16997661_1411390268912617_1961712050471839904_n.jpg

Želví ovocný dort

Ač se to nezdá, tak tento dort je jen z ovoce.

Potřebujete: Oloupaná a na tenké plátky nakrájená kiwi Banány podélně rozkrojené na tenké plátky Dužina z kokosu – může být i strouhaná (1/2 hrnku) Kokosové mléko (1/4 hrnku) Datle bez pecek (1/2 hrnku)

Postup:  Strouhaný kokos, kokosové mléko a datle dáme do mixéru a mixujeme, dokud nezískáme konzistenci polevy. Vezmeme mísu, která bude sloužit jako forma pro krunýř želvy. Na její dno vyskládáme plátky kiwi, které později vytvoří krunýř. Plátky potřeme připravenou polevou a poté vodorovně položíme plátky banánu, potřeme polevou, poté plátky kiwi, banán, poleva, kiwi. Opakujeme tak dlouho, dokud nevyplníme celou mísu. Dáme na dvě hodiny do lednice. Dort vyndáme z lednice, na vrch mísy dáme prkýnko, či mělký talíř a opatrně vyklopíme krunýř.Pokud se nám nějaké plátky odlepí, snadno přilepíme zpět. Z kiwi poté vyřežeme čtyři ploutve, ocásek a hlavu, které jen přiložíme ke krunýři.

Autor: Lidka Slepčíková. Zdroj: Facebook.com/Vaříme zdravě od prvních příkrmů

2 / 11

Želví ovocný dort

Ač se to nezdá, tak tento dort je jen z ovoce.

Potřebujete: Oloupaná a na tenké plátky nakrájená kiwi Banány podélně rozkrojené na tenké plátky Dužina z kokosu – může být i strouhaná (1/2 hrnku) Kokosové mléko (1/4 hrnku) Datle bez pecek (1/2 hrnku)

Postup:  Strouhaný kokos, kokosové mléko a datle dáme do mixéru a mixujeme, dokud nezískáme konzistenci polevy. Vezmeme mísu, která bude sloužit jako forma pro krunýř želvy. Na její dno vyskládáme plátky kiwi, které později vytvoří krunýř. Plátky potřeme připravenou polevou a poté vodorovně položíme plátky banánu, potřeme polevou, poté plátky kiwi, banán, poleva, kiwi. Opakujeme tak dlouho, dokud nevyplníme celou mísu. Dáme na dvě hodiny do lednice. Dort vyndáme z lednice, na vrch mísy dáme prkýnko, či mělký talíř a opatrně vyklopíme krunýř.Pokud se nám nějaké plátky odlepí, snadno přilepíme zpět. Z kiwi poté vyřežeme čtyři ploutve, ocásek a hlavu, které jen přiložíme ke krunýři.

Autor: Lidka Slepčíková. Zdroj: Facebook.com/Vaříme zdravě od prvních příkrmů

Miniatury Zavřít
TOPlist