Ovocný špíz s kokosovou rýží

Ingredience: SUROVINY PRO 1 DOSPĚLOU A 1 DĚTSKOU PORCI 100 ml kokosového mléka (z konzervy) 100 g krátkozrnné rýže 1 PL cukru * sůl 1 malý banán 2 plátky ananasu (nejlépe čerstvé) 50 g hroznového vína 1 PL másla jehly na špíz Popis přípravy: 1. Kokosové mléko přivedeme k varu s ½ l vody. Vmícháme rýži, cukr a špetku soli a pod pokličkou […]

Ingredience:

SUROVINY PRO 1 DOSPĚLOU A 1 DĚTSKOU PORCI
100 ml kokosového mléka (z konzervy)
100 g krátkozrnné rýže
1 PL cukru * sůl
1 malý banán
2 plátky ananasu (nejlépe čerstvé)
50 g hroznového vína
1 PL másla
jehly na špíz

Popis přípravy:

1. Kokosové mléko přivedeme k varu s ½ l vody. Vmícháme rýži, cukr a špetku soli a pod pokličkou necháme bobtnat na mírném plameni asi 30 min.
2. Mezitím oloupeme banán a plátky ananasu, omyjeme hroznové víno. Ananas i banán nakrájíme přibližně na velikost hroznového vína. Ovoce střídavě napichujeme na špíz.
3. V pánvi rozehřejeme máslo. Špízy na něm opečeme ze všech stran. Podáváme s kokosovou rýží.

Praktická rada: V létě podáváme rýži studenou s drobným ovocem na špízu. Pokud máme málo času, použijeme místo krátkozrnné rýže rýžové vločky, které vmícháme do kokosového mléka s vodou. Povaříme 1 min., stáhneme a necháme asi 4 min. bobtnat.
Pozitivní účinky: Kokosové mléko je bohaté na selen (posiluje obranyschopnost) a biotin (pro zdravé nehty) a je alternativou pro alergiky na mléko.

bez mléka a vajec | chutná i zastudena
celkem asi 725 kcal
8 g bílkovin * 18 g tuku * 133 g sacharidů

Více o tématu: mléko

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist