Quiche s pohankou, tempehem a smetanou Provamel

Doba přípravy 30 minut * Pečení 30 minut * Rozpis na 12 kousků Ingredience: Těsto: 250 g špaldové celozrnné mouky 1 biovejce 40 g biomásla 100 ml studené vody půl lžičky mořské soli Náplň: 400 ml smetany Provamel 100 g pohanky 100 g tempehu 150 g eidamu 3 biovejce špetka tymiánu 1 stroužek česneku 1 […]

Doba přípravy 30 minut * Pečení 30 minut * Rozpis na 12 kousků


Ingredience:

Těsto:

  • 250 g špaldové celozrnné mouky
  • 1 biovejce
  • 40 g biomásla
  • 100 ml studené vody
  • půl lžičky mořské soli

Náplň:

  • 400 ml smetany Provamel
  • 100 g pohanky
  • 100 g tempehu
  • 150 g eidamu
  • 3 biovejce
  • špetka tymiánu
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička mořské soli

Tip: na náplň můžete použít povařenou nebo podušenou zeleninu, sušená rajčata, tofu nebo například houby.

Postup přípravy: 

  1. Všechny suroviny na těsto hnětením zpracujte, připravte pružné těsto, které nechte alespoň půl hodiny odležet.
  2. Z těsta vyválejte 2mm tenkou placku, kterou vyložte vymazanou koláčovou formu včetně boků.
  3. Těsto poklaďte uvařenou pohankou a na kostičky nakrájeným tempehem, přidejte nastrouhaný sýr.
  4. Zalijte smetanou smíchanou s vejci, rozetřeným česnekem
  5. Pečte přibližně 30 minut při 170°C

TIP: Quiche můžete podávat teplý i vychlazený.


Pro přípravu tohoto receptu budete mimo jiné potřebovat:

Mouka špaldová celozrnná jemně mletá BIO, COUNTRY LIFE

Smetana sójová bio, 250 ml, PROVAMEL

Pohanka loupaná bio, 500 g, COUNTRY LIFE

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist