Těhule duben 2011

• Toto téma obsahuje celkem 3,945 odpovědí. Do diskuze (35 účastníků) se naposledy zapojil uživatel e Evík a poslední změna proběhla 10 let, 10 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1,531. až 1,545. (z celkem 3,945)
  • Autor
    e Evík
    Registrovaný uživatel

Ahojky těhulky.Tak sem dnes absolvovala to vyěetření Matyáškovo srdíčka.Pan doktor který ultrazvuk prováděl byl simpatickej a všechno podrobně popsal a ujistil mě že malej má srdíčko vpořádku a vše vypadá tak jak to vypadat má.Taky malého pochválil že krásně spolupracuje i když se zrovinka vrtěl o sto šest:) .Pak sme z kamarádkou která mne do Varů vezla prolezli snad všechny obchody na kolonádě a nakonec sme zakotvili ve Variádě na kapučínu se zákuskem.Domů sem dorazila až po sedmé hodině totálně utahaná.Doufám že mi ta únava pomůže abych zase nekoukala půl noci do stropu:( .Jo Majo abych nezapomněla já sem z Františkových Lázní.Je možný že sem Tě v těch Varech zahlídla protože sme těhulky potkávali snad na každém rohu:D .Doufám že budete s mimčem brzo doma já sama sem přidruhém těhotenství strávila v nemocnici tři týdny na kapačkách a injekcích a tak vím že neni o co stát:S .Doufám že se teď krom porodu nemocnici vyhnu.Už sis zvolila porodnici ve které budeš rodit?Já sem se rozhodna pro Ostrovskou ta je v Karlovarském kraji momentálně vyhlášená jako nejlepší.Mám plno kamarádek které tam rodili a nemůžou si ji vynachválit.Barusko koukám že si doplnila řady nás práce neschopných:) .Ale peníze,nepeníze zdraví miminka je přeci jen přednější.Já sem neschopenku uvítala hlavně z důvodů čistě fizických.Byla sem zaměstnaná jako šička a vzhledem k tomu jaké mi do teď narostlo bříško vím že bych se za stroj nevešla ani omylem.O zádech a osmi hodinovém předklonu ani nemluvím:( .Tak těhulky pozdravujte své drobečky v bříškách ať spokojeně kopou a šplouchají:) .Já se teď pokusím usnout a neprobudit se po třech hodinách:( .

r rybízek
    Registrovaný uživatel

Ahojte..
    Baru, super, radost z kočárku, moc gratuluju, já se těším a uiž se nemůžu dočkat na leden 🙂 a gratulace k neschopence! Máš recht, užívej si to!
    Šáry, díky za obdiv, ale nevím, zda si zasloužím, když si tak stěžuju 😀 Dneska mě pálí brutálně žáha, bleeee +o( Čtyři Rennie v sobě a vždy mě pomůže tak na 1,5 hod. a pak trpím jako pes!!! :S Ale musela jsem uklidit a udělat pomazánku a taky uvařit, páč měli dojet švagroá s rodnkou, jenže stejně nedojeli, protože je Kubík nemocnej, resp. kašle a prý nás nechtěj nakazit. Tak jsem šla, až se Aleš vrátil z práce, abych to nemlěa tak náročný, jen sama se psem ven. A byla to pohodička, idkyž mrzne až praští! To tak nemohlo být o Vánocích, no řekni…????!!!! A jak víš, že to bude Vaneska, my jsme se ještě nedomluvili 😀 Včera nám s kartama trošku zamíchala moje kamarádka, která mi to propočítala numerologicky a Michaelka prý nehrozí, což mě moc mrzí :'( Máme dost zátěžový příjmení :S Masérka je zkušená? Bacha na to, u těhulek to není jen tak..! Na rýmu moc doporučuju Sterimar, v klidu to můžeš, je to jen mořská voda 🙂 a superově uleví Gratuluju a jsem ráda, za kamarádku, že se jí to povedlo!!! Jinak mě mrzí, že máš problém s tím vaječníkem,ale neporadím 🙁
    Evi, to jsi mě úplně vylekala teď! Já mám tvrdnutí břicha na denním pořádku a včera to bylo snad nejhorší v kombinaci se žlučníčkem! 🙁 takže jsem byla pak jako vzducholoď nafouklá! Vítej, já jsem taky vyučená švadlena, původně 🙂 A moc gratuluju k dobrým výsledkům z kontroly!
    Veru, díky za tip na kurzy, mrknu a třeba se přidám 🙂 Já bych docela brala nějaké cvičení 🙂 A co takhle udělat si sraz brňačky??? Holky z Koníka se prý schází, říklala mi Petra na cukrovce 🙂
    Veveriku, to víš že jo, to budou kouzelééé Vánoce příští rok, my už „double“ 😀 Gratuluju ke kilču navíc, hned bych ti dala svých pár 😀
    Májo, to mě mrzí, že jsi v nemocnici 🙁 Tak to vydrž, snad ti to ležení zpříjemní naše příspěvky! Držím moc pěšstičky!!!! Ještě že je v těch nemocnicích připojení!
    Jinak já trpím s tou žáhou, tak jsem si nalila už druhou sklenku mlíka, protže vzít si pátou pastiku je už asi moc!:( Ale za to od tvrdnutí mám dnes pokoj a to jsem měla asi větší pohyb než včera, tak čert ví, z čeho to je!??
    Řekla bych, že už je princezna otočená hlavičkou dolů, jestli je to možné nevím, ale vyloženě dole cítím šimrání jakoby ručičkama a nahoře co chvíle nějaká boule od kolínka a když tam dám ruku a lehce přitlačím,tak se ztratí. Kráááása 🙂 Takže takhle komunikujeme s beruškou… Jo a taky jsem zaznamenala první škytání 😀
    Tak se jdu mrknout na BW na ty jména a snad se mi nějaké zalíbí! Přeji všem dobrou noc a nespavcům zvlášť! To mě zatím netrápí… naštestí, jinak to těhu o tři roky později prožívám podstatně hůře. Dám si na dobrou noc koláček o kamarádky, co si přišla před chvílí zkoušet kalhoty, co chce zkrátit, donesla mi jich pár na chuť a pak je musím zamknout do trezoru, jinak… 😀 však víte… 😀

v ve1runka
    Registrovaný uživatel

Ahoj holky,
    já o tom znakování taky moc uvažuju,přijde mi to super…..existují i DVD.Ale já si tak představuju,že to bych chtěla s malou dělat,tohle a tohle….a pak zjistím,že nic nestíhám a jsem časově v háji 😀
    Tak koukám,že už jsem asi jedna z posledních,kdo zůstal v práci 🙁 Ale je pravdou,že tam teda docela dost sedím,no resp. pololežím a když mám delší dobu stát u zákazníků,tak mi to dělá problém.A včera jsem měla na aplikaci kontaktních čoček jednoho mladýho týpka,kterému to fakt nešlo a mě už z toho vstávala vlasy 😀 Bolely mě záda,nemohla jsem mluvit,jak jsem si furt tlačila na břicho,ale nakonec jsme to zvládli a mladík odešel spokojený 😀 Ale spousta věcí už mi dělá lehké obtíže…teď ještě přežít leden a ty naše dvě brigády navíc k práci a v únoru si budu užívat poslední měsíc v práci:)

v ve1runka
    Registrovaný uživatel

Májo,ať seš brzy v pořádku doma a hlavně ať ti to v nemocnici utíká.

Anonym
    Host

Ahoj děvčátka!

Tak koukám jak se pilně činíte:D a přispíváte! To je moc dobře, sice nakukuji stále jen tak 1*denně, protože jsme všichni doma a tak toho vychutnávám.
    Tedy včera jsem já jela sama popřát synkovi od kamarádky, měl v neděli svátek – jmenuje se Štěpánek. Hezky jsme si s kamarádkou popovídaly a jsme domluvené na kino za necelé dva týdny vyrazíme ještě s další kámoškou na Jíst, milovat, meditovat s Julií Roberts a Javierem Bardemem. Toho herce mám moc ráda a jak jsem četla recenzi na tento film, tak se na něj moc moc těším. Už to plánuji od léta, akorát když to vždy dávali, tak jsem nějak nemohla.

S tím znakováním s miminky, to je jistě dobrý nápad. Já tedy s Dančou používala klasické znaky českého znakového jazyky pro neslyšící a musím říct, že dítě lačné po komunikaci se toho drapne a učí se to velice rychle. U nás to ani jinak ze začátku nešlo, než došlo na tu operaci ouška – kochleární implantát. U nás ve městě myslím v mateřském centru dělají i kurz pro maminky a tatínky babysigns takže se to dobře učí (ono samovýuka je někdy hodně náročná, o tom vím své když jsem se já doma učila ty jednotlivé znaky ČZJ).

Majo přeji ať je ti líp a co nejdříve Tě pustí z nemocnice! Jen nechápu, že Ti posunují termín – protože jak jsem se dočetla, tak určení termínu jde spolehlivě jen v 1. trimestru, už ani ve 20. týdnu to prý není směrodatné (jen se měří odchylky od toho termínu podle poslední M). Tak je mi divné, že Ti to teď posunují. Já mám tedy taky 2 termíny – jeden podle PM a druhý dle UTZ ale právě z toho 1. trimestrálního screeningu a to mi sedí od začátku o 2 dny. S tím podle UTZ bych taky patřila do března, ale na konec.

Jinak včera byl u kamarádky turnaj v šipkách, no já nejela tak vzal manžel dcerku a vyrazili sami.
    Byla tam i kamarádka Lucka s malou Julinkou – to mě docela mrzí, že jsem je neviděla a ještě jedna kamarádka s manželem z naší bandy a když se manžel vrátil, tak mi říkal, že čekají mimčo – taky po 2 neúspěších /asi jak psala výše Šárka o kamarádce/ tak mají termín v půlce května. MOc jim to přeju. Já rostu podle manžela s bříškem do špičky a kamarádka do šířky. Tak jsem to měla s Danulkou, tak je možné, že kamarádka čeká holčičku.

Za chvilku frčíme do obchodu, ještě něco na Silvestra nám chybí, taky potřebuji kysané smetany a šlehačku na nepečený dortík pro Danulku, nějaký dárek k narozeninkám a možná se jukneme na nový PC stolek.

Mějte se všichni krásně a koho trápí rýma, tak ať je brzy pryč a můžete zase volně dýchat!!!!

Anonym
    Host

Evíku, tak to jsme skoro sousedky:-) Já budu rodit ve Varech, ikdyž jsem si přečetla hodně špatného o místním šestinedělí, tak chci využít služeb soukromé porodní asistentky, kterou znám už ze cvičení a která je úplně super. Navíc i druhý den můžu říct o Varské nemocnici jen to nejlepší. Ale nad Ostrovem jsem přemýšlela hodně dlouho.

Anonym
    Host

Cuco, děkuju. Já si právě taky říkala, že s ním nehnou, ale jelikož ve 12.tt byl o 5 dní větší a pak v 16.tt a 20 tt a i včera to odpovídalo ještě o dva týdny staršímu, tak se paní doktorka rozhodla to změnit.

Anonym
    Host

Majo, tak bude třeba mimčo velké:o))), nebo budeš z naší dubnové skupinky první, co porodí!

Dopoledne jsme v rychlosti zajeli do Liberce, nakonec si Danulka řekla, že by chtěla k narozeninám ovladač k Playstation 3 – pohybový, aby mohla hrát některé hry, které bez něj nejdou. Tak to manžel zjistil – že se to vyplatí v tzv. Starter Packu i s webovou kamerkou a balíčkem ukázek her. No jsou to pálky za tyhle doplňky. Teď už dlouho nic zase mít Danča nebude – svátek až v září tak se to dá. No a ještě potřebuje novou kombinézu tak to až bude po novém roce nejbližší cesta do nějakého nákupního centra tak se mrkneme i na kombinézu. Teď jsem prala tu školkovou, co nosila i minulou zimu a jak se Danča vytáhla tak nohavice jsou tak tak, ještě že to má tu zábranu proti vpadávání sněhu přes boty a lyžáky:D , jinak by vypadala že čeká velkou vodu:) .

Za chvilku čekáme manželovi rodiče. Venku krásně svítí sluníčko, ale mrzne až praští – jak trefně napsala Rybízek včera.
    Mě stačilo jen vlézt do auta a z auta a do obchoďáku a zpět a ven se mi do té zimy dnes vůbec nechce, tak aspoň Danulka vytáhla tatínka na zahradu na chvíli poblbnout, dát zvířatům jídlo a pak pošupajdí domů na čajík.
    Z okna to vypadá venku kouzelně, ale venku se moc dlouho vydržet nedá.
    Včera zas mimčo večer nacvičovalo akrobatické kousky, cítila jsem vlevo ručičky, pravo nožičky a myslím, že už se taky asi směruje hlavičkou dolů jak psala Rybízek. To by bylo fajn, ale myslím, že je ještě dost času, někdy se otočí mimi až těsně před porodem. Danulka včera obdivovala malou 2-měsíční Julinku u tety, prý je krásná a že byla pokakaná, tak jí teta přebalovala, jinak že tu návštěvu Julinka skoro prospala. Tak doufám, že se Danulce její sourozenec až se narodí taky bude líbit jako malá Julinka.

Opatrujte se, já jdu na chvilku odpočinout než přijede návštěva:) ! Krásné odpolko všem a pohodu miminkům v bříškách!

Anonym
    Host

Ahojky těhulky :o)
    uffff – to byl zase den :o))) zima jak v ruském Mrazíku :o) … byli jsme dnes nakupovat v Mostě … našla jsem si tam bezva obchůdek pro děti – mají od A až po Ž … vše prostě, tak jsem si konečně koupila tu kočárkovou soupravičku emitex a jsem nadšená 🙂 je vyšívaná s medvídkama :o) a ještě pár doplňků jako je odsávačka hlenů, teploměr atd … nooo a pak obrovský nákup v Tescu – lidi byli jak šílenííííí – u uzeniny jsem stála 30 min, jsem myslela že tam už porodím :o) hrozné ….
    Majo … ať jsi brzy fit … ale je to opravdu lepší,že jsi pod dozorem a zaplaťpánubohu, že nemocnice je takhle super vybavená wi-fi :o) tady asi těžko … uvidíme …
    Rybízku, vaječník už nebolí :))) ještě že tak … ale byla to nejspíše přezvěst …. jak jsem nakřáplá, i když rýma už je o hodně lepší – takže to bude ta kratší varianta co trvá tak 3 – 4 dny … ale asi jsem někde prostydla, protože mě začla opět trápit mykoza … a to tak nejčastěji bývá … nastydnutí – rýma – mykoza – a kord v těhu … njn nějak to musím zvládnout, i když je to fakt protivné 🙁
    Evíku gratulka k dobrým výsledkům srdíčka :o)
    Jinak jak tu píšete o otočení miminka – není ještě brzy ??? … já pořád princeznu cítím jakoby vodorovně … i jak tu někdo psal spíše mi jde bříško do šířky než aby vystupovalo – na pravé straně cítím hlavičku a na levé nožičky – podle kopanečků, takže Natálka mi nejspíše leží vodorovně … i z ultrazvuků tak usuzuji buď leží hlavičkou dolů nebo na zádičkách :o) …
    Cuco … přesně jak jsi psala – venku to vypadá nádherně … vše nádherně zmrzlé, bílé … jak z pohádky … ale jen do té doby než jsem vylezla ven :)))))))) uffff 😀 …
    Tak přeji pohodový večer a pohodičku do bříšek všem :o)))

r rybízek
    Registrovaný uživatel

Ahojte maminy 🙂
    Ještě s těm bříškům… myslím si, že klíďo už může být hlavičkou dolů, podle těch pohybů a kopanečků, ale tím nemyslím, že tak musí být stále, přece jen má tam ještě dost místa 🙂 Karolínku jsem měla poměrně brzy „na svém místě“ 🙂 Ale je to krásný cítít jakoby hrbolek a když se na něj dá ruka, že zmizí 🙂
    Jity, tak nakonec vyhrál Playstation? 🙂 Tak ať dobře vyberete.. Do kina se chystáme s manželem na Tacho. Neviděli jste někdo??
    Šáry, moc se omlouvám, ale na FB jsem prvně nahrávala fotky a pak došla švica na plk. To tak je, buď všechno nebo nic Tak mě to mrzí, že jsme nepokecaly.. 🙁 S mykózou ti můžu na rozdíl od vaječníků poradit celkem spolehlivě! Teď sice dobrý, ale dřív to byl docela častý problém! Úžasnej je Femigel, ale přeptej se, jestli ho v těhu můžeš a dr. mi doporučovala výplaychy Tamtum Rosa, teď myslím Rosalgin. Dělala jsem si je u Karolínky dokonce po každé návštěvě bazénu preventivně a dobrý
    Dneska mi švica donesla dvě bundy, tak se zdá, že si s váma budu psát až do porodu, že nezmrznu 😀 Jedu černou a druhou bílou,tak budu honit parádu dokonce ve dvou, protože u obou mám na bříško dost místa, oproti nynější červené.Ta už je tak tak!! 🙂
    Představte si, že ještě teď pěču dort a svůj první 🙂 Mně už asi úplně hráblo 😀 Cid má zítra pět let a já se na poslední chvíli rozhodla mu upíct dort. Zítra dopo jen dozdobím, to bych jinak nestíhala, páč na oběd jsme pozvali tchýni a budu dělat kačenku s červeným zelím, tak to už by bylo moc a ještě musím skočit do obchodu a beru to vždycky kvůli psovi oklikou, aby se při té příležitosti vyběhal.
    Tak budu pomalu končit, ještě mu jdu udělat párty čepku z papíru 😀 Vždyť říkám, že mi hráblo 😀 Pak ho vyfotíme.
    Májo, moc na tebe myslím!
    Přeji všem krásnou dobrou noc. Iv.

Anonym
    Host

Ahoj kočky,

Rybízku, už se těším na fotku Cida v párty čapce. Myslíš, že bys mohla zvěčnit i ten dort a pro jistotu i tu kačenu? Na oplátku můžu zvěčnit nemocniční stravu:-)))))

Holky, já vám docela závidím, že budete dnes doma:-(

Anonym
    Host

Ahoj holčinky!

Tak ten rok tedy jeho závěr tak hrozně utekl! Rybízku Cid má narozky o den dřív před Dančou:) !
    Já dnes budu dělat dortík, ale jen nepečený piškoťák – on normální v naší rodině snad nikdo moc nejí. A já bych měla nervy, aby se mi klasický korpus s nějakým krémem povedl, takže jsem i ráda. Piškoťák se sní v cuku letu. No já dnes musím dělat další várku bramborovýho salátku – manžel si žádá.
    Rybízku Ježíšek nakonec nadělil Playstation 3, byl k tomu jen klasický ovladač, tak proto se jelo koupit včera ten pohybový s webkou a ukázkama nějakých her, u kterých je ten ovladač zapotřebí. Je to docela legrace. Včera jsme se to snažili dát do kupy, dá nám to vždy dost práce, jelikož naše anglina je na nízké znalostní úrovni aspoň pro tyto účely:( . Ale já si zkusila zahrát i ping-pong a to se mi líbilo.

Majo, je mi líto, že musíš trávit dnešní den v nemocnici, ale ber to, že je to kvůli mimískovi i Tobě, aby jste byli oba v pořádku! Já to stejně vidím, že přelom roku prospím, včera jsem šla spát s Dančou po Mrazíkovi. Danulce se líbila Ježibaba už v ukázkách, tak jsme jí mimořádně nechali koukat celou pohádku – no končila asi ve 21.35. Usnula hned, jsem si říkala, aby neměla pak nějaký strachy jak měl Ivánek medvědí hlavu nebo i z tý Baby Jagy. Ale dobrý.

Tak jdu se nasnídat a pak začnu s přípravama jak na dnešek tak i částečně na zítřejší Danulčinu oslavu.
    Pa a užijte si dnešní poslední den roku!

Anonym
    Host

Ahoj Těhulky,

tak to já mám termíny dokonce tři (jeden podle UZ,druhý podle PM a třetí podle pohybů) 28.3, 3.4,4.4., tak jsem zvědavá kdy to na mě přijde.

Jinak Wifi v nemocnici je super…u nás je taky, ale vůbec jsem to nevěděla,tak jsem byla velice příjemně překvapená,jsem zvědavá jestli to po porodu vůbec využiji:)

Jinak s těma porodnicema…já mám na výběr 2 (Kadaň nebo Chomutov),člověk když čte recenze,pak po různu kamarádky,ale nikdo mi nemůže říci srovnání, protože jedna rodila jenom tam a v té druhé se nebyla ani podívat a naopak. Ale já se byla podívat v obou a teda víc se mi líbí Chomutov, takže asi tam…a spíše zjišťuji,že záleží na tom jaký bude personálakolik rodiček se nás tam sejde,když tam budu sama, tak budou mít určo čas se mi víc věnovat než když tam budem třeba 4,to si myslím,že jsou rádi,když stačí vše natáčet atd.

Šárko a jaký obchod jsi v Mostě navštívila? Já jsem se byla podívat v Berušce, objednala jsem si to přes internet, ale pak jsem si to radši jela ještě vyzvednout.Mají tam toho teda opravdu všechno,ale teda ty dvě paní co mě tam obsluhovali, byli dost nepříjemný…když jsem řekla,že než to zaplatím, tak bych si to chtěla prohlédnout,takmi hned odpověděla, že to není věc…koukala jsem na ní jak blázen (protože v reklamačních podmínkách mají,že se to vyřizuje přes jejich obchod)…no ale přece si to neodvezu domu a pak tam s tím pojedu zpátky…samozřejmě,že jeden výrobek nebyl kompletní…tak jsem řekla,že si to nevezmu aže teda zavolám majitelce(protože tato paní se vůbec k tomu neměla)..nakonec paní majitelka tam byla(ta naštěstí byla příjemná a vše jsme dořešili), ale teda té bábě za pultem bych dala korunu:).
    To jsem si zas postěžovala, alekolikrát mě překvapuje,jak někteří lidi můžou dělat v krámě…já když jsem kdysi prodávala nebo dělal servírku v hospodě,tak i když mi nebylo do spěvu jsem stále byla ochotná i když bych na některé zakazníky taky vzala zbraň:)

Anonym
    Host

Ivet taky se těším na fotku Cida v párty čepičce:).

v veverik
    Registrovaný uživatel

Ahoj těhulky,

tak mi včera přišel muj vysněný kolotoč nad postýlku a musím řict, že jsem pěkně zklamaná:( Je strašně obrovský, nekvalitně udělaný a vubec mám strach aby se na postýlce udržel a na miminko nespadl. Znovu už bych ho teda nekoupila:(

Jak tady píšete, že poznáte jak je miminko natočené. To já vubec nemám šanci, malá ja každou chvíli uplně někde jinde, včera jsem ani nemohla usnout jak o sobě dávala znát. A dneska už od rána zase. Přijde mi, že za poslední dva dny snda spala jenom cca 5 hodin v noci jinak vubec nic:D Asi už se nemůže dočkat oslav Nového roku tak začíná s předstihem:D

My se dneska chystáme na procházku do centra Prahy. Už jsem tam nebyla asi pul roku:) Moc se těším, asi to zase bude na dlouhou dobu poslední, tak doufám, že si ji hezky užiju:)

rybízku: Gratuluji Cidovi k narozeninám, doufám, že dostal krásné dárečky:)

Mějte se moc hezky, pořádně oslavte Silvestra a v tom novém roce, Vám všem přeji jen to nejlepší a hlavně zdravé mimísky, už se nám to pěkně krátí 🙂 zachviličku už je budeme držet v náruči

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1,531. až 1,545. (z celkem 3,945)
  • Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist