Miminka – srpen 2011

• Toto téma obsahuje celkem 3,108 odpovědí. Do diskuze (17 účastníků) se naposledy zapojil uživatel r Raduš a poslední změna proběhla 12 let, 10 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 2,836. až 2,850. (z celkem 3,108)
  • Autor
    Anonym
    Host

Leni tak to je super, no já včera už odstříkavat nemusela prsa jsou jako když jsem kojila tak uvidím… Jinak včera se nakadilo a ted dal nálož, vždy se zadaří v židličce a pak je to všude.
    Leni já bych na plavání volila I´m Fit ve Fenixu, přeci jen to máme pěšky a je tam zázemí… no ale nají kurzy čtvrtletně… tedy leden-březen a duben-červen tedy nám i tobě to vychází od toho dubna. Tak že bychom mohli chodit společně? Koukni tady na stránky http://www.lavoda.cz/bazeny/vysoany.html já chodit chci určitě a už ebude taková zima aby nastydli mrnata.
    Tak alespon že si Ela flašku vzala Seb jed v 20:45 a dal sotva 100 a nechtěl ale jedl pak před 2 a v 7 tak dobrý…

v vcelka_13265
    Registrovaný uživatel

Ahoj holky
    tak my budeme chodit plavat už od ledna. Budeme mít takové rodinné odpoledne, jdu od půl čtvrtý se Stázkou a pak od půl pátý bude chodit Viky, ale ta už bude chodit bez nás…..je to šikulka tak už nás nebude potřebovat. Takže nemám strach že by to Stázka nějak odnášela se zdravím, jelikož tam budeme tak do šesti, protože Viky už tam běžně večeří. Máme slevu na sourozence, skvělou partu a instruktorku, takže sem neměla co řešit, i když to mám trochu z ruky.
    Zítra tam máme karneval, tak jde Viky s manželem za piráty, fakt husty, sehnala sem pirátský klobouk i s dredy ala Jack Sparow. Určitě to vyhrajou 🙂
    Máňo a jak to zvládáš? Přijede ti někdo aspoň na Vánoce na návštěvu?

Anonym
    Host

Misho, já ještě našla právě ten Hotel Step. http://www.plavani-zabicka.cz/plavani-kojencu-a-batolat/
    Mám to taky v dochozí vzdálenosti (pohodově cca 15 min) a kurzy jsou právě od začátku února. Tak mě to láká :). Ale to centrum ve fénixu taky zvažuju, je blíž. Služby mi přijdou v obou stejné, cena pokud koukám, tak taky. Nemocí bych se nebála, dávají možnost aklimatizace před i po plavání dle potřeby.

Anonym
    Host

Leni já na ten Step koukala, ale já budu chodit od toho dubna do toho Fenixu mám to blízko do stepu bych musela jezdit autem nebo se tam trmácet, máme tam vždy schůze bytů a já to pěšky fakt nemám 15 min to je tak z Balabenky :-). Tak Seb mi nechtěl jídlo tak že v půl páté upil 40 a ted 60 no nic dostane nášup večer snad to vypije, dneska mi nějak zlobí, vůbec nepije v klidu, prská to a bryndá ach jo, a to čekám na odečty vody tak doufám že zase přijdou v 8 večer jak je jejich dobrým zvykem

Anonym
    Host

Tak on mě z hlediska pohodlí láká víc Fénix, ten mám za barákem … jen mě mrzí, že to jde až od dubna. Já se do té vody těším víc než malá. Je pravda, že až u hotelu jsem nikdy nebyla, 15 min to mám na tu Balabenku a dál jsem na to koukala jen z mapy :). Tak já to ještě rozmyslím. Fénix má druhé plus, že bychom mohli chodit spolu :).
    My máme dneska naprosto nespací den, spala mi 2x po půl hodině + 15 min venku v kočárku. Ted večer byla tak přetažená, že jsem to už nevydržela a šla koupat a krmit o 30 min dřív. Ted už spinká a doufám, že jí to dlouho vydrží….

Anonym
    Host

Manžel se ozval až v 11.30h. Spadlo to ze mě, že jsem si pak na povzbuzení musela dát malého panáčka Baileys… a pak ještě jednoho malého. Asi si dokážete představit, co se mi všechno honilo hlavou – Maxík vyrůstající bez tatínka, já bych ztratila muže svého života, musela bych se asi vrátit do Čech, protože bych nejspíš ztratila nárok na zdravotní pojištění nebo rychle sehnat nějakou práci a Maxíka dát do jeslí mezi úplně cizí lidi, hypotéka na krku… :S
    Budu tu nejspíš celé 4 měsíce sama. Ale dnes už tu byla na návštěvě známá, kterou jsem pozvala. Takže si to budu plánovat tak, abych na každý den něco měla – návštěvu u doktora, nákup ve větším městě, výlet, návštěvu (ať už k nám, nebo k někomu), vycházky. Maxík je zatím zlatý, tak to snad bude tak i nadále. Spousta manželových (a nyní i mých) známých mi nabízí, ať se na ně obrátím s čímkoli bych měla problém. Je to milé. Nejlegračnější je to asi se sekretářkou od manžela z práce – ta si „podmiňuje“ pomoc tím, že jí musím přivézt ukázat Maxíka, je z něj úplně hotová. Už nám hodně pomohla s různou administrativou, když už jsme nevěděli, co s úřady udělat, aby nám vyhověly.
    Roslenko, díky za postřeh k chraptění. Já si myslím, že se nadýchal studeného vzduchu na vycházce, i když ho kontroluji, aby náhodou nedýchal pusinkou. Já na ztrátu hlasu občas trpím, když jsem nastydlá. Mám třeba jen trošku rýmu, trochu mě škrábe v krku, ale nemůžu skoro mluvit. Jednou se mi stalo, že jsem ztratila hlas úplně. Takže to možná bude mít Maxík po mě. Zkusím se na to zítra zeptat doktora při očkování, snad na to nezapomenu.

Anonym
    Host

Leni ono z balabenky je to super pro pěší bez kočárku protože po cca 10 min jsou od silnice přímo na hotelové parkoviště schody, ale úzké kovové něco jako žebřík, tedy s kočárkem se to musí celé objet a to je už kus.
    Mani tak hlavně že se manžel ozval, ale takhle černé myšlenky hned mít… ale asi bych je měla také, a uvidíš, když každý den s Maxem něco podniknete ty dny pak letí a letí.
    Holky tak Seb si včera řekl o jídlo ve 20 hod tak si říkám zkusím udělat tu velkou dávku to je 200 ml a uvidím jak vydrží v noci a zkusím to praktikovat i přes den, líbilo by se mi krmení ve 20, 3,8,12,16 no a ejhle malý to vysosnul <:o) . O půlnoi se vzbudil na dudlík a hned usnul ale v půl 3 oči jak žárovky a ne a ne spát, si říkám no to snad ne na jídlo ještě čas a kdyby jsi vydržel dýl tak úplně super. Tak že po 10 min začal knourat a poplakávat a do toho se do mě dala zimnice a bylo mi na zvracení a břicho a ono před 3 ráno, přítel v hospodě, já řvoucí dítě v náruči a WC jsme dost akutně potřebovala…no nic musel jít Seb semnou, naštěstí během minutky slyším odemykání dveří a my máme WC hned za bytovýma dveřma, přítel sice dost upravený, smrděl jak z té nejhorší hospody, no vzal dítě ufff. Po 3 tedy Seb dostal najíst vzal si jen 130 a ted po 8 si vzal zase velkou dávku dávám mu tak 180 aby to nepil celé to stačí a dlabat budeme až v poledne tak uvidíme jak nám to půjde. No já mám hlavu jak střep ach jo.
    Tak že jsme po té noci zhdnotila, že mít přítele doma se opravdu občas dost hodí

Leni tak si to plavání rozmysli a pak se dohodneme, ještě jsem koukala na tu přihlášku a tam se dá zaškrnout nějaký den libovolný moc jsme to nepochopila zda to mají každý den, dokonce je tam neděle ta mý výhodu v tom, že chodí oba rodiče což je pro tatínky také hezké to vidět, ale klidně půjdeme v týdnu, přeci jen vy ty víkendy dost často jezdíte pryč

v vcelka_13265
    Registrovaný uživatel

Tak Máňo hlavně že si se dočkala a baileys není tak silné abys nemohla, taky už sem si jednou dala takovýho malýho prťavýho. Budete aspoň v kontaktu přes Skype nebo tak, telefony by se asi prodražily co? Ale asi budete mít mezi sebou docela velkej časovej posun? Nemáš v okolí nějaké mateřské centrum, já párkrát byla a byl to fajn jen pro mě byly akce pro náš věk v naprosto blbej čas tak sem to vzdala.
    Včera jsem byla na sociálce, dát ty papíry dokud tam není nával. Teda takovej bordel na těch úřadech je že to není možný. Přišla sem tam a ani noha, až sem se šla na dveře podívat jestli fakt fungujou, vzala sem si čísílko a čekala….čekala a čekala 20 min, kdy bylo slyšet jak se baby v zadu chechtaj. Když už konečně sem byla přijata k okýnku tak mě baba sprdla kde mám potvrzení o PPM, tak sem jí řekla že sem ho tam už v srpnu nesla, nechápala proč, pak teda po dlouhém hledání zjistla že ho tam fakt mají a že už mám druhé dítko, tak proto, prej sem to měla říct rovnou, copak já vím proč to tam nosím xkrát. Pak mi sdělila že sice to mám vyplnění správně ale stejně že to bude asi všechno jinak, tak že MÁM POČÍTAT S TÍM ŽE SE DÁVKY BUDOU ZPOŽĎOVAT, NEBO NEBUDOU A PAK SE VYPLATÍ ZPĚTNĚ!!!! tak sem chtěla aspoň vědět kolik budu brát, to nevěděla, tak sem chtěla aby mi řekla jak si to mám spočítat, že mi PPM končí 12.1. což bude Stázce 5měsíců a jeden den, tak jestli to mám počítat jako 220000/31 tak to taky nevěděla, tak jsem chtěla vědět jestli budou alespoň nějak písemně vyrozumívat kolik a na jak dlouho, tak prej ne. Ale je dost možný že mi pošlou papír kterej jim vygeneruje počítač ještě na staré podmínky a to ale stejně pak platit nebude…..No nadšená jsem, fakt

Anonym
    Host

Jo včelko úřady, ono jak to bude od 1.1:2012 jinak tak nikdo nic neví, prý ani moc nemají nové formuláře apod. to já psala, aby mi sdělili co si mám připravit za kým pak jít apod. a pořád čekám na odpověď, pani mi napsala, že ona odpověd nezná a že to přeposlala a nic. Tak ještě počkám, naše stránky úřadu sjou tak super, že se tam člověk toto info fakt nedozví

Anonym
    Host

Misho, podle tvého popisu to asi vidím na ten Fénix. Den je mi asi celkem jedno. Ohlížet se na mého přítele asi nemá smysl, stejně by šel tak maximálně jednou ze zájmu, jak ho tak znám. Ale radši se přeptám, abych ho náhodou nevynechala bez porady :).

Já chci zkusit sociálku příští týden, budu ve Vlašimi. Takže říkáte, že to před novým rokem ani nemá smysl? Lidi tam u nás na malém městě sice nebudou, ale informace asi taky ne :). Zpožděné dávky nebo zpětně vyplacené mě asi moc netrápí, je to tak málo, že z toho zaplatím tak akorát nájem a zbyde na zmrzlinu.
    Máni, tak se drž. Vůbec ti to nezávidím. Přítel ted oficiálně zažádal o půlroční stáž v USA, vzhledem k tomu, že ji má předjednanou, tak mu to nejspíš vyjde. Má to být od příštího září a už ted je mi z toho nic moc.
    Moje dětátko dnes krásně spinkalo, jen 1x krmení ve 2h a pak až 7.45. Už druhá noc za sebou, super. Misho, myslím, že když malého nebudeš držet úplně přesně na ty intervaly tak se zas tak moc nestane. Rozdíl mezi půl 3 a 3 už není takový, abys byla zbytečně půlhodky vzhůru. Časem určitě tuhle noční dávku zrušíte úplně.

Anonym
    Host

Leni tak doma Fenix proberte a pak dej vědět, já vím, že půl hodky sem nebo tam nic neznamená, jen mi přišlo že prudí a hlad to není. No já bych tedy doma sama s mimčem a přítele mimo čr mít nechtěla, naštěstí přítel o žádné stáži neuvažuje i když v práci to jde ale jsou pak delší a to bych odjela asi sním…
    u nás se ted hajá a bude obídek za chvilku, už 3 den je Seb hrozné ospalý tak neví, probudí se a šel by znova hajat

Anonym
    Host

Misho, tak probráno. Přítel se dle mého očekávání nijak extra netvářil, že by měl chodit s námi. Trochu to nechápu, protože doma je Elinkou okouzlený a baví ho si s ní hrát a zkoušet, co umí nového. Řekla bych, že ho to začne teprv zajímat až budu povídat o tom, jak bylo v bazénu. Takže den je mi úpně jedno který, asi klidně i ten víkend. Jezdit ven bude spíš přítel než my, a pokud by se to náhodou přihodilo, tak jdou ty hodiny nahradit.

Já z přítelovy stáže taky moc nadšená nejsem. Je programátor, pohybuje se ve vědě a dělá nějaký výzkum, ke kterému tady v čr nejsou žádní odborníci. K té svojí práci potřebuje kolektiv, kde by se podařilo odchytit případné chyby, takže proto hledal v zahraničí. Strašně moc mu přeju, že mu to vyjde, ale jsem smutná spíš za sebe. Bud budu dlouho bez něj a on přijde o spoustu času s malou nebo budu muset s ním a přijdu o rodinu a přátele. Zřejmě to dopadne nějakou kombinací. On pojede nejdřív sám (stejně pro nás musí připravit trochu prostředí), my pak přiletíme na chvíli za ním (tak mi bude stačit i jen turistické vízum) a on to tam pak zase dokončí sám. A finanční stránku teda vůbec nechci vidět… Trochu se mi ulevilo, protože to původně mělo být už ted od ledna.

Anonym
    Host

Leni tak to má přítel zajímavou práci, můj pracuje u jednoho mobilního operátora (toho růžového) 🙂 šéfuje jedno oddělení a vím, že tam tyto možnosti také mají, ale teď před koncem roku je zavalenej prací a do toho pořád nějaké pracovní obídky apod. že kolikrát pracuje i z domova. No oni někteří chlapi moc chodit nechtějí aby si nepřipadali blbě, někteří se stydí, ale pak jednou jdou a zjistí jak to je super koukat na toho cvrčka jak v bazénu dovádí a navíc to má ještě jednu výhodu jeden je s mimčem ve vodě a druhý může fotit apod. takhle to má kamarádka, oni jsou tedy o rok starší tak že už chodí na větší plavčo do Letnan do Motýlka také je to tam super, ale to bchom musely dojíždět… Tak já tam zavolám a vyzjistím podrobnosti jo, do kdy přihláška jak je to s těmi dny apod. a pak ti napíšu.
    Tak Seb ted hodil takový bobek že peru a dokonce i ponožky, holky budte rádi že kojíte protože po tom nutrilonu je to šílený, halvně ten smrádek 🙂

Anonym
    Host

My dneska u doktora OK. Maxík neuronil ani slzičku při očkování. A míry: 66 cm, 6,9 kg, a hlavička 41,5cm. Protože přibral za měsíc 750g, tak máme nadále jen kojit. Ale to mi nebrání v tom, že můžu třeba po novém roce zkusit na lžičku nějakou mrkvičku. Já byla pochválená, jak dobře vypadám. A připomenul mi, že musím jíst. Já se na jídle nešidím, každý den mám pořádný oběd. A bodejť bych dobře nevypadala, když mě naše mimi nechá spát takhle dlouho. Dneska vstával v 6.22 (šel spát kolem osmé a já kolem desáté). 8,5h vlastního spánku v kuse, to je sen každé maminy na mateřské.
    Roslenko, asi jsi to ani neměla v úmyslu, ale určitě to příteli nerozmlouvej (tu cestu). Aby ti to pak někdy nevyčetl. Aspoň že máš kolem sebe rodinu. Mě dneska psala panímáma, že kdybych opravdu potřebovala, tak by přijela pomoci. To je fakt milé. Minule jsme tu spolu vycházely výborně, tak bych z toho neměla strach. Uvidíme, jak to bude se Skypem (internetem), zatím jsme ve spojení přes mobil – já mu volám na jeho číslo zadarmo (v rámci smlouvy) a on přijímá hovory za 0,20 euro za minutu. Ale pokud se mu podaří najít pevnou linku, kam bych mohla volat, tak to budeme mít úplně zadarmo, protože máme ke smlouvě na internet také pevnou linku a můžeme z ní volat na pevné linky neomezeně (včetně toho Mayotte, což je také franc. území).
    Maxíkovi je naštěstí tatínkova nepřítomnost úplně šumafuk, hlavně když mu tady zůstala maminčina prsa 🙂 Manželovi jsem zakázala potápění a podobné radovánky a on mi na to povídal, že je teď tatínkem a že s takovými věcmi přestal. Fakt mě to dostalo. Vím, že se potápěl v Thajsku a Džibuti a že se mu to líbilo, ale fakt se asi už vyřádíl a teď mu zůstalo jen to střílení (na hliněné holuby).
    Jo a ještě ke spaní – znovu jsem se podívala na ten pořad s pediatrem o nočním spaní, vlastně tam skoro žádná rada nebyla – ale přece jen něco – učit děti spát v postýlce samotné bez dudlíku, muziky, usnutí u prsa a přenesení do postýlky atd., protože když se v noci vzbudí tak automaticky hledají svoje uspávadlo – vypadlý dudlík, hudbu, která nehraje, mámino prso – a když to nemají, tak brečí a hlásí se o to. Takže není vhodné uspávat u prsa. Došlo mi, že to může být právě ten problém našeho usínání – po koupání usne velmi rychle u prsa, dám do postýlky, za pár minut se vzbudí a pláče. Počkáme dvě hodiny do dalšího kojení, to už u prsa neusne, párkrát ho přehodím a bdělého ho dám do postýlky. Dám mu usínáčka, někdy natáhnu kolotoč s hudbou a počkám, jestli nezačne plakat, pak odejdu. A denní spaní nemá žádný vliv na noční spaní, pokud nenecháme dítě přes den spát a budíme ho (aby spalo v noci), tak mu akorát rozhodíme jeho rytmus a nebude pak spát v noci vůbec. Že jsou děti, které jsou víc spící (a ty pak spí i v součtu několik hodin za den) a pak ty, co přes den skoro nespí. Já to nechávám na Maxíkovi, včera mi usnul v 17.30 na pozdní vycházce a spal do 18.15 a přesto krásně usnul v 20h po druhém kojení.

Anonym
    Host

Máni, tak to máš statečného kloučka a máte super míry, váhy (skoro jak my, jako bych Maxíka viděla … jenže my jsme 3 týdny za vámi … to ten náš malý žrout). My jsme zatím očkování vždycky ořvaly, sice krátce, ale vydatně. To muselo být moc milé, slyšet, že maminka dobře vypadá .. to potěší :). Zítra jdeme na rotaviry, bude to jen rychlovka bez prohlídky. Dali nás až po ordinačních hodinách, at tam netrávíme zbytečně moc času.
    My jsme tu stáž doma hodně probírali. Přišlo mi milé, že se mě vůbec ptal, jestli to má podniknout. Kdybych řekla, že nechci, tak by asi nejel. Ale to bych mu nemohla udělat. Zažádal o co nejkratší to šlo, vlastně jen kvůli nám. Hodně stojí o to, abychom jeli s ním, ale to nebude tak lehké. Na druhou stranu se bojím, malé bude tou dobou rok, tak aby se jí táta neodcizil, tak proto alespon ta kombinace pobytu tam a tady. Ale je fakt, mám tu svoji super rodinu, takže sama tu nebudu. Brácha bydlí 10min od nás a k našim je to hodinku autem ….

Uspávání je boj … my ted třeba bez dudly večer neusneme. Měnit to nebudu, protože mi ted usíná krásně a v noci ho pak k usnutí vůbec nepotřebuje. Naštěstí usínání u prsu si malá zrušila sama, už to nedělá. I v noci když mi usne při odkrknutí na rameni, tak do postýlky jde bdělá a usíná až tam. A spinkání přes den taky neřeším. Dost často ji dávám spát třeba ještě v 18.30, když je přetažená, spinká třeba půl hodky a v půl 8 jdeme koupat a krmit a pak už noční spaní a stejně usne. Asi je lepší to nechat na nich, jak si řeknou.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 2,836. až 2,850. (z celkem 3,108)
  • Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist