Kuře na žampionech

Ingredience: 1,4kg selské kuře 0,5 kg čerstvých žampionů 1 malá cibule sůl pepř masox olej máslo Popis přípravy: Kuře naporcujeme dle vlastních požadavků a zvyků, posolíme a vetřeme. Dáme odležet do lednice a mezi tím si nakrájíme žampiony na plátky. Kuře naskládáme do pekáče lehce podlijeme vodou a posypeme polovinou nakrájených žampionů, poklademe oříšky másla a dáme zakryté péct do trouby. […]

Ingredience:

1,4kg selské kuře
0,5 kg čerstvých žampionů
1 malá cibule
sůl
pepř
masox
olej
máslo

Popis přípravy:

Kuře naporcujeme dle vlastních požadavků a zvyků, posolíme a vetřeme. Dáme odležet do lednice a mezi tím si nakrájíme žampiony na plátky. Kuře naskládáme do pekáče lehce podlijeme vodou a posypeme polovinou nakrájených žampionů, poklademe oříšky másla a dáme zakryté péct do trouby. Pečeme pomalu cca 1,5 hodiny a poléváme výpekem. Po dopečení vložíme do výpeku zbytek žampionů a lehce podusíme. V hrnci uvaříme jasmínovou rýži do které pro chuť vmícháme také trochu pokrájených žampionů. Vzniklou omáčku můžeme zahustit instantní jíškou a nebo vůbec ne, záleží jak nám to vyhovuje.

Příloha jasmínová rýže nebo brambor.

Zdroj: www.jimebio.cz

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist