Losos v síti

Ingredience: 400 g listového špenátu (nebo 400 g zmraz. listového špenátu v kostkách) 400 g cherry rajčat 150 g smetany 2 PL tvarohového sýra s křenem ½ ostrouhané citronové kůry (bio) sůl * pepř 500 g filé z lososa 4 sáčky do mrazničky (obsah 1 l) Popis přípravy: 1. Špenát omyjeme, očistíme a nasekáme. Rajčata omyjeme a napíchneme jehlou. Smícháme smetanu, sýr a citronovou […]

Ingredience:

400 g listového špenátu (nebo 400 g zmraz. listového špenátu v kostkách)
400 g cherry rajčat
150 g smetany
2 PL tvarohového sýra s křenem
½ ostrouhané citronové kůry (bio)
sůl * pepř
500 g filé z lososa
4 sáčky do mrazničky (obsah 1 l)

Popis přípravy:

1. Špenát omyjeme, očistíme a nasekáme. Rajčata omyjeme a napíchneme jehlou. Smícháme smetanu, sýr a citronovou kůru, osolíme a opepříme. Lososa nakrájíme na kousky 3 x 3 cm.
2. Lososa, špenát a rajčata rozdělíme do sáčků a do každého sáčku nalijeme čtvrtinu smetanové směsi. Sáčky uzavřeme sponou.
3. V nízkém hrnci přivedeme k varu trochu vody. Vložíme sáčky s rybí směsí a na mírném plameni povaříme asi 11 min. Na talíř vysypeme vždy 1 sáček. Hodí se k tomu rýže nebo bramborová kaše.

Praktická rada Sáčky si můžete připravit 1–2 h. předem a dát do ledničky.

jednoduché | lze připravit předem
při 4 porcích 1 porce asi 430 kcal
29 g bílkovin * 32 g tuku * 7 g sacharidů

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist