- Toto téma obsahuje celkem 1,749 odpovědí. Do diskuze (20 účastníků) se naposledy zapojil uživatel Anonym a poslední změna proběhla 11 let, 10 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
13.4.2011 (16:31) #871239l leník.Registrovaný uživatel
Ahojky,
tak jsem se na úvodní straně webu dočetla, že Bára už má miminko Barnabáše (jestli si to dobře pamatuji) a že je nakonec pěkný cvalík 🙂 . Z toho mám moc velkou radost. I kamarádka mi říkala, že se doktoři v odhadu velikosti často „seknou“, klidně o kilo. Tak už to má za sebou!
Jogo, tady také klesla teplota. Venku je kolem 5 stupňů a padá déš’t se sněhem (!). Bála jsem se, že zapadnu a nevyjedu od nás autem. Mám letní gumy a vyjíždím pěkný kopec. Nakonec se mé obavy nanaplnily. Ale ten nízký tlak mi také nedělá dobře. Když čtu, jak se cítíš dobře v bazénu, uvažuji, že si také zaskočím na plavání těhulek… Teď chodím už jen na individuální hodiny do posilovny. A těším se, až po porodu zase začnu více cvičit. No, čekáme chlapečka 🙂
Nikisku, držím palce, ať se ti povede získat vybavení, které na mimčo potřebuješ!
Hezké odpoledne. Ať je vám co nejlépe.
13.4.2011 (17:09) #871240AnonymHostNo snih mne vubec neprekvapuje,u nas snih tedy zase tak nepada,jeste sem tu snih padat v breznu ci dubnu nevidela,jedine ve Skotsku!!O vykendu ma byt tepleji 16-18C,ja mam zaplaceny clenstvi na rok do jednoho sport klubu,takze ted toho muzu poradne vyuzit,kdyz nechodim do prace!!
Ten bazen je fakt dobry,ze se tam clovek nadnasi,je pravda,ze to 1kg zazraku,je tam citit,ale ne nak vyrazne,rada bych plavala do konce kvetna tak uvidim!!
A na cviceni po porodu se taky chystam,rozhodne na pilatte,a v lete aspon jogu na zahrade.Pri normalnim porodu se muze cvicit po 3tydnech,a nake cviky uz po tydnu.U cisare se musi cekt dele.
Dnes mam naspano do zasoby takze jedu ke mamaradce na cajik,deti tu maji o velikonocich vzdy 2tydny prazdnin,takze tam bude veselo!!
O te bare 1,7 bylo 2,7takze vahu ma v pohode a jsou v pohode to je dulezite!!13.4.2011 (20:57) #871241m NikisekRegistrovaný uživatelAhojky holky.
S tím termínem souhlasím (otevřeným)Jinak v pátek už jdu na tu gynekologii.
Dneska den u kamarádky a zítra odpočinkový den… Tak se těším konečně.
A v pátek rande s tatínkem a potřebuju si s ním promluvit.:)
Jinak už mi malej začal kopat do žeber a je to děs běs. Ne toto jsem se
teda netěšila 😀 ale aspoň vím, že mám živého a taky zdravého chlapečka.
Jinak četla jsem, že když se miminko v této době nehýbe aspoň 10x az 2
hodiny (jako 10 pohybů), tak se s tím musí ke gynekologovy…
Holky, bazén jsem začala taky plánovat, že s malou půjdeme.
Jinak na velikonoce máme plánovaný útěk do Olomouce do Zoo!!!
Pro malou to bude poprvé, tak se hodně těším a určitě se u toho dost
unaví 😀
Tak se mějte holky, užívejte si bazénu a dávejte si velký pozor na sníh,
ať se vám nic nestane!!!! Já jsme už přestala řídit a do porodu už doufám
ani nebudu!!!!!! 🙂13.4.2011 (22:39) #871242AnonymHostahoj holky, nestíhám dočíst, čeká mě uspávání Lucky, tak to dočtu pak a píšu zatím jen novinky od sebe, tak po obědě jsem měla glukózu 8,5 to je dost tak si začátkem týdne půjdu na podrobnější vyšetření a uvidí se co dál, určitě přísnější dieta (ACHJOOOO 😀 zrovna když mám ty chutě na sladké) a možná – ale to doufám ne – malé dávky inzulinu. našla jsem na netu docela dobré informace o té těhotenské cukrovce, myslím, že se to sice nikoho z vás asi netýká, ale kdyby náhodou tak tady jsou: http://www.tehotenskacukrovka.cz/
jinak dnes byly dobré zprávy od Báry těhulky live, a co říkáte na jméno Barnabáš? mě přijde super
ozvu se zítra a to už vás i přečtu, teď jdu číst místo toho pohádku na dobrou noc 🙂 opatrujte se
15.4.2011 (22:01) #871243AnonymHostJito tak dej vedet jak dopadla cukrovka,ja dnes doplnila veci do nemocnice,koupila sem nocni kosily,ktera je i na kojeni a 2*stahovaci kalhotky!!Uz to mam opravdu snad vsecko!!
Vaha jde na horu zazrak si lebedi na hore 10kg,takze mych vysnenych 12kg se asi nevleze,takze budu vdecna za tech 14kg max!!!
Hlavne zdravi zazrak a v lete to vidim na salaty a ryby,jeste ze bude teplo a to neni hlad!!a cviceni taky hned jak to pujde.Co vy??A vase 3trimestry??17.4.2011 (9:10) #871244AnonymHostAhoj,
Jogo, gratuluji k dokoupení všech věcí do porodnice! Od čtvrka mám virózu, tak jsem musela ustat ve svém „hromadění“ potřebných věciček. Ale na netu od výrobce stahovacího prádla, jsem se dočetla, že mám při velikosti vycházet z doby před otěhotněním… No ale obávám se, že to by mi bylo fakt malé 🙂 Sice mi všichni říkají jako dobře vypadám a že mám „vše jen v bříšku“. Ale myslím, že je to jen vizuální efekt… Břicho mám totiž obřích rozměrů, takže vedle toho zbytek mého těla vypadá docela štíhle. Také se psychicky připravuji na dobu po porodu…
Na webu jsem našla nějaké diskuse, kde se ženy po porodu podporují v hubnutí… Chodím teď 1x na individuální cvičení. A jsem se svou zkušenou trenérkou domluvená, že na to „vlítneme“ hned, jak se na to budu cítit. Řekla mi, že klidně mohu přijít už 2. týden, že s tím má dobré zkušenosti a mimino v autosedačce si mám brát sebou. Jestli to půjde, chodila bych k ní asi 2x týdně. Po šestinedělí bych se zas pomalu chtěla vracet ke cvičení, které jsem měla před otěhotněním (step AE a zumba). Cvičení na tramplínkách budu muset vzhledem k velkému kojícímu poprsí oželet…
V porodnici jsem vždy nechala cca 8 kg, ale během kojení se mi kilča zase vracela zpátky. Moje děti vždy hodně trpěly na koliky a celé dny a noci plakaly, pokud jsem je nechovala nebo nekojila. Takže jsem byla vždy dost vyřízená + probdělé noci = stres a vyčerpanost. Neměla jsem na sebe vůbec čas a strašnou chuť na sladké.
Doufám, že tentokrát to bude jiné… Také se začínám připravovat na změnu jídelníčku po porodu kvůli nadýmání miminka a opruzeninám. V posledních týdnech mi strašně chutnají jahody. Po nich se můžu úplně utlouct. Nebo rajčata. Nedávno jsem měla pizzu… Tak nic z toho si už po porodu nedám… Ach jo. Jak jsem se dočetla, jediná spolehlivě nenadýmavá zelenina je mrkev… Také se mohu rozloučit s čerstvým pečivem a chlebem… Tak nezbývá než si „kyselých“ a „nadýmavých“ potravin užít do zásoby 🙂
Těším se, až si po porodu budeme psát o svých úspěších při návratu ke své původní postavě 🙂
Krásnou neděli.
17.4.2011 (16:10) #871245AnonymHostLenik po porodu se nesmi jahody a rajcata??Doufam,ze muj zazrak bude po mamince a troch spat ha ha!!
No a chleba je dobry po porodu celozrny.Ja totiz ani svetle rohliky nejim!!No zbyva mi 10tydnu,zitra na bazen.rada bych do toho 8mesice a v 9mesici na bazen uz asi ne,to mne lmamka strasi,kdybych se zacla otvirat,lae zeptam se doktorky jdu k ni v cvrtek na poslech srdicka.Mne cvicitelka rikala,ze cvicit pilatte muzu zacit tak 3tydny po porodu!!Ja si platim mesicne clenstvi,takze pilatte tak od 1.srpna!!zazrak se tam muze nechat,na 2h na hlidani,ale jeste sem nezjistovala,jak musi byt stary??Ale v srpnu tu bude mamka tak muze pohlidat ona,to pilatte tam maji kazdy den.Tak na zacatek 1*tydne,jinak bych se zblaznila necvicit.A to jsem cela ja,lae myslim zdrava,psychicky vyrovnana maminka je lepci nezli mit deprese.
Tak holky po vecerech mlsani platky mrkve,rapikaty celer,salatova okurka,odtucneny jogurt s jahodami Leniku,hroznove vino.
Nikisku ta salatova okurka je opravdu dobra a nestoji tolik korun!!V letnich dnech idealni!!
Jinak to si sikovna Leniku,ze pri tolika detech stihas cvicit,to te moc chvalim!!Znam totiz holky co se nici,neji cele dny,ale cviceni jim nic nerika.Po porodu to prave neni jen o jidle,ale jde o pohyb!!Samozrejme,ze knedlo,zelo,vepro,gulas a omacky temi se jen tloustne.
Takze uvidime co a jak,ale vaha se da do 3mesicu dat zpatky,tak uvidime jak to dopadne,lae uz se vidim v lete jak to resim.V zime se to schova,ale v lete to aspon prinuti neotalet!!
ted sem taky dala coko vejce na velikonoce,ale uz sem rekla manzelovi at to prestane nosit!!ha ha!!17.4.2011 (16:16) #871246AnonymHostTak at jsi Leniku brzy zdrava,ja si kupuji velikosti tehu stejne jako normalni obleceni,ty stahovaci kalhotky jsem nakonec vzala jedny vyssi pod pupek a druhe stahuji jen zpodek briska!!jiank jsem videla nadherne body ale jen do 3,4kg,a to by treba ani neoblikl,kdyz bude mit vetsi vaku ha ah.Kolik meli holky vase deti pri narozeni??Pekny vykend
18.4.2011 (0:45) #871247AnonymHostAhojky,
jogo, máš pravdu, že cvičení po porodu je dost důležité. Člověk se dostane trochu mezi lidi a tělo po porodu potřebuje zpevnit. Jednak záda, aby zvládla všechno to nošení miminka a hlavně pozadí, bříško. Člověk je pro miminko krásně měkoučký, ale nevím, jestli to i ostatní (třeba manžel) ocení 🙂
No, kdybys chtěla mít to krásné body jen na první 2-3 týdny, tak si ho pravděpodobně můžeš pořídit 🙂 I když se narodí miminko o průměrné porodní váze 3,5 kg, tak během prvních dní trochu zhubne a svou váhu má zpátky až za 2-3 týdny. Do porodnice si pořizuji také takto malé oblečky. Mimčo v těch větších na začátko trochu „plandá“. A ty nejmenší jsou tak roztomilé!
Moje děti měly porodní váhu 3,5 kg (porod v termínu), 3.060 g (porod o 6 dní dříve) a 4 kg (o 7 dní později).
Jahody a rajčata si musí člověk vyzkoušet (i další potraviny) a uvidí, jak na ně miminko reaguje… Po jahodách se mimi může osypat. Po jahodách a rajčeti bude mít s velkou pravděpodobností dost červený a opruzený zadeček. Další úžasné letní potraviny jsou třešně nebo melouny, po těch může mít opravdu dobrou koliku… Bude to asketické léto. Ale nechci strašit… Můžeme si po porodu napsat své zkušenosti 🙂
Dnes jsem si měla objednat kočárek a autosedačku přes internet. Trochu ještě váhám mezi 2-mi typy barev… Ale manžel, který se dnes vyřídil ježděním na kole, usnul už před 22. hodinou (chtěli jsme to vybírat spolu). Tak doufám, že to do porodu zařídíme… Hlavně tu sedačku, abychom měli v čem přivézt mimčo…
Krásné teplé jarní dny!
18.4.2011 (2:01) #871248AnonymHostLeniku a jake dve barvy mas jako favority?
No ja do 3mesicu vsechno dostala,mam tam i dupacky do 4,5kg,i asi 9body,ale vetsina z nich je do 6,5kg,jen jedno snad do 3,4kg a nake 4,5kg…
No jak se znam tak pro to body pojedu!!Meli tam i pleny ve sleve tak vezmu i ty.
tak deti jsi mela super vahy,az to posledni si prenasela,to je zajimave,kazde dite a tehu je proste jine.
Ja jsem dnes taky cetla nake clanky o brisku po porodu,a to cviceni tam opravdu zduraznujou.Nastesti bude leto a to se ze zacatku na zahrade prinutim,nezli zacnu chodit k cvicitelce.
Tak jahody a tak znacim si,hold okurka a je sposta dalsich vitaminu napr v knizce po porodu pisou jablko,banan,vino,maliny,hruska,boruvky,nektarinky,ale asi na kazdeho vse pusobi jinak.
Duben celkem utika na bazen az do konce kvetna,brisko nemama mega,taky lidi chvali,ze je male,ale dalsich 10tydnu kam poroste fakt nevim ha ha.Skoncila sem v praci,tak mi to zaclo pomaleji utikat,ale ono to sleti a pak nebude spanek,zazrak nas vsechny zapoji opatrujte se20.4.2011 (7:01) #871249AnonymHostAhoj holky,
co je u vás nového? To nádherné počasí mi udělalo radost. Jen v noci nějak nemohu spát…
Včera jsem si pořídila stahovací prádlo 😛 Teď jsem si ještě objednala 2x stahovací pás, pro jistotu ve 2 velikostech… Bohužel si dobře pamatuji, že bříško jsem měla ještě dlouho „vyklenuté“… :S
Jogo, pokud jde o barvy kočárku, vůbec se nemohu rozhodnout. Už jsme snad definitivně vybrali Muru 4 jako podvozek. Barva se mi líbí červená (ale manželovi pro kluka ne), černá – ale trochu se jí bojím teď na léto (šisování a zvýšená teplota), trochu hnědá… Z loňské kolekce se mi líbila tango-red (z venku černá, uvnitř červená). Dnes jsem ji viděla „na živo“, ale maminka měla v kočárku holčičku… Nejraději bych si zajela do Baby parku a vzala sebou „miminko“ (panenku holek) oblečenou do modrého oblečení a na místě se rozhodla, v čem se mi bude líbit… Jakou barvu máš ty?
Jak vám utíkají poslední týdny před narozením miminka? Už máte vybraná jména?
Užívejte si sluníčka!
20.4.2011 (11:36) #871250škubinaRegistrovaný uživatelAhoj maminy 🙂 tak se nám to pěkně krátí….a při tomhle počasí je to paráda.
Leníku,jména – to je u nás stálá diskuze. Máme tři čtyři jména,ale bohužel žádného favorita. Připadá mi,že se snad nerozhodneme! Měli by jsme mít kluka,tak zatím vybíráme jen pro něj,nad holčičkou jsme ještě ani nezapřemýšleli. Když už se nám nějaké líbí,nejde pořádně zdrobnit nebo je naopak ve zdrobnělině zženštilý. Teda aspoň nám to tak přijde 😀
A asi největší chybou bylo,říct o návrzích jmen příbuzným,takže nyní už konzultujeme max s dětma!!!
Kočárek jsme pořídili v odstínech šedivé s oranžovým vnitřkem – vybírali jsme trochu univerzální i pro případný prodej.
Jinak bříško / břicho stále pěkně roste,žáha pálí jak čert a začínám být trochu víc unavená. Ale jinak ťuk ťuk všechno v pohodě 🙂
na Velikonoce prcháme s rodinkou do jižních Čech na chaloupku,tak budeme odpočívat,výletit,chytat ryby a užívat si. Mějte se krásně,užijte si Velikonoc a hlavně se opatrujte!!!20.4.2011 (15:08) #871251AnonymHostahooj holky já se moc omlouvám že to teďka vůbec nestíhám ani dočítat, jen zase dám vědět co já, samé dobré zprávy, cítím se výborně, miminko se už otočilo hlavou dolů, váhu mám 69 kg = +8 takže paráda, no už jsme dostali papíry do porodnice, i ten na jména ale vůůbec nevím co tam napsat 😀 o velikonočním pondělí nastupuju na MD, no a cukrovka dopadla dobře, musím se jen až do porodu úplně vyhnout cukrům, povoleno je pouze trochu ovoce. zatím je to týden co jsem na této dietě a snáším to celkem dobře, i když chuť na sladké mám skoro pořád a velkou, o ale vydržím to, taky co mi zbývá, že.. ještě mě čeká jedna kontrola v květnu. a 5.5 už jdu poprvé na KTG monitor. pak prý po týdnu. holky snad se za váma brzo dostanu na dýl a dočtu, během týdne už by to měl manžel dodělat a zase bych mohla mít více času, teďka jsem fakt úplně v jednom kole, večer padám únavou, tak doufám že se na mě nezlobíte, že chodím jen hodně málo.
pa pa opatrujte se Jíťa
20.4.2011 (16:17) #871252AnonymHostJito a vy mate cukrovku v rodine?tak az zase budes mit cas tak nas info co noveho.Ja vcera stravila den na bazene,holky to bylo zuzo,uz se zrusila clenstvi na cerven a budu muset i na cervenec.Od pristiho tydne se otevira venkovni bazen,tak pokud pocasi vydrzi ztravim kveten v sport centru a kratit si chvile na nas maly zazrak.
Dnes jdeme se podivat na maly zazrak,narozeny 4.4 tak se moc tesim.
Lenik
Z tvych barev klidne hneda,a na kluka cervena urcite jde… mne puvodne jedna kocka rikala,at si koupim cerny kocarek,ten byl nakonec vyprodany,tak sem rada,ze jsme nakonec vzali svetle bezovy,na leto bude idealni.Stahovaci pradlo to si sikovna.Ja si koupila tehu pasy,ale fakt sem je nevynosila!!
Skubino uzij si velikonoce na chaloupce a at te zaha nezlobi
u nas holka Sophie,kluk Joseph!!!
Jinak posledni tydny utikaji se slunickem lepe,ale porad mizbyva 9tydnu,takze az budu rikat 3-4tydny tak to uz bude na spadnuti.Zatim hura na bazen!!opatrujte rostouci briska na vaze mam 10kg,ale vcera na mne koukali na bazene,a rikali,ze to vubec nevypada,mam 175cm,takze uvidime co zazrak napacha s briskem po porodu.Hlavne zdravi a ja pak na to cviceni skocim hned jak to pujde.Pa pa21.4.2011 (16:16) #871253AnonymHostAhoj holky,
už jsem se o vás trochu bála, když jste nepsaly 🙂 Ale říkala jsem si, že vás asi sluníčko láká více než počítač 🙂
Škobino, to chápu, že si nemůžete vybrat… Máme to podobně. A ještě více rozumím tomu, že už jména raději neprobíráte v širší rodině. Také jsem jednou udělala tu chybu a dceři nakonec nedala jméno, které si přála, protože reakce rodiny byla hrozná… Takže se chováte moudře 🙂 Užijte si chalupu – bude to úžasné! Ta barevná kombinace kočárku bude určitě hezká. Kdysi jsem měla tmavě modrý s oranžovou a byla jsem spokojená.
Jogo, ta jména máte krásná! Béžový kočárek byl nakonec pro mne 2. v pořadí. Také se mi moc líbí. A to plavání – musí být fantastické. Úplně si to představuji… A jestli to bude ještě venku… U nás je teď přes den (včera měřeno autem v Praze) kolem 25 stupňů. A u tebe?
Jíťo, jsem ráda, že jsi s tou cukrovkou nakonec relativně dobře dopadla. I když asi není snadné nejíst sladké, když na ně má člověk chuť… Váhu máš fantastickou 🙂
DNES JSEM SI KOUPILA KOČÁREK 🙂 Mám z toho velikou radost. Děti mají od včerejška prázdniny, manžel si vzal ode dneška volno. Dopoledne jsem si pozvala slečnu na hlídání a s manželem jsme vyrazili do Baby parku na ČM, abychom se definitivně rozhodli jaký podvozek a jakou barvu si vybereme. Trvalo to asi 1,5 hodiny. Od našeho kočárku (Maxi Cosi Mura 4) měli vystavené všechny barvy korbiček (až na jednu) i sedaček na sporťák. Vzala jsem si panenku Anabelku od dcery, oblékla jí modré oblečeníčko na novorozence. Pak jsme miminko zkoušeli v kočárcích a rozhodovali se, kde na nám nejvíce líbí. (Manžel byl opravdu zlatý a trpělivý).
Ale jsem dost nerozhodná, takže jsme jen pomalu vyřazovali barvy nejprve sporťáku, pak hlubokého kočárku a ještě jsme vybírali autosedačku. Kdybych nakupovala přes internet, asi bych vybrala černý kočárek i autosedačku. Ale v prodejně mne překvapilo, že v černém sporťáku vypadalo miminko smutně na rozdíl od jiných barev. Černá korbička měla uvnitř šedý vnitřek a panenka v něm opravdu vypadala jak v rakvičce… Byla jsme z toho dost překvapená, protože jsem si myslela, že asi vybereme tuto.
Nakonec jsme vše koupili červené. A jsem úplně nadšená. Byla to barva, která se mi líbila na první pohled. U sporťáku i autosedačky (ta má černou stříšku) se mi líbila nejvíce. Druhou v pořadí jsme měla béžovou barvu – v té jsem chtěla koupit korbičku, ale jako jedinou ji neměli. Tak jsem nakonec vybrala také červenou. Líbila se mi moc i hnědá, ale s maželem chodíme oblékaní hodně do černé nebo jiných tmavších barev a ten hnědý kočárek vedle nás vypadal smutně.
Jsem sama překvapená, jak to dopadlo. A těší mne, že jsem si na 4. mimčo mohla vybrat, co jsem si opravdu přála. Ani jsem to nečekala. Vlastně se mi potvrdilo, že když se člověku něco líbí na první pohled, tak je to ta nejlepší volba 🙂 Příště si budu více naslouchat…
Dnes mi také přišel ten stahovací pás (ve dvou velikostech), co budu nosit po porodu. Oba se mi zdají dost úzké, téměř si nedovedu představit, že se do nich vůbec vejdu. Už jsem zapoměla, jaké to bylo, když jsem neměla takový „balonek“ na břiše 🙂 Jmenuje se Tummy Trimmer Magic New a koupila jsem si ho na http://www.Alevne.com za 252,-. Tak mám radost, kolik jsem ušetřila 🙂 Viděla jsem ho i na mimibazaru a v jiných netových obchodech a stál od 350 do cca 500 Kč.
Mějte se krásně. Těším se na další novinky od vás!
-
AutorPříspěvky
- Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.