- Toto téma obsahuje celkem 3,108 odpovědí. Do diskuze (17 účastníků) se naposledy zapojil uživatel r Raduš a poslední změna proběhla 12 let, 11 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
18.7.2011 (16:17) #882503AnonymHost
Market já poslíčky už skoro vůbec nemám, nebo je to tak minimální, že je nepozoruji. Já jsme na tu poradnu zvědavá, já jdu poprvé. Jo na konci těhu je toto počasí pro nás asi nejideálnější, ani bych nechtěla nějaké šílené tropy až se malý narodí, chtěla bych sním chodit přes den ven ale pokud budou tropy tak by to bylo až tak na večerní procházky.
18.7.2011 (16:38) #882504m MarkétaRegistrovaný uživatelTo máš pravdu…pro nejmenší dětičky jsou tropy úplné utrpení, takže bych taky radši nějaké přiměřené teploty. Ale někdy si nevybereš a musíš s ním vyrazit i v horkém počasí, když potřebuješ třeba k dětskému lékaři. 🙁
Ale snad srpen nějak přečkáme, uvidíme, jaké nás čeká srpnové počásko a v září už by mělo být příiejmněji…babí léto je krásné, to mám stašně ráda.18.7.2011 (17:17) #882505AnonymHostJo teplotky bych brala kolem 25 st. to je takové příjemné. Kamarádka co porodila minulý rik v srpnu rodila když bylo přes 30 st, a ve chvíli kdy je pouštěly domu už bylo do konce srpna pod 20 st a pršelo tak že také nic moc. No ráda bych užila alespon tech pár letních kousků co máme. Na kurzu nám PA říkal, že se se mimčem může chodit ven hned po propuštění z porodnice, žádné omezení nic takového tak to je super, pamatuji kdy se říkalo, že až po týdnu a po chvilkách.
18.7.2011 (17:23) #882506m MarkétaRegistrovaný uživatelTo víš, že se dá hned…dřív se to hodně řešilo, protože ještěv dětičky neměly za sebou očkování a tak, ale pokud se prckové narodí v třeskuté zimě, tak by se to dodržovat mělo, začít chodit na procházky jen postupně a na chvilku a pokud jsou třeskuté mrazy, tak se jim radši vyhnout úplně.
Ale pokud je léto, vyrazíme určitě hned jakmile to půjde, ať se prcek hezky luftuje 😛 a zvyká si. Taky bych ráda užila těch pár malinkých letních kousků, co pro něj mám, tak uvidíme, snad počasí dovolí.
A já se těším, až nebudu mít to bříško a budu se moci začít oblékat jako před těhotenstvím. Jsem zvědavá, kolik kilo nechám v porodnici. Zatím mám nahoře 10kg. Švagrová co rodina přesně před 3 týdny přibrala 11kg a v porodnici nechala 8kg, tak byla úplně nadšená…takže jsem zvědavá na sebe 🙂
18.7.2011 (18:12) #882507AnonymHostTak snad počasí bude OK. Já mám nahoře 11,5 kg a také jsme zvědavá kolik nechám v porodnici, moje mamka tam tenkrát nechala vše až nad 2 Kg. Jen asi bude trvat trochu než ty bříška budou co bývala, z toho jediného mám strach, ale už se těším až zase začnu cvičit jak před těhu a zase dám postavu do kupy a trochu se odreaguji. Máme u baráku ale cyklo a in-line stezku tak zkusím s malým a kočárkem brusle přes den tam je prázdno
18.7.2011 (18:21) #882508m MarkétaRegistrovaný uživatelPřesně jak píšeš, na pohyb a cvičení už se taky těším. Já taky chodím na brusle, ráda plavu a chodila jsem na Zumbu, tak to chci zase obnovit, jakmile to bude možné. Nevím, jak to bude s mým zdravotním stavem a počasím, jestli ještě letos brusle stihnu, ale pokusím se.
Taky hodně s příteleme jezdíme na kolech, ale to už letos nebudu řešit, spíš až na jaře, koupíme vozík za kolo a prcek bude jezdit s námi.
Koukám, že asi bydlíš tam, jako moje švagrová – na Harfě na Praze 9, ne? Ona má taky kousek cyklo stezku a chodí tam s dětmi. Minulé pondělí jsem u ní byla celý den, tak jsme dopoledne taky vyrazili, vzali jsme to přes cyklostezku a šly jsme na zmrzlinu na Vysočanskou.
Oni už tam bydlí 3 roky a letos ze rozhodli, že tam nechtějí bydlet…už se jim tam nelíbí a staví si domeček. Nevím, já mám pocit, že to tam moc pro rodiny s dětmi není…hodně lidí, hodně pochybných tváří…pořád někdo nový, asi před 2 měsíci jsme u nich v domě na schodišli potkali feťáky, zrovna si tam píchali…tak jsme měly obě takový strach, ještě obě těhotné a 3leté dítě sebou. Šly jsme jen o 2patra níž k sousedce, tak jsme nechtěly jet výtahem a tohle jsme tam potkaly…no nic moc zkušenost. 🙁
Ze začátku se jim i mě ta lokalita moc líbila, ale dnes už je chápu a vím, proč odtamtud chtějí pryč. Neovedu si tam třeba představit vypustit dítě samotné ven….jako jsem bývala třeba venku já, když jsme s našima bydleli v paneláku a běhali jsme po sídlišti. Ale třeba to někomu vyhovuje…no uvidíš sama.
18.7.2011 (18:50) #882509AnonymHostJo jo bydlíme na Harfě v 3 etapě, mě to tady přijde fajn, chodíme s přítelem po cyklostezce do parku podvinný, procházkou cca 15 minutek a tam je ten park super a po cestě zajdem na zmrzku. Jinak je pravda, že individua jsou i tady, ale kde nejsou, vím že tyto problémy byly hodně v té první etapě co je podel Poděbradské, já musím říct, že to máme super a zatím ani problémové sousedy apod. nemusíme řešit. Prostě je to další „sídliště“, ale my s přítelem bydleli na Praze 6 a když jsem přemýšleli kde koupíme byt tak on měl podmínku, že chce mít dobrou dostupnost MHD tudíž tram u nosu a já to zase řešila po finananční stránce abych to zaplatila a zbylo na vybavení, a tohle v té době byla jediná možnost a navíc ani jeden nejsme baráčkový. Ale dovedu si představit jiné a hezčí bydlení ale vše je o financích. Já před těhu chodila na power plate a na zubmu akorát cca 4 měsíce s kolegní z práce. Jinak na bruslích jsme nestála skoro 2 roky, přítel nejezdí, ale kola také preferujeme hlavně na prodloužené víkendy buď na kola nebo pěší procházky. ale jak říkají ostatní maminky, kojení a procházky a kolotoč okolo mimča a kila jdou dolu sama, pak jen tu postavu zpevnit. Já také plánuji začít s malým chodit plavat, nejdříve ty vaničky a pak hned bazének tady ve Fenixu nebo v Letnanech kam chodí kamarádka ještě uvidím
18.7.2011 (21:21) #882510AnonymHostHolky pokud Vám ještě něco chybí pro mimča nebo pro vás tak tady jsou akce a výprodeje, obchod mám vyzkoušený http://www.rajmaminek.cz/
18.7.2011 (21:35) #882511r radunkasRegistrovaný uživatelAhojda holky, Misho já jsem od zítra v 37. týdnu, jsme na tom spolu vlastně stejně. Dnes jsem byla na kontrole, malá sedí:o(, má 2800g, neměřil ji, poslouchali srdíčko, vše prý o.k. Příští pondělí se to rozsekne – mám si to promyslet, další týden bych měla nastoupit, buď na císaře anebo na klasický porod, uffff. Já fakt nevím, každý mi radí něco jiného…
Taky jsem se ptala na to „ruční otáčení“mimča, dělají to v Brně a to mi řekl, že se to dělá jen do 36. týdne – líná huba… no, takže nevím teda. Jinak můj muž je indisponován, chodí o berlách – blbnuli s klukama na koupálku po příjezdu z vinného sklípka, kde kupovali víno na zapíjení naší Áji – no můžu Vám říct, jsem ráda, že to dopadlo, jen takto, byla jsem ale pěkně hotová!Doufám, že se mu to spraví než půjdem „na to“!
Jak jsi psala o úklidu – já zažívám výkyvy někdy mám nával úklidu a chuti cokoliv dělat a někdy?Nechce se mi nic!
Market taky mám nahoře 10kg, tak to by bylo super to nechat celé v porodnici:o))anebo ještě i trochu víc, já totoiž začínala na 71kg, měřím 175cm…bodlo by mi to.Market ty dávky mi ještě nedošly (jsem od 13.6), tak nevím….Holky, pěknýý večír18.7.2011 (21:50) #882512AnonymHostRadunkas, ono je to těžké asi rozhodnutí vše má pro a proti, já osobně bych šla na císaře (ale jsem posera), ale nejvíce by ti měl poradit tvůj porodník nebo někdo kdo by tvůj porod vedl. Ta váha je super a myslím, že by to šlo, ale sama asi víš, že jejich odhady váhy mimča nejsou vždy přesné. Já bych asi nechtěla riskovat to, že to zkusím přirozeně a pak to nepůjde a bude muset být akutní císař, furt si říkám, že buď to nebo to, ale pak nějaké komplikace a změny to není nic pro mě, ale vím, že toto se nedá ovlivnit pokaždé. Záleží jak se cítíš ty především.
19.7.2011 (13:16) #882513r RadušRegistrovaný uživatelAhojky,
Radunko tak to máš těžké rozhodnutí. Známá se rozhodla rodit koncem pánevním zvládla to v pohodě malá měla 3,3kg a druhá kámoška ju doktor přesvědčoval že bude malý drobný kolem 3kg že to zvládne porodit normálně, ale ona se rozhodla pro císař nakonec byla rády malý měl totiž váhu 3,6 tak to by asi bylo náročné:S19.7.2011 (13:23) #882514v vcelka_13265Registrovaný uživatelRadu, tak to máme stejné rozhodování, u nás je sice už hlavou dolu(teda doufám) ale zas je odhad na porod 3,6-3,7kg a už mám jednoho císaře za sebou tak je celkem opodstatněný strach jak se bude chovat jizva. Včera mi porodník řekl že se uvidí za 14dnů, že udělá kontrolní UTZ jak sme velcí a co jizva. Chtěla sem to zkusit normálně, ale mám pocit že to zas nepude. Přenášet mě nenechají to je mi jasný.
Neznáte náhodou někoho na hlídání? Třeba od kamarádek, nám vybouchlo hlídání dcery na dobu co pojedu do porodnice a než přijdu by se taky někdo šiknul. Kdybyste věděly o někom solidním za slušný penízky tak mi sem dejte kontakt, prosím. Dík19.7.2011 (14:32) #882515m MarkétaRegistrovaný uživatelisho, tak uvidíš…třeba to bydlení v té 3. etapě bude lepší…přeju Vám to, abyste tam měli klid a pohodu 🙂 a byli tam spokojení.
Já chci taky chodit s prckem plavat…už mám zjištěný vaničky, bazének a ceny….takže po porodu se pojedem nahlásit 🙂 .
Radunko, já jsem teda na té mateřské od 20.6. a peníze mi přišly včera, ani jsem tam nevolala a včera mi přišla sms, že jsou penízky na účtě. Tak si tam zkus třeba zavolat, abys věděla co a jak a byla víc v klidu 🙂 .
A to Tvoje rozhodování není opravdu lehké, ale já osobně bych šla na císaře…já jsem taky posera, jako Misha 😀 . Váhu má ale na porod koncem pánevním dobrou, takže fakt záleží na Tobě.
Včelko, o nikom na hlídání bohužel nevím.,..to Ti nepomůžu. 🙁
19.7.2011 (15:10) #882516AnonymHostHolky, to je teda fakt rozhodování na houby… No mám kamarádku, která rodila koncem pánevním (míry a váhy bohužel nevím), pro ni to bylo v poho, jen malej byl trochu přidušenej a asi největší trauma to bylo pro tatínka, který byl přítomen (odtud možná nejistota toho mýho chlapa, jestli být či nebýt u porodu)…Ale vlastně to bylo ok, malej je zdravej, krásnej a zlobivej:D
No a Včelko, nevím, jestli jsem vám sem psala o druhém mimču svého školitele, kdyžtak se budu opakovat, ale jeho žena rodila první dcerku císařem a synka chtěli přirozeně a zvládli to, podrobnosti teda nevím, až tak intimně se nebavíme:) Malej měl 52cm a 3,7kg. Takže zrovna tohle je případ na misku vah pro přirozený porod po císaři 🙂 Ale však uvidíš, co vymyslíte s porodníkem. A s hlídáním – to vážně není ve vašem okolí nikdo známý, kdo by to zvládl? Já vím, že třeba tchyně je obluda a měla by kecy, ale tak na tu chvilu…Nebo nějaká kamarádka? Každý by ti určitě v takové situaci rád pomohl…19.7.2011 (19:53) #882517AnonymHostMarkét bydlíme tady už 2 roky a zatím dobré, doufám že se to tady celkově zkulturní a bude to jednou hezké bydlení tady, pamatuji si jaká „prdel“ byl Anděla a nyní je to o něčem jiném. Tady když se ruší ty haly a je tu taková výstavba apod mohlo by to být OK a navíc to bylo za dobré peníze a ceny tady jen rostou tak i jako invstice. Jinak já sjem dnes vyřízená, ráno přes celou Prahu k našim (naštěstí autem) tam kadeřník, pak koupání u nich a pak zase zpět a po cestě vyzvednout partnera v práci a ted jsem dojeli a já bych mohla jít spát. No zítra mám poradnu v porodnici tak pak dám vědět jak to bude s porodem vypadat u mě.
čelko – na hlídání bohužel také nemám kontakt, ale já bych asi zkusila najít někoho známého než neznámého člověka či „chůvu“ přes agenturu. -
AutorPříspěvky
- Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.