Opékaný tempeh s bulgurem, čerstvým špenátem a smetanovou omáčkou Provamel

Příprava 40 minut * Rozpis na 4 porce Ingredience: 300 g bulguru 250 g uzeného tempehu 1 malý pórek 4 (350 g) rajčata 200 g žampionů 1 červená paprika 100 g čerstvého špenátu 1 lžička mořské soli 1 lžička tandoori 1 lžička kmínu 2 lžíce sójové omáčky shoyu 2 lžíce olivového oleje 250 ml sójové […]

Příprava 40 minut * Rozpis na 4 porce

Ingredience:

  • 300 g bulguru
  • 250 g uzeného tempehu
  • 1 malý pórek
  • 4 (350 g) rajčata
  • 200 g žampionů
  • 1 červená paprika
  • 100 g čerstvého špenátu
  • 1 lžička mořské soli
  • 1 lžička tandoori
  • 1 lžička kmínu
  • 2 lžíce sójové omáčky shoyu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 250 ml sójové smetany Provamel
  • 200 ml rýžovo-kokosového mléka Provamel
  • malá hrst čerstvé bazalky

Postup přípravy:

  1. Bulgur vařte 25 minut pomalým varem do měkka.
  2. Tempeh, žampiony a rajčata nakrájejte na kousky, pórek a papriku na nudličky.
  3. Na oleji tempeh opečte, až mírně zhnědne po okrajích, přidejte pórek, papriku a žampiony, promíchejte a opékejte, až zelenina mírně zesklovatí.
  4. Přidejte rajčata, opraný špenát, koření, sůl. Promíchejte a dochuťte shoyu.
  5. Do zeleninové směsi s tempehem vmíchejte bulgur  a zalijte sójovou smetanou a rýžovo-kokosovým nápojem. 2 minuty společně provařte a podávejte posypané čerstvou bazalkou.

Pro přípravu tohoto receptu budete mimo jiné potřebovat:

Bulgur pšeničný bio, COUNTRY LIFE, 500 g

Nápoj rýžovo-kokosový bio, PROVAMEL , 1 l

Smetana sójová bio, PROVAMEL, 250 ml

 

 

Více o tématu: zelenina

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist