Červen 2011

• Toto téma obsahuje celkem 1,749 odpovědí. Do diskuze (20 účastníků) se naposledy zapojil uživatel Anonym a poslední změna proběhla 11 let, 11 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 766. až 780. (z celkem 1,749)
  • Autor
    Anonym
    Host

Skubino mam to v me tehu knizce,hlavne na konci tretiho trimestru,tedy na konci tehotenstvi,se nema lezet na zadech z duvodu,ze se nedostava kyslik k plodu.Nejlepci poloha je tedy na boku a polstar pod nohami je velmi pohodlny.Kdybych nemela tu knizku tak to taky nevim.Je to tam i cervene,ale ses na konci tehu tak akorat to hod na bok!!to same vim i z jogy,tam mam cviky na zadech uz zakazane,takze na tom neco urcite je.Ani nevite jak se tesim az zase budu delat jogu na brise a na zadech.Dnes na bazene bylo super,v utery ten zubar jsem zvedava co mi s tim udela,ten zub mne vubec netesi,aspon neboli tak Leniku 2v1ci jak to vypada.ten stahovaci pas taky jeste mozna dokoupim,ale obchody mne ted zatezujou,sem rada ze nakoupim jidlo,no tak uzivejte zazraky jsou za dvermi

škubina
    Registrovaný uživatel

Jogo,díky za informaci. Vůbec jsem to nevěděla. Snažím se sice usínat na boku,ale kolikrát se vzbudím na zádech. Tak to teda nevím,jak to pořeším.
    V poslední době mě taky obchody a všechno,kde se shlukuje více lidí netěší,jsem nervóznější z každýho hluku a nejraději jsem pěkně v klídku mezi svými. Ale to je asi normální.
    Hezký zbytek neděle

Anonym
    Host

Ahoj holky, tak stále 2 v 1, myslím na Leníka a Nikíska, kdoví jestli už nemají miminka u sebe 🙂

Já jsem kadeřnici už nedala ale nabarvila jsem si vlasy aspoň doma, tak pěkná jsem 🙂 jinak, na těch zádech se nesmí ležet z důvodu, že pod dělohou vede důležitá céva, no a když ležíš na zádech tak se na to děloha s miminkem tlačí a může tam špatně proudit krev. Ale neměj strach, říká se, že kdyby se to stalo, tak se ti udělá mdlo, takže i ve spánku se přetočíš samovolně do lepší polohy. Nejlepší je prý poloha na levém boku.

Tak ahoj a hezký večer!

PS: Jogo, pocit nemám vůbec žádný, fakt nevím, a jsem zvědavá, je to takové romantičtější než když jsme to minule věděli 🙂

x Nika
    Registrovaný uživatel

Ahoj holky,

já se hlásím po delší době. Taky jsem pořád 2v1, ikdyž už bych nejradši měla porod za sebou a miminko v náručí. Do termínu porodu mám asi 10 dní. Bouřky ani úklid celého bytu se mnou nehnuly tak jsem zvědavá kdy to přijde. Občas mám bolení v podbřišku a tvrdnutí celého břicha, ale zase to vždycky přejde. Přibrala jsem 14kg a to si myslím, že už je tak akorát.

Jinak vyšetření v pořádku, streptokok negativní, krevní obraz dobrý.
    Mějte se a opatrujte se.
    Verča

Anonym
    Host

Ahoj holky,

u mě pořád nic. Rodinka mne odložila do kavárny a dělají si svižnější procházku…

Jsme ve Vrchlabí. A čekám… Dnes mám termín dle UTZ, ale asi to pan doktor zapomněl říct mrňouskovi… Každý den mám stahy, kolem půlnoci po cca 5. minutách, přes noc to utichne a další den je to stejné. Včera jsme byli na Černé hoře. Ušla jsem 8 km. Musela jsem si často sedat, manžel mne tlačil do kopce. Fyzicky jsem se odrovnala, ale psychicky to bylo super!

Prý takový výlet může spustit porod… Ale zatím se mimčo drží v bříšku jak přilepené… Asi budu z naší „party“ poslední kdo do porodnice odjede…

Mějte se krásně. Užívejte si slunečných dní!

Anonym
    Host

ahoj holky tak zatim porad komplet, dnes se manzel vrati az v noci z cesty tak snad se vecer nerozjede porod 🙂 ale zatim se to nezda. priveze mi nove zavesy do loznice tak se moc tesim ze to bude utulne, ted nemam zadne protoze se mi stary roztrhl. a taky jsem si splnila k narozeninam prani na nadherny lustr do obyvaku tak se uz moc tesim, jak to bude vypadat. pak dam foto. je to z Ikei, a jeste koupi zinky pro miminko, ty jeste do vybavicky chybi.

dnes je u nas velke horko, prave sedim u Lucky, ta je ve sprse, tady je ji nejlip. zada boli jako cert, ale bricho zatim nic.

leni, jestli to jeste budes cist a nerodis, ja to takhle mela u minuleho porodu, a pak jsem ho mela uplne super, prislo me ze se mi to tam tema poslickama hodne pripravilo a pak to bolelo min. jsem zvedava na ted. premyslim ze zmenim porodni plan a necham si pichnout vodu at je to rychlejsi. co si o tom myslite?

jita

Anonym
    Host

tak pichnuti vody,urcite porod vzdy urychli,ale nevim o tom nic presne,zeptej se doktorky co ti na to povi,asi take zalezi na situaci a moc se to presne naplanovat neda.Zalezi jak se budes otvirat,ale podle mne tu vodu protrhnout pokad si mysli,ze to porodu pomuzu.
    Zitra volam zubarce,tak sem zvedava co se zubem poresi,kadernici v stredu a zbyva mi 3,5tydne uz tak sem rada,kdyz bylo jeste 8tydnu tak to bylo nekonecne!!Myslim na vas 2v1 pohladte briska

Anonym
    Host

Ahoj holky,

co je nového?

Jíťo, díky za podporu a povzbuzení. Hned je mi lépe, když vím, že „poslíci“ mohou být i k něčemu dobří… Takhle výrazné, že bych si je pletla se začátkem porodu, jsem je nikdy neměla. Dnes jsem si v lékárně koupila čaj z listu maliníku velký hrneček do něhož jsem si ho dělala (v penzionu mají jen prťavé).

Musím říct, že psychika mi opravdu pracuje. Dnes odpoledne jsem byla jak papiňák. A to mne obvykle lidé považují za „vyrovnanou“. Nesnášela jsem už svoje těhotenství, obří břicho a všechno mi šlo na nervy. Po výletu do lékárny ve Vrchlabí se mi udělalo lépe – měla jsem pocit, že zas mohu něco aktivně dělat a ne jen čekat…

Jinak s tou plodovou vodou – vždy mi jí úplně na konci porodu protrhli. Tentokrát jsem si říkala, jestli ji nenechám až do konce. Děti narozené v plodovém vaků se dříve považovaly za šťastné 🙂 Jinak jsem díky tomu nikdy neměla děti otlačené ani s podlitinami nebo šišatou hlavičkou. Byly ve vaku chráněny. Dřívější prasknutí vody také způsobuje nástup mnohem bolestivějších kontrakcí.

Tak ať se, Jíťo, dobře rozhodneš!

Přeji klidnou noc s co největším množství spánku.

škubina
    Registrovaný uživatel

Ahoj všem 🙂 Leníku,výstup na Černou horu snad zabere a už to půjde všechno ráz na ráz. Držím palce!
    Jíťo,s tou plodovou vodou nevím,možná bych to nechala na doktotrech,zkus se ještě poptat – snad to stihneš do porodu 🙂
    Mám dnes za sebou poradnu,hlavička pěkně sestupuje a taky je to už cítit. Na záchod lítám s každou kapkou.
    Mějte se dle svých představ,ať nic moc nebolí a vše je tak,jak má být 🙂

p pavlakaroli
    Registrovaný uživatel

Čaute holky,
    tak my jdeme ve čtvrtek do poradny pro riziková těh.(mám vysoký tlak a cukrovku) že malý bude pěkný cvalík a vůbec se nechystá na svět vzhledem ke komplikacím bude lepší když už půjde ven a císařským řezem:# tak na jednu stranu jsem ráda že to budu mít za sebou ale císařský řez na ten jsem ani nepomyslela.No ale co už.Přibrala jsem 8kg do všech kalhot vlezu jenom je nezapnu přes břicho ani prdel se mi nezvětšila 😀 takže to mám všechno v bříšku.Jinak vidím že bojujeme všechny statečně a hlavně ve zdraví a to je fajn
    papapaa

Anonym
    Host

Ahoj holky,

tak hlásím návrat z výletu do Vrchlabí. Bylo to fajn, výlet na Černou horu pěkný, ale už jsem ráda, že jsem zase doma. Docházelo mi čisté oblečení (v těhu mám omezený výběr a hlavně si všechno neustále cintám na břicho) a doma je doma 🙂 Ale dobře jsem si odpočinula a jako rodina jsme zažili krásné 4 dny – naposledy v pěti…

Dnes jsem byla ve Vrchlabí v těhu poradně. Jsou tam opravdu andělé. Člověk si připadá jak na nějaké drahé privátní klinice, jak se k němu krásně chovají. PA mne strašně moc podpořila, povzbudila a uklidnila – konečně se mi povedlo pustit z hlavy všechny ty informace z Podolí a začít zas věřit sobě. A tomu, že jsem dokázala porodit 3 děti, tak zvládnu porodit i to 4. A pokud by nastal nějaký problém, tak mi jako odborníci pomůžou. Ještě, že existují takoví lidé. Že jsem do toho Podolí vůbec lezla :S

Ale vidím, že nejsem sama, kdo bojuje a snaží se zvládnout poslední náročné dny a týdny. Co dnešní bouřka, neodvála některou z vás do porodnice? Těším se na novinky od vás.

Klidné spaní.

Anonym
    Host

ahoj holky, u nás zatím nic. jedna bouřka nás obešla a druhá se asi chystá. tak uvidíme. ale dneska v noci by to bylo složité protože žádná babička nemůže hlídat, tak buď by zaskočila švagrová, nebo bych jela rodit sama. manžel by u porodu moc rád byl a mě by to taky hodně podpořilo. jak to máte vy?

moc vám děkuju za názory o píchnutí vody, tak jsem si to utřídila, a vyšlo mi z toho : nepíchnout. minule jsem taky nechtěla, a praskla mi voda po třech hodinách sama, a pak jsem hned mohla tlačit, takže tu bolestivost kontrakcí neposoudím, při tlačení už to člověk tak nevnímá.

holky, já už se na to miminko tak těším! jak asi bude vypadat, a jestli to bude kluk nebo holka…

no nic, pro dnešek to balím, rozbolela mě z té bouřky hlava tak jsem si dala Paralen, jdu do sprchy a na kutě.

kdyby někdo rodil, držím palce, i na nohách! nikísek už to má určitě za sebou, tipuju 🙂

holky, ještě mám jeden intimní dotaz, co vy a sex, takhle na konci?

pa a dobrou, jíťa

Anonym
    Host

Jito tak na tu plodovku sem se ti dnes ptala v poradne,nejlepe je propichnout plodovku,kdyz si otevrena na 4cm,to je jak u Epiduralu,ten se taky doporucuje 3-4cm,ale tu plodovku si sama tedy aspon tady u nas naplanovat nemuzes,oni sami vedi kdy je treba plodovce pomoct,jinak moc nejsem na kojeni,ale dnes na kurzu to nenasilne vysvetlila,a jestli chcete urychlit kontrakce a porod,tak si masirujte bradavky,coz ty jsou i dobre masirovat prave kvuli kojeni.No rikala to tam,slysela sem to prvne.
    Jinak Jito co se tyce sexu,tak u nas na to kasleme uz delsi dobu,o mimco jsme se snazily 10mesicu,takze po sestinedeli bych to tak videla.
    Leniku tak drzim palce,Skubino tobe uz sestupuje to mas dobre,ja jdu na kontrolu v cvrtek tak uvidime.
    Na ulomeny zub mne objednala az na pondeli,no rada bych to ztihla nezli tu bude maly,jinak dnes na bazene no proste lebedi,byl to muj posledni den na clenstvi,zpatky az v srpnu.Uzivejte posledni dny 2v1

Anonym
    Host

ahoj holky

jogo moc diky ze ses ptala, kazda informace mi pomaha! ja jdu zitra, tak se asi taky poptam.

jinak u nas zadna zmena, ted jsme byly s luckou na hristi a vyhnal nas dest, tak se diva na pohadku a ja trochu poklizim, okolo 12 prijede tata z prace tak pak bude s malou a ja na chvili vypnu. vsechny tri nas ted trapi alergie, neco kvete a je tu dusno.

mejte se hezky 🙂 jita

Anonym
    Host

Ahoj holky,

Jogo, s tím zubem je to fakt smůla… Tak ať to dobře dopadne a máš to rychle za sebou.

Jíťo, ať porod přijde v příhodný čas, až budete mít zajištěné hlídání – jsou to někdy nervy…

U mne je zatím klid. Poslíčků si nevšímám a věřím miminku, že si najde ten správný čas. Jsem 2 dny po termínu dle UTZ. Ale už teď mu jsem vděčná, že jsme si mohli s rodinkou prožít krásný (a nečekaný) prodloužený víkend. Doma jsme se zas rozprchli ke svým povinnostem – děti úkoly, připravit tašku, umýt, vybalit a šup do postele. Já jsem uklízela a vybalovala, manžel sekal trávu… Už to vůbec nebylo tak pohodové jako ve Vrchlabí 🙂

Na plodovku jsem se také ptala – v tom smyslu, „co kdybych si ji nenechala na konci prasknout“. PA mi říkala, že by tím porod byl o půl až hodinu delší. A že několik takových dětí zažila. Říká se jím „Lucky Baby“. A krásně se při té vzpomínce usmívala… Tak si pak napišme, jak to s našimi plodovkami dopadlo a jak jsme se rozhodly, pokud budeme mít možnost volby.

Další termín ve Vrchlabí mám ve středu. Moc mi to pomáhá se nestresovat. Do středy je času dost a snad už porod přijde. Podle předpovědi mají být další kvalitní bouřky ve čtvrtek a pátek – ten pátek by se hodil kvůli dětem ve škole a jejich volném víkendu. A mně ještě zbývá doukoupit a zabalit několi věciček, které jsem ve Vrchlabí použila z „tašky do porodnice“.

Také si myslím, že Nikýsek si už užívá někde v porodnici… Když se tak dlouho neozvala…

Mějte se krásně.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 766. až 780. (z celkem 1,749)
  • Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist