- Toto téma obsahuje celkem 3,945 odpovědí. Do diskuze (35 účastníků) se naposledy zapojil uživatel e Evík a poslední změna proběhla 10 let, 10 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
31.12.2010 (15:01) #859804AnonymHost
Přidávám se k Veverikovi:
přeji též krásného Silvestra a do roku 2011 vše nej, hlavně hodně zdravíčka, štěstíčka, ať se miminka narodí hladce a jsou všechna zdravá a dělají nám jen a jen radost!<:o)31.12.2010 (16:01) #859805AnonymHost31.12.2010 (16:02) #85980631.12.2010 (17:09) #859807AnonymHostAhojky maminky,
jééééé Rybízku tak Cida v party čepičce si ujít nenechám :o)))) super :o)))) jinak děkuji moc za rady … něco z toho vyzkouším, jen si prostě myslím, že to vše zabere jen na chvilku :-((( a za nějaký čas se to opět objeví 🙁Raduzko: v Mostě jsme byli u tzv. Kahanu je tam takový obrovský krám s dětskými potřebami … myslím, že to ani název nemá 🙁 ale prodávají tam hlavně značku chcicco … bo jak se to píše :o)
Jinak jak tu píšeš o porodnicích tak být tebou jdu do Kadaně, rodila tam moje švagrová před rokem a můžu říci, že bájo … pohoda, klídeček … krásné jednání – měla rodit v Žatci, ale nepřijali jí v noci z důvodů přeplněné kapacity lůžek, tak jsme s ní jeli do Kadaně – o sice pěkněj kousek dál … ale co jsme mohli dělat – tam jí vzali okamžitě, jednání super, a to ještě volali do Žatce a vynadali jim, že když už si tam registrují rodičky ať to dodržuji :o) … takže jednoznačně Kadaň dávám … o Chomutově vím taky pár případů … ale spíše těch negativních … takže tě nebudu ovlivňovat zkušenostma mých kamarádek, které tam rodily …
Jinak jsem ráda, že tu vidím skorem krajanku, i když já jsem z toho okolí ujela o kousíček dál :o)Veverik – ou … s tím kolotočem mě to mrzí … 🙁 ale bohužel i to se stává, věřím, že tatínek bude šikovnej a přidělá to tak, aby to nespadlo :o) … já mám kolotoč vyzkoušený po naší Terezce a drží jak přibitý, jen baterky v tom střídat skorem každý týden :o)
Majo – ty se drž v té nemocnici a alespoň si užij obskakování sestřiček a doktorů, škoda, že nemůžeš být doma, ale věř, že je to pro Mimíska lepší … :o) a tu stravu určo vyfoť :D:D:D:D … já mám na ní katastrofické vzpomínky z listopadu 2009 :-((((
Cuco – ty jsi mi ale udělala chuťě s tím piškoťákem – ty ty ty 😀 … já sladké tedy nemusím vůbec, ale toto jooooooo … hlavně z ledničky, mňam krásně ledový – si ho snad udělám 😀 ….
Všem přeji krásný vstup do Nového roku 2011 … ať je ten nový rok alespoň o trochu lepší než ten minulý – a Mimískům do bříšek přeji, aby se moc nelekali těch petard, jak s nimi budou všichni venku šílet – a holky vy se nelekat :o)))) papa a opět se uvidíme (počteme) až v Novém roce 😀 … 😀
31.12.2010 (20:43) #859808r rybízekRegistrovaný uživatelAhoj,
Májo, tak fotky už jsou nahraný na FB, tak se mrkni… Dortík i párty čapka tam je, ale kačenka nee, ale byla dobrá. Budu na tebe myslet, věřím, že by jsi byla raději doma, kdo ne.. Snad je s tebou aspoň manžel co nejdéle, jak to jen jde.. A mysli na broučka, aby byl v pořádku, to je nejdůležitější! Na ty škaredý věci se naštestí rychle zapomíná a to je dobře! 🙂 Tak držím pěsti!
Jity, tak to je super, že jste spokojení! Cid slavil dnes, dort mu moc chutnal a vlastně byl sice pečený, ale byl to v podstatě taky jen piškot (cukr, vejce, mouka), nic těžkého, to by jsi určo zvládla 🙂 Já taky nejsem bůhví jaká cukrářka 🙂 A krém byl z másla a Salka. Jen se po dortíku zaprášilo 🙂 A špekáčky jen „zapraštily“ 😀 Měl radost, dneska měl fakt hody! Dnači přejeme k zítřejším narozeninám vše nejlepší, ať se jí daří ve škole a je zdravá a šťastná! 🙂
Raduzko, to ti věřím a plně chápu tvoje rozčilení.. Taky si vždycky říkám, proč to ti lidi dělaj, když je to neba!? Ještě že tam byla šéfka a vše srovnala! Fotky jsou na FB 🙂
Veveriku, díky za gratlulaci Cidovi, vyřídím 🙂 A jaká byla procházka? To fakt strašně letí, někdy si říkám, že to nedám díky zádům, kyčlím, kloubům atd., ale na druhou stranu to fakt letí… Podruhé asi ještě víc než poprvé. S kolotočem mě to mrzí, ale tak to buhžel někdy dopadá při nákupu podle fotek, to je jediná nevýhoda interentových nákupů… Přeci jenom, když si to ošaháš a podíváš se na vlastní oči, tak je to lepší…
Jsem dneska z toho vaření, pečení, zdobení, nakupování a chystání dobrůtek na večer tak zmožená, že mě pěkně berou záda, tak už jen vykoupu malou a dám spinkat a sednem u švice k telce… ještě, že existují tý chůvičky! Bydlíme ve dvojdomku, takže to v pohodě signálem dostane a my se můžem v klidu bavit a chodit jen na občasé kontroly 🙂
Přeji všem co nejkrásnější nacházející rok 2011, už to číslo se mi moc líbí, a věřím že pro nás všechny tady bude jedním z nejvýjímečnějších vůbec, díky našim narozeným miminkům! Tak ať jsme všichni zdraví a nic nám nechybí a naše miminka ať nám dělají jen samou radost!!!!
Na zdravííííí… 🙂1.1.2011 (9:20) #859809AnonymHostTak vás vítám v „našem“ roce 2011.Včera to celé bylo hrozně fajn…večer jsme šli na přehradu do jedné hospůdky,kam chodíme každý rok (včera jsme zjistili,že už 4. 🙁 ) a dokonce si nás už pan číšník pamatuje.Na půlnoc jsme se vrátili domů,dali si šampus a koukali na telku a povídali si ( a já do sebe ládovala chlebíčky 🙂 )
Rybízku na ten dort chci recept,když píšeš že to není složité,tak to musím vyzkoušte,protože vypadá fakt úžasně a já bych se do něj s chutí taky zakousla:D
Přeju všem do nového roku zdraví a spokojenost 🙂
1.1.2011 (11:06) #859810AnonymHostAhoj všechny!
Doufám, že jste si poslední den roku užily co nejlépe a přeji úspěšný vstup do tohoto roku 2011, ať je pro nás opravdu šťastný díky narozeným miminkům.
Já jsem pěkně zobala občerstvení – sushi a pak ještě Silvestrovské pusinky – z Loštic:D s batetkou.
Cucla jsem si malinko bílého suchého, ono se to k těm „rýžovým jednohubkám s lososem“ moc hodilo. No a pak jsem usnula, manžel taky, ale naštěstí nařídil budíka a šel pak vzbudit naši princeznu těšila se moc na ohňostroj. Tak si s námi přiťukla na zdravíčko a na ten nový rok a asi 20min koukala z okna na ty rachejtle, kterých bylo jako každý rok požehnaně. A pak už jsem šla spát s Danulkou déle bych nevydržela být vzhůru.Po obědě začnu s přípravou pohoštění – chlebíčky, jednohubky, nazdobíme s Danulkou dort, ona chce hrozně moc pomáhat – takže dortík pro ní není nikdy překvápko. Ale chystám se někdy na ten s marcipánovým potahem – na MMB jsem viděla návody tak snad se mi to taky povede. Je to prý z bonbonů Marshmallow – asi píšu špatně to slovo však víte takový ty pěnovky barevný sladký. Odpoledne dorazí všechny babičky a snad i 2 prababičky, 1 děda, strýc s přítelkyní tak bude veselo<:o) 😀 . A za týden si to zopakujeme s přáteli a jejich dětičkami. Docela se rozrůstáme, každý rok je o nějakého toho prcka víc.
Přeji pohodový dnešní den, a ať se ty další dny nesou ve stejném duchu!
1.1.2011 (11:08) #859811AnonymHostRybízku, moc děkuji za přáníčko pro Danulku. Dívala jsem se na fotečky i s Danulkou na FCB včera, Karolínka je princezna jak si rozbalovala dárečky. A Cid je krásnej, moc se mi líbí Ridgeback mám asi 2 knížky o tomto plemenu.
1.1.2011 (14:57) #859812h Hrusticka206Registrovaný uživatelAhoj holky,
nejdřív omluvte moji delší neúčast, občas jsem mrkla, jak se máte, ale nějak jsem se nedostala k tomu napsat.Všem přeji do nového roku hodně zdraví pro vás i miminka, lásky, krásných zážitků a ať máte dostatek všeho,co potřebujete!
Váncoe a Silvestr proběhly poklidně…teď zkouším čočkovou polécku, takpová zeleninová-čočková, prostože klasická břečka se mi vůůbec nelíbí:)
Koupili jsme včera klokanku pro Julinku na aukru, prodávala ji paná za víc jak polovinu ceny,. než ji mají v internetovím obchodě a vypadá nejlíp ze všech, co jsem na netu viděla. tak doufám, že nezklame, až přijde. v podsttaě vypadá jako takový batoh-kabela sportovní přes rameno.Rybízku, úžasné fotky na FB! Pokud byste mě chtěl někdo na FB přidat, tak klíďo přidávejte, Irena Targoszová – tam mě najdete:)
Někdy mě přepadnou myšlenky na to, jestli zvládneme dobře vychovat mimi a tak…snad to taky někdo znáte:) Ale pak se hrozně těším a prostě si říkám, že to nějak bude, budeme dělat to, co umíme.
Os našich jsme si přivezli dvě velké krabice oblečků pro mimi, mamka udělala zásobičky, tak máme radost. Už se těším, až uklidím sklep, přestěhujeme něco v bytečku a koupíme skříň, kam oblečky dáme 🙂
Krásný novoroční den!
1.1.2011 (16:38) #859813AnonymHostAhojky maminky,
Tak Vás zdravím v Novém roce – doufám, pro nás v tom nejšťastnějším :o))))
Jak jste si to užili ??? … u nás pohodička … celou dobu jsem se cpala (to by nebylo abych už konečně nepřibrala) a koukali jsme na TV … když to tu začalo o půlnoci lítat, tak se mi vzbudila Natálka a začla tam dělat psí kusy :o))) a pak hooooodně dlouho kopala :o) … v jednu jsme si zalezli do ložnice a koukali na TV v ložnici až do 3 hod :o) – sama koukám, jak jsem to tak dlouho vydržela – nejhorší bylo, že v 8 hod jsem měla vyspáno 🙁 … ale až teď cítím únavu … ale spát nepůjdu, nebo pak nebudu moci usnout …
Dokonce jsem si dala i šampaňské – ale můžu Vám říci, že jeden lok mi stačil :-((( … chytla mě neskutečně po něm žáha :-((( … takže dopíjel přítel, jinak jsem celý večer pila ledový čaj a džusy :o) … ty jsou lepší než šampáňo :o) ….
Hruštičko – přidala jsem si Tě na FB :o) … gratuluji ke koupi klokanky :o) já bych jí taky moc chtěla, ale nemůžu, kvůli mým zádům … to bych asi nevydržela … takže by jí musel nosit jen přítel :o) …
Cuco – jak tak čtu, tak jsi kráááásně mlsala o silvestrovské noci :o))) jůůů suhsi miluji a neměla jsem ho hodně dlouho … hmmmm dala bych si :o) … dortík pak určitě vyfoť a hoď na FB ať se můžeme pokochat – joooo a ještě nám dlužíš tu fotečku s bříškem – tak šup doplnit :o))))
Přeji pohodový dník a krásný vstup do Nového roku :o) … krásné datum 1.1.2011 :o)1.1.2011 (19:03) #8598141.1.2011 (19:16) #859815AnonymHostAhojky,
také vás vítám v roce 2011 a přeji všem, aby pro nás byl tím nejšťastnějším a nejspokojenějším – díky narození mimísků 😀
My jsme trávili Silvestra a poklidu domova. Naše malá mi ale dávala zabrat, celý večer kopala a bolelo mě břicho – tak jsem se tady kroutila na gauči, nevěděla jsem, jak si lehnout – ani jednohubky jsem si nedala. Asi se jí nezamlouvala ta zelovka, kterou jsem jí tam poslala k obědu 🙁 a dávala mi to značně najevo! Dneska už jsem zelovku neriskovala, zopakovat si to opravdu nechci. Ale nakonec jsem vydržela do půlnoci a teprve potom to začalo být lepší, tak jsem si i s manželem dala sklínku sektu na ten nový rok, který pro nás bude tak výjimečný 😀 a nakonec jsem koukala až do půl 2 na TV, když už mi bylo líp. Budu muset dávat pozor, co papám, aby mě takhle nezlobila! Však jsem taky dneska spinkala až do 11hodin nakonec, teda nepočítám-li noční návštěvy WC, bez kterých to už tedy nejde 🙂 , ale to už jsem si zvykla.
Mějte se krásně a relaxujte, já dneska naprosto relaxuju 😀 a užívám si klidu a pohody domova. Jen na chvilku jsem nás šla vyvětrat s pesanem.1.1.2011 (20:17) #8598161.1.2011 (20:52) #859817e EvíkRegistrovaný uživatelAhojky děvčata.Nejdříve vám chci popřát do nového roku hodně štěštíčka a zdravíčka vám i všem lidičkám kteří sou vám milý:) .No a hlavně vašim miminkům ať si to ve vašem bříšku užívají až do té správné chvilky a moc nepospíchali na svět.Přeci jenom u maminky v bříšku je to nejbezbečnější:) .Dva dny sem se sem vůbec nedostala nebyl čas:( .Jak sem psala posledně byla sem z výletu do Varů dost unavená a doufala sem že konečně prospím celou noc.Zbytečně:S spala sem všeho všudy tři hodiny a tak sem už vetři ráno vařila zelňačku aby mi ta noc rychleji utekla.Po poledni dorazil přítel s cest(jezdí kamionem)tak sme se věnovali jeden druhému no a hlavně mu Matyášek předvedl co už dovede.Před týdnem se projevoval vizuálně jenom přes ovladač na tv který sem si položila na bříško no a teď už je vidět na bříšku šťouchanec i bez ovladače:D .Tedy nejdřív se předvedl dcerám které z toho byli vykulený ale pak se smáli že je to hezký:) .No a tatínek ten taky koukal a pak malého chválil jak je šikovnej.Včera sme od samého rána byli mimo domov.Nejdříve na nákupu a pak sme navštívili pár známích aby nám ten den trochu utekl.Vzhledem k tomu že sme byli na Silvestrovskou noc pozvaní k mé kamarádce kterou znám už ze školy,nemusela sem toho moc chystat.Jen sem udělala pár chlebíčků a očka.Ke kamarádce sme dorazili po sedmé tam sem si vijímečně dala skleničku sektu k tataráku který mi moc chutnal.Hlavně malému protože se celý večer spokojeně vrtěl:D .Jinak sem se celí večer cpala chlebíčkama a zapíjela je boulí která se kamarádce moc povedla.Domů jsme dorazili po druhé hodině.Unavená sem nebyla ani trošku a tak sem ještě vyvenčila našeho Kubu který hrozně miluje zimu a hlvně když je hodně sněhu.Někdy:D si říkam že nemáme knírače ale sněžného psa:D .A ráno sem byla vzhůru už v osum vyspaná do růžova.Doufám že se ještě někdy dočkam toho že bych spala celou noc:^) .Dnes se zase hrnula jedna návštěva za druhou k nám tak ten den zase utekl jako voda.Jak sem četla vaše příspěvky tak sem zjistila že máte obavy aby se maličké včas otočilo hlavičkou dolů.Nebojte se máte ještě dost času:) .Má druhá dcera udělala doslova kotrmelec čtyři dny před porodem.To už mi doktorka vyhrožovala císařem.Je fakt že to nebylo nic moc příjemného hlavně kvůli nedostatku místa kterým malá disponovala:S .Tak se mnějte krásně těhulkovsky.
2.1.2011 (0:17) #859818r rybízekRegistrovaný uživatelTak ještě jednou hodně zdraví do nového roku 2011!!!
Veru, díky, hned otevírám moudrou knihu….:)
Tak na formu o průměru asi 25 cm, výška 5 cm:
4 vejce, 16 dkg cukru krystal, 14 dkg pol mouky- ušlehat vajíčka s cukrem (cca 10 min) a pak přidat mouku, vylít do vymaštěné a vysypané formy. Pekla jsem to něco přes půl hodiny (zkoušela jsem špejlí, jestli je hotový vevnitř) na 180 stupňů. Až vychládnul, rozkrojila jsem jej v polovině a namazala krémem (1 Hera a 1/2 – 2/3 Salka a kakao), pak jsem namazala boky, obalila mletýma ořechama, co mi zbyly z vánočního pečení 🙂 No a pak jen pomazat zvrchu a lehce jsem dosypala taky ořechy, aby se ztratily nerovnosti z mazání:) . A na dozdobení hvěziček jsem přidala kakao, aby byly tmavší a vypadalo to zajímavejc. Tak snad je to o.k., kdyby něco, ráda poradím. A na Silvetra jsem na večer dělala šneky z listovýho těsta s nivou a šunkou, tak to byla taky super mňamka, rychlá jednoduchá a dobrá!!! A hotová za chviličku, tak kdyby jste měly některá zájem, recept uveřejním na FB i fotkou 🙂 Dva plechy téhle dobrůtky z jednoho těsta, cca 50 šneků a práce i s pečením něco přes hodinu, měla jsem tři příchutě, kečup, kari a italský bylinky, mňááámm, bylo to hned pryč!
Jinak je super, že jste si Silvestra užili, ikdyž po čtvrté stejně, my jsme taky byli myslím už po čtvrté u švice 🙂
Jity, díky za pochvalu foteček a Cida, tak to jsi dobrá, já mám knížku jednu 😀 A jak dopadla sešlost a oslava celkově??
Hruštičko, díky, jsem ráda, že se fotky líbily! Gratuluju k výhodné koupi klokanky, to se hodí 🙂 Já jsem používala a budu používat zase šátek. Je pravda, že když potřebuješ vyběhnout jen tak na skok do obchodu a není to daleko, tak je to daleko lepší než kočárek. Já jsem šátek využila nějvíc na zahradu do pergoly a za zahradu, kam chodím venčit Cida.
Včerejšek jsme prožili v poklidu, byli jsme od půl jedenácté do půlnoci u švice, pak jsme šli na ohňostroj, my jsme taková malá ves, tak si tam všichni vzájmě popřejeme a je tam i oheň, pak jsme šli ještě na hoďku znovu ke šivci a domů. Ráno jsme bucali sand do půl deáté, tak paráda
Jen mi pak druhá švica zavolala nepříjemnou zprávu, že její syna srazilo na Silvestra auto. Měl ale štestí v neštestí, jak se říká a díky hromadě sněhu a paradoxně jeho uklouznutí a úskok s pádem za kopku si zachárnil život, tak jsme z toho všichni otřesení a švica zestárla snad od deset let a je zelená jako sedmica. Pořád s brekem říká, že když se na něj dívá na sedačce, jak tam sedí a je dodřenej a že tam taky už sedět nemusel… :'( Je mi jí strašně líto :'( Ale je „jen“ dobouchanej a dodřenenj a auto ho spíš chytlo, kdyby ho přejelo… ani nechci domyslet! 🙁 Řidičem byl dvacetiletej opilej chlapík, kterej má řidičák chvilku a stihli mu ho už na čas sebrat! Nakonec ho matka učitelka doma ještě zapírala, že nikde nebyl a dokud policajti neohledali auto, tak se nepřiznali! Kam ten svět spěje??? 🙁
Tak se mějte fajn a choďte a jezděte opatrně!!! -
AutorPříspěvky
- Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.