má holka za sebou co nejpohodověji to jde a Staník bude jistě kluk jako buk stejně jako Maji Šimonek.
A co že už vůbec nepřispíváš, jak je taky Tobě?
Holky v Nextu žádný milý překvápko nebylo a to jsme s kamarádkou dorazily do obchodu těsně po otvíračce, nechápu co ostatní ženský měly v těch obr pytlích – nám se s kámoškou nějak nepoštěstilo nic příhodnýho natrefit. Jen kamarádka koupila Julce na příští zimu čepičku jako beruška flísovou s rukavičkama a takový námořnický šatičky. Já nic, ale bylo to pěkný dopolko, popovídaly jsme si hezky, já si povozila malou, když ještě nemáme mimčo:) ! Kamarádka ještě v Bambuli reklamovala kolotoč, pár měsíců před koncem záruky, vedoucí v obchodě nedělala žádný ciráty a vyměnila – sice ne za stejný, ale trochu jiný typ od Fisher Price tak byla kamarádka moc ráda, že to tak hladce proběhlo.
No a já si dala v KFC nezdravé Pocket menu k obědu a jdu si dát sváču, už to je 2 hodinky od oběda a já zase hlad. Tak teď trošku něco zdravějšího – Hollandia jogurt, zamíchám lněný semínko a pupalkový olej a zapiju maliníkem:D .
Paní mi za chvilku doveze ušitou rychlozavinovačku, včera psala že o víkendu, no ta mě tedy dostává jak to rychle umí. A ještě se slevou a bez poštovnýho! Kdybyste ještě některá někdy potřebovala třeba nějaký kapsáře, či polštářky, tak vám dám tip na obchůdek na MMB. Opravdu je to príma paní!Pěkné odpoledne a opatrujte se, jsem fakt napnutá, kdy budeme mít zprávu o narození Staníka – váhu míru jé ta Haňulka se má, já jí to už závidím!!!
-
AutorPříspěvky
- Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.