Červen 2011

• Toto téma obsahuje celkem 1,749 odpovědí. Do diskuze (20 účastníků) se naposledy zapojil uživatel Anonym a poslední změna proběhla 11 let, 10 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 241. až 255. (z celkem 1,749)
  • Autor
    Anonym
    Host

bylo mi 35 koncem leta…Tak to mi ctes myslenky v cizine je tehu u doktora tabu..ziji ve Velke Britanii jsem v 5,5tydnu,dnes sem byla u doktorky..mam jist zdrave coz vim a dodrzuji,delam jogu 2krat tydne,plavu,,ale podstatne je,ze ani krev mi nevzali a podivaji se na mne poradne az v 10-12tydnu to vsechno dozenou.Mam kamosku co rodila v Uk a je to tady takhle normalni.Jen mne rekli at si koupim Folic Acid a beru to do 3mesice….Tady na to kaslou a v Cesku to zase prehaneji,ze se kazdy pak stresuje zbytecne.Vseho s mirou…
    Pry letet letadlem muzu v poho tak v listopadu letim do Prahy….a ani nad 35se namne nepodivaji drive ne a ne a ne…..

Anonym
    Host

Ahoj Jogo
    mě bylo 35včera takže jak říkám jsme stejně mladé. Budeš rodit ve Velké Británii nebo tady u nás v čechách? Protože jsem četla,že plno žen jezdí k nám do Čech právě kvůli naší péči o těhu. Já mám gynekologa příjemnýho chlapa a abych pravdu řekla pokaždé jsem se na něj i na sestřičku těšila. Mě nevadili žádné prohlídky,odebírání krve-jsem dárce krve takže jsem zvyklá na větší jehlu a víc odebrané krve a i doktor mě prohlížel šetrně akorát v na šestinedělí po porodu jsem byla nemile překvapena-postýlku jsem měla v úrovni prsouch a jak jsem je měla nateklé tak jsem dceru přebalovala v nohách mé postele protože moje spolubydlící právě přebalovala dcerku na pultíku a přišla tam ta nepříjemná sestra,popadla u mé dcery cípy zavinovačky a flákla mi ji do postýlky s tím že děti se břebalují tam nebo na pultě. Doufám, že už tam ta sestra nebude-byla před důchodem,ale tentokráte se ozvu předtím jsem byla vyjukaná prvorodička jinak si nemůžu stěžovat.
    Dneska dostane dcera velké překvapení -půjde na koncert Ewy Farný kterou zbožňuje. Půjde tam s kamarádkou ať si to užijou sami já je potom je vyzvednu. Těším se na tu její reakci.

Anonym
    Host

Peťula : Mám kamarádku, která má chlapečka postiženého přidušeného pří porodu a tak se zařekla, že k žádnému doktorovi už nepůjde a nechodí v těhu na ŽÁDNÉ kontroly a rodí doma. Sem tam ji prohlídne známá porodní asistentka ( jednou asi ve 3.-4. měsíci pak před porodem) . Porodila takhle 2 zdravé chlapečky. Já bych to teda nedokázala, a jsem ráda že existuje ultrazvuk) a jak jsem streslá tak mi docela vyhovuje, že je těch kontrol tolik. Mně jen vadí, že pokud něco nespadá do tabulk, tak jsou doktoři až útoční.

Anonym
    Host

Ahoj znam kamosku v CZ co rodila doma,i kamoska porodila v CZ o 2mesice drive a neco ji zanedbali,takze bojovali vice o jeji zivot nezli o malou.Takze nedostatky se asi najdou vsude.Ja budu urcite rodit Uk v Londyne,mam tu spoustu kamaradek s detmi a zatim maji vsechny zdrave a krasne.Ono zdravotnictvi v Uk neni perfektni,ale ja vystudovala v Ceske rep.zdravku a co jsem videla v nemocnici za chaos mne odratilo do zdravotnictvi vubec nastoupit.
    Treba k zubarce chodim taky tu a tam se nesmirne tesim,vzdy pokecame o zivote.No a treba na nova poprsi se jezdi do CZ tam to vyjde levneji.
    Jiny kraj,jiny mrav..jina jidla aspon tu jim spoustu ryb….a V CZ ze mne mamka uz sili kvetakovy mozecek,leco,zapecene testoviny,max plnene bramborove knedle jednou za pobyt…jsem hrozna.EVA FArny to je ta mlada Polka? at si koncert uzije a pekny den

Anonym
    Host

Peťulo, já jsem si časopis Maminka taky koupila, ale jen že mě zaujalo to supertlusté číslo, jinak ho nečtu. Je strašně stranulý, papuškuje doporučení lékařů, chodit na všechny vyšetření, nic nedomítat, nechalt si všechno líbit, očkovat úplně na všechno, nesouhlasím s tím. Je to strašně zastaralý přístup, jako kdyby tam šéfredakora dělal gynekolog, který je už 10 let v důchodu.
    Četla jsem tam nějaký článek o matce těsně po porodu, nějakých 25 rad, ze kterých vyplývá, že žena po porodu není schopná půl roku po porodu nic dělat, jen ležet a kojit a že je to normální. No, něco neuvěřitelného, měla jsem císaře, komplikace po epidurálu, nejsem žádná superžena, ale půl roku jsem v posteli fakt neležela, zvládla jsem všechno bez problémů a i všechny ostatní maminky, které znám. Ty články jsou prostě mimo a žádné nezávislé informace z nich člověk nezíská:( Píšou to všechno černo-bíle.
    Obecně si myslím, že kontrol v těhotenství je u nás víc než dost, že zmatek ve screeningu mají, že amniocentéza po 35. roce věku je blbost a že důsledky těhotenské cukrovky se hrubě přeceňují, já i moje dcera jsme toho živým důkazem. Na ultazvuky jsem chodila ráda, protože mě těšilo vidět mimi, ale klidně by jich mohlo být míň, o jejich neškodnosti se stále vedou debaty. Přístup okolních států k péči o těhotnou mi připadá smysluplnější.
    Jednoznačně souhlasím s Aljou, že pokud není něco podle tabulek, jsou doktoři vyloženě útoční, zažíla jsem to v prvním těhu, já sama nejsem tabulkový pacient a ani moje těhu nebylo tabulkové, to strašení a vyhrožování, bych nepřála nikomu a bylo to úplně zbytečné. V dalším těhu, jestli se zadaří, si už nenechám nic líbit a s čím nebudu souhlasit, prostě odmítnu. Je to předně moje dítě a já jsem za něj zodpovědná.

Anonym
    Host

Hlavne si myslim,nekdo se to zminoval drive,ze vse je o psychice.A za to tady v UK chvalim,nikdo na vas nedela tlaky..prijde mi tlak spolecnosti v Cesku celkem velky a nikdy sem nemela rada me navstevy v Praze a dotazy tak kdy uz zacnete…
    Hlavne si myslim,ze se v Cesku vse zmenilo a nase rodice co zily za komunismu se divaji na dnesni dobu uplne jinak nezli mi.
    Myslim,ze je to kazdeho osobni rozhodnuti kdy a kolik deti si poridi….
    Follah se tu neozvala taky sem si vsimla,doufam,ze je v poradku.

Anonym
    Host

Anette
    jinak souhlasim,ze i matky ktere partner upusti,se snazi dat svym detem tu maximalni peci,znam to z domova tata odesel kdyz byla mamka v 8mesici tehotenstvi…..brachovi je ted 24….bylo mi 11a desne sem tenkrat dospela z rozmazlovaneho jedinacka se stal zodpovedny jedinec……
    Ja uz jsem 10vdana za uzasneho muze navzajem se hyckame……
    V praci to zatim nikdo nevi,a hned tak se nedovi… vi to jen par znamych a bracha (mamce to reknu az priletim do Prahy).Taky jsem pro to ,to moc nehlasit aspon do 12T Na jake Praze bydlis?

Anonym
    Host

Joga, bydlím na jihozápadním okraji Prahy, je to Praha 16. A nejen prsa u nás vyjdou levněji, taky umělé oplodnění 🙂 Chodím do jednoho Pražského centra, kde mají zhruba třetinu klientů cizinců. Ale to není evidentně Tvůj problém. Kdybys ale měla někoho známého v UK, kdo váhá, můžu pražský GENNET jen doporučit .
    Autorku toho článku, nad kterým jsem se tak rozčílila, jsem našla na jiném fóru, je to velice milá holčina, moc sympatická, říkala,že ty její články se upravují, a pak můžou vyznít jinak, než jak je původně myslela. Každopádně stále si myslím, že ať těhotnou partnerku opustí partner, jak se to bohužel stalo u vás, nebo ať se ona sama rozhodne, že s tím mužem rodinu vytvořit nechce a odejde sama, jak to bylo v tom článku, nenese si dítě s sebou žádné stigma a může být velmi milováno. Obdivuju každou ženu, která to zvládla. Tvoje maminka musí být moc silná, určitě bude mít velkou radost, až jí řekneš, že bude babička.
    Ty ryby Ti v jídelníčku závidím, já na nich ujíždím šíleně, ale čerstvé mořské ryby jsou u nás jen ve velkých hypermarketech a tam jezdíme nakupovat jen jednou za čas. Prý anglická kuchyně není tak strašná, jak se všeobecně myslí. Na „anglickou snídani“ se těším na každé dovolené 🙂 A další věc, kterou Ti závidím, je obchod Mothercare. Tady je taky, ale je to tam celkem drahé, nakupuju hlavně, když mají slevy. Když jsou výprodeje v UK, stojí tam všechno jen zlomek původní ceny
    Chodila jsem léta na powerjogu, ale v těhu jsem přestala, prý ty rotace nejsou ideální, docela mě to mrzelo:( Teď na ní zase pro jistotu nechodím. Ale chystám se začít znovu chodit na pilates, instruktorka je těhotná, má termín v květnu, tak si myslím, že když může cvičit ona, můžu i já 🙂

Anonym
    Host

Anette,kdy budes mit vysledky te krve?
    ja chodim na Haltha Joga..neni to ani specialne pro tehotne kurz,ale instruktorka mi to upravuje a u kazdeho cviky mi rekne ci muzu ci ne tento cvik delat.Do 3mesice se nektere cviky ani nedelaji,ale jogu muzes delat.Pokad najdes instruktorku co ti to upravi podle tebe.Na pilates se taky chystam uz roky…..tak aspon plavu…nevi nekdo ci se muze do Sauna???
    Mothet care je tu drazsi nezli next ale oboje levnejsi nezli v CZ.A hlavne sem jezdi zkupovat Early days-primark ten je tu na deti vyhlaseny,ale zalezi jak komu neni tak kvalitni jako treba Next.
    Mamka na mne tlaci s detmi uz asi 7let….akorat sla v zari do duchodu tak by se to hodilo mit vnouce,planuji jezdit do Prahy dost casto a na delsi dobu.Jsem z Prahy 4,Praha16 tam to vubec neznam jak se to tam jmenuje?
    Nekteri cizinci chodi do Cech i na zuby….tak zitra hura na jogu…….

Anonym
    Host

Ahoj holky
    než jsem to přečetla dalo mi to fušku. Nevím co dřív napsat a určitě na něco zapomenu.

Anette ten časopis jsem si koupila jak ty číkáš jen pro to,že byl tak tlustý jinak si spíše kupuji Betynku-je to skoro podobný,ale měbaví číst příběhy maminek.

Já, dalo by se říct jsem odpůrce porodu doma. Ano někdy to dopadne dobře, ale já myslím vždy na zadní kolečka a říkám si co kdyby se něco stalo a mě jako rodičce by se něco stalo nebo miminku-cokoliv(náhoda je blbec). A plno lidí nesnáší pobyt v nemocnici, ale kde se nejlépe přijímají návštěvy a kde si nejlépe odpočinete(pravda to buzení v 6hod.ráno na měření teploty,brr,ale i to se dá vydržet).Taky už nejsou návštěvy jako měly naše mamky-na pokoje nikdo,jen na chvilku,dítě viděl otec mezi dveřma-někdy,podle jak se sestřička vyspala). Já rodila v kolínské nemocnici a dokonce jeden tatínek odcházel v 9hod.večer.
    Taky by mě zajímalo jak bych doma uplatnila to, že až porodím, že budu jen ležet a případně se starat o miminko-tak to abych si pořídila tiskárnu na peníze a pořídila si nějakou paní na uklízení,vaření,učení s dcerou atd.-já na to nemám a proto i pro mojí fyzičku bude lepší, když se pokusím co nejrychleji podle zdrav.stavu dostat do chodu domácnosti. Samozřejmě čekám, že se taky zapojí přítel(jenže on jako truhlář si dělá sám na sebe a nikdo mu tu práci neudělá takže někdy je tam od rána do večera),ale trochu doufám, že by mohla pomoct dcera,ale nutit ji nebudu.
    Při prvním těhu jsem ze začátku nesnášela grilovaný ryby-pachy.Teď mi špatně není, ale nějak se do jídla musím nutit-na nic nemám chuť,ale já mám tu smůlu,že když se dvakrát nadechnu mám hned 2kg navíc takže budu stejně vypadat jak mamut.

Jojo,Ewa Farná je česká zpěvačka původně z Polska a dcera byla nadšená-jen mi chtěla zdělit rychle zážitky a nevystála si podpis.

Taky jsem to mimi chtěla utajit do 12tt,ale bohužel, v práci kde jsem dělala to nejde.Představte si-paleťák a na něm musíte táhnout paletu někdy i 2m vysokou a těžkou nevím,ale když tak je máslo do půlky palety a pak další tuky-někdy jsem tu paletu musela roztahovat po kroku a to ztěžka a mlíko zavážet mezi regály 730kg.A tak jsem to musela říct.No a že práce je taková slepičárna tak se to šíří jak na internetu.
    Jo a kámoška tam dělala a musela skončit-v lednu ji vybrali v vnitřek no a jedna vedoucí ji nechala přehazovat mlíko- smrsknout 4rozebraný palety na 1 a z toho dostla křeče v břiše a začala krvácet.Kdybych měla nějakou práci kde bych seděla za stolem nebo jako další kámoška prodává v krámku kde si může sednout nebo co těhu nevadí tak bych chodila ráda do práce. Bohužel. Také u nás v práci dávají těhu podepisovat prohlášení, že tam dělá na svoje riziko a chodit mezi lidma a čekat až mi najedou při nejhorší jen na paty či do zad-výborný(když jsou akce)většinou čilí důchodci-nevím jak v Praze,ale tady v Kolíně jsou strááááááášně čilí.

Také by mě zajímalo to s tou saunou.Přítel nás chce vzít s dcerou do sauny-jejda mám mindrák ze své postavy,asi se budu stydět.

Anonym
    Host

Výsledky krve by měli být dneska, snad už konečně 🙂 Praha 16 je Zbraslav, Radotín, Lipence, Velká Chuchle a Lochkov. Mám moc milou instruktorku na powerjogu, ale říkala, že bych musela vynechat polovinu cviků 🙁 Hatha joga je prima, v těhu daleko vhodnější

Peťulo, taky čtu Betynku kvůli příběhům maminek 😀 Líbil se mi seriál o dvojčatech a teď čtu ta trojčata. Mám Betynku předplacenou. Sice se tam nikdy nic zásadního nedozvím, ale připadá mi to lidštěji napsané než Maminka.
    Je jasné, že když máš tak fyzicky namáhavou práci, musíš být doma a pak se zvěsti šíří.

Holky, saunu i horkou vanu mám striktně zakázanou. Ze sauny je mi zle,ale ta horká vana mi chybí. Nějak to náhlé vedro miminku prý nesvědčí.

Anonym
    Host

Ahojda

Holky na jednu stranu vám holky závidím to,že bydlíte ve velkým městě-můžete si vybrat kam budete chodit cvičit a na jaký cvičení. To u mě je to horší.Jsem z vesnice a tady si ženský z vesnice provozují jen nějaký cvičení,ale vede to jen ženská která sama nemá žádný kurs, že může cvičit ostatní tak tam chodit nechci a jezdit do Kolína se mi pěkně prodraží. Samozžejmě,že chci chodit plavat a pak i cvičit.V nemocnici mají cvičení po těhotné. Horší to bude v zimě,protože když sněží a fouká vítr tak naše vesnice je odříznutá kvůli závějím-letos to bylo nádherné,okolo cest 1 a půl vysoké bariery sněhu a já chodila na běžkách po polích.Jestli bude letos dost sněhu jak slibují tak vytáhnu běžky opět.

Na jednu stranu se nedivím našim doktorům, že dělají tolik kontrol. Oni se sychrují,protože ještě do nedávna se každý styděl, že má postižené dítě a zbavovaly se jich a dávaly do ústavů, ale myslím si, že už se od toho opouští a už se lidé dokáží o takové to děti postarat. V cizině je to možná jinačí tak proto tak nakontolují těhu méně. Nevím,třeba se mýlím.

Zítra mám velký den-jdu na kontrolu.Mám strach,ale zároveň se i těším.Dnes jdu ještě s dcerou do pedagogicko-psychologické poradny a budem tam docházet si pro nějaké úkoly. Má slabší formu dyslexie a dysortografie a má slabou komunikaci-neumí nahradit jedno slovo jiným,podobným. Hrůza

m Nikisek
    Registrovaný uživatel

Ahojky holky,
    četla jsem pár příspěvků, ale všechny bych určitě nestihla.
    Mám roční (13-ti měsíční holčičku) a před nedávnem jsem zjistila, že jsem zase těhotná.
    Když jsem to zjistila, byla jsem z toho tak mimo, že když jsem přišla ke gynekoložce,
    zjistila jsem, že v ten den ani neordinuje, ale řekli, že mám počkat a oni ji zavolají.
    Tak jsem čekala hodinu. Nakonec jsem se dočkala. Když mě uviděla, řekla, že jsem bledá.
    Ale když mi dělala ultrazvuk, neviděla tam nic. Tak řekla, že mi udělá odběr krve.
    TAky mi píchli injekci na vyvolání MS. Nic se nedělo. Ještě s ten den jsem tam zavolala
    a sestřička mi oznámila, že jsem trošku těhotná (nevím, jak trošku, to jde být více i méně?).
    Taky mi sdělila, že se mám stavit. Bohužel, finančně na tom dobře nejsme, takže když jsem se dostavila, tak jsem nevěděla ještě, jestli si miminko necháme. Ale nechala jsem
    si udělat fotku i přes protest Doktorky. Nakonec jsme si o tom s přítelem
    promluvili a dohodli se (taky bych řekla, že spíše jsem se rozhodla já), že si miminko necháme.
    Tak jsem začala shánět kočárek, autosedačku novou, postýlku a vše, co k miminku patří.
    A když máme jednu holčičku, tak by jsme chtěli ještě chlapečka. Kdyby to byla holčička, tak
    bych byla stejně ráda. Ale pro chlapečka by jsme měli jméno Davídek, pro holčičku
    ještě nevíme. Už jsem si zkoušela zjistit přes internet, co to bude. Vyšlo mi, že holčička.
    A když jsem zjišťovala termín porodu, vyšlo mi 10.-12.6. tak uvidíme. Teď se těším na
    další návštěvu gynekologie a další fotky miminka a knížečky. Další termín návštěvy máme
    18.11. Tak uvidíme, co a jak bude. Tak mi teda držte pěsti. Hlavně, ať jsou ty naše dětičky
    zdravé!!!!
    Mějte se krásně a zvládejte ty nevolnosti a vše co k tomu patří v pohodě

PS: Já jsem měla nevolnosti od 5tt, ale už přestávají, při Kristýnce jsem měla těhu úplně v pohodě.

Anonym
    Host

Horka vana by se rozhodne nemela…a sauna se pry muze na chvili,do sauny stejne moc zase az tak nechodim tak zustanu u bazenu a jogy….
    Petula
    bezky jsou idealni a v zime budes v druhem trimestu tak si muzes vesele bezkovat,a ted si dej bazen.Nezli zacnou mrazy…a ty se do te prace vratis pak po porodu?ci si najdes neco jineho?
    Anette,
    tak znam akorat Zbraslav….Jeste je dobry casopis NAPSANO ZIVOTEM jsou tam pribehy ze zivota a dobre se ctou….Napis co u doktora
    Na mne se podivaji nekdy v prosinci tak vam dam vedet jak tu probiha pece….zatim o sebe pecuji sama ha ha…..
    co se tyce pohlavi da se koupit test v 10tydnu na urceni.kdybyste nekdo byl nedockavy…….tuhle vec vubec neresim hlavne zdravi…..asi to necham jako prekvapeni…..

Anonym
    Host

Tak konečně! Těhotenství mám potvrzené i z krve !:D Ale na ultrazvuk jdu až 23. listopadu, do té doby zešedivím:( Ale zase si říkám, že pak už bude všechno krásně vidět. Letím s malou ven <:o)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 241. až 255. (z celkem 1,749)
  • Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist