Leni, já dneska připravila na sváču banán a jahodu (jahody jsem dala cca 60g – vykrájela jsem z nich ty zralejší části, banánu něco přes 100g), podusila jsem to (od varu jahody 10 min, pak ještě 5 minut s banánem) a je to tak příšerně dobré, že bych to nejradši snědla sama 😀 Uvidím, co na to Maxík, ale ty pecičky jsou fakt miniaturní. Ten banán (a meloun) se nemusí dusit, ale já to tak zatím dělám. Chtěla bych někde sehnat meloun (tady spíš prodávají ty malé oranžové (hodně sladké)). Vytiskla jsem si tabulku, co všechno už děti v 8 měsících můžou a ještě jsme nevyzkoušeli borůvky, třešně, hrozny a meloun. Pobavilo mě, že v kolonce 1-2 roky jsou jahody, broskve, maliny a ty přitom jsou v přesnídávkách už od 6 měsíců. Ale asi se tam myslí v syrovém stavu.
Ale chtěla jsem se tě zeptat, jestli děláš někdy něco do zásoby na druhý den. My pojedeme v pátek na celý den „do města“, oběd dostane kupovaný příkrm ohřátý v IKEA, ale na dopolední svačinu bych mu chtěla vzít něco domácího. Ale nevím, jak dlouho se dají skladovat doma udělané věci, přece jen to není nijak konzervované, tak aby se tam nepomnožily nějaké breberky :S Rozhodně se mi nechce v šest ráno dusit jablíčka nebo jiné ovoce.
Také jsem uvařila vajíčko, žloutek rozpůlila (i když jsem měla cukání použít ho celý) a k obědu ho přimíchám do nějaké kupované zeleniny, kterou tu ještě mám, nejspíš do Ratatouille, protože té je 200g, ostatní jsou malé (130g).