Krůtí prsa s kari omáčkou

Ingredience: 1 cibule 1 stroužek česneku 400 g dýně (hokkaido) 1 PL mletého kari 1 PL mouky 400 g krůtích řízků sůl * pepř 2–3 PL řepkového oleje 100 ml jablečného džusu 100 ml smetany do kávy Popis přípravy: 1. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. Dýni omyjeme, odstraníme semínka a hrubá vlákna a dužninu nakrájíme na velké kostky. 2. Na talíři […]

Ingredience:

1 cibule
1 stroužek česneku
400 g dýně (hokkaido)
1 PL mletého kari
1 PL mouky
400 g krůtích řízků
sůl * pepř
2–3 PL řepkového oleje
100 ml jablečného džusu
100 ml smetany do kávy

Popis přípravy:

1. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. Dýni omyjeme, odstraníme semínka a hrubá vlákna a dužninu nakrájíme na velké kostky.
2. Na talíři smícháme kari a mouku. Řízky osolíme a obalíme v mouce. V pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm na středním plameni z obou stran řízky (po 2 min.), vyjmeme je a zabalíme do hliníkové fólie.
3. Ve šťávě podusíme cibuli a česnek. Přidáme dýni, osolíme a zalijeme jablečným džusem. Pod pokličkou dusíme doměkka asi 15 min. na mírném plameni. Vše rozmixujeme, přidáme smetanu do kávy, osolíme a opepříme.
4. Řízky nakrájíme na proužky. I se šťávou, kterou pustily, přidáme k omáčce. Vše ještě jednou přivedeme k varu a dochutíme. Hodí se k tomu rýže, bulgur nebo těstoviny.

Obměna Místo dýně použijeme mrkev nebo cuketu, místo krůty rybu.

pro milovníky omáček | jemné
při 4 porcích 1 porce asi 255 kcal
26 g bílkovin * 11 g tuku * 12 g sacharidů

Více o tématu: prsa

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist