Miminka – srpen 2011

• Toto téma obsahuje celkem 3,108 odpovědí. Do diskuze (17 účastníků) se naposledy zapojil uživatel r Raduš a poslední změna proběhla 12 let, 11 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 2,116. až 2,130. (z celkem 3,108)
  • Autor
    m Markéta
    Registrovaný uživatel

Leni, je moc hezká, taky už je hezky kulaťučká 🙂

My máme za sebou kontrolu po šestinedělí….tak od poslední kontroly kdy Daneček vážil 3550g a vážil 50cm měl dnes 4560g a měří 54cm, takže přibírá krásně.
    A první dávku očkování proti rotavirům máme za sebou 🙂 .

Anonym
    Host

Markét tak to krásně rostete a přibíráte 🙂
    Leni no malá je opravdu kouzelná, my akroát přišli z procházky, dneska tam bylo opravdu krásně, tak sjem to vzala do parku pak pro zákusek do cukrárny a zase zpět domu na krmení, a ted jdu připravit večeři, dnes máme mexiko 🙂

m Martulka0408
    Registrovaný uživatel

Ahoj holky, pokud byste sháněly nějaký parádní hadříky pro Vaše dětičky nebo třeba i pro vás, zkuste mrknout na http://www.otto-shop.cz, mají tam opravdu moc pěkný věci a teď i spoustu akcí:)

Anonym
    Host

Jo Markét, jak píšeš, je kulatoučká, hlavně tvářičky, jinak ani tolik ne. Ale váhu budeme mít proti vám vyšší, navíc Elli pěkně narostla do délky. Jsem moc zvědavá na prohlídku a měření po 6 týdnech … jdeme ve čtvrtek. Až se bojím, jestli mi neřeknou, že krmíme moc. Jenže si nedovedu představit, že malé nedám, když pláče hlady. A To opravdu čekám, až si o to jídlo řekne. Pokud si po 3 hodinách nevzpomene, tak jí nenutím, ani přes den. Naopak, když má hlad po mín než 3h, tak se jí snažím zabavit, abych to trochu protáhla. No uvidíme.

Misho, my chodíme na hodně dlouhé procházky. Dneska jsem odešla ve 2 a vrátila se v 7, byly jsme ve stromovce. Dneska bylo fakt překrásně. Elli celou dobu nespala, pokukovala na mě z kočárku a dudlala. Už v pohodě zvládáme tramvaje, metro i autobusy, tak si klidně troufnu i dál než tady u nás. Vysočany mě začínají nudit, pokud nemám někoho na pokec při vození :). Mléko mám sebou, tak krmím vždycky někde na zastrčené lavičce…

Anonym
    Host

Vcelko, tak my máme o 45 deka buřtíků víc:D Radovánek měl ale při vážení 6 týdnů a 4 dny…
    Leni, moc pěkné fotky, malá je krásná – taky mě rozesmála fotka tatínka „starajícího se o miminko“ se skleničkou vína v ruce – takových pár taky máme:) Jinak se vůbec neboj, že by ti řekli, že malá přibírá moc. Myslím, že na našeho cvaldu tu nemá nikdo, přibírá moc a doktora ani nenapadlo mi říkat, že mu mám dávat míň. Říkal, že ať prostě pije, jak chce, aby mi zbytečně neplakal, že z mateřského mléka obezita nehrozí. Že nádherně prospívá, chutná mu, je zdravý, tak buďme rádi:) Takže já jsem ráda, i když si občas postesknu, že bych chtěla prodloužit to období, kdy je Radovánek maličkej a s takovou to uteče ještě rychleji.
    Jinak my byli včera zase ve škole, absolvovali jsme hodinu angličtiny – no já pořád říkám, že se s jazyky musí začít už odmalička:D

Anonym
    Host

Kačko, mám právě kamarádku, která má o 5 dní mladšího kloučka a jim řekli, že přibývá moc rychle. On by jedl tak po 2h. Takže se mají snažit oddalovat krmení, i když pláče hlady :(.
    Naštěstí když je malá svelčená, tak je zatím tak akorát, jen malé faldíky na stehýnkách, což holčičky mívají a pak ty její tvářičky, vždycky po krmení baculaté jak u křečka :). Ale období, kdy chtěla po 2h, už vymizelo. Začínáme mít docela řád ..v 8, 11, 14, 17, 20, 2, 5, 8 …tak nějak +/- … když to někde zkrátí, tak pak zase dýl nechce. Strašně by se mi líbilo, kdyby vynechala tu 5tou ranní :). Ale pořád nám celé krmení trvá tak 5-10 min. Rozhodně už nemám strach, že by si vytahala málo :).
    Jo, fotka s vínem. To tatínek popíjí to nejlepší, co máme ve vinotéce. Statečně likviduje naše zásoby, co jsme si přivezli z Německa (z mosely a rýnu) těsně předtím, než se nám podařilo stvořit malou. Tehdy jsme na výletě v Cáchách v katedrále zapálili svíčku, aby se to už konečně po dlouhé době povedlo a ono to zrovna vyšlo.

Anonym
    Host

Leni tak takovou dlouhou procházku jsem sama ještě nedala a v parku nekrmila, ale také mě to jednou čeká, ale v zimě to tedy trénovat nebudu, to ani nebude na dlouhé procházky, ale včera bylo v parku překočárkováno a maminy na dekách. No hlavně že nám to počasí ještě dopřává. No nám se ted daří celkem, že malý chodí spát mezi 9-10 večer a chrupká tak ty 4-5 hodin

Anonym
    Host

Leni a kolik ten kamarádčin mrňous má? U nás se krmí hodně podobně jako u vás, teda teď je to takový trochu rozhozený, jak vyrážíme ven a do školy a tak, ale taky tak po těch třech hoďkách a večer se to prodlužuje a jeden šestihodinový interval v tom je. Teda snad ti tatínek všecky ty dobroty nevypije:) Já si sem tam decku vínka degustačně dám.
    No teďka byla sranda, jak jsme byli na tom sbírání hroznů, jak jsem si řekla, že ty hrozny prostě budu baštit, že si holt jednou malej poprdí…No začlo to tím, že jsme na svačinu dostali čerstvý rohlíky, pak jsem prováděla hroznové orgie, kdy z těch nejhezčích trsů, které ustřihnete, ukousnete ty nejsladší kuličky, než je hodíte do kýblu, no a k obědu děda udělal vepřo knedlo zelo:D No já se vznášela pěkně, ale Radovánek v pohodě, nic moc nenormálního z toho nebylo, tak jsem ráda…
    Jo, Leni, a vy jste se snažili o mimčo nějak dlouho?

Anonym
    Host

Misho, kdybys chtěla, tak můžeme někdy spolu. Já to dnes vidím zase na stromovku, asi se koukneme ke kanálu v troji. Park tady ve Vysočanech u polikliniky je sice krásný ale strašně malinký a pořád plný lidí. Stromovka je na prd o víkendu vůli množství lidí, ale v týdnu je to pohoda.

Kačko, vím, že malý od kamarádky měl porodní 3,75 a o 14 dní později měl 4,5kg. To už byl dost slušný skok. Kolik váží ted, tak to nevím. Chovala jsem ho min. víkend a nějak zásadně těžší než naše malá mi nepřišel. Ale tu jsem vážila ted ve čtvtrek a měla 4,6kg (v 5.5 týdnu), takže rozdíl tam asi bude …
    Vínko si občas taky dám, ne moc, ale přeci to tátovi všechno nenechám :). Nám se mimi podařilo přesně po roce snažení. Dokonce jsem byla po tom roce na radě u doktorky, dostala žádanky na můj hormonální průběh v cyklu a žádanku pro přítele na spermie. Ale ani jedno z toho jsme nemuseli nakonec podstoupit. Jako naschvál se nám to nějak podařilo. Začla jsem i měřit teplotu, jako kdy se snažit, jenže od té porady u dokotrky jsem měla teplotu pořád zvýšenou (průvodní znak počátku těhu)… prostě malá už byla vevnitř :), jen jsem tomu nevěřila ještě dalších 7 týdnů :). Mezitím jsem prodělala infekci, takže brala ATB, žádné snažení ani být nemohlo, takže fakt jako zázrak :). Malou objevila paní dokotrka až když dělala kontrolní odběr po těch ATB, právě v 7tt.

v vcelka_13265
    Registrovaný uživatel

Leni tak to sme se v tý stromovce mohly potkat, já tam trávím dost času, celej víkend sme tam Viky učili na kole. Mám to kousek a je to jedniné místo v okolí kde je rovina, asflat a žádná auta (až na ty policejní) Bysme mohli udělat někdy květinkovskou sešlost.

Anonym
    Host

Tak to se určitě můžeme domluvit a vyrazit, já dnes musím být doma, přivezou mi balík PPL a pán říkal, že dorazí do 4 tak pak vyrazíme jen tady někde a půjdeme příteli naproti a asi nakoukneme do galerie harfa, máme tam ještě kupon na nějaké pití a zkusím kouknout do toho CA jak mám slevu z DM knížky na nějaký ten obleček tak zda mají už nějakou zimní věc.A do stromovky chodíš pěšky nebo MHD? My minulé léto šli s přítelem pěšky do ZOO od našeho baráku to byly přesně 2 hodinky chůze a zpět právě přes stromovku a z výstaviště pak MHD domu

Anonym
    Host

My jezdíme tram 15kou od polikliniky až na výstaviště, vždycky si naplánuju invalidní spoj a cca za 15 min je to tam. Nebo už to umím i z palmovky. Zpátky většinou dojdu až na holešovice a jezdím pak metrem. Mhd využívám, ale tak abych to zvládla sama … takže invalidní bus, tram, v metru je to pak docela snadné. Auto neřídím a přítel není pořád po ruce, tak se snažím být samostatná.
    Pěšky jsem tam ještě nešla, ale i to může být prima procházka. Měla by tam vést cyklostezka z podvinní, myslím….

Včelko, věřím, že na trénik na kolo je to tam super. Jen ten víkend … to bývá strašně přelidněný, tak bych se o Viky asi bála, aby jí někdo nesmetl.

r Raduš
    Registrovaný uživatel

Holky tak to máte pěkné procházky …já teď chodím taky často s mylým na procházky dokud je krásné počasí ae stane se mě že ráno je chladno a pak se mě malý opotníčkoval protože spal a já ho nechtěla vyslékat s kabátku. No v zimě to bude už horší než ty drobky navlečem tak se nám pokakají nebo poblinkají no to vím že byla vždycky fakt sranda :S Martínek mě začal u oblékání vřískat nejhorší je to s čepičkou to řve jak pavián :O
    Leni malá je moc krásná princeznička 🙂 pěkné fotečky.
    Já jsem si teď trochu dala burčák decíčko tak jen na ochutnání.
    V neděli jsme měli křtiny tak kukněte na fotečky . Malý mě ted dvě noci spal 10h tak sem se suprově vyspala.
    http://www.babyweb.cz/Fotogalerie/u22987-radu%C5%A1333.aspx

Anonym
    Host

ááá čepička :), tak to já musím nasadit čepičku před krmením a pak ucpat řvoucí pusinu prsem. Tedy pokud vyjde krmení těsně před odchodem.
    Chladné ráno + vedro v poledne je pěkně nepříjemné. V neděli jsem malou nejdřív nabalila … kabátek, čepička, deka a tak … a pak jí po hodině složitě svlékala, strašně opatrně, aby se mi neprobudila.
    Ty fotky ze křtin jsou Raduš moc krásné. U nás nebudou, ale parádní zavinovačku tu mám, tak si malou budu asi muset nafotit doma …

Anonym
    Host

Já tedy také budu praktikovat invalidní spoje, ale já moc MHD nevyhledávám, buď pěšky nebo autem, ale s malým jsem sama ještě nejela, nějak my stačí řídit, když vezu jeho a přítele, ale nevím jak bych to zvládala kdyby mi začla plakat…no ale jednou nás to také čeká. Leni já ti závidím, že ti malá jí takto „pravidelne“, nám se to nějak nedaří přes den to relativně po 3 hod zvládáme, ale po to 6 večer jsou u nás boje malý by pořád jedl, pofnukává, nebo chci jen dudat, tak mu kolikrát dám prs a on bud vřeští nebo si dudne a končí. Nikdy nevím kdy mi bude jíst po 2 hod nebo po 4 a je jedno kolik toho vypije a jak moc je nadlábnutý. A večer/v noci ho nenechávám než se probudí, ale kolikrát ho po těch 4-5 hod vezmu a dám mu jíst, tak to také záleží kdy jde chrupkat … tak snad se nám to také ustálí, nebo budu asi první která po ukončeném 4 měsíci přejde na příkrmy+kojení

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 2,116. až 2,130. (z celkem 3,108)
  • Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist