Rajčatová rýže s čepicí

Ingredience: 1 PL řepkového oleje 200 g mletého hovězího masa 1 ČL soli * pepř 250 g rychlovarné rýže 1 velká konzerva rajčat (800 g) ½ plechovky kukuřičných zrn (200 g) 50 g zakysané smetany (20–30 % tuku) sójová omáčka < Popis přípravy: 1. V hrnci rozehřejeme olej. Osmahneme na něm mleté maso, až se začne drobit a zhnědne. […]

Ingredience:

1 PL řepkového oleje
200 g mletého hovězího masa
1 ČL soli * pepř
250 g rychlovarné rýže
1 velká konzerva rajčat (800 g)
½ plechovky kukuřičných zrn (200 g)
50 g zakysané smetany (20–30 % tuku)
sójová omáčka <

Popis přípravy:

1. V hrnci rozehřejeme olej. Osmahneme na něm mleté maso, až se začne drobit a zhnědne. Osolíme a opepříme. Přidáme rýži a podusíme. Vmícháme rajčata a přivedeme k varu. Pod pokličkou povaříme na mírném plameni asi 2 min.
2. Mezitím dáme okapat kukuřici. Rozmixujeme ji a smícháme se zakysanou smetanou.
3. Rýži ochutíme sójovou omáčkou, rozdělíme na talíře a ozdobíme malou porcí smetany.

Praktická rada Čerstvá, šťavnatá kukuřice se dá použít i syrová. Odkrojíme ji z klasu a rozmixujeme se zakysanou smetanou.
Pro vegetariány Místo mletého masa můžete použít i tofu.

kořeněné | jednoduché
při 4 porcích 1 porce asi 575 kcal
23 g bílkovin * 15 g tuku * 87 g sacharidů

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist