- Toto téma obsahuje celkem 3,945 odpovědí. Do diskuze (35 účastníků) se naposledy zapojil uživatel e Evík a poslední změna proběhla 10 let, 10 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
28.12.2010 (17:37) #859774AnonymHost
Ahojky holky,
Cuco: jj bramboráčky byly super, pochutnala jsem si a můžu říci, že mě ani žáha po nich nechytla … což se hodně divím ! 😀 … moc držím palce babičce … ať jí zdravíčko co nejvíce slouží … já už svou babičku nemám – teď to bude 3-tím rokem … a můžu říci, ještě teď to šíleně bolí, takže tě chápu, jak jí máš moc ráda … o své babičce jsem vždycky říkala a říkám, že to byl ten nejhodnější člověk na celém světě … hodnějšího jssem nikdy nepotkala … ale bohužel, nemoci si nevybírájí 🙁 mrzí mě, že se nedožije Natálky … byl to její sen …
Rybízku: Teda Ivetko jak tu popisuješ to tvé tvrdnutí bříška – uffff … tak takhle já to nemám … já to mám tedy jako procházka růžovou zahradou, oproti tobě … nebolí mě to, jen občas ztvrdne, třeba večer, ale tak na 10 min, kdybych ho nehladila, tak to ani nevím … takže tě obdivuji, co všechno zvládáš … procházky, malou, Cida … a o brigádách ani nemluvím … plus domácnost … holka ty jsi zázrak … šetři se prosím ať je princezna v pořádku (Vaneska) … mimochodem … Vanesku máme v rodině … bratrancova holčička se tak jmenuje a říkají jí taky Neso … Nesi … na ní se to jméno opravdu hodí :o)
Ve1runko: jj koňská mast je zázrak, mě se po ní uleví na celou noc … nechávám se mazat do postele … to se mi pak nádherně usíná … jo a ještě jsem Ti zapomněla říci – zkus masáže .. jestli ve tvém okolí nějaké provozují, mám kamarádku masérku, která se tím živý a mě masíruje v sedě a můžu říci obrovská úleva .. chodím jednou za 14 dní :o) …
Petspi: tak jsem moc ráda, že jsem mohla přispět (tak trochu) k vánočnímu dárečku pro Prcka :o))) tím přebalovákem, tedy spíše typem na něj :o))) … mě tedy opravdu potěšil vzhed … do pokojíčku se mi opravdu hodí :o))) ale sestavování bylo něco :D:D:D:D:D … nějak než se vyštelovaly panty … přítel málem přišel o nervy :))))) ale nakonec se povedlo :o) obchod s nimi byl super a hlavně rychlý, jak sama píšeš :o)
Barushko: kočárek je krásnej – a do barvy si nenech mluvit … mě teď taky táta pořád peskuje, že jsem si měla vybrat jinýýýýý, že bílo-černý … bude pořád ušpiněný, tak jsem mu říkala, že když s tím nebude jezdit prase, že nebude 😛 a bylo to :o))))) krásnou barvu jsi si vybrala :o)
Na FCB jsem Ti odepisovala na ten polštář … jsem nadmíru spokojená, už si bez něj ani nelehnu, jsem ráda, že jste mi ho tu doporučili, protože i když je to kojící polštář, tak ho využívám maximálně … super pohodlíčko :)))) a opět z aukra – nový i s dopravou 400,- Kč … a do týdne jsem ho měla :o)Ještě jsem Vám chtěla napsat … dneska jsem se probudila a zjistila jsem že mám rýmu :-(((( sice začínající, ale už i mě to potkalo … a to jsem zrovna nedávno říkala, že se mi nějak nachlazení vyhýbá 🙂 … bum a je to tu … ještě že moc nesmrkám, tak piju čajíčky a jsem v teploučku … co jiného mi taky zbývá, že ? … cpát se sprejema a kapkama nechci, protože vím od doktora, že léčená i neléčená rýma trvá stejně dlouho … a že léky na rýmu jsou jen na uvolnění … což zatím nepotřebuji :o) ….
Tak prozatím přeji krásný pohodový večer a pohlazeníčko pro Prcky :o)
Papa Šári29.12.2010 (2:24) #859775e EvíkRegistrovaný uživatel:)].Ahojky děvčata děkuji za přivítání.No koukám že kdybych odpovídala každé z vás tak tu strávím minimálně dvě hodiny a vzhledem k době kdy sem se sem konečně dostala to skrátím a nebudu odpovídat jednotlivě.Jak už jedna z vás podotkla tak sem opravdu zasloužená mamina:) .Pálení žáhy řeším tabletkama Rennie.Peru jedině v Arielu který mám osvědčený.Ke jménu pro malého nám pomohla kniha JAK SE BUDE VAŠE DÍTĚ JMENOVAT?Rýmu musím momentálně také řešit a k tomu neustálé kýchání což se malému vůbec nelíbí.Bohužel není dovoleno řešit jí léky tak mám akorát velkou spotřebu kapesníků.Taky mě bolelo v krku a to jsem vyřešila na radu lékárníka Mullerovy pastylky se šalvějí a vitaminem C.Zabrali do dvou dnů:) Kočárek zatím neřešíme ale k vánocům sme také dostali parádu na Matyáška.Nejvíc mne asi dostali mini ponožtičky od mladší dcery:D .U doktorky sem dopadla podle očekávání,to jest vyhubováno že pokud je tvrdnutí břicha honě časté nemám na nic čekat a pelášit do nemocnice:( .Taky mi dělala výtěry aby vyloučila zánět který by mohl být příčinou těch potíží.Výsledky budou za týden tak sem zvědavá jak to dopadne.Zatím sem vyfasovala v lékárně další magnézko.Taky sem se musela objednat na sono vyšetření srdíčka malého.Přítel má totiž sestřenici která se narodila s vadou srdce a tak nám bylo tohle vyšetření doporučeno na genetice.23.11.sem podstoupila odběr plodové vody na vyloučení dawna a jiných nemocí.Já to mám tedy kvůli tomu že mi už bylo 35let ale alespoň sme se ujistili že je malý vpořádku.Kromně toho mi byl udělán 3D ultrazvuk který je prostě super.U dcer sem zažila pouze ten obyčejný a tak sme si ten 3D řádně vychutnali.Na to sono srdíčka musím vlastě už dnes ve čtvrt na dvě do Varů tak sem si scháněla odvoz.Já sama totiž řidičák nevlastním a přítel je s kamionem na cestách:( .Sestra má auto rozebrané ale zachránila mě kamarádka která mě vezla už na ten poslední ultrazvuk.Alespoň to spojíme s prolézáním obchodů kde maj povánoční slevy:D .Koukám že sem se nějak rozepsala a čas letí a letí.Půjdu si lehnout a pokusím se překonat nespavost která mě trápí už od listopadu.Jak sem četla nejsem v tom sama:( .Mnějte se krásně a těhulkovsky
29.12.2010 (10:16) #859776AnonymHostAhoj Evíku, neříkej, že nejsi z Brna a okolí:-) Už jsem si zvykla, že jsem tady v oslabení…..Psala jsi, že jedeš na sono do Varů, ty jsi z okolí? Já jsem z Varů a shodou okolností dnes taky mažu k doktorovi, tak se třeba někde potkáme.
Co se týká rýmy, tak na tu jsem používala nosní kapky vincentka a docela to s nima šlo.
Holky, přeju všem krásný den.29.12.2010 (11:40) #859777AnonymHostAhojky maminky,
já mám taky trochu problémy s nespavostí.Třeba dneska jsem jako mátoha,protože jsem od půl 5 nespala,zabrala jsem až v 6.45h a v 7.15h jsem zase vstávala do práce:( Hlavně mám poslední dobou k ránu skoro každý den škytavku,asi mi opička tlačí na bránici 🙂Před Vánocema jsem sháněla nějaké věci k výrobě dárků a objevila jsem super centrum pro brněnské maminy 😀
http://www.crsp.cz Jsou tam dobré kurzy a přijde mi,že je to i docela levné.Uvažuju o tom cvičení s přípravou na porod,které začíná 25.1. Co,brněnské mamče?Nechcete se připojit.Taky uvažuju o tom novorozenci,ať mi pak nevypadne 😀 Nikdy jsem ho nedržela.A ještě ukecám chlapa na toho „otce u porodu“ Líbil by se mi i ten víkendový kurz pro nastávající rodiče,ale zrovna ten víkend jsem v práci 🙁 Tak to mě fakt hodně štve….ten by byl ideální kombinací 🙂Zatím papa a hezký den
29.12.2010 (11:53) #859778v veverikRegistrovaný uživatelAhojky,
barusko: Kočárek máš nádherný. Já mám taky neutrální hnědo béžový a vubec mi nevadí, že není typicky holčičí, aspon to na první pohled nepujde poznat. A hlavní je, že se líbí Tobě 🙂
Co se týče rýmy, já jsem používala mořskou sul, ale když už se to nedalo zvldánout, dr. mi poradisla NASIVIN, pry je to jediný sprej který můžu. Já jsem si ted nemoc užila se vším všudy, takhle nemocná jsem nebyla už cca 2 roky a zrovna ted mě to chytne. Včera jsem dobrala antibiotika, ale pořád to není ono. Ještě se zkouším dolečit jitrocelovým sirupem a když nezabere, budu muset znovu k dr.:(
Šarko: Koukám, že u Vás byly hodně štědré Vánoce. S takovou si klidně můžete pořídit miminek víc:)
Rybízku: Přesně vím o čem mluvíš, když jsme dělali Vánoce Elince bylo to uplně stejné. I když není moje vlastní, měla jsem z toho nepopsatelný pocit:) Hrozně se těším na příští Vánoce, i když to asi ještě nebude takové jako se starším dítětem, určtitě to bude krásné:)
Včera jsem malé objednala krásný kolotoč nad postýlku od fisher price, měl by přít zitra tak už se nemůžu dočkat. Dneska se chystám ke tchánovcům na půdu, chci domu přivezt takové drobnosti co už máme nakoupené jako hrací deka,hračky atd. Je tam hodně zima, tak mám strach aby nám nenavlhly a doma jim přece bude nejlépe 😀
Holky jinak já si kojící polštář na spaní nemůžu vynachválit. Bez něj vubec neusnu, jen manžel je z něj neštastný, prý je mezi námi jako Berlínská věž:D
Jo a mimochodem, už jsem přibrala první kilo !Právě jsem projela databázi křestních jmen tady na BW a už jich mám asi jenom 5:D Celkem se mi líbí Emílie,Amálie,Stela a Nela, no a samozřejmě stále zůstává Sofie 🙂
Co se týče nespavosti, mám uplně opačný prblém. Musím spát minimálně 8 hodin jinak jsem nepoužitelná, ideální je tech 10 a ještě hodku po obědě 🙂 Dneska jsem po týdnu vstávala do práce, to zas bylo něco. Nemůžu si v tomhle vynachválit auto, i ta pul hodina navíc dělá divy:)
Mějte se moc krásně a pohladte bříška:)
http://premamy.sk/ticker]http://premamy.sk/images/ticker/tehotenstvo/27292.png
29.12.2010 (14:22) #859779AnonymHostAhoj holky,
dnes mám velký den. Dostala jsem neschopenku a asi až do konce. Ježkovo voko, to je tak krásný, tolik času jsem nezažila ani nepamatuju. To se mi teď tak ulevilo. Veru, přesně na ty kurzy jsem se dívala, co píšeš. 🙂 A taky jsem se chtěla zeptat, jestli bys nechodila. Jenže doktorka mi řekla, že když mám neschopenku, tak nesmím chodit. 🙁
Jinak díky za pochvalu kočárku. 🙂 Asi ho fakt budeme muset odvézt. Ne z pověrčivosti, ale protože s ním pořád jezdím po bytě. 😀
Nečetla jsem všechno o těch zádech. Mě bolí záda úplně hrozně, hlavně v noci, taky žebra, nemůžu ani spát. Doktorka mi s úsměvem řekla, že se nedá nic dělat a že bude hůř. 😀 Ty mastě na to nepomáhají. Jedině podložení polštářkama, jenže to potřebuju ze všech stran. 😀 Kdo psal, Veverík? kvůli těm polštářům. Tomovi se to taky moc nelíbí, je odsunutej úplně na kraj. 🙂 Tak zas jen na chvíli. zatím pa pa.29.12.2010 (14:56) #859780v veverikRegistrovaný uživatelBarusko: Gratuluji k neschopence 🙂
Kdybychom tak nepotřebovali peníze, šla bych hned taky. Ale bohužel, takže závidím:)Že Ti chlapi mají vždycky nějakej problém. Já v tom vidím ještě tu výhodu, že Michal nekope do mě, ale do polštáře. Vždycky mě chce odsunout když se roztahuju a ono to už nějak nejde:D
29.12.2010 (17:40) #859781AnonymHostBaru,tak to je fakt škoda :'( Dneska mi má přijít autotrakční lehátko,které objednala hlavně pro přítele,ale asi ho taky vyzkouším…četla jsem na něj jenom chválu,tak uvidíme.Ptala jsem se,zda ho můžu používat i já jako těhotná a prý jo,že ho objenávají i do těhotenských center.
Já budu muset jít obhlídnout kočáry..už jsem se dlouho neokukovala,ale je pravda,že být doma,tak s ním asi taky drndám po bytě 😀 Baru a neschopenku píše obvoďák nebo gynekolog?Veveriku,konečně kilčo navíc?To je super A další budou přibývat.
Já se snad už brzy svého polštáře dočkám 🙁 Mamča musí napěchovat ještě poslední pytel náplně a pak mi ho pošle
29.12.2010 (17:47) #859782AnonymHostAhoj maminky,
tak děkuji za rady s rýmou … koukám, že to potkalo skoro všechny 🙁 to je vážně hnus … zítra si skočím do lékárny a koupím si tu mořskou vodu – četla jsem samé dobré recenze a pomáhá to i prý preventivně, tak uvidíme …
Dneska mi zvedla moje kamarádka šíleně náladu … se slovy, chceš slyšet novinku??? …. čekáme miminkoooooo :-))))) super, moc jí to přeji, před 4 měsíci potratila v 6 tt … bylo mi jí šíleně líto … pořád mluvila jak chce semnou jezdit s kočárkem do cukrárny :))) noooo a teď se jí to povedlo, což psala, že hned na první pokus – a to jí to před tím nešlo 3 roky 🙂 jak je štěstí vrtkavé … takže mám dobrou náladu, už kvůli ní :o)))
Eviku: tééééda, taky jsi toho koukám plno zažila … ale hlavně, že je vše v pořádku :o)
Kojící polštář: … tak koukám, máme to doma stejné, přítel už na něj taky nadává … ať si toho hada strčím jinam, jenže já už se bez něj vážně nevyspím … a nespavost ??? … no comment … dříve mi nestačilo k vyspání 10 hodin, teď jsem vzhůru každou hodinu, lítám pořád čůrat, pak nemůžu usnout :-((( usínám kolem půlnoci – dříve ani omylem a vzhůru jsem už od 7 hod 🙁 … hrozné – ještě, že se necítím nevyspale … ale mrzí mi to, byla jsem neskutečný spáč … :o)))
Barushka: gratuluji k neschopence :o))) – tááááák cholka, teď si teprve odpočineš :o))) super … jen odpočívej, napracovala jsi se už dost …joooo … dnes v noci mě začalo píchat ve vaječníku, tedy jen když chodím, když ležím a nehýbu se je vše O.K. … před těhu jsem s tím měla docela problémy při ovulaci … jelikož při laparoskopii vaječníků mi zjistili, že se mi střevo dotýká vaječníku, dokonce jsem to měla v jednom místě přirostlé – to mi přeštípli … ale vždy když jsem ovulovala … zvětšil se mi vaječník a cítila jsem to pořád, doktoři mi říkali že je to O.K. … no a teď do toho mi tlačí Natálka – tak moc radost nemám :-(((( ach jooooo – nejhorší je že tuhle bolest nerozeznám od bolesti např. slepého střeva – nechci nic přivolávat, ale už jednou mi ho rozháněli – a docela z toho mám vítr :-(((( …
Nemáte někdo ten samý problém ??? ….
Zatím se mějte krásně těhulkovsky a pohodičku do bříška :o)
Šári29.12.2010 (18:14) #859783AnonymHostBarushko gratuluji k neschopence, věř mi, že je to rozumné 😀 Já jsem doma teda už od září, zatím pracuji stále z domu a zjišťuji, že bych do práce každý den vsávat opravdu už ani nedokázala, natož tam sedět v kanceláři – stačí mi tam vždycky dorazit jednou za týden tak na 4hodinky a mám toho dost – hroznej vzduch, blbě se tam sedí, pořád jedna poloha. 😐 takže si libuju a jak mi roste bříško, tak to, že se jsem doma velmi vítám, můžu si dělat kdy chci co chci, odpočinout -zkrátka pohodička 🙂
Jinak jsem byla dneska v poradně, UZ mi teda nedělal, ale i tak zkonstatoval, že se nám daří výborně a že vypadám moooc spokojeně – to taky jsem! 😀 12.ledna mě čeká ten test na cukrovku, už se na to opravdu moooc těším – hlavně na to, jak tam budu muset ty dlloooouhý dvě hodiny sedět 🙁 Ale tak aspoň to budu mít za sebou.
Od kolegyně z práce jsem si dneska dovezla už autosedačku i s vajíčkem, nechala mi oboje za pouhých 500Kč – velmi zachovalé – takže jsem byla nadšená a brala to všemi deseti. Samozřejmě to není nejnovější model – její dceři je už 5 – ale šetřit se musí všude, zničené to není a že to nemá nejmodernější design opravdu přežiju jak já, tak myslím že i malá Terezka! Z vajíčka mi stejně brzo vyroste a ta větší sedačka bude stejně pořád v autě, takže myslím, že když to splní bezpečnostní funkci, tak je jedno, jak to vypadá. Jsem za to moc ráda. Už se mi to doma začíná pomalu ale jistě scházet ty věcičky, tak si to docela užvám, člověk si tak nějak čím dál víc připouští že nás tady brzo bude o jednoho víc 😀
Jo a jinak já s váhou stále nestoupám, i po 4týdnech a svátcích jsem nepřibrala ani deko – přitom bříško mi teda vyskočilo pěkně 😀 Takže v 24.týdnu ještě nejsem na startovací váze a ani mi to nijak nevadí, hlavně že je všechno v pořádku a malé se daří dobře! Doktor taky nic neříkal, že by to byla nějaká tragédie.
Mějte se fajne a pohlaďte si bříška:D29.12.2010 (19:37) #859784r raduzkaRegistrovaný uživatelTak to je teda vrchol,zloději si nedají pokoj ani o svátcích…to už nejsou zloději,ale hyeny…no držím palce ať se co nejdřív vše vyřeší a hlavně pojišťovna ať co nejdřív vše zaplatí.
Jinak se divím,že doktorka nepovolí žádný kurz,když si na neschopence Barusko. Se mnou se teda doktrorka teda co se tyce neschopenky vubec nebavila i když jsem se taky bránila zuby nehty,co budu doma dělat. ale normálně mi řekla, že mě do práce prostě nepustí…a basta, takže jsem měla vykukáno, ale když jsem jí říkala, že bych se chtěla zůčastnit předporodního kurzu a začít chodit na těhotenskou masáž, tak mi to dokonce i schvalovala….samozřejmě se musím vejít do vycházek, ale jelikož je mám od 07:00 do 19:00, tak to není problém a dokonce jsme přespávali v listopadu u známých, tak jsem to jen doktorce nahlásila a ona jen vyplnila nějaký papír,že to pošle na sociálku a vše bylo v pořádku. Tak spíš jestli nebude problém v těch vycházkách. Mně už bude předporodní kurz končit už v lednu a jsem ráda,že jsem ho začala navštěvovat…dost se tam i nasmějeme…jsme tam dokonce většinou maminy,které očekávají v dubnu, tak se třeba ještě s nima taky někde potkáme…nejlepší byli lekce s chlapama (nacvičování dýchání u kontrakcí a pak příprava na porod)..jak vše komentovali a pořád nás komandovali co a jak děláme špatně, ale v dobrém smyslu, tak jsme se fakt pobavili.
Včera jsem byla v poradně a vychutnala jsem si zázračný lektvar na cukrovku,opravdu doporučuji.První lok byl hroznej,ale pak jsem to dala, ale musela jsem to pít teda po troškách…na EX jsem to teda fakt nedala:# . Musela jsem teda donest ranní moč a pak za dvě hodiny dát další, ale teda dělalami ještě nějaké i krevní testy,takže ráno nalačnomi brali tři ampule a pak po těch dvou hodinách další ampuli.
Měla jsem to teda vše při jednom,takže ráno v 7:00jsem bylana krvi,pak hned v osm poradna a v devet jsem mela vse za sebou.Koupila jsem si novou Maminku,tak jsem si i pěkně početla.
Tak držím palce všem těhulkám, které to ještě čekáahlavně slibte si za to něco pěkného…alespoň máte motivaci to zvládnou…u mě to pomohlo:D . Mě čaká další poradna až 18.ledna, tak jen doufám,že všechny výsledky budou v pořádku.29.12.2010 (19:46) #859785AnonymHostAhoj kočky, tak i já se přidávám k Barušce s neschopenkou….A jako bonus jsem nafasovala i pobyt v nemocnici….Jen mi občas tvrdlo to břicho a pan doktor se rozhodl, že to chce hospitalizaci…tak jsem na kapačce, baštím nějaký prášky a sama jsme zvědavá jak dlouho se zde zdržím. Ale vypadá to, že se do práce už nevrátím. Po dalším ultrazvuku mi mimčo přeměřili a už se od vás vzdaluju čím dál tím víc. Dnes jsme 29+5, takže termín je posunutý na polovinu března.
29.12.2010 (20:18) #859786r raduzkaRegistrovaný uživatelMajo, držím palečky ať si co nejdřív doma, ale je pořád lepší ležet v nemocnici,kde si tě ohlídaj než aby se něco neplánovanýho stalo doma.
Včera co jsem byla v té poradně, tak jsem v časopisu „Maminka“ četla článek Já ti (ne)rozumím -řekni to jinak. Je to o znakování batolat. A včera jste to mohli vidět i ve filmu „Fotr je lotr“, tam to to batole taky používalo. Mně se to teda moc líbí, používal to kamarád a te´d ještě jedna kamarádka to chce taky zkusit. je to vhodné začít od 6-8měsíců věku dítěte. Jsou na to i kurzy např. na stránkách: http://www.babysigns.cz/. Kdyby jste to některá chtěla taky používat, dejte vědět…ráda bych našla mezi vámi podporu:), alespoň v těch začátcích.
Na rýmu používám taky mořskou vodu už několik let…je to super, mě to teda ten nos vždy pěkně pročistí:D .
29.12.2010 (20:24) #859787AnonymHostRaduzko, také si říkám, že je lepší být pod dozorem….ale uvidím jak dlouho mi to vydrží. To znakování mě taky zajímá…u nás je na to i kurz, chci se přihlásit.
29.12.2010 (21:02) #859788AnonymHostJeště,že už dnes jdou i ty nemocnice s dobou a mají wi-fi připojení.
Jsem ráda, že v tom znakování nebudu sama až to budeš mít za sebou určitě si písnem…doufám,že z toho budeš taky tak nadšená jako 😀 .Tak se drž a hodně odpočívej,poslouchej doktory ať si brzo doma.
-
AutorPříspěvky
- Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.