Rajčatový slaný koláč

Ingredience: SUROVINY PRO 1 FORMU NA TARTE (26 CM ø, 8 KS) 250 g mouky (typ 1050) sůl * 1 PL citronové šťávy 175 g studeného másla nakrájeného na kousky 300 g rajčat 1 svazek bazalky 2 vejce 125 g bylinkového tvarohového sýra 2 PL mléka pepř muškátový oříšek 50 g strouhaného parmezánu tuk na vymazání Popis […]

Ingredience:

SUROVINY PRO 1 FORMU NA TARTE (26 CM ø, 8 KS)
250 g mouky (typ 1050)
sůl * 1 PL citronové šťávy
175 g studeného másla nakrájeného na kousky
300 g rajčat
1 svazek bazalky
2 vejce
125 g bylinkového tvarohového sýra
2 PL mléka
pepř
muškátový oříšek
50 g strouhaného parmezánu
tuk na vymazání

Popis přípravy:

1. Z mouky, 1 ČL soli, citronové šťávy a másla rychle uhněteme těsto. Zabalíme ho do fólie a dáme do chladna.
2. Troubu předehřejeme na 180°. Formu na tarte vymažeme. Rajčata omyjeme, rozpůlíme a odstraníme zelený střed od stopek. Bazalku omyjeme, oklepeme a lístky nasekáme.
3. Na zálivku oddělíme žloutky od bílků. Žloutky rozkvedláme se sýrem, mlékem, solí, pepřem, muškátovým oříškem a bazalkou a vmícháme ušlehané bílky.
4. Těsto dobře prohněteme a vyválíme dokulata. Těstem vyložíme dno a okraje formy, propícháme vidličkou, posypeme parmezánem a přelijeme zálivkou. Rajčata vtlačíme řeznou plochou dolů do těsta. Pečeme v troubě (spodní lišta, horkovzdušná 160°) asi 30 min.

Obměna Chutné také s chřestem, cuketou nebo špenátem.

lze připravit předem | pro hosty
40 min. + doba na odležení + 30 min. pečení
1 ks asi 335 kcal
9 g bílkovin * 25 g tuku * 24 g sacharidů

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist