Překvapení pláže

Ingredience: SUROVINY PRO 1 DOSPĚLOU A 1 DĚTSKOU PORCI 300 g brokolice 1 PL řepkového oleje 120 g instantní obilné krupice (viz Praktická rada) trochu čerstvé máty 2 PL oleje z vlašských jader 100 g uvařených a oloupaných krabů 3–4 PL citronové šťávy sůl * pepř Popis přípravy: 1. Brokolici rozdělíme na růžičky. Košťál oloupeme a nastrouháme. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme nastrouhanou […]

Ingredience:

SUROVINY PRO 1 DOSPĚLOU A 1 DĚTSKOU PORCI
300 g brokolice
1 PL řepkového oleje
120 g instantní obilné krupice (viz Praktická rada)
trochu čerstvé máty
2 PL oleje z vlašských jader
100 g uvařených a oloupaných krabů
3–4 PL citronové šťávy
sůl * pepř

Popis přípravy:

1. Brokolici rozdělíme na růžičky. Košťál oloupeme a nastrouháme. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme nastrouhanou brokolici a krátce podusíme. Zalijeme 200 ml vody. Vmícháme krupici a pod pokličkou vaříme na mírném plameni 1 min. spolu s růžičkami brokolice. Krupici necháme stát 20 min. na velmi malém plameni (nebo na vypnuté elektrické plotýnce).
2. Omyjeme mátu, otrháme lístky a umixujeme je s olejem.
3. Krátce před dovařením vmícháme do krupice kraby, citronovou šťávu a mátový olej, zahřejeme a dochutíme solí a pepřem.

Praktická rada Obilnou krupici dostanete v bioobchodě – skládá se ze šrotovaného obilí, které je rychle hotové a po uvaření je sypké.
Pro mlsné jazýčky Přidáme zakysanou smetanu s vyšším obsahem tuku (20–30 %). Místo krabů použijeme 50 g vařené šunky.

osvěživé | bez mléka a vajec
10 min. + 20 min. na odležení
celkem asi 875 kcal
47 g bílkovin * 38 g tuku * 87 g sacharidů

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist