Míchaná paprika s bramborami

Ingredience: SUROVINY PRO 1 DĚTSKOU PORCI ½ červené papriky (100 g) 2–3 brambory (200 g) 1 PL řepkového oleje sůl * 1 vejce 1 PL fety (30 g) 2 PL mléka Popis přípravy: 1. Papriku omyjeme, očistíme, oloupeme škrabkou a nakrájíme na kostičky. Brambory omyjeme, oloupeme a nastrouháme na tenké plátky. 2. Olej rozehřejeme v široké pánvi a opečeme na něm plátky […]

Ingredience:

SUROVINY PRO 1 DĚTSKOU PORCI
½ červené papriky (100 g)
2–3 brambory (200 g)
1 PL řepkového oleje
sůl * 1 vejce
1 PL fety (30 g)
2 PL mléka

Popis přípravy:

1. Papriku omyjeme, očistíme, oloupeme škrabkou a nakrájíme na kostičky. Brambory omyjeme, oloupeme a nastrouháme na tenké plátky.
2. Olej rozehřejeme v široké pánvi a opečeme na něm plátky brambor. Osolíme. Po 5 min. přidáme papriku a dále opékáme, až jsou brambory měkké (asi dalších 5 min.).
3. Fetu rozmačkáme vidličkou a rozkvedláme s vajíčkem a mlékem. Směsí přelijeme brambory a na mírném plameni pečeme asi ještě 3 min., až se vejce srazí a přendáme na talíř.

Pozitivní účinky: Brambory a vejce obsahují hodnotnější bílkoviny než malý steak! Paprika zajišťuje vitamin C (→ biologická hodnota).

rychlé | udržuje fit
asi 370 kcal
16 g bílkovin * 22 g tuku * 27 g sacharidů

Více o tématu: bílkoviny

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist