Miminka – srpen 2011

• Toto téma obsahuje celkem 3,108 odpovědí. Do diskuze (17 účastníků) se naposledy zapojil uživatel r Raduš a poslední změna proběhla 12 let, 11 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 2,101. až 2,115. (z celkem 3,108)
  • Autor
    Anonym
    Host

Misho, ten vybraný šátek je krásný. Taky bych brala tenhle decentní. I ten tyrkys je moc pěkný, ale ten první se třeba mě líbí víc ….
    Naše holčička je taky strašně neklidná. Včera celý den. Strašně sebou hází, nohy ruce hlava, občas pobrekává. Po krmení vypadá, že vytuhne, ale do 5ti min už se zase hrozně mele. Téměř včera nespala. Myslela jsem, že se unaví, jenže to v noci pokračovalo dál a nepomohlo jí ani vzít z košíku k sobě. A ted se mele zase. Vůbec nevím, co s ní je :(.
    Já malou taky koupu ve vaničce, vybrala jsem si tu větší metrovou verzi a brácha mi udělal super desku na vanu (i se zalomením kvůli rohové vaně). Takže plavat v ní může, místa má dost 🙂 a mám ji krásně u pasu. Naše velká vana je hrozně hluboká a veliká, takže bych musela na kolena a hrozně se předklánět a navíc by byla velká spotřeba vody.

Anonym
    Host

Mně se, Misho, asi víc líbí ten till, široké pruhy jako jan má většina šátků, těmi úzkými je ten till takový jedinečnější:) Jé, Včelko, tak to jsem prohodila dvojku a nulu, celkem zásadně, no ale každopádně máme dítka největší:D Já zas přemýšlím o koupi samostatné kapsy, která se dá přes šátek nebo nosítko, ty bundy mi připadají dost drahé – no ale zas to může být dobrá investice, když třeba hnusně fouká a profukuje ti kolem mimča do tvé rozepnuté bundy… Musím to ještě promyslet Holky, když vás s tím koupáním čtu, asi budu muset nějak překonat tu svou fóbii z napuštěné vany a taky to s Radovánkem vyzkoušet. Já si nebyla schopná napustit plnou vanu ani na podporu či rozehnání kontrakcí, když jsem rodila, jak mi to přišlo jako plýtvání vodou – zvládla jsem napustit tak do půlky a pak se tam nakrucovat jak žížala, abych nahřála celé bříško 😛 Celý život se jen sprchuju…

Anonym
    Host

Mě malý po každém kojení vydává zvuky jako by se protahoval, tlačil a chtěl si odkrknout a to je jak přes den tak v noci a trvá to třeba 30 min, vždy odpadne od prsa a vytuhne mi na ramínku, pak ho zvážím a nesu spícího do postele ale za 5 min je vzhůru a dělá zvuky, vůbec nevím čím to je, je to poslední dobou předtím to dělal občas, zase budud muset vypozorovat příčinu. No jsme na ten šátek zvědavá jak nám to půjde, ale přesně na nákup nabo na úřad kdyyž člověk potřebuje volné ruce je to k neaplacení. Akorát nevím jak v zimě, přeci jen v kočárku ve fusaku je tepleji 🙂
    No já si také ještě netroufnu maloého koupat ve velké vaně, halvě´nevím ajk se k němu budu ohýbat, no možná bude snažší být tam sním

Anonym
    Host

Já jsem si před měsícem zkoušela v krámě šátek, paní mi ho uvázala a měl délku 5m a já mám 180 cm, byl mi tak akorát, zkoušeli jsme ho uvázat manželovi, ale ten se se svými 190 cm nečapal. Takže i když jste menší, tak určitě doporučuji raději delší, ať se vám dobře váže, těch 4,2m m přijde hrozně krátké. Šátek jsme zvažovali kvůli prdíčkům, aby se nošením uklidnil, ale pak to přestalo, tak už jsme ho nekupovali. Také je prý výborný na špatné kyčličky, takže mu Kačko budeš nošením v šátku vlastně pomáhat.
    Před dvěma dny jsme dosáhli 5 kilo, tak jsem na Maxíka pyšná. Já si váhu pořídila asi týden po návratu z porodnice, protože malý moc nechtěl pít (z prsa mu to nešlo a u flašky usínal), tak abych věděla, jak na tom je a zavčas šla k doktorovi. A pak už nám to každovečerní vážení zůstalo. Ale chystám se od tohoto pondělí vážit už jen pondělky (zapisovat si to), protože se narodil v pondělí, tak aby to mělo nějaký systém. Ale v pondělí už budeme na té krátké dovolené u moře, tak to hned první týden narušíme a bude mít váhu ze soboty a pak až další pondělí. Váhu mám hned vedle přebalováku, tak když už je večer nahatý, tak byla škoda toho nevyužít.
    Když se v noci budím (a využívám to na kojení), protože Maxík vydává takové divné zvuky, jako by vyrážel vzduch a u toho prudce vykopává oběma nožičkama, tak jsem pořád přemýšlela, proč to dělá (kvůli tomu je skoro nemožné mu dávat dečku na přikrytí). Přes den to téměř nikdy nedělá. A až dneska v noci jsem ho přistihla – prudce kopal nožičkama a úžasně u toho prděl 😀 😀 😀 Tak proto nás netrápí prdíčky ani koliky, on si našel sám způsob, jak se prdíčků zbavit, dělá to takhle už asi měsíc a přesně to sedí na období, kdy ho večer bolívalo bříško a kroutíval se (než ho táta vzal na ruku a položil si ho bříškem na předloktí) a pak najednou přestal.

Mě se oslovení maminko líbilo už v těhotenství a líbí se mi i teď, připadám si totiž děsně důležitá, že už jsem také máma 🙂 Také vám přijde, že až porodem (v těhotenství jsem ten pocit neměla) jste se staly 100% ženami??? V životě bych neřekla, že mě mateřství takhle naplní. A vůbec mi nepřijde, že bych měla místo mozku placentu, zapomínala jsem spíš v těhotenství 🙂 . To, že mluvím hodně o miminku a všem okolo, mi nepřijde divné. Dokážu se samozřejmě bavit úplně normálně i o jiných věcech, ale mě povídání o miminku zkrátka baví 😀 navíc když máme tak krásného, hodného a vůbec nej nej nej synáčka 😀

Kačko já se také jen sprchuji, přináší mi to víc požitku než vana. Mám ráda hodně horkou vodu (teď si jí ale nemůžu tolik dopřávat, protože se mi po ní už ve sprše spouští mléko 😛 ), a to ve vaně nejde, protože se mi pak motá hlava a jsem jak opařené prasátko. Takže jsme si do koupelny pořídili jen sprchový kout, ale s vaničkou (pro budoucí děti 🙂 ). Chtěla bych malého začít ještě víc zvykat na vodu, vím že v Čechách existují lektorky, které chodí k lidem domů a učí děti „plavat“ ve vaně, ale tady jsem o tom neslyšela, nehledě na to, že bych se asi nedoplatila, protože jsme fakt daleko od větších měst a platit lektorce cestu by bylo neúnosné. Nemáte tip na nějaké int. stránky, kde bych se mohla dočíst o tom, jak dělat domácí plavání sama?

Anonym
    Host

Holky nemáte nějaké doporučení kde koupit nějaké kojící tričko (vzhledné) a tílko hlavně, v HM tílka už hrozně dlouho ty kojící nemají a na netu jsme nesehnala levnější jak za 700,. Kč a já jsme zvyklá je celkem nosit, a trička na kojení mám pouze 2 také z HM stejné v pacu bylo bílé a černé, na doma je mi to jedno, ale na ven nebo když někam jedeme tak moc nemám abych se nemusela někde odhalovat více…

r Raduš
    Registrovaný uživatel

Misho já dnes dělala pořádek v šatně a jsem jak socka nic pořádného pěkného oblečení s dlohým rukávem nemám tak taky jsem hledala na netu s mimčem se mi nechce po obchodech létak našla jsem tyto stránky tak kukni
    http://www.rialto.bejby.cz/department.php?departmentId:74|producerId:|kojici-tricka|pageId:1

Anonym
    Host

Raduš díky, no mě se nechce ani dávat 500 za tričko, když ho nevidím, no koukala jsme na diskuse a maminky bud koupily v HM a VA nebo v Promodu takové ty volnější trika nebo překřížené tak asi také navštívím nějaký krám a navíc to využiji i po kojení ty věci. no ale podařilo se mi najít tílko, všude mi to nacházelo jen tu drahou značku za 800
    http://www.obchod-praha.cz/detsky-svet/tehotenske-spodni-pradlo/kosilka-na-kojeni-s-klipem-s39326570
    jinak hezká trika jsou také tady
    http://www.tehotenske-zbozi.cz/kojici-a-tehotenska-tricka/tehotenska-kojici-tricka/?page=1

Anonym
    Host

Koukám, že máte stejný problém. Mám skřín plnou hadříků, ale nevejdu se do nich :(. Teda kalhoty a sukně jsou v pohodě, ale trička a svetříky jsou mi na nic. Jak mi se mi zvětšila prsa, tak je mi všechno strašně krátké. Dřív jsem nosila věci na tělo a do pasu a ted v nich vypadám jak blbec. Takže střídám 2 trička, která mi jsou. Už 2x jsem se chtěla tento týden podívat v krámě, jenže malá na to jaksi neměla náladu…

Anonym
    Host

No já si v těhu koupila v promodu a v cammeiu (nebo jak se to píše) takové ty volné trika jak jsou dole do gumy a nahoře třea nařasené,, tak jsem se do nich vlezla i s pupkem a dají se nosit i teď, ale jaksi na kojení nic moc… no také se vydám asi koupit nějaké s výstřihem nebo překřížené, a hlavně si objednám ty tílka, já nesnáším velké výstřihy – když sjou prsa tak malinká to mám i teď tak ptoro jsme navyknutá nosit pod to tílka tak si ty kojící koupím přes net, než čekat zda je v HM zase budou mít. No vyloženě kojící trika se mi kupovat nechtějí pak je tolik nevyužiji. No za hodinu vyrážíme na svatbu a já jdu z hrůzou prošmejdit šatník zda se do něčeho nasoukám, já totiž neobléknu ani své miniaturní džíny a to mám nahoře kilo, ale je pravda že jsem byla vyknutá nosit hodně upnuté. no naštěstí mám dvě košile na knoflíky do V tak ty budou ted super až budu někde po obřadu kojit :-). Ale asi kouknu přes víkend do CA nebo HM a něco obstarám

v vcelka_13265
    Registrovaný uživatel

Ahoj holky,
    tak hlásím dnes jsme byli na 6ti týdenní prohlídce na naše princezna bude obryně, vážíme 5,41kg, měříme mezi 56 a 57cm, nějak se mrskala a líp to změřit nešlo. Takže Kačko, jakej máme mezi těma našema buřtíma rozdíl? Očkovali nás na ty Rotaviry a zatím bez reakce, jinak nám otáčí hlavu na pravo, tak musíme pokládat tak aby musela koukat na nás přes druhou stranu.

Anonym
    Host

Včelko tak to jste pěkně velký, my jsme oproti vám prckové a ještě o kilo mín v té době, al teď už máme cca 4,6-4,7 kg tak doháníme. Tak snad i nadále bude očkování bez reakce, nás to teprve čeká tohle všechno

Anonym
    Host

Maxík měl 57cm už ve 4 týdnech, ale v té době měl 4,05 kg. V 6 týdnech vážil 4,48g. Ale porodní váhu měl 3,55kg a délku 50 cm, takže se to nedá porovnávat s mimči, která měla při porodu víc. Včera měl 5,12kg a musím říct, že když jsem ho dnes držela asi 10 minut v náručí, tak jsem myslela, že mi upadnou ruce.
    Zítra odjíždíme na týden pryč, tak abyste zase neplašily kde jsem, jak když jsem si odskočila na týden do porodnice 😀

Anonym
    Host

Mano tak krááásnou dovču, odpočiňte si a užijte si hlavně. My se vrátili z procházky všichni natapali jsme 7 km a malý se ted krásně nadlábnul 100 ml a spinká hned po krknutí. No jdu asi péct bábovku 🙂

m Markéta
    Registrovaný uživatel

Ahoj holky,

Máňo takya přeju moc hezkou dovolenou.

My dnes na 13h jdeme na kontrolu v 6.ti týdnech, tak jsem zvědavá na míru a váhu, pak vám písnu.
    Malý právě vstává, tak běžím…hezký den 🙂

Anonym
    Host

Tak tady je pár fotek naší Ellinky, konečně jsem je sáhla z fotáku … http://roslenka.rajce.idnes.cz/ella … doufám, že to bude fungovat 🙂

Tatínek nám o víkendu zmizel lézt po skalách, tak jsme strávily víkend u našich na chalupě. To se elli měla, šla z ruky do ruky. Bud jí chovala mamča nebo její tety. Přijela jsem krásně odpočinutá a navíc byla malá v podstatě pořád venku na zahradě :).

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 2,101. až 2,115. (z celkem 3,108)
  • Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist