Ratatouille s fetou

Ingredience: 2 cibule 1 malý lilek (400 g) 1 cuketa 1 červená paprika 2–3 PL olivového oleje 1 malá konzerva loupaných rajčat sůl * pepř sušený rozmarýn 150 g fety Popis přípravy: 1. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Lilek, cuketu a papriku omyjeme a očistíme. Lilek podélně rozřízneme na čtvrtky nebo osminky a pak nakrájíme na kostky. Cuketu a papriku nakrájíme […]

Ingredience:

2 cibule
1 malý lilek (400 g)
1 cuketa
1 červená paprika
2–3 PL olivového oleje
1 malá konzerva loupaných rajčat
sůl * pepř
sušený rozmarýn
150 g fety

Popis přípravy:

1. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Lilek, cuketu a papriku omyjeme a očistíme. Lilek podélně rozřízneme na čtvrtky nebo osminky a pak nakrájíme na kostky. Cuketu a papriku nakrájíme na kostičky.
2. V pánvi rozehřejeme olej. Zprudka na něm opečeme lilek, přidáme cibuli a papriku a vše pečeme pod pokličkou na mírném plameni asi 3 min. Přidáme rajčata a cuketu, ochutíme solí, pepřem a rozmarýnem a pod pokličkou dusíme 5 min.
3. Sýr nakrájíme na kostičky a posypeme jím zeleninu. Hodí se k tomu chléb nebo kuskus.

Praktická rada Jídlo bude pikantnější, když zeleninu smícháme s kořením a olejem, dáme na plech a pečeme v troubě na grilu. Až zelenina mírně zhnědne, otočíme, posypeme sýrem a dopečeme.
Pro vegetariany Místo fety použijeme uzené tofu.

vegetariánské | kořeněné
při 4 porcích 1 porce asi 205 kcal
10 g bílkovin * 15 g tuku * 8 g sacharidů

Více o tématu: zelenina

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist