Salát pro získání síly

Ingredience: 300 g polníčku nebo mladých listů špenátu 200 g modrého hroznového vína 2 PL bílého balzamikového octa 2 PL oleje z vlašských ořechů sůl * pepř 1 PL oleje * 1 PL medu 100 g vařených jedlých kaštanů (vakuově balených) Popis přípravy: 1. Polníček nebo špenát omyjeme a probereme. Hrozny omyjeme, rozpůlíme a vybereme jadérka. 2. Ocet smícháme s olejem z vlašských ořechů […]

Ingredience:

300 g polníčku nebo mladých listů špenátu
200 g modrého hroznového vína
2 PL bílého balzamikového octa
2 PL oleje z vlašských ořechů
sůl * pepř
1 PL oleje * 1 PL medu
100 g vařených jedlých kaštanů (vakuově balených)

Popis přípravy:

1. Polníček nebo špenát omyjeme a probereme. Hrozny omyjeme, rozpůlíme a vybereme jadérka.

2. Ocet smícháme s olejem z vlašských ořechů a dochutíme solí a pepřem.

3. 1 PL oleje a med opatrně zahřejeme na pánvi. Až začne med karamelizovat, na mírném plameni v něm obalujeme jedlé kaštany, až jsou úplně pokryty karamelem.

4. Polníček nebo špenát promícháme s hroznovým vínem a pokapeme dresinkem. Teplé kaštany vložíme na salát a ihned servírujeme.

Praktická rada Jak loupat a připravovat čerstvé jedlé kaštany, najdete na s. 89.

Pozitivní účinky Jedlé kaštany díky → tryptofanu uklidňují a navozují pozitivní náladu, posilují nervový systém a působí proti překyselení organizmu. Polníček resp. špenát dodávají vitamin A a železo. Hroznové víno obsahuje draslík, vitamin C a hroznový cukr, olej z vlašských ořechů je plný zdraví prospěšných mastných kyselin.

posilňující | uklidňující

1 porce cca 360 kcal

5 g bílkovin * 17 g tuku * 47 g sacharidů

Více o tématu: mednervový systémzdraví

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist