- Toto téma obsahuje celkem 3,945 odpovědí. Do diskuze (35 účastníků) se naposledy zapojil uživatel e Evík a poslední změna proběhla 10 let, 10 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
23.12.2010 (23:14) #859744AnonymHost
Vidím, že jsme na tom všechny stejně, též nestíhám:D .
Proto raději ještě dnes popřeji – děvčátka vám všem pohodové vánoční svátky, prožijte je v klidu a hlavně ve zdravíčku. Těším se na příspěvky jak jste si to krásně užily!
Zítra už se k PC nedostanu – když nebudu péct štrůdl, dělat hubník a chystat štědrovečerní večeři tak budu s rodinou vychutnávat vánoční atmosféru bez computeru – ale u TV při pohádkách. Čekáme ještě manželovi rodiče, my u nich byli dnes navečer.Jo a stromeček nám přinesl Ježíšek o den dříve (tak se to traduje u manželových rodičů, tak jsme to převzali). Manžel se do toho včera pustil a já mu pomohla, takže ráno už se Danulka kochala a celé dopoledne vzdychala jaké krásné ozdoby Ježíšek vybral a nazdobil jím náš letošní stromeček:D . A já stihla dnes po obědě dodělat salát, tak už odpočívá v lednici aby se hezky uležel.
Mějte se co nejkrásněji svátečně a mezi svátky určitě nakouknu jak přispíváte! Paaaa:D
24.12.2010 (0:15) #859745r rybízekRegistrovaný uživatelŠárko, není zač, hlavně aby nebolela! 🙂 Ty se máš… vyučeného kuchaře.. závidím 🙂 To je dobře, že jsi se změřila, ale na Dubnových miminkách by ty míry byly předhlednější v komentářích, než tady to zpětně hledat v textech. Tak to holky pište i tam, díky 🙂
Hani, super! Jsi teda o něco napřed, takže já mám, teda asi budu mít) větší vanu 😀
Vendy, tak to jsi borec 😀
Tak jsem dnes dopoledne nakoupila a udělala salát, chlebíčky a čočkovku na zítra, abych opravdu nemusela nic dělat, odpoledne jsem uhostila sestru se švagrem a jak šla malá na kutě, nazdobili jsme s manželem stromeček a už už jsem valila sem za vámi.. Mám pocit, jako by to byla svým způsobem závislost 😀 Ale moc toho tady není, takže jsem měla ty vaše krásná přáníčka rychle přečtená 🙂 Na Facebook jsem dala vánoční fotečku malé, tak tam jukněte, když to sem nejde.. Takže jak jsem napsala, mám vše hotovo a zítra si ten den užijeme také jen spolu při TV a jídelním stole 😀 Takže asi jako Cuca 🙂 Ale pak určo nahlídnu, co je tu nového..
Karolínka dneska dostala první dárečky, sice bez stromečku, ale chtěla jsem, aby jí je dala teta osobně,tak dostala krásnéj svetýrek a parádní rukavičky, co ladí spolu se svetýrkem (já vždycky z té francouzské módy sednu na zadek! 🙂 ) a stavebnici, hrneček a plyšového králíčka, protože když jsme byly ve Francii na jaře, tak tam obdivolala Karolínka jejich živýho králíčka Šupetku, tak aby se jí nestýskalo, tak dostala takovou plyšovou Šupetku. 😀
Jsem zvědavá, co bude říkat ráno na stromeček a večer na dárečky, těším se jako malá holka! 🙂
Posílám přání klidných a spokojených vánočních svátků, prožitých ve zdraví a lásce a v novém roce přeji vše dobré! Ať vám miminka prosívají a budu se těšit na další příspěvky 🙂 Krásné Vánoce a líbilo se mi, jak napsala Petspi… „ten největší dáreček už jsme dostaly…“ 🙂 paa..http://premamy.sk/ticker]http://premamy.sk/images/ticker/tehotenstvo/27244.png
24.12.2010 (10:26) #859746r raduzkaRegistrovaný uživatelPřeji vám hodně štěstí,protože je krásné.
Hodně zdraví,protože je vzácné.
Hodně lásky,protože její málo.
Hezké vánoce, aby se srdce smálo.Příjemné prožití vánočních svátků
a úspěšné vkročení do roku 2011.24.12.2010 (12:49) #859747v veverikRegistrovaný uživatelAhoj maminky,
já si užívám poslední Vánoce u rodičů, takže se stíhám jsem uplně v klidu 🙂 Hlavně odpočívám, ještě nejsem uplně zdravá a zitra se chystáme na velkou návštěvu k babičce, kde bude celé příbuzenstvo, tak chci být co nejvíc zdravá:)
rybízku: Já jsem registrovaná v Motole. Taky jsem uvažovala nad Podolí, ale jak píšeš je tam hrozný nával a abych stále někde ve frontě od 6 hodin a ani nevěděla, jestli se na mě dostane řada, za to mi to fakt nestojí. V Motole jsou pry taky výborní a navíc tam mají i dětskou jipku, takže kdyby se náhodou něco stalo, je všechno přiruce. Taky ho máme nejblíž.
Vaneska je taky krásné jméno. Ale jak byste ji říkali?Jinak jsem se změřila a dokonce už i já mám 85 cm:D , ale žádné kilo navíc, jsem zvadavá po svátkách 😛
Všem Vám přeji krásné Vánoce a bohatého Ježíška:)
http://premamy.sk/ticker]http://premamy.sk/images/ticker/tehotenstvo/27248.png
24.12.2010 (16:15) #859748r rybízekRegistrovaný uživatelNedalo mi to, musela jsem se podívat … 😀
Super Veveriku… máš recht! 🙂 No vidíš, 85 není zas tak málo … 🙂
Všem přeji krásné Vánoce …Ježíšek pomalu zapřahá saně,
za okny vidět je paprsku svit,
zavři teď oči a nastav dlaně,
lásku a štěstí do nich si chyť.
Krásné a pohodové Vánoce
přeje Rybízek s Rybízkou 😀24.12.2010 (17:33) #859749AnonymHostAhoj kočky,
přeju krásné prožití vánočních svátků, ať se vám splní všechna přání a těším se, že se tady po svátcích zase potkáme.
Krásně si to užijte!
27.12.2010 (10:22) #859750v ve1runkaRegistrovaný uživatelAhoj maminky,tak jsem včera docestovala zpátky do Brna…Vánoce a svátky byly trochurozlítané,ale přežili jsme to 🙂
Akorá už mě 5.den v tahu bolí záda a nevím co s tím.Až je mi špatně od žaludku.První týden v lednu jdu na do poradny,tak to asi řeknu doktorovi,protože tohle fakt nedávám.Bolí to jako čert,nemůžu sedět,stát ani ležet,tak nevím co dělat.Už jsem tyhle problémy měla předtím,ale to jsem slupla pilulku a byl na dva měsíce pokoj,jenže teď nemůžu 🙁 A to jsem se radovala,že už mám přes rok klídek…..Dneska se musím věnovat těm našim micinám,protože tady byly skoro 4dny samotné,tak hlavně Mikeš je citově vyprahlý 😀
Jinak pod stromečkem jsem našla v podstatě jenom jednu věc pro miminko ale ta je úžásná- fleecovou zavinovačku 🙂 Pak jsem dostala hlavně penízky,ať si koupím,co budu potřebovat a pak nějaké drobnosti,ale měla jsem ze všech dárků obrovskou radost (ikdyž já mám radost z každého dárku,i z bonbonu 😀 )
No a zítra zase na 3dny do práce 🙁 Ale už naposledy v tomto roce a pak jdu až 6.ledna,po glukozovém testu…
27.12.2010 (10:26) #859751v ve1runkaRegistrovaný uživatelDneska si udělám k obědu bramboráky…už se na ně těším..jsem lehce přeplácaná z těch Vánoc,ikdyž jsem to zase nějak extra moc nepřeháněla a snažila se se držet.
Dovezla jsem si tašku věcí,co jsem dostala po bratrancově holčičce a jsou to luxusní věcičky a nádherné….je to tak sladké,jak je to maličké 🙂 Ale jsou tam věci i pro větší,tak dneska všechny věci,co mám rotřídím podle velikosti,at vím,co budu ještě potřebovat.V lednu pojedu naposledy domů-mamča má kulatiny a mám tam ještě jednu tašku s věcma pro malou.A taky proběhne seznamovačka mých rodičů a rodičů přítele 🙂 Pak už domů nepojedu,protože mi to cestování moc nedělá dobře a jet 2,5 hodiny autobusem je už tak pro mě docela náročné…takže kdo nás bude chtít vidět,bude muset dojet sám 🙂
No,tak dneska jsem se rozjela trochu já ……tak přeju krásný den Papa
27.12.2010 (10:43) #859752AnonymHostAhoj holky,
tak doufám, že jste si hezky užily svátky.
Verunko, taky už chci přestat s dojížděním. Ve středu jdu do poradny, tak už poprosím doktora o neschopenku, jelikož už se moc na práci necítím. Poslední dobou jsem děsně unavená, takže jakmile něco doma udělám, hned si musím jít lehnout. Měla jsem za to, že se to spraví tím železem, které baštím na chudokrevnost a je to snad ještě horší:-( A jakmile budu přecházet z nemocenské na mateřskou, tak bych se ještě naposledy jednou zajela podívat k našim. Mám to taky na dvě a půl hodiny, ale autem.
Verunko, jak dlouho necháváš kočky doma samotné? My toho našeho kocoura maximálně přes jednu noc a většinou se víc trápím já než on:-)
Rybízku, jsem zvědavá jestli ještě chodíš na brigády. Jestli ano, tak máš opravdu můj obdiv:-)
Verunko a kde tě bolí ta záda? Mě na ně pomáhá to těhotenské cvičení a jinak mažu hřejivou alpou.27.12.2010 (10:45) #859753AnonymHostAhoj děvčátka!
Zdravím vás všechny po svátcích. Doufám, že jste si je užily v klidu a pohodě a ve zdravíčku.
To je vždy fofr, jak to od Štědrého dne přes oba svátky uteče. Hlavně když se chodí po rodině na návštěvy.
Dnes máme takový klídeček jen doma. Zítra nás ještě čeká návštěvy mých rodičů a babičky, kterou si vzala domů z nemocnice teta.
Jo a jak proběhla anketní otázka před svátky kolik která máte v pase – tak já asi vedu – mám 104cm!!!
Takže Haňulka se 101cm je na tom ještě super. Mě to bříško leze tak hrozně do špičky, z profilu jsem opravdu jak kdybych měla každým dnem už rodit:D . Ale co, s tím stejně nic neprovedu, jím tak nějak normálně takže mi to nervy netrhá.A co dárečky, pochlubte se.
U nás miminko dostalo taky jen 1 dáreček – v podobě soupravy osušky, bryndáčku a žínky.
No Danulka měla rozzářená očka jen ze stromečku, kochala se celé dopoledne ozdobičkami a že svítí světýlka (min. rok nám popraskalo hodně žároviček tak letos včas manžel nakoupit na výměnu a to bylo radosti:) ). Takže jsme si to opravdu užili všichni moc hezky.
Já už si hovím v těhotenských tepláčkách, co mi Ježíšek přinesl. A koukám na nový monitor, který nám nečekaně taky Ježíšek nadělil. Ještě k tomu byly i penízky na PC stolek, tak to musíme zajet někam koupit takový malý, aby se to sem nacpalo.
Danulka dostala 2 krabice Lega – tak ještě večer po rozbalení dárků jsme začaly stavět autobusovou zastávku s autobusem, druhý den ráno jsme ho dostavěly a pak manžel stavěl Pizzerii a obchod se sport. zbožím. Včera jsme se pustili do domků, to byla ta druhá krabice. Je to fajn, mě to taky dost baví, ale někdy na to už dochází trpělivost (u autobusu jsem mírně pěnila, manžel mě klidnil:D ).No tak jsem napsala tak zhruba novinky a teď je řada na vás dalších!!!
Verunko, tedy cesta busem 2,5hod to Tě obdivuji. Mě stačí hodinka do Prahy, jedu 7.ledna naposledy s Dančou na logopedii, pak už od února to nechám na manželovi.
Přeji, aby Ti Dr. něco na ty záda účinnýho doporučil. Já zase mám starosti se zubem, nějak mě zlobí jedna stolička, takže mě příští týden čeká neplánovaná návštěva zubařky, asi pojedu ráno bez obj. mezi bolestivý. To bude vrtání…ajajaj už teď mi z toho běhá mráz po zádech. Ale nechám si dát nějakou injekci, je to prý menší zlo než stres z té bolesti pro mimčo v bříšku. Oni existují i nějaké šetrné tišící prostředky, které se můžou podávat v těhotenství, tak snad mi něco zubařka píchne. Jinak bojim bojim.Pa pa pohodu všem přeji a krásný nový týden.
27.12.2010 (11:28) #859754AnonymHostNo já se bojím,že mě doktor nechá na nemocenské a t zase asi nechci….já nevím….uvidíme.
Májo,bolí mě to mezi lopatkama okolo páteře a v podstatě celá polovina zad až dolů.Cvičení mi nepomáhalo,chodila jsem i plavat,jenže to bylo ještě horší 🙁 Mám tam asi nějak zablokované svaly,protože jsem si dala tabletku na uvolnění svalů a bylo po bolesti…jsme doma jak lazaři-přítel má taky páteř v háji,chudák malá…nevím,jak se k ní budu ohýbat 😀 Ale tak snad to přejde.
Spíš se obávám,jak to zvládnu v příštích týdnech kdy máme tu brigádu na odečty..to už samno o sobě je celkem náročné na záda a když mě bolí…a do toho práce normální a brigáda s úklidem…..na konci ledna asi padnu na hubu a už se nehnu 😀Chtěla jsem si změřit pupek,ale nemůžu najít metr…:(
Jo a Májo…máme ověřeno,že miciny vydrží samy maximálně 3 noci….vždycky jim nasypu do dvou misek granule,po bytě rozmístíme několik sklenic s vodou (protože z misek nepijou) a nasypu do záchodků moc písku..ale je to asi fakt hranice.Včera sme přijeli a granulky měli sežrané…chudáčci.A taky když se vrátíme,tak jsou oba dva strašně vyplašení a bojí se nás.Je fakt,že i pro mě je to lehce stresující,ale oni jsou šikovní.Navíc potom vždycky dostanou nějakou dobrotu,tak jsou v pohodě 🙂 Ale než je tahat sebou,tak je raději necháme doma.Elišku jsme vezli jednou domů a bylo to pri ni tak stresující,že z toho byla více v háji než když by byla doma sama a navíc-když jsou teď dva,tak je to lepší 🙂 A když jedeme na delší dovolenou,tak jim vždycky obstarám hlídání-nějaká ochotná kamarádka se m vždycky zajde a obstárá je.
27.12.2010 (11:41) #859755v ve1runkaRegistrovaný uživatelJeště vám musím napsat svůj zážitek z cesty domů…vezli nás kamarádi autem a ráno jsem měla „očistný den“,to znamená že jsem se celá oholila a pak když jsme odjížděli,tak jsem šla na záchod a měla jsem ušpiněné spoďáry.Zmocnila se mě panika a lítala jsem po bytě,že nikam nejedu.Tak jsem ejště chvíli počkala a podle barvy si řekla,že to nemůže být uvnitř a riskla jsem to a jela..odpoledne jsem ještě pořád trochu „špinila“ a byla jsem rozhodnutá,že pojedu večer do nemocnice.A pak jsem zjistila,že jsem se při holení řízla 🙂 No tele….ale celkem mě to vyděsilo a už jsem to skoro obrečela…takže příště si musím dávat větší pozor…jenže když už si tam nevidím,tak to dělám po hmatu a takhle to dopadá 🙂
27.12.2010 (12:08) #859756AnonymHostVerunko a co zkusit nějakého fyzioterapeuta narovnávače, který se nebojí narovnat i těhotné? Manžel k jednomu chodí, když ho něco bolí ze sportu a nemůže si to vynachválit. Tvoje kočky to mají lepší v tom, že jsou dvě. Nebojíš se, jak se zachovají, až přijde mimčo? Já jsem z toho docela nervozní.
Cuco, lituju tě s tím zoubkem, tak ať to u zubaře přežiješ. Já jdu asi za dva týdny na druhou preventivní prohlídku v těhotenství s tím, že si kdyžtak nechám opravit nějakou plombu. Ale bez injekce do toho nejdu.
U nás byl ježíšek nejštědřejší pro prcka…dostali jsme oblečení v 56 co nám chybělo a spoustu plen, krásné povlečení do postýlky ….takže kromě pár věcí, které asi ani nejsou úplně nutné už máme výbavu doma. Jsem za to ráda, přeci jen, když teď spadnu na nemocenskou a pak na mateřskou, tak by to byl asi velký finanční zásek, ale takhle už ani nevím, že jsem za to ty penízky utratila:-). Po novém roce se chci pustit do praní…na to žehlení se moc netěším. Holky, v čem plánujete prát pro prcka? Já zatím koupila Lovelu, ale někde jsem na ní četla docela špatné recenze, tak nevím….a ještě jedna hloupá otázka….používá se při praní pro kojence aviváž? Mám doma taky lovelu a plánuju jí použít s tím, že na pračce nastavím nějakou funkci aquaplus….a doufám, že to bude stačit.
27.12.2010 (12:38) #859757h HaňulkaRegistrovaný uživatelAhoj holky,
jsem moc ráda, že jste vánoce stejně jako já „ve zdraví“ 🙂 přežily. Návštěvy u rodičů máme za sebou, dneska tu budu muset zase poklidit, nějak se ten nepořádek zase nahromadil….dnes ještě přijede Standovo teta a jeden den v tomto týdnu zajedeme do Budějovic za mýma setrama.
No a já už se teď zase budu muset začít věnovat škole, páč zkoušky začínají. Aby jste byli v obraze, tak abych toho neměla málo, tak ještě dělám dálkově VŠ 😀 , to jsem se Vám ani nepochlubila. Ještě mi zbývá rok a půl….sice se trochu bojím jak to budu s prckem zvládat, ale zase se mi nechce hodit to za hlavu, když už mám něco za sebou….no uvidím jak to půjde…27.12.2010 (12:58) #859758r rybízekRegistrovaný uživatelAhojte maminy,
tak už…? 😀 Pořád jsem nahlížela a nikdo nic, tak jsem taky nepsala… Jak jste si užily Vánoce??Veru, no to tě lituju se zádama, to musí být mazec! Mě zase pobolívá pořád břicho,ale jako by svaly, asi jak se to povoluje a rozpíná. No a pak ta žáha, to je děs!!! Tak ať ti nějak dr. uleví… Nebo zkus nějaké protahovací cviky. A to bude teprve probíhat seznamovačka vašich s přítelem? To je hlauz 😀
Májo, díky, svátky jsme si užili nádherně, hlavně díky malé, měla takovou radost z dárků 🙂 Že se mi chtělo i brečet :'( Na brigády na dvanáctky už nechodím, páč to pravděpodobně skončilo, ale do bochodu na dvě hodiny ještě jo, teda snad jo. Měla jsem jít sobotu 25. jenže bylo zavřeno a před svátkama nechtěli. A to jsem se ještě nabízela a pak tam byla najednou ta, co se tam se mnou střídá, tak jsem se cítila trochu podvedeně! 🙁 Taky to mohli říct narovinu! Tohle fakt nesnáším! Zítra jdu něco nakoupit, tak se jí zeptám, jestli se mnou ještě počátají, nebo se na mě vyflákli nadobro!? To se nedělá, si myslím, vždyť jsem tam od začátku a byla jsem jim kolik měsíců dobrá, když nikoho neměli!! A jak jsi si užila, resp. užili svátky vy?? Jinak ohledně praní… na malou jsem používala tekutou Lovelu a úplně v poho 🙂 Dávala jsem máchání + a samozřejmě bez aviváže! To až později a jen na oblečení, který nebylo na tělo!
Cuca, tak to jste měli krásné Vánoce.. U nás to bylo nápodobně, málá obdivovala stromeček hned od rána a chodila a ťukala do baněk a říkala jim zvonečky 😀 Z dárků byla obrovská radost, hlavně ze Chou chou, pak nechtěla rozbalovat ani další a když jsme ji pobízeli, tak šla pro dárek, pak ho položila a že prý musí dám miminku mlíčko, že má hlad 😀 Tak to bude myslím chůva 🙂 Ale když zaplače, tak mi ji donese, neví, co s ní 😀 , jednou dokonce sama začala z toho brečet, jsem kouklala! Dostala ještě manžestráčky, mikinku, pyžmako s Kitty … od tet měsíční písek, varhany, na který hrál hlavně taťka koledy, byly i s notama 😀 , a knížku a mobil a od babičky rostoucí židličku ponožky a od strýců DVD Šmouly, tak to si pustím myslím s ní, pohádky mýho dětství 😀 Jinak chce furt stavět z toho písku, asi jako Danča ze stavebnice, takže furt kutíme a modelujem. Musím ji u toho hlídat, aby to nejdela! 😀 No a manžel dostal deštník na ryby a nějaký silony a já těhu pyžmako, ale krásný od Fasionu 🙂 , už se pere 🙂 a penízky na focení bříška na leden, tak se taky moc těším, bude to krásná památka 🙂 Maličká dostala sametovýý papučky a chrastítko-šustítko, ale od nás nic, zařídím se až podle slev v lednu a taky hlavně, podle toho, co bude chybět, ať ji zase nepřevlíkám několikrát denně jako Karolínku, abych toho všeho využila, na to už nebude asi čas 😀 Jo a pak stejně jako vy, něco k PC, ale jen novou klávesnicii, ale i za to jsem ráda, aspoň se tak nepřepisuju a netrvá mi to takovou věčnost! Ta už byla šílená! Však koncem týdne, až oběhnem všechny stromečky u rodiny, dám na FB fotky, tak se pak mrkni 🙂 Ať ti dopadne dobře návštěva u zubaře!
Hani, to máš můj obdiv se školou 🙂 Taky mě to pořád hlodá…
Holky, pochubte se, co jste dostaly vy ostatní…?
Dneska je venku krásně, tak jak doperu a dám píct maso na oběd, vyrazíme se Cidem jen na krátkou vycházku, protože je dost marzivo! V tomto týdnu ještě proběhne pár návštěv,ale už to bude více méně v klidu… teda simyslím… už jste docela přejezení všeho…
Tak pěkný den všem a pište, pište!! 🙂 -
AutorPříspěvky
- Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.