Rybky v rajčatovém moři

Ingredience: SUROVINY PRO 1 DOSPĚLOU A 1 DĚTSKOU PORCI 150 g rybího filé (čerstvé nebo rozmrazené) sůl * pepř 400 ml rajčatové šťávy 50 g instantní rýže 3 PL smetany sójová omáčka Popis přípravy: 1. Rybu rozmixujeme, osolíme a opepříme. Mokrou lžící vykrajujeme malé porce pyré a tvoříme knedlíčky. 2. Rajčatovou šťávu přivedeme k varu a vmícháme do ní instantní rýži. […]

Ingredience:

SUROVINY PRO 1 DOSPĚLOU A 1 DĚTSKOU PORCI
150 g rybího filé (čerstvé nebo rozmrazené)
sůl * pepř
400 ml rajčatové šťávy
50 g instantní rýže
3 PL smetany
sójová omáčka

Popis přípravy:

1. Rybu rozmixujeme, osolíme a opepříme. Mokrou lžící vykrajujeme malé porce pyré a tvoříme knedlíčky.
2. Rajčatovou šťávu přivedeme k varu a vmícháme do ní instantní rýži. Vložíme rybí knedlíčky a pod pokličkou vaříme na mírném plameni asi 6 min.
3. Vmícháme smetanu a dochutíme sójovou omáčkou.

Praktická rada Smetanu našlehejte, tak bude jídlo nadýchané.

Pozitivní účinky Mořské ryby (především treska) dodávají jód a → omega-3 mastné kyseliny.

jednoduché | bohaté na jód
20 min.
celkem asi 330 kcal
32 g bílkovin * 11 g tuku * 25 g sacharidů

Více o tématu: jídlojód

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist